Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-бързата флашка 8GB ?

Featured Replies

Здравейте, решил съм да си закупя флаш памет 8ГБ. Но нищо не разбирам от тях. И тъй като не вярвам особенно много на магазинерите предпочитам да се допитам до вас. Коя е най-бързата (четене и записване) и сигурна Флаш памет 8Гб на българският пазар в момента и от къде бих могъл да си я закупя ?

Здравейте, решил съм да си закупя флаш памет 8ГБ.

Но нищо не разбирам от тях. И тъй като не вярвам особенно много на магазинерите предпочитам да се допитам до вас.

Коя е най-бързата (четене и записване) и сигурна Флаш памет 8Гб на българският пазар в момента и от къде бих могъл да си я закупя ?

Не знам дали е най-бързата, но ми се струва добро попадение :

Corsair Survivоr USB външна памет 8GB

# Висока устойчивост на механични и физични влияния:

* Устройството може да бъде потопено в солена вода на дълбочина до 200 м

* Капсулата е направена от авиационен алуминий (6061 Type 2 Aluminum)

* Тест в перална машина – издържа един пълен цикъл

* Тест в сушилня - издържа един пълен цикъл

* Издържа на газене с камион с тегло до 3500 kg

# USB 2.0 интерфейс, съвместим с USB 1.1

# Plug&Play свързване

# LED индикатор при работа

# Захранва се директно от USB порта (без батерия или външно захранване)

# Скорост на трансфер:

* на четене: 34 MB/сек.

* на запис: 28 MB/сек.

# Съвмесими операционни системи:

* Windows Vista Me, SE, 2000, XP

* Mac OS 9.0 или следващ

# Гаранция: 10 години

58 лв в get.bg

Това :

http://www.argus.bg/bg/products_content.ph...04&cell=685

+ това :

http://www.argus.bg/bg/products_content.ph...04&cell=887

, и се получава една доста компактна флашка , и е в пъти по-бърза от обикновенните , най-масово продавани usb памети .

Поради компактните размери , е и значително по-здрава .Има и недостатък- лесно може да я изгубиш или забравиш :).

А и като говорим за сигурност , дори и да се прецака карточетеца ,в почти всички случаи картата остава читава .

Успех ;)

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

"Class 4 Flash Card"! Не мисля че е по-бърза, напротив по-бавна e! Цък!

Пък и четеца, нали пак през USB се връзва с компютъра. Публикувано изображение

Аз съм със същото, както thejoro, с една малка разлика, че 4 и 8 гигабайтовите ми са клас6. Взех си 8 четеца Публикувано изображение

• Автор

Брей, а аз си мислех че заради връзката карта-рийдър-усб скоростите падат ... ... но както вече споменах - Нищо не разбирам ;) трябва ли след като рийдъра е на КИНГСТЪН и паметта да е на същата фирма? На дугите фирми ... А-дата, Сони ... Рийдърите със същата скорст ли работят ?

Редактирано от Lampone (преглед на промените)

... трябва ли след като рийдъра е на КИНГСТЪН и паметта да е на същата фирма?

На дугите фирми ... А-дата, Сони ... Рийдърите със същата скорст ли работят ?

Не

то с кард риидер по скоро да си взема CF card X300

http://en.wikipedia.org/wiki/CompactFlash#Speed

http://www.robgalbraith.com/bins/camera_mu...p?cid=6007-9424

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Не знам дали е най-бързата, но ми се струва добро попадение :

Corsair Survivоr USB външна памет 8GB

58 лв в get.bg

Една от най-бързите и хвалените е - цък и цък

Аз от личен опит държа повече на някои елементарни трикове при използването на флашки. Правилното баравене понякога е по-важно от това каква ти е флашката. И по традиция си вземам сравнително евтини и не разчитам по никакъв начин на информацията, която тътря напред-назад с тях. Ето какво ползвам постоянно - цък и поне за мене си имам прилична до отлична скорост и надеждност Публикувано изображение И нейният 4 гб еквивалент, разбира се - цък

SDHC картите са достатъчно бързи. До колкото знам, като скорости превъзхождат всички флашки (може и да бъркам...). Кое е най-важно за мен:

1. Универсалност - мога да си я сложа в телефона, в лаптопа или да я използвам като флашка;

2. Компактност. Не знам да има друга толкова компактна флашка...

3. Здравина, устойчивост, издържливост...

4. Ниска цена. Като най-популярния картов формат, цената на една MICRO SDHC в момента е под 30 лв. za 8 Gb.

На лаптопа я ползвам с този четец - http://ardes.bg/uploads/original/f/c/fc4b61a1b4b0d221.jpg

• 4 седмици по-късно...

на силикон полер са супер сичките казвам ти без бъг са имам си три супер са :lol6:

• 7 месеца по-късно...

