Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква кола за млад шофьор до 1000 - 1500 лв?

Featured Replies

Дядо си купи Golf 2за 1300лв. не е лош.Препоръчвам ти го!

vw-golf-2.jpg

vw-golf-2.jpg

красавец! или както е по - известен в жаргона - пичеловка

Редактирано от sanddaemon (преглед на промените)

vw-golf-2.jpg

Дядо ти сигурно има 40 и косур години зад волана и няма проблем, но тоя голф ако е купен случайно от Перник вероятно е над 500 коня и за млад шофьор ще е трудно да се справи :speak: .

вземи Фиат Браво, готинки са, вървят добре, частите са евтини, а и все пак трябва да е доволна ;)

:P съгласна съм за фиатчето :hush: А аз сигурно ще си взема едно пежо ... мъничко 206 или 307 ;) По - евтино,разбира се ... :speak:

Дядо ти сигурно има 40 и косур години зад волана и няма проблем, но тоя голф ако е купен случайно от Перник вероятно е над 500 коня и за млад шофьор ще е трудно да се справи :) .

Няма значение от къде е купен - Голф 2 се управлява изключително трудно (имала съм това "удоволствие")...Да не говорим от жена с малък стаж...

Няма значение от къде е купен - Голф 2 се управлява изключително трудно (имала съм това "удоволствие")...Да не говорим от жена с малък стаж...

Коментара на AGD според мене беше повече като ирония :)

• Автор

Засега се ориентирах към Фиат Браво или Рено Клио, но по автокъщите не намирам нищо добро.

А по темата защо не искам да давам личната кола на жената- вчера реших да я видя колко може да кара и от 10 опита да тръгне угаси колата 8 пъти (а е дизел и тръгва без газ). После спря без съединител и дотам. Но аз съм си виновен, като я записах при най-слабия инструктор в Плевен, който само парите гледа. А уж колата му хубава Опел Вектра почти новичък ееех sad.gif

Редактирано от query (преглед на промените)

Засега се ориентирах към Фиат Браво или Рено Клио, но по автокъщите не намирам нищо добро.

А по темата защо не искам да давам личната кола на жената- вчера реших да я видя колко може да кара и от 10 опита да тръгне угаси колата 8 пъти (а е дизел и тръгва без газ). После спря без съединител и дотам. Но аз съм си виновен, като я записах при най-слабия инструктор в Плевен, който само парите гледа. А уж колата му хубава Опел Вектра почти новичък ееех sad.gif

Повярвай че половината които ти дадоха мнението си тук сигурно са същите шофьори като жена ти :)

Моя съвет е .. купи на жена си каквато кола ти сам предцениш според бюджета си и ако тя вече има желание ще се научи да я кара и такава каквато е ;) А не да слушаш глупостите на разни девойки че това се карало трудно .. набирала се била на лоста и не знам си какво си ... Абсолютно всяка кола си има своите особенности и тарикатлъци и трябва шофьора да се нагоди към тях а не колата към шофьора ;)

Аз не разбрах защо е трудно да се кара Golf 2? Имам Пасат 2 и не мисля, че ще да е по-лесна или трудна от Golf-а. А никак не е трудно да се кара. Преди нея съм карал няколко други коли, но тази е първата лично моя и не виждам кой знае каква супер разлика в сложнотията :) Много по-сложни са пътищата - дупки, липса на знаци и добра маркировка, ако не познаваш района ще се изгубиш даже и с GPS (на запад не е така). Още по-гаден е и факта, че 95% от хората на пътя карат като чистокръвни идиоти, които освен че не могат да карат, са и много нагли, нямам такава дума в речника, за да ги опиша, но много от вас сигурно знаят какво имам предвид...

Не се притеснявай,жена ти ще ти вземе след време личната кола.Само да усети удоволствието от шофирането.Имахме лада и астра.За жената ладата за мен астрата.Продаде ладата и се настани на опела.След това взех меган сценик,подари опела приватизира сценика.Сега отново се оглеждам за кола,която мисля да си карам,но съветите които получавм от жената е да бъде или хонда и хюндай.Нещо спортно.Явно такава и се кара. :)А относно колата за жена ти,вземи и кола лесна за управление.С хидравлика, АБС.Все пак сигурноста на хората в колата е на първо място.

