Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Nokia 5530 Xpress music - въпроси, съвети и т.н.

Featured Replies

Здравейте, имам телефона от няколко дни и искам да ви питам има ли сайт от който могат да се свалят програмки на компютъра и оттам на телефона, а не от ови стор. Прочетох, че трябвало първо да се хакне телефона, но не искам да загубя гаранцията, не може ли без хакване да си инсталирам някои програмки ?

В Moibile9.com има всичко което ти доиде на ъкъла игри програми теми и мн др работи
  • Отговори 429
  • Прегледи 158,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

В Moibile9.com има всичко което ти доиде на ъкъла игри програми теми и мн др работи

То се оказа, че има и Moibile i Mobile , предполагам, че говориш за Mobile - свалих си няколко неща оттам, но на половината им пише - изтекъл срок на регистрация :help:

За сваляне на уолпейпъри и теми от доста време ползвам zedge.net и съм много доволна

Де да имаше такъв сайт и за програмки...

Понякога става като върнеш една година назад (ако трябва и още), и след това инсталираш ако стане. Бях чела че има и друг начин, но не мога да си спомня. Зедгето и аз го ползвам от много време, още преди да си взема този тел, но не са качили никакви игри и програмки.. Имам и един сложен въпрос..и казвам "сложен" защото няколко човека, и то комп. специалисти и по-знаещи в мобилните технологии не успяха да ми помогнат. Та проблема е следния: Всякакви приложения (браузъри или от типа на браузъри) крашват без предупреждение. Ей така, изведнъж си се затварят от само себе си. Става дума за Opera Mobile, Ovi Store, SymTorrent (торент клиент) и вградения браузър> А Операта постоянно ми изписва: "Memory is full. Please close some applications." (Паметта е пълна, моля затворете няколко приложения). Какво да затварям?! Не пускам нищо друго освен операта, и то дори само с един таб! И пищи, пищи..Вече почна да не зарежда и картинките и да се държи много бавно, и накрая като покаже че е заредило страницата тя става бяла, и на повечето сайтове все нещо има да дозарежда. Вече не знам какво му е на този телефон. Опитвала съм всички всевъзможни методи, които знам за оправяне, и не само аз, също и хората които са опитали да го оправят. И не става, и не става.. Носен е един път на сервиз за изгорял или отлепен BGA чип, не е изпускан сериозно, и ми прави този проблем откакто го имам. А и съм почти сигурна че и в сервиза няма да успеят да преборят този инатлив проблем ):

Редактирано от Ssilver (преглед на промените)

И на мене ми се е случвало да ме изхвърля от интернет. Явно не му достига РАМ памет. За да се въстанови, трябва да се изключи за малко.

Пак казвам, всичко съм опитвала, включително и това, което си предложил, и нищо не помага. Надявам се с със следващите ъпдейти да се оправи. Но странното е, че вече започна да ми изкарва това съобщение и във вградения браузър, при положение че преди никога не ми е изкарвал това съобщение там. Нормално е да крашне 1-2 пъти, но моя го прави като че ли световен рекорд ще поставя. И се колебая дали това се дължи на хардуерен проблем или на сериозен софтуерен бъг, недоизкусурен от нокиа. :)

Аз съм забелязал, че когато съм на обемисти сайтове в Opera Mobile 10.1, ми показва, че паметта е пълна и трябва да затворя някое приложение. Така че мисля също като venci95, че RAM паметта не достига.

То се оказа, че има и Moibile i Mobile , предполагам, че говориш за Mobile - свалих си няколко неща оттам, но на половината им пише - изтекъл срок на регистрация ;)

Преди време се бях регистрирал в един китайски сайт и чрез него сертифицирах програми, чийто срок е изтекъл. Може да потърсиш в някоя търсачка за такъв сайт.

Ам хора инсталирах си едно приложение - 3d меню... Въпроса ми е : Това приложение как да го изключа,защото когато изключа и включа телефона то автоматично се пуска ... ? Хубаво е приложението но искам да го включвам и изключвам когато поискам ? Смисъл ... да го покажа ей така на приятел ... ето сега немога да го изключа и не ми е удобно с него .. свалих го просто за газария .. а сами казвали,че ако остава 1 приложение да работи без да го използвам,бутало батерията ? Това приложение е - 3d menu като на HTC на кадето и да плъзна пръста излиза сичко като на HTC менюта и т.н .. Ама искам само така да е за газария когато поискам а не постоянно :?

