Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Системата за оценяване. Въпроси...

Featured Replies

Системата за репутация ми се струва недомислена, доста по трудно е да си изкараш "добра" репутация, отколкото "лоша" такава.

Разбира се. Много по-трудно е да си изградиш добро име и авторитет, отколкото лоши такива. (:

Редактирано от thedemonhunter (преглед на промените)

• Отговори 74
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• TNN, не обръщай внимание на репутацията и ще ти е по-лесно. Както вече се спомена тук, тя далеч не е показател за компетентност и съвсем не е обективна. И въпреки това е даденост, с която трябва да се

• Аз пък, не мога да разбера, какво сте се хванали всички за тази репутация и защо и отдавате такова значение, след като тя далеч не показва нищо за личността на дадения потребител. Единственото, коет

• Целта не може да се формулира ясно и точно и всеки потребител трябва сам за себе си да прецени дали и как да използва системата. Не е нещо, което да може да се наложи и да се ползва като шаблон. Иначе

Системата за репутация ми се струва недомислена, доста по трудно е да си изкараш "добра" репутация, отколкото "лоша" такава.

Някакъв стимул ли е това, какво?

То и в много други форуми го има това с репутацията, но там даже като гласуваш за някой, може да оставиш коментар защо го харесваш или обратното. Също този, за който си вотнал, му излиза отчет относно репутацията му и кой, какво мисли за него и тогава става здраво. :lol6:

Разбира се. Много по-трудно е да си изградиш добро име и авторитет, отколкото лоши такива. (:

Ползваш заучени фрази, но защо форумът трябва да прави тази задача още по-трудна?

Хората по принцип по-лесно дават негативни вотове, а форумът допълнително успложнява нещата, тъй като за "добра" репутация се искат 2 и половина пъти повече вотове, отколкото за "лоша".

Комбинирано с това, че по честно се дава лоша репутация(-), отколкото добра(+), нещото стават леко небалансирани... Не мислите ли?

Понеже хората по-трудно дават положителни вотове, следейки развитието на репутацията си, ще разберем (и то с доста голяма сигурност) кога сме започнали да ставаме по-малко завистливи и негативно мислещи индивидуалисти.

Това, според мен, е една много добра причина, репутацията да остане в този си вид, а не в заблуждаващия с преобладаващо положителни гласувания вариант.

... Не мислите ли?

Не maxim4o, не мислим така.

Вчера сам ти каза как ще се балансират нещата :

Но просто ако всеки от нас се постарае да сложи оценка на всяко мнение, което вижда, която, разбира се, да е максимално обективна.

Тогава действията на "злосторника" ще имат лек или никакъв ефект. Както се случи на изборите - високата избирателна активност просто скри шапката на всички търгувани гласове, ако схващате аналогията ми. :baby:

И така си е най-добре.

То и в много други форуми го има това с репутацията, но там даже като гласуваш за някой, може да оставиш коментар защо го харесваш или обратното. Също този, за който си вотнал, му излиза отчет относно репутацията му и кой, какво мисли за него и тогава става здраво. :angry:

Точно такава система използвахме преди години тук,FEarBG - и нещата не само, че станаха "здрави", ами накрая доста потребители си отидоха от тук завинаги обидени от оценките на съфорумците си.Имаше и клики, и интриги, и групички, които гласуваха за своите фаворити с "+" или "-" , имаше и удари под пояса с точно с коментарите за гласуванията....

Всичко това сме го преживели вече тук.

Не си мислете, че на другите места са открили топлата вода dry.gif

Прекалено голямо значение отдавате на тези плюсчета и минусчета, момчета и момичета.

Мда.

Редактирано от Trichocephalus
правопис (преглед на промените)

Ползваш заучени фрази, но защо форумът трябва да прави тази задача още по-трудна?

Хората по принцип по-лесно дават негативни вотове, а форумът допълнително успложнява нещата, тъй като за "добра" репутация се искат 2 и половина пъти повече вотове, отколкото за "лоша".

Комбинирано с това, че по честно се дава лоша репутация(-), отколкото добра(+), нещото стават леко небалансирани... Не мислите ли?

