Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-лош филм? Хайде сега да видим...

Featured Replies

Ами G-YON видях сайта , ама пак не съм съгласен , че Матрицата е прекрасен филм...Много кинти за него , а пък особено последната част беше леко тъпичка....

Не се обиждай , тва е мое мнение cool.gif

• Отговори 336
  • Прегледи 46,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Въпросът е там че в "Матрицата" има заложена философия, но тя далеч не е оригинална концепция. Напротив - заимствани в чист вид РАЗНОРОДНИ идеи. Справка: Жан Бодриар, мааалко Хайдегер и отгоре - Платон за цвят. Оригиналното? Ами оригинална е гледната точка, главно от страна на стайлинга. От там нататък сюжета е лесната задача. Просто нищо оригинално като концепция няма в "Матрицата".

Редактирано от stalik (преглед на промените)

Засегна и моя болна тема - за Матрицата.

Който не харесва Матрицата, значи не е разбрал съдържанието й. За всички неразбрали - нека видят този сайт.

<{POST_SNAPBACK}>

Е, тука и ти засегна моя болна тема biggrin.gif

Първо, идеята за виртуалната реалност е поднесена къде-къде по-елегантно и ненатрапчиво още в "Човека с косачката" на Стивън Кинг и едноименната екранизация преди 12-13 години. Доста преди него Сталислав Лем в един от разказите си ("Професор Диагор", ако не ме лъже паметта), развива тази идея в чистия и вид.

Второ, от "Матрицата" може да се впечатли само човек без каквито и да е познания по философия, психология и сравнителна религия. Солипсизмът съществува като крайно течение във философията още от началото на миналия век. Идеята за "тат твам аси" ("ти си то") може да се срещне във всички будистки източници доста преди началото на новата ера. В санскрита думата "майа" означава както "материя; всичко материално съществуващо", така и "илюзия".

И да се обявява преставянето на тази идея под формата на 4-5 часа сайбърпънк-екшън за нещо велико и оригинално е признак най-малкото на лош вкус и липса на обща култура.

А посоченият от тебе сайт се опитва да води елементарна религиозна пропаганда. В основата на цялото му съдържание стои един с нищо необоснован извод. А имено: от факта, че не можем да бъдем абсолютно сигурни в нищо, освен в собственото си съществуване (което е вярно) те се опитват да ни внушат заключението, че трябва да вярваме в съществуването на някакъв демиург, творец или каквато щеш я наречи персонализирана сила. За целта на дълго и на широко обясняват елементарната истина, че възприемаме не света, а сигналите, подавани ни от рецепторите ни. Следователно, не можем да бъдем сигурни в природата и дори в съществуването на външни обекти. И вместо да продължат примерно по пътя на Кант за "нещата в себе си" или по пътя на позитивистите, отричащи правото на съществуване на всеки чисто теоретичен въпрос, те използват състоянието на объркване и несигурност на философски неизкушения читател и желанието му все пак да намери някаква опора, за да му внушат идеята за вяра в Бога. Това не е трактат с предпоставки и произтичащо от тях изводи, а елементарен и страшно дразнещ трик от нервно-лингвистичното програмиране. Така че, не нам, моля !

Извинявам се, ако съм бил много рязък. Нищо лично :hush:

Аз пък мисля, че филмът "Матрицата" трябва да се възприема най-вече като приятен екшън с леки философски елементи. Точно "Професор Диагор" е разказът на Лем, и веднага си спомних за него гледайки за пръв път "Матрицата". Ама тоя разказ е страшен - професорът беше сътворил свят, в който можеше да се "пътува" във времето, и настана пълен хаос.

По тъп филм от "Дневникът на Бриджит Джоунс" не съм гледал, а може и да съм, но да не се сещам сега...

Retrograd на Долф Лунгрен оглавява класцията по моя преценка.Този актьор ми бе идол. Зарадвах се като видях нов филм с негово участие. Сюжет , ефекти и всичко останало за един филм , под всякаква критика.

Най-лоши филми...Спайдърмен 1 и 2.Първата част съм я гледала цялата и просто се чудя съга на себе си как съм го изтърпяла...Много ме дразни тоя филм и най-вече Кирстен Дънст /сори ако има грешна в името/.Втората част съм гледала половината,просто защото не издържаш--блаа

• 3 седмици по-късно...

Три изключително безмислени филма според мен:

1. Всички мои познати (Ал Пачино) - Някой ще ми каже ли какво искаше да внуши всъщност този филм?

2. Pitch Black (Vin Diezel) - Този филм наистина бе "пълен мрак" според мен ! През цялото време само светлосенки и неясни образи на фона на 6-ми истерично опитващи се да се спасят "космонавти"

3. Гепи - Аре обяснете ми странната смесица от английски хумор /по презумция трудно разбираем/ и Брад Пит облечен като циганин ???

• 2 седмици по-късно...

най-лошия филм който съм гледала (и за който в момента се сещам) е "Анаконда"!Просто по-банален сценарий,имидж,по-лош подбор на актьори(за ролите,не че ги смятам всичките за лоши:) ) и още хиляди неща...не мога да си представя!Не знам на някои може да им харесва филма(всеки има право да си харесва каквото си иска:) ),но за мен той е просто неописуемо ужасен...cool.gif

Всички филми, в които участва Джим Кери са най-кофти.  :)

<{POST_SNAPBACK}>

оооо...ама толкова да си прав/а...напълно съм съгласна с теб!!! иначе Джим Кери си го има таланта за актьор,ама прекалено много се ЛИГАВИ :)

Редактирано от Missing`[f] (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
Три изключително безмислени филма според мен:

1. Всички мои познати (Ал Пачино) - Някой ще ми каже ли какво искаше да внуши всъщност този филм?