Значи още няколко въпросчета : 1. Вярно ли е,че телефона е по бърз без много игри,приложения и т.н ... Казаха ми,че има някакъв икономичен режим и по бавно пада батерията.Вярно ли е това и къде да го намера тоя режим :? Също така вече когато съм в даскало и се свържа през Wi-fi и влеза в OVI.store за приложения да си тегля,после имам доста голяма сметка ? Защо се получава така ? Телефона го взех от Англия и нямаше икона на Фейсбук ... ам като истеглих Facebook през wi-fi иконата е мн голяма и размазана :? Може ли да я оправа да не е размазана :? - Дайте някой сайт за интересни приложения и теми :) ... Който е ползвал 3д МЕНЮТО да каже мнение

Ей значи, колко се мъчих да ги разбера това сертифициране и не мога, Регистрирах се в cer.opda.cn, въведох си ИМЕИ номера, чаках 24 часа и сега не мога и не мога да разбера КАКВО ДА ПРАВЯ оттук нататък. на едно място пише upload the software that need to be sighned, ъплоуднах една неподписана програма, то уж я подписа и ми показа download, свалих го на компютъра, прехвърлих го на телефона и пак ми изписа изтекъл сертификат..... Моля ви помогнете. Също така в този сайт има някакви програми, те как се свалят подписани... От програмите , които са на сайта cer.opda.cn избирам някоя и натискам sign & download, като преди това съм кликнала да избера Имеи номера, а то ми изписва Please choose the IMEI ???? Как сваляте от този сайт?

Ам хора инсталирах си едно приложение - 3d меню... Въпроса ми е : Това приложение как да го изключа,защото когато изключа и включа телефона то автоматично се пуска ... ? Хубаво е приложението но искам да го включвам и изключвам когато поискам ? Смисъл ... да го покажа ей така на приятел ... ето сега немога да го изключа и не ми е удобно с него .. свалих го просто за газария .. а сами казвали,че ако остава 1 приложение да работи без да го използвам,бутало батерията ? Това приложение е - 3d menu като на HTC на кадето и да плъзна пръста излиза сичко като на HTC менюта и т.н .. Ама искам само така да е за газария когато поискам а не постоянно :?

За Spb Mobile Shell ли говориш? Ако това е програмката, отиди на SPB Menu от менюбара, клик върху Settings, SPB Mobile Shell, кликаш на долния десен бутон на менюто и избираш Exit Shell.

Значи още няколко въпросчета : 1. Вярно ли е,че телефона е по бърз без много игри,приложения и т.н ... Казаха ми,че има някакъв икономичен режим и по бавно пада батерията.Вярно ли е това и къде да го намера тоя режим :? Също така вече когато съм в даскало и се свържа през Wi-fi и влеза в OVI.store за приложения да си тегля,после имам доста голяма сметка ? Защо се получава така ? Телефона го взех от Англия и нямаше икона на Фейсбук ... ам като истеглих Facebook през wi-fi иконата е мн голяма и размазана :? Може ли да я оправа да не е размазана :? - Дайте някой сайт за интересни приложения и теми :laughing5: ... Който е ползвал 3д МЕНЮТО да каже мнение

1. До някаква степен е вярно

2. Не знам да има такъв режим

3. Изтрий точката за достъп на интернета през оператора, за да не ти се свързва автоматично през него и го направи на "Винаги питай"

4. Изтегли си Фейсбука през Ovi Store или през страницата на Фейсбук

5. Много теми, картинки и рингтонове има на zedge.net

6. Приложения - от руските сайтове, и този, китайския cer.opda.cn, и по принцип откъдето намериш

7. Хубавото на менюто му е че е различно, и добрите ефекти, пробвала съм го.

desibg, върни датата с няколко месеца или година-две ако е нужно, и опитай да инсталираш пак.

2. Сигурна ли си, че си избрала ИМЕЯ (написала) преди да кликнеш на 'Sign & download'?

desibg, върни датата с няколко месеца или година-две ако е нужно, и опитай да инсталираш пак. 2. Сигурна ли си, че си избрала ИМЕЯ (написала) преди да кликнеш на 'Sign & download'?

Редактирано от desibg (преглед на промените)

А ако направя хард ресет на телефона ще се запазят ли програмите с които телефонът е закупен- real player, facebook и тн А номерата в сим картата?

Вградените програми ще се запазят. Номерата, ако са в SIM картата, също. Но е хубаво да правиш резервно копие/backup чрез Nokia Ovi Suite.

Да ви питам що телефона ми стана толкова бавен ? Има 30 мб свободни в неговата памет?!Забива и трябва да го заключа и отключа 5-6 пъти и се оправя

Мерси за отговорите :biggrin: ... Изтрий точката за достъп на интернета през оператора, за да не ти се свързва автоматично през него и го направи на "Винаги питай" - КАК СТАВА ТОВА ЗА изтриване на точказа достъп ? Абе хора ... За нОКИА 5530 - НЯМА 3Д ИГРИ С КОЛИ - ЗАЩО ... Всеки TOUCH телефон има ама тая вградената е тъпа .. ако знаете къде мога да намеря ... кажете или дайте сайт

Някой може ли да ми даде програма за добавяне на повече икони за бърз достъп, опитах с една gdesk, но се оказа че за 5530 не става.Изобщо тръгва ли подобна програма на нехакнат 5530 ?