Точно пък това си ми хрумна на момента. Ти ако използваш заучени, то при мен това е рядкост. Аз лично не виждам особено значение в това дали пише "Неутрална" или "Добра" репутация. Нали цифричките са си едни и същи? Разбирам да трябваше да ти дадат няколко плюса, за да ти се увеличи репутацията с една единица, пък за да се намали да ти е нужен само един минус...

Неуспешно действие: Вие достигнахте лимита за позитивно гласуване за деня. За по-голям дневен лимит трябва да сте VIP потребител.

Това ми излезе като се опитах да "гласувам позитивно".

Какъв е дневния лимит...и само да вметна че съм VIP потребител.

:cool:

Не maxim4o, не мислим така.

Вчера сам ти каза как ще се балансират нещата :

И така си е най-добре.

Как не е само едно или две. Просто предлагам решения.

Не мисля, че изкуствено трябва да се поддържа теорията, че лоша репутация се печели по-лесно от добра чрез различни "граници" съответно за положителните и отрицателните точки/за кой път го казвам вече?/.

И без това си е така, нека не го правим по-лошо.

И все пак това е сравнително дребен проблем.

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

Неуспешно действие: Вие достигнахте лимита за позитивно гласуване за деня. За по-голям дневен лимит трябва да сте VIP потребител.

Това ми излезе като се опитах да "гласувам позитивно".

Какъв е дневния лимит...и само да вметна че съм VIP потребител.

:(

като VIP имаш право на 15 гласувания дневно, а като потребител 5.

като VIP имаш право на 15 гласувания дневно, а като потребител 5.

Благодаря за информацията.

Пробвах преди малко ,не ми излиза вече това съобщение.

Поздрави.

:(

Споделих откровени критични мнения касаещи уж водещ защитен софтуер и лошата ми репутация за броени дни набъбна до -минус 35. Трудно е да се спори - защото следващият конкретен пример след минути ще е налице от моя страна.Това е ясно.Нормално ли е някои да ме замерват с минуси, когато не могат да противопоставят аргументи и факти? В тази връзка - май не си струва да следя изобщо тази система.Виждам я да работи в други чуждестранни форуми - но там това нашенското не ми се е случвало. Поздрави

Виждам я да работи в други чуждестранни форуми - но там това нашенското не ми се е случвало.

Е, там възпитанието и манталитетът са съвсем различни. Както в Германия изпреварването и преминаването в по-лява лента се нарича престрояване и 90+ от местните жители го приемат наистина, така по подобен начин са и тамошните системи за оценяване. Съвсем същите са като техническо и програмно обезпечаване но там се приема, че човекът просто има повече знания и умения в тая област, имал е доброто желание и време да помогне и е нормално да му се благодари. А не да се гласува за положителен рейтинг и после да си ги "мериме", както е у нас. Разбирам те и подкрепям намисаното от теб. В един западен форум са ми достатъчни 30-40 поста за да "направя" добър рейт. Никога, още от малък не ми правят впечатление подобни неща, не държа на тях и не се дразня (е, почти smile.gif ).

Споделих откровени критични мнения касаещи уж водещ защитен софтуер и лошата ми репутация за броени дни набъбна до -минус 35. Трудно е да се спори - защото следващият конкретен пример след минути ще е налице от моя страна.Това е ясно.Нормално ли е някои да ме замерват с минуси, когато не могат да противопоставят аргументи и факти? В тази връзка - май не си струва да следя изобщо тази система.Виждам я да работи в други чуждестранни форуми - но там това нашенското не ми се е случвало. Поздрави

Честно казазано, изобщо не се учудвам, че са ти дали отрицателни оценки.

"Откровени критични мнения касаещи уж водещ защитен софтуер" мога да си представя, какво е всъщност.

Конкретния пост не съм чел, но това което съм виждал досега ми е достатъчно.

Както си има причини за добрата репутация, така си има причини и за лошата. Нека не си мислим, че само и единствено ние, винаги сме правите, а останалите нищо не разбират !

Ако не ви пука, какво мислят за вас другите - няма да обръщате внимание на лошата си репутация. Но щом ви дразнят минусите - съобразявайте с хората.