Редактирано от me4opuh (преглед на промените)

Сигурността, според мен, зависи от задкормилното устройство. Като не натиснеш спирачката навреме и ABS няма да те спаси :)

Иска да се кара лесно

Значи задължително трябва да е поне с хидравлика(серво на волана)

В момента се сещам за едно Fiat Uno ама то е без хидравлика....значи остава Fiat Tipo, той е с почти същите габарити като Уно-то и е с хидравлика....Общо взето фиатите са с много евтина поддръжка поне майка ми има фиат темпра и знам за какво става въпрос...Според мен колата за начинаещ(млад) шофьор и трябва да е стара и не толкова лесна за управление, но както тя иска.. biggrin.gif

Ето разгледай тук: http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi

Редактирано от zubracha (преглед на промените)

Аз пък в момента карам Голф 2 и твърдя, че това не е вярно.Разбира се, ако колата не е поддържана (например ако никой не се е сетил да смени маслото на скоростите, или на никой не му пука, че накладките се износват, или пък че амортисьорите не са вечни), тогава все пак признавам, че подобно твърдение може и да има някакво основание.Само че поддръжката си е част от шофьорлъка, не казвам, че всеки трябва да е майстор, но всеки шофьор е длъжен да знае кое кога трябва да се смени по колата му - независимо дали току що излиза от магазина или е 20 годишна барака - и навреме да си търси майстор (или сервиз), ако не може сам да се оправи.В противен случай просто не е шофьор....

Аз не разбрах защо е трудно да се кара Golf 2? Имам Пасат 2 и не мисля, че ще да е по-лесна или трудна от Golf-а.

Изобщо не е трудно.Преди да се кача на това чудо бях карал само коли със серво на волана и не по-стари от 5 години, и бях сериозно притеснен, че голф-а като няма серво ще се управлява по-трудно.Оказа се обаче, че изобщо не е така.Друг е въпроса и не за тази тема, че докато намеря човека, който да приведе колата във "вид, удобен за логаритмуване" изядох един куп л@йна...

Редактирано от tarot (преглед на промените)

Аз пък в момента карам Голф 2 и твърдя, че това не е вярно.Разбира се, ако колата не е поддържана (например ако никой не се е сетил да смени маслото на скоростите, или на никой не му пука, че накладките се износват, или пък че амортисьорите не са вечни), тогава все пак признавам, че подобно твърдение може и да има някакво основание.Само че поддръжката си е част от шофьорлъка, не казвам, че всеки трябва да е майстор, но всеки шофьор е длъжен да знае кое кога трябва да се смени по колата му - независимо дали току що излиза от магазина или е 20 годишна барака - и навреме да си търси майстор (или сервиз), ако не може сам да се оправи.В противен случай просто не е шофьор....

Изобщо не е трудно.Преди да се кача на това чудо бях карал само коли със серво на волана и не по-стари от 5 години, и бях сериозно притеснен, че голф-а като няма серво ще се управлява по-трудно.Оказа се обаче, че изобщо не е така.Друг е въпроса и не за тази тема, че докато намеря човека, който да приведе колата във "вид, удобен за логаритмуване" изядох един куп л@йна...

И аз смятам, че не е по-трудно да се кара от Пасата. Е, моята поне има серво, но и това си има своите отрицателни страни - не мога да изгася двигателя и да се спускам на свободна (може на скорост и изгасен двигател при много голям баир, за да се пестят спирачките - пробвал съм, иначе направо ще ги запаля) както на москвич или лада, защото нямат серво и нищо не зависи от спрения двигател. Напоследък обаче наглеците карат много мощни коли и се бутат на баирите, свирят, все искат да им се прави място, аман значи. Не може да се кара спокойно, както по цял свят...

Рено Клио :biggrin: много добра кола, нашата семейната е такава. Супер кола е, няма да сгрешиш, е колата не за отгоре отгоре стабилна си е в горубляне въвят по 2500 лв в моментапо скъпа е, ама поне ще и хареса. Нашата е Рено Клио 1994 година 1.2, взехме я за 3000лв от горубляне преди 2 години, миналия месец наминахме от там и ги има 97година за 2700лв имаше. Беше като чисто нова. внос от италия :P . Аз малко се отклонох от темата. Ти искаш някоя ако я блъсне да не те е яд. Не знам от кой град си, но ако си от София ти предлага да си вземеш кола от Горубляне. Само Рено Клио и Фиат Пунто, тва са моите съвети ;) , все пак това е жена трябва да и хареса. Пък ако я бъсне да му мисли :mad: .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.