За нОКИА 5530 - НЯМА 3Д ИГРИ С КОЛИ - ЗАЩО ... Всеки TOUCH телефон има ама тая вградената е тъпа .. ако знаете къде мога да намеря ... кажете или дайте сайт

Ето няколко, но не съм сигурен дали има 3D игри в тях:

За други най-добре провери в Google. Иначе би трябвало да може да се слага и nGage, но не съм се интересувал.

Някой може ли да ми даде програма за добавяне на повече икони за бърз достъп, опитах с една gdesk, но се оказа че за 5530 не става.Изобщо тръгва ли подобна програма на нехакнат 5530 ?

Виж за SPB MobileShell или Handy Shell. Друг по-сложен вариант е да си флашнеш телефона така, че началният екран да ти изглежда като на новите Нокии (C6-01, C7, N8). Но лошото е, че батерията повече се хаби, а и не знам дали са премахнати някои проблеми с флаш модовете.

SPB MobileShell май не става за 5530.. От толкова качване на програми, телефонът ми нещо се развали- като го включа в USB-то изчезва настоящата тема и се появява червената..Не може да се влезе в картата памет...какво може да е?

SPB MobileShell май не става за 5530.. От толкова качване на програми, телефонът ми нещо се развали- като го включа в USB-то изчезва настоящата тема и се появява червената..Не може да се влезе в картата памет...какво може да е?

Нормално,защотото когато ползваш USB,телефона неможе да чете от картата с памет,веднага след като го изключиш от компа,всичко трябва да си е нормално.

Нормално,защотото когато ползваш USB,телефона неможе да чете от картата с памет,веднага след като го изключиш от компа,всичко трябва да си е нормално.

Ами не, налага се да го рестартирам, първо се оправяше сам, а вече си остава червената тема. Но интересното е че досега го нямаше този проблем. А вчера след година и половина ползване същия проблем се появи и при мой приятел...

Каква навигация да си сложа без да ми иска интернет?Насочил съм се към Garmin има ли промяна в издръжливостта на батерията и дали бави телефона?

Каква навигация да си сложа без да ми иска интернет?Насочил съм се към Garmin има ли промяна в издръжливостта на батерията и дали бави телефона?

То хубаво ще го сложиш Гармин-а,но само ще дебнеш някое уай-фай да прихванеш и да разглеждаш и така се губи замисала като НАВИГАЦИЯ.

Защото този модел няма Джипиес.

Едно на ръка,че ще ти харчи здраво,друго,че трудно се инсталира и трето,че е безсмислено.

Мога да ти препоръчам Гугъл Мапс много лека и удобна има и карта и навигация.

А и има фабрично поставена програма за целта във телефона,но пак изисква интернет връзка,но пък ти локалицира местонахождението с точност до 20-30 метра .

Изобщо не съм слагал такива програми от сорта на Гармин,като съм на път,като спра някъде да зареждам влизам в безжичния на кафенето и доста правилно ме локализира :)

Така,че по въпроса ти- според мен е безсмислено щом нямаш GPS

Абе тай като нямам нищо още на телефона .. някой да каже ... Някой добра програмка , игра с коли , яка тема и как му е началния екран .. и v32.0.007 по добре ли е от моя v20.0.002 :?

То хубаво ще го сложиш Гармин-а,но само ще дебнеш някое уай-фай да прихванеш и да разглеждаш и така се губи замисала като НАВИГАЦИЯ.

Защото този модел няма Джипиес.

Едно на ръка,че ще ти харчи здраво,друго,че трудно се инсталира и трето,че е безсмислено.

Мога да ти препоръчам Гугъл Мапс много лека и удобна има и карта и навигация.

А и има фабрично поставена програма за целта във телефона,но пак изисква интернет връзка,но пък ти локалицира местонахождението с точност до 20-30 метра .

Изобщо не съм слагал такива програми от сорта на Гармин,като съм на път,като спра някъде да зареждам влизам в безжичния на кафенето и доста правилно ме локализира :speak:

Така,че по въпроса ти- според мен е безсмислено щом нямаш GPS

Да, наистина гпрс навигацията е доста точна (въпреки многото мнения че се отклонява доста), един път ми се наложи да я пробвам, но доста пари ми взе. Иначе ако бях на някакъв по-изгоден план за нет и разговори тогава бих си позволила да я ползвам по-често.. И един ефтин външен блутут приемник също би свършил работа

А може ли да ми кажеш как си направил точката за достъп (говоря за вграденото приложение за навигация) да се свързва с Уай-Фай ?? Един път май бях успяла да го излъжа, но сега ми дава да избирам само от операторските точки, а аз искам да добавя и уайърлеса

Доста отдавна някъде из нета ми бях намерила един туториал как да излъжеш 5530 да работи с софтуера за навигация от 5800, и мисля да опитам дали ще стане :baby:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.