"останалите нищо не разбират" Ken, това не съм го имал предвид. Трудно ми е да възприема сляпо фенство само към някой продукт. Дори за тези, които ги продават ми се струва крайно и по-скоро водещо до антиреклама, отколкото до реален резултат. Можеш да разгледаш постовете ми от този месец и да прецениш. Ако се чувствах безгрешен щях ли изобщо да участвувам във форума!? Поздрави

"останалите нищо не разбират" Ken, това не съм го имал предвид.

Нека не си мислим, че само и единствено ние, винаги сме правите, а останалите нищо не разбират !

Можеш да разгледаш постовете ми от този месец и да прецениш. Ако се чувствах безгрешен щях ли изобщо да участвувам във форума!? Поздрави

Защо само от този месец ? Мисля, че си наясно как се изгражда репутация. Не може да накараш хората бързо да забравят, какво е било преди това.

И още един път :

Ако не ви пука, какво мислят за вас другите - няма да обръщате внимание на лошата си репутация. Но щом ви дразнят минусите - съобразявайте с хората.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Така е - като настроиш фенове на програми на ESET,Kaspersky,Avira и кои ли не още срещу себе си.Защото първата я считам за незадоволително справяща се, втората за вечно недозавършена, а третата за лидер по фалшиви тревоги.Просто не е вярно, че били най-добри.Никои не са доказано най-добри и постоянно те се конкурират. Де да можеше системата за оценяване да ми промени изводите... Изцяло положително мнение за впечатления от съвместното ползване на Mamutu 2.0 + PrivateFirewall 6.1 Free е оценено например с минус 2 - а те над 10 дни отлично си работят без антивирус...И не им е нужен.ESS,KIS,Avira PSS са в невъзможност да конкурират като лекота на функциониране и като степен на защитеност този IDS+HIPS вариант.И като настройки е лесен. Ако някой се съмнява - не е лошо да пробва. Отрицателните оценки са по други причини. Поздрави

Така е - като настроиш фенове на програми на ESET,Kaspersky,Avira и кои ли не още срещу себе си.Защото първата я считам за незадоволително справяща се, втората за вечно недозавършена, а третата за лидер по фалшиви тревоги.Просто не е вярно, че били най-добри.Никои не са доказано най-добри и постоянно те се конкурират. Де да можеше системата за оценяване да ми промени изводите... Изцяло положително мнение за впечатления от съвместното ползване на Mamutu 2.0 + PrivateFirewall 6.1 Free е оценено например с минус 2 - а те над 10 дни отлично си работят без антивирус...И не им е нужен.ESS,KIS,Avira PSS са в невъзможност да конкурират като лекота на функциониране и като степен на защитеност този IDS+HIPS вариант.И като настройки е лесен. Ако някой се съмнява - не е лошо да пробва. Отрицателните оценки са по други причини. Поздрави

Темата е "Системата за оценяване".

Какво значение има кои продукти и защо не ти харесват ?

Наистина оценките са по други причини. По какви ли ?

Точно за "Системата за оценяване" ми е мисълта.Достатъчно е няколко души да те "бомбардират" с минуси - каква полза, дори да си бил в мненията си коректен,точен и етичен. Някому нужна ли е подобна лесна за манипулиране система?Причините могат да бъдат различни. Защо ли се задълбочихме, като мога просто да не я следя - който желае да си гласува. Поздрави

Точно за "Системата за оценяване" ми е мисълта.Достатъчно е няколко души да те "бомбардират" с минуси - каква полза, дори да си бил в мненията си коректен,точен и етичен. Някому нужна ли е подобна лесна за манипулиране система?Причините могат да бъдат различни. Защо ли се задълбочихме, като мога просто да не я следя - който желае да си гласува. Поздрави

Ето, виждаш ли ?

Никой не желае да допусне дори, че може и да си е заслужил репутацията (отрицателната).

За себе си ти си "коректен, точен и етичен", но когато започнеш да получаваш минуси, е време да се замислиш дали наистина това е така.

Ето, виждаш ли ?

