Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Орязват "лавките" в училищата

Featured Replies

Слава богу, че не забраниха и цигарите, защото тази учебна година щяхме да сме само 3-4 човека в клас!

А ние щяхме да сме 3-4 в цялото даскало, ако изключваха всеки, който пуши в училище.

еее в наща имаше много вкусни закуски <3 закрити пици, саламки, тостове...мдааа...

Ко ся фукаш ли се? biggrin.gif В нащо имаше само некви тестени истории, дето ти стават на пластелин в устата...

ъъъ оопитвал съм пластелин гаден е

:shock11::scared::idea:

АМи,аз от нашите лавки не ям....то като бие звънеца за 1 секунда 20 човека с атам...

обичам плодовете, но все пак има една приказка: насила работата не става

Просто обичаме да ядем шоколади, чипсове и такива - вкусно е. Пък и ся веднъж в седмицата няма ли да можем да ядем я някоя вафла, я една кола да пием, а? На нас са ни давали плодове закуски, но понякога просто са гадни, с лошо качество *сега се чувствам сякаш говоря за някоя снимка на известна личност : D* Сто процента ще има фалит тази година...

голяма грешка просто

Децата ще са недоволни, бюфетите и лавките ще фалират, директорите и учителите ще сумтят....

• 4 седмици по-късно...

E те забраниха всичко...Сега и лафките...Да забранят и водата и бързото дишане ся те кво ще ядят...Вкистнат сандвич от мама и тати ли...Много ме дразнят тия...Закони...

:lol6:

E те забраниха всичко...Сега и лафките...Да забранят и водата и бързото дишане ся те кво ще ядят...Вкистнат сандвич от мама и тати ли...Много ме дразнят тия...Закони...

:D

:P

Много е лесно само да недоволствате и да "богославяте" наред, нали?

А прочете ли какво и защо се забранява? Дали го правят в ущърб на учениците, или пък е точно обратното?

Менюто в училищата е за тревопасни. :no-no::cooking1::P:turkey4::turkey5::sausage::salad::D

Виждам обаче че синтетичните подсладители не са посмели да забранят. Някои неща си остават прекалено свещенни за да им се посяга.

Редактирано от asa (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Глобяват 22 школски лафки и столове в София

6_394d6.jpg

Ветеринарните инспектори от столицата откриха нарушения в 22 обекта в учебни заведения в София.

При проверени общо 257 стола, бюфети и заведения за бърза закуска в периода 19 – 28 октомври проверяващите експерти са издадоли 16 предписания за отстраняване на нередности. Ще бъдат унищожени 12,100 кг храни от животински произход, от които 9,100 кг продукти без етикети и 3 кг сандвичи с изтекъл срок на годност.

Сред откритите нарушения са приемане и съхранение на храни от животински произход без идентификационна маркировка и етикетировка, липса на търговски документи за произхода и годността на храните, смесено съхранение на несъвместими групи храни от животински произход, неспазване на температурния режим на съхранение, изтекъл срок на годност на продукти от животински произход, липса на записи по програмите за самоконтрол.

За търговията с храна с изтекъл срок на годност по чл. 441 от Закона за ветеринарномедицинската дейност санкцията е на стойност между 500 и 1000 лв. За останалите нарушения ще бъдат наложени глоби в размер между 150 и 1000 лв. съгласно чл. 248 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.

sofia.dir.bg

Ами честно казано на мен не ми прави впечатление. Имаме си много неща, с които да се наядем. Биха ми липсвали чипса и кроасаните, но не ми прави голямо впечатление, защото наблизо си имаме "Бурлекс", Бутката, Другата Бутка и цял пазар(не за зеленчуци и подобни...), така че има откъде да купуваме нездравословни неща.

Ами през миналия век - поколението на 60-те,70-те години - как пък нямаше такива забрани?

То не че имахме много екстри де в лавките - но банички,тутманици,кифли и боза си имахме в огромни количества.

Лимонадата ни беше на прах.

Нямахме чипс и снакс,вафлите ни бяха 2-3 вида - обикновена,локумена,морена-та се вясваше рядко.

Шоколадче Кума Лиса или фин млечен,дъвката е Идеал.

И нито сме затлъстели,нито сме се повредили нещо,мда.

http://www.youtube.com/watch?v=-aXEn_9ZCwQ

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Ами през миналия век - поколението на 60-те,70-те години - как пък нямаше такива забрани?