2. Pitch Black (Vin Diezel) - Този филм наистина бе "пълен мрак" според мен ! През цялото време само светлосенки и неясни образи на фона на 6-ми истерично опитващи се да се спасят "космонавти"

3.  Гепи - Аре обяснете ми странната смесица от английски хумор /по презумция трудно разбираем/ и Брад Пит облечен като циганин ???

<{POST_SNAPBACK}>

Гепи - ohmy.gifohmy.gifohmy.gif как може това е култов филм един от любимите ми

иначе най-тъпи - много труден въпрос да кажем всичко от 2004 година ;) с не повече от 10 изключения ..

Аре дайте линк за топ 100 на най-гледаните филми (някфа класъция...)

<{POST_SNAPBACK}>

1. Offtopic

2. Виж тук. Не знам има ли. Би трябвало.

• Автор
Аре дайте линк за топ 100 на най-гледаните филми (някфа класъция...)

<{POST_SNAPBACK}>

Някой май не чете темата отначало ;)

Ето една класация според най-големия сайт за филми, за 100-те най-лоши филми на всички времена. Това е зрителска класация, където всеки дава своя вот.

<{POST_SNAPBACK}>

Между другото се сетих за един филм който предлагам да оплюем дружно:

НЕВЕРОЯТНАТА СЪДБА НА АМЕЛИ ПУЛЕН !!! (Номер 1 от топ 10000 на най-тъпите филми които съм гледал)!!!

Е сега тука не мога да се съглася с тебе за Амели Пулен :nono ! Филма си е хубав! Ама може би не си падаш по филмите на Жьоне.... (освен Alien: Resurrection може би ;) )

Е сега тука не мога да се съглася с тебе за Амели Пулен :nono ! Филма си е хубав! Ама може би не си падаш по филмите на Жьоне.... (освен Alien: Resurrection може би ;) )

<{POST_SNAPBACK}>

"Амели Пулен" не е лъжица за всяка уста. ;) Аз лично го харесах. Може с небрежна усмивка да се надсмее над доста американски филми в последно време.

Всеки има право на собствено мнение - досега освен теб обаче никой друг не го е защитил! cool.gif Би ли посочил три положителни черти на филма, защото аз не можах да открия....??? ;)

Всеки има право на собствено мнение - досега освен теб обаче никой друг не го е защитил!  cool.gif Би ли посочил три положителни черти на филма, защото аз не можах да открия....???  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

"Амели Пулен" е като красива картина - модерна приказка за един свят от фантазия. Той носи душата на франзцузите. Филмът е дълбоко пътешествие препращащ ни към детството и изпълнен с истински образи, не със кухите статисти на американските продукции. Но човек трябва да е с особена нагласа че да вникне във филма. Той е предназначен за по-специфична публика. Да не говорим за множеството "ключове" скрити в самият филм - от картината на Реноар и първите сцени на филма свързани със стихове на сина му, Жан, до поетическия език на старото френско кино.

Би ли посочил три положителни черти на филма, защото аз не можах да открия....???  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Le Fabuleux destin d'Amelie Poulain или трите неща които ми харесват в този филм!

1. Историята на тази романтична комедия проследява живота на наивната и (почти)необикновенната Амели Пулен - от ражадането и, до откриването на любовта и смисъла на живота... През целия филм обикновенните хора, техните страсти и желания са обрисувани достатъчно гротескно и иронично, че те кара да се замислиш има ли въобще "нормални" хора на този свят. Дали ежедневното монотонно и лишено от емоции настояще е истинския живот, или всеки трябва да прогледне през мъглата пред очите и сърцето си, и да види колко шарени и странни могат да бъдат отношенията между хората! Малките радости са най-важните в нашето съществуване, и Амели не спира от кадър на кадър, от сцена на сцена да доказва че това е точно така! Wellcome To The Real World, The World Of Amelie Poulain!

2. Визията на филма е една от най-въздействащите! Bruno Delbonnel е създал един нов свят в реалността... Светлината, цветовете и движенията на камерата са идеалното изразно средство за атмосферата на филма. Без това Амели щеше да си остане един посредствен опит за кино. Филмът е просто красив (доколкото това може да се каже за визията на един филм)!

3. Главната виновничка за пресъздаването на истинската Амели Пулен е Audrey Tautou. Изборът и за ролята на странната млада жена е може би най-важния фактор филмът да и да поглъща зрителите в атмосферата си. Актрисата пленява с невероятното си излъчване и най-вече с изразителният си поглед! Просто на пасва идеално на образа. Едва ли може да си представим друга Амели Пулен!

Това е!

аве да ви кажа на мен пак не ми хареса ПРИВИДЕНИЯ В ЗАМЪКА с Еди Мърфи :P

Редактирано от Stalik (преглед на промените)

<{POST_SNAPBACK}>

Да - аз от Еди Мърфи очаквах много повече... ;(

<{POST_SNAPBACK}>

И на мен този филм никак не ми хареса....а пък точно заради еди мърфи си мислех, че филам ще е добър. А иначе за филм, който ме кефи...много ама много....това може би е 6 чувство....ТОВА СЕ НАРИЧА ФИЛМ:wors:

Засегна и моя болна тема - за Матрицата.

Който не харесва Матрицата, значи не е разбрал съдържанието й. За всички неразбрали - нека видят този сайт.

<{POST_SNAPBACK}>

Ами аз не харесвам Матрицта...или поне втората :P За мен 1-вата матрица е страхотна и много я уважавам...ама за съжаление 2-ката беше пълен провал...поне за мен:wors:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.