Никой не желае да допусне дори, че може и да си е заслужил репутацията (отрицателната).

За себе си ти си "коректен, точен и етичен", но когато започнеш да получаваш минуси, е време да се замислиш дали наистина това е така.

Предпочитам да мисля примерно за комбинацията Mamutu 2.0 + PrivateFirewall 6.1 Free вместо за отговор на въпроса защо непознати хора така били преценявали. Няма логика и смисъл, а и в друг форум не ми се е случвало - обикновено репутацията ми е малко над нулата или около нея - считам го за нормално.Повече не ми се пише за това. Поздрави

TNN, не обръщай внимание на репутацията и ще ти е по-лесно. Както вече се спомена тук, тя далеч не е показател за компетентност и съвсем не е обективна. И въпреки това е даденост, с която трябва да се свикне - както мухите, плъховете, хлебарките и много други неща, от които не можем да се отървем. Ken го каза вече - или казваш каквото мислиш по начина, по който ти харесва или се нагаждаш към потребителите и се стремиш към добра репутация. За сега златната среда я няма и всеки решава сам за себе си, кое е по-важно! За мен лично репутацията е без значение и предпочитам свободата пред нагаждачеството :cool:

Предпочитам да мисля примерно за комбинацията Mamutu 2.0 + PrivateFirewall 6.1 Free вместо за отговор на въпроса защо непознати хора така били преценявали.

А бе, Тошко,ти оспами целия форум с тази твоя "комбинация" бе човек ,не се ли усещаш вече,че за всичко си има мярка? А после се чуди защо те бомбардират с минуси :)

Айде сега имаш +1 от мен за отскок ;),а ти ми цапни -1 за да излезем на 0 :cool:

А бе, Тошко,ти оспами целия форум с тази твоя "комбинация" бе човек ,не се ли усещаш вече,че за всичко си има мярка? А после се чуди защо те бомбардират с минуси :)

Айде сега имаш +1 от мен за отскок :),а ти ми цапни -1 за да излезем на 0 :)

Здравей Мишо, програмите не са мои, а са на авторите им.След моите всевъзможни пробвания е нормално да намеря нещо значително над средното ниво. Според теб ще излезе, че съм оспамил доста форуми- включително и небългарски, защото съм споделил мнение и там по няколко пъти. Някои пишат стотици мнения за любими програми... Напълно съм съгласен с мнението на Iovi. Който иска както иска да оценява.Поздрави

Мен ми е интересно !

С аватар на профила-полицай,заявени интереси-Форумен полицай и привърженик на футболен отбор,Вечен враг на един друг отбор и защитаващ го с аргументи,бързо нараснаха минусите,но няма как и да е иначе. :yanim:

Появи се и едно Предупреждение,дадено преди година,за което не съм бил информиран,дадено от един много способен и знаещ човек,с който обаче имаме различни виждания,относно мъжката сексуалност...

Както и да е,но Правилата на форума са за всички,и моят стремеж и виждания са че трябва да се спазват,а на който не му харесва....! :)

Редактирано от dimd (преглед на промените)

kal няма смисъл от тая система... нападки по ЛС ще има куп, безсмислени текстове в коментарите също .. примерно спорят Х и У и на края и двамата почват да си пишат "А сега си отнесе минуса щот си много умен" .. тая система няма никакъв замисъл освен ако не се следи от модератори и администратори. Което е самоубииство за вас защото няма да ставате от компютрите.. в моя форум съм направил такава система за рейтинг ,че да е задължително даването на коментар към точката (била минус или плюс) после ако има недоволни или нарушения на правилата (защото съм написал в правилника ми ясно и на български ,че безсмислените коментари към точките ще се наказват с 6 предупреждения като на всяко си има определено наказание а първите 2 са гратис) и ми пишат на лично или в някоя секция за оплакване като се коригира дадената точка и се премахне ако е безсмислена.

Да не забравяме ,че сме в калдейта ,а не в импулс да си раздаваме минусчета и плюсчета. Аз на миналия форум виждах само рейтинг на профила.. той си беше достатъчен това с коментарите направо можете с удоволствие да го разкарате.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.