То не че имахме много екстри де в лавките - но банички,тутманици,кифли и боза си имахме в огромни количества.

Нямахме чипс и снакс,вафлите ни бяха 2-3 вида - обикновена,локумена,морена-та се вясваше рядко.

http://www.youtube.com/watch?v=-aXEn_9ZCwQ

Uno Perfecto!

Не подкрепям това за здравословното хранене,защото е абсурд.Рабира се,това не значи,че не трябва да се преследва и срого санкционира приема на храни без маркировки в заведенията за хранене и "лавките",както и продажбата на храни с изтекъл срок на годност-това ТРЯБВА да се санкционира много тежко.

Мда, ама за психиката нищо не казваш glare.gif

А също и за физическите упражнения, търченето с топката по цял ден по улиците.

Някога да са те возили с кола до училище ?

Да си пушила цигари още в 5-ти клас ?

Да си висяла по цяла нощ по дискотеки и барове ?

Не пуша,Не вися по нощни дискотеки и барове,карам колело по над 30-60 км на седмица :hush: Не се вписвам в тази категория,нали?

По темата-Много различни хора.Както е казано-"Различни хора-различни идеали"

Днешната младеж е заседнала пред компютъра,не че и аз не съм такъв-но не играя игри,а най-вече чета,търся информация и пиша в някои форуми.Но не вися по цял ден пред него и имам достатъчно физическа активност:P

Според мен идеята за здравословното хранене е абсурдна от страна на това,че нищо в тези лавки не е здравословно.

Баничките са мазни,закуските-такива и онакива

Друг абсурд е,че се забраняват сладкото и соленото,като нездравословни.Работата в училището е предимно умствена и е силно натоварваща,а мозъкът изисква своето за да е в кондиция-въглехидратите да най-лесно усвоимите и бързо разградимите,за това трябва да си ги набавяме в достатъчни количества,за бързо подхранване на огранизма и възвръщане на силите.Солта също има и много положителни действия върху оганизма и е необходима.

Съгласен съм да забранят чипсовете и снаксовете,но нека не пипат сладкото,или да оставят някакво такова и нека не пипат закуските.Вярно,че мазните банички не са здравословни,но трябва да има нещо,което да се засити,не може цял ден да караш с плодче и ядки-това значи цял ден да си гладен.А и някои деца,за жалост :( нямат пари за повече от баничка... :(

Нека видим нещата и от другата страна-"Лавките" фалират,а децата търсят нещо за ядене извън училищният двор излагат се на опасности,като това да бъдат смачкани от някоя кола и т.н,губят време и излизат извън погледа и надзора на преподавателите.А ако нещо стане защото детето не е намерило закуска в училищната Лафка,гладно е и отиде да търси закуски извън училищният двор?

Както казах плодовете са плодове,но ние Българите сме свикнали на хляб.Аз не мога да карам на плодове по никакъв начин.А когато си гладен,мислиш за глада,а не за това,което ти преподават,което не е хубаво

Чипсовете вън,снаксовете и близалките-ВЪН,но нека останат закуските,и нещо сладко за възвръщане на силите-аз често се опирам на помоща на сладкото след голяма умствена или физическа работа-просто няма иначе.Енергия трябва да бъде набавена,а аз съм слаб,и просто няма на къде ;)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Никой не ти забранява сладкото и соленото, пич.

Никой не забранява и тестените закуски - хайде да се разберем за това и престанете да си измисляте, ами седнете и прочетете наредбата !

Мда,участвах в училищния ансамбъл по художествена гимнастика-мога да въртя обръч,лента,с топката и бухалките по-добре да не ме гледаш

:)

До училище отидох с една бяла Лада 1600 на абитуриентския си бал.

Цигарите ги научих 11 клас - да не се цепя от колектива.

Дискотеките бяха до 21 часа с присъствието на дежурен учител и имахме вечерен час.

Те лавките и да ги забранят, и да не ги забранят все тая.Защото на 5 м. от изхода на моето училище има малко кафе и магазинче в едно и там ходят всички. Или пък до CBA , което също е наблизо. Така че, когато искаш,намираш начин.Е, за малките положението е малко по-сериозно. Там вече трябва да се помисли.

• 1 месец по-късно...

в мойто даскало стола нема мищо само некви закуски дет нема и куче да яде

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.