Една от най-бързите и хвалените е - цък и цък

Аз от личен опит държа повече на някои елементарни трикове при използването на флашки. Правилното баравене понякога е по-важно от това каква ти е флашката. И по традиция си вземам сравнително евтини и не разчитам по никакъв начин на информацията, която тътря напред-назад с тях. Ето какво ползвам постоянно - цък и поне за мене си имам прилична до отлична скорост и надеждност Публикувано изображение И нейният 4 гб еквивалент, разбира се - цък

човече, кажи откъде мога да си взема тази твойта ==>> 8GB USB A-DATA PD16

на най-евтина цена?

Моята флашка миналата година си е взех от Метро и беше на цена 19 лв за 8Gb: http://emea.apacer.com/en/products/Handy_Steno_AH323_specs.htm Може да не е най-бързата, но е доста добро предложение В един сайт намерих това за нея: Apacer: Read 27.9 MB/s Write 12.9 MB/s за съпоставка Sandisk: Read 24.4 MB/s Write 6.4 MB/s Моят съвет към теб няма нужда от толкова скъпа флашка , и да разчиташ постоянно на инфото в нея, защото и тя има живот.

...

Моят съвет към теб няма нужда от толкова скъпа флашка , и да разчиташ постоянно на инфото в нея, защото и тя има живот.

Какъв е живота на флашките и информацията в тях? Аз за такова нещо не съм чувал. Има цикли на запис, ама то е друго.

Какъв е живота на флашките и информацията в тях? Аз за такова нещо не съм чувал. Има цикли на запис, ама то е друго.

Да, прав си моя грешка.

аз лично съм с http://www.jmt.bg/USB-%D1%84%D0%BB%D0%B0%D1%88-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82-cID=759/16gb,-kingston-data-traveler-120,-dt120-16gb-pID=1056/ обаче мойта е 12гб . 4 гб ги качва за 1 минута, поне за мен е супер

Моята флашка миналата година си е взех от Метро и беше на цена 19 лв за 8Gb:

http://emea.apacer.com/en/products/Handy_Steno_AH323_specs.htm

Може да не е най-бързата, но е доста добро предложение

В един сайт намерих това за нея:

Apacer: Read 27.9 MB/s Write 12.9 MB/s

за съпоставка Sandisk: Read 24.4 MB/s Write 6.4 MB/s

Моят съвет към теб няма нужда от толкова скъпа флашка , и да разчиташ постоянно на инфото в нея, защото и тя има живот.

Мерси много !

Ще потърся и аз в МЕТРО..

Толкова съвети и празни приказки се изписаха, и нищо не отговори на въпроса на момчето...За да е бърза една флашка, тя трябва да е SLC-базирана.Corsair, A-data, Kingston и други такива боклуци ги отписвай начаса.За флашка SLC 8GB ще ти излезе толкова скъпо, че свят ще ти се завие.Малко или много, скоростите са ограничени от самото USB.OCZ Throttle е добра флашка, с e-Sata, особено, ако ти имаш такава букса на дънната си платка.Ако не, просто си вземи един преносим твърд диск, например за 110 лв Samsung S1 Mini 120GB, далеч по-добре ще е, отколкото някоя прескъпа флашка, само защото е бърза.Сигурността и животът на данните по този начин чувствително ще се повишат.Сам си прецени, 110 лв за 16GB OCZ Throttle, или 130 лв за въпросния диск.

Толкова съвети и празни приказки се изписаха, и нищо не отговори на въпроса на момчето...За да е бърза една флашка, тя трябва да е SLC-базирана.Corsair, A-data, Kingston и други такива боклуци ги отписвай начаса.За флашка SLC 8GB ще ти излезе толкова скъпо, че свят ще ти се завие.Малко или много, скоростите са ограничени от самото USB.OCZ Throttle е добра флашка, с e-Sata, особено, ако ти имаш такава букса на дънната си платка.Ако не, просто си вземи един преносим твърд диск, например за 110 лв Samsung S1 Mini 120GB, далеч по-добре ще е, отколкото някоя прескъпа флашка, само защото е бърза.Сигурността и животът на данните по този начин чувствително ще се повишат.Сам си прецени, 110 лв за 16GB OCZ Throttle, или 130 лв за въпросния диск.

До колкото знам, може и да бъркам, по-старите флаш памети са SLC. Мен понеже ме интересуват предимно MicroSD паметите, ето една SLC на доста достъпна цена - Transcend MicroSD Card 4GB HC Card (Class6)

Може да прочетеш тук: http://portable.bg/forum/viewtopic.php?f=14&t=679 малко резултати на флашки които сме тествали лично. Една от тях, а именно 8GB A-DATA XUPREME 200X се представя много добре. Може да си я купиш от Мост или всеки техен партньор, например някой от магазините на "My Computer". :huh:

Редактирано от todo1 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • 1 година по-късно...

Някой да сподели наблюдения на 16 гиги флашчета. Бюджета със който разполагам е 40 лв. Флашчето ще се ползва за Мултибуут на множество полезни тулове.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.