Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво четете в момента

Featured Replies

Пратката ми пристигна от чуждестранен сайт, понеже един наш такъв е мошеник :mad:

Отделно ми се струва голяма глупост :D Ама требва се чете.

Публикувано изображение

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 312,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Калдата - Форуми

• Преди малко започнах :     Димитър Димов е невероятен просто. Свърших "Поручик Бенц" и веднага започнах с "Тютюн".   Любимата ми - "Осъдени души" си я оставям за финал, като десерт.От сега пре

• За мен е малък празник, когато купувам книги. След тези, които съм набелязала за купуване, избирам и от промоциите. И почти винаги съм доволна.

Публикувани изображения

Ян ван Хелсинг - "Не пипай тази книга"

Публикувано изображение

Невероятна книга, подплатена с факти, а не просто художествена измислица! Препоръчвам всичко негово на тези, които не се сливат с тълпата!

Редактирано от Impulse (преглед на промените)

По принцип не искам да влизам в каквато и да било форма на спор(Ще изневеря на моето кредо.),но горепосоченият автор е пълен шарлатанин. Той е алтер егото на Йоло Денев в тази сфера- 1 процент истина(Че светът се управлява задкулисно.Което рано или късно би следвало да разбере чрез своите размисли и наблюдения всеки средноинтел. индивид.) и 99 процента фантасмагории( НЛО-та,безсмъртни мъдреци,рептили и др. глупости.).Навремето се бях излъгал да взема първия му том от неговите "Тайни общества"( Като извинение ще изтъкна, че бях още млад и зелен.) от рег. библиотека, но останах доста разочарован от свободното му тълкувание на фактите и натъкмяването им към собствените му шизофренични опити за аналитична мисъл.Да, олигархичният елит ни манипулира( Което е трафаретна истина,откакто свят светува.),но този елит не е съставен от гущероподобни извънземни,а от съвсем смъртни хора като всички нас.И всичко това се прави с цел запазване на тяхното статукво на доминиращ фактор.Нищо фрапиращо, а напълно логично следствие на социумния континуитет.Така че си спестете подобни "сензационни" и "разбулващи истината" заглавия. Инак започнах една класика,която се каня доста отдавна да прочета,но все не ми оставаше време- " Готическата архитектура и схоластиката" от Е. Панофски.Поредната неописуема интелектуална наслада...Жалко, че още не е излязла "Кралете чудотворци" на Блок,но ще чакаме,няма как...

А!Щях да забравя!След около две седмици купувам и "Процесът с/у тамплиерите" от, разбра се, най-големия в областта.Да четеш най-сведущия в дадена област( Независмо коя е тя),е истинско удоволствие. И най-важното- не остават никакви или почти никакви въпроси, които да те глождят.

По принцип не искам да влизам в каквато и да било форма на спор(Ще изневеря на моето кредо.),но горепосоченият автор е пълен шарлатанин. Той е алтер егото на Йоло Денев в тази сфера- 1 процент истина(Че светът се управлява задкулисно.Което рано или късно би следвало да разбере чрез своите размисли и наблюдения всеки средноинтел. индивид.) и 99 процента фантасмагории( НЛО-та,безсмъртни мъдреци,рептили и др. глупости.).Навремето се бях излъгал да взема първия му том от неговите "Тайни общества"( Като извинение ще изтъкна, че бях още млад и зелен.) от рег. библиотека, но останах доста разочарован от свободното му тълкувание на фактите и натъкмяването им към собствените му шизофренични опити за аналитична мисъл.Да, олигархичният елит ни манипулира( Което е трафаретна истина,откакто свят светува.),но този елит не е съставен от гущероподобни извънземни,а от съвсем смъртни хора като всички нас.И всичко това се прави с цел запазване на тяхното статукво на доминиращ фактор.Нищо фрапиращо, а напълно логично следствие на социумния континуитет.Така че си спестете подобни "сензационни" и "разбулващи истината" заглавия.

Всеки човек си има свое мнение и виждания и сам преценява на какво да повярва. Авторът е далеч от шизофренията, просто това е по-лесното обясненея на повечето хора, когато се сблъскват с нещо, различно от това, което познават. Така говорят и за тези, които твърдят, че Холокост не е имало и го доказват - материалите изчезват, забраяняват се, точно както и тази книга ;)

Редактирано от Impulse (преглед на промените)

Твърде много ще профанизирам разговора, но сте далеч от истината.Явно никога не сте посягали към сериозна литература,а четете сензационна такава.Ваша воля.И Холокост е имало.Препоръчвам Ви да прочетете "Махалото на Фуко" от Еко. Прочее...Всеки що- годе интелигентен човек би трябвало да избягва тези книжни еквиваленти на "Уикенд". Не стига че пресата стана предимно жълта,а и книгите трябваше също да бъдат омърсени с подобни "автори".Тук щях да възкликна като оня лицемер- Цицерон- в първата му реч против Катилина, но да не ставам банален...

Пратката ми пристигна от чуждестранен сайт, понеже един наш такъв е мошеник :mad:

Отделно ми се струва голяма глупост :D Ама требва се чете.

Публикувано изображение

Здравейте! Бих искал да Ви попитам как сте поръчали от чужд сайт и дали става дума за Амазон?

Преди два месеца си поръчах чрез български сайт една книга,но ми излезе по-скъпа. А скоро(до две седмици) имам намерение да купя още една англоезична книга.Та бихте ли обяснили процедурата,по която сте преминали. Благодаря.

Здравейте! Бих искал да Ви попитам как сте поръчали от чужд сайт и дали става дума за Амазон?

Преди два месеца си поръчах чрез български сайт една книга,но ми излезе по-скъпа. А скоро(до две седмици) имам намерение да купя още една англоезична книга.Та бихте ли обяснили процедурата,по която сте преминали. Благодаря.

Здравейте!

Аз също мислех да поръчам през един български, но не ми хареса размотаването във времето. Все пак никой не си купува книга, за която се налага да чака 75 дни в добрия случай. И доста изчетох за Амазон, включително негативни коментари. Понеже книгата ми трябваше почти спешно, попаднах на BookDepository случайно. Освен, че беше по-евтина от Амазон и от българския сайт, оказа се, че и доставката е безплатна. В крайна сметка чрез плащане с пейпал, книгата пристигна за 7-8 работни дни.

Със сигурност ще поръчвам пак от тук: http://www.bookdepository.co.uk/

Поздрави!

Редактирано от diadia (преглед на промените)

Здравейте!

Аз също мислех да поръчам през един български, но не ми хареса размотаването във времето. Все пак никой не си купува книга, за която се налага да чака 75 дни в добрия случай. И доста изчетох за Амазон, включително негативни коментари. Понеже книгата