Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Онлайн пазаруване на игри.

Featured Replies

По принцип, в лиценза на игрите, пише, че не е позволено да я препродаваш, Така че дори и човекът който ти я продава да е с най-добри намерения и да не иска да злоупотреби, във всички случаи може да бъдеш набутан. Например ако той си е регистрирал кода някъде, най-вероятно ти няма да можеш да ползваш същата услуга.

Но има Steam Trade...

• Отговори 161
  • Прегледи 45,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Но има Steam Trade...

...което е съвсем друго нещо... Ясно си казват, че използвани игри не могат да се продават.

Does Steam Trading mean I can sell my used games?

No, only games that have been bought as a gift, and thus have never been played, can be traded. Once the Steam Gift is opened and added to your game library, you won’t be able to trade it again.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Aw... аз си мислех, че това е Steam Trade - размени на игри...

Всекиму е ясно, че това няма да бъде допуснато.

• 1 месец по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

От къде мога да си намеря най-изгодно battlefield 3 preminium edition (и да е на руски не ми пречи, разбирам го).

там хич не е изгодно (100 лева преминиума) :D има я за по 50 лева (преминиум) ама търся още по-евтина каде я има.

там хич не е изгодно (100 лева преминиума) :D има я за по 50 лева (преминиум) ама търся още по-евтина каде я има.

Господи, ПРЕМИУМ, не преминиум... Колкото до въпроса - по-евтино няма да я намериш.

• 3 месеца по-късно...

Какво мислите за този сайт https://www.origin.com/en-ie/store/-ANW.html

Искам да ви попитам надежден ли е и дали работи на същият принцип както

Steam - купуваш си играта и след това веднага си изтегляш нужното съдържание

от сайта ?

Какво мислите за този сайт https://www.origin.com/en-ie/store/-ANW.html Искам да ви попитам надежден ли е и дали работи на същият принцип както Steam - купуваш си играта и след това веднага си изтегляш нужното съдържание от сайта ?

Абсолютно. Единствената разлика е, че Steam е "независим", доколкото може да се използва тази дума, а Origin е на собственост на Еlectronic Аrts. Всъщност ако забележиш, последните заглавия на ЕА ги няма в Steam. ЕА не търпят конкуренти :).
  • 4 седмици по-късно...

Ако някой иска игра или пазаруване от интернет да ми пише на лично ! Няма да ви зимам излишни пари само еврото по 2

от къде мога да си купя новия Футбол Мениджър ? Благодаря

от къде мога да си купя новия Футбол Мениджър ? Благодаря

От Steam например: Football Manager 2014.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Steam си е платформа за онлайн игри, доколкото знам. Ползвам я обаче искам да си тегля легални копия на всякакви игри. Рових много из нета, за България такова чудо не видях. Предлагат се само някакви ултрастрари заглавия.

За Steam какво точно имаш предвид? Да не е нещо, дето не го знам?

Има сайтове от които можеш да пазаруваш. Те ти пращат дигитален ключ за играта и само влизаш в Steam, Origin, Battlenet или Uplay, активираш го и директно сваляш и играеш. Аз лично до скоро пазарувах от G2play.net, но те наскоро пуснаха и БГ магазин – fast2play.bg, където цените на доста игри са си добри и до сега нито от g2play.net нито от fast2play.bg съм имал проблем, даже до скоро имаше и купон в нета за 10% отстъпка – BG10DISCOUNT, още трябва да е активен. 

Какво мислите за този сайт https://www.origin.com/en-ie/store/-ANW.html

Искам да ви попитам надежден ли е и дали работи на същият принцип както

Steam - купуваш си играта и след това веднага си изтегляш нужното съдържание

от сайта ?

И в Origin е като в Steam - имат си download client, сваляш си програмката, регистрираш се и в момента, в който си купиш от тях игра, тя ти излиза в програмката и почваш да сваляш.

• 6 месеца по-късно...

Здравейте!

Обмислям да закупя Grand Theft Auto IV без експанжъна  Episodes from Liberty City и проверих в Steam (линк), че струва 28,71 лв. ($ 19.99), докато в free2play е 11,13 лв. (линк), което ме устройва напълно. :)

Досега не съм пазарувал игри онлайн, но имам PayPal акаунт и съм наясно как става...

Гледам, че в free2play цените са много, много ниски и не мога да си обясня каква е разлика между играта от единия и другия сайт (конкретно за тази)?

• 3 седмици по-късно...

Здравейте! Реших да си купувам игра от Steam.. до сега не съм си купувал игра и не знам каква е процедурата... Плащането само чрез кредитна карта ли става?

Здравейте! Реших да си купувам игра от Steam.. до сега не съм си купувал игра и не знам каква е процедурата... Плащането само чрез кредитна карта ли става?

Без никакъв вид карта става само чрез Cash Terminal - мисля, че има във всеки магазин на Vivacom такъв. Имай предвид, че ти удържат ~50 цента и ако нямаш никакви други пари в акаунта си ти ги вкарва под формата на рубли. Чрез Steam Support се конвертира валутата.

Глупости. Пазарува се и с обикновена дебитна карта, на която ти превеждат заплатата. Такси STEAM  не вземат. Банката може да вземе. Например аз като плащам, удръжки нямам, но пък ми пращат SMS  че съм платил, който ми струва 12 стотинки доколкото се сещам за тарифите на мобилните оператори.  Условието е дебитната карта да е VISA или някоя от останалите поддържани. Може да се плати и чрез PayPal  и тем подобни, но те си удържат такси. Мисля бяха 2%, но може и да греша. Когато разбрах, че моята банка такси не взема, освен само за SMS,  почнах да плащам само с дебитна карта. Посредниците за плащане не са никак добра идея. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Посредниците за плащане не са никак добра идея.

Зависи - предимството е, че не си даваш данните на сто сайта. Специално за Steam, няма проблем, но ако пазаруваш от всякакви сайтове, вероятността за теч става по-голяма.

Да де, ама ако купиш примерно игри за 30 лева, то удръжката ти е 60 стотинки + ( вероятно) SMS  от банката за 12 стотинки, че е извършила превод към Pay Pal  примерно, ако портфейла ти е празен.  Но вероятно си прав. Все пак това е тема за Steam ( в частност) и аз не видях смисъл да пазарувам чрез посредник Pay Pal, макар отначало да ползвах и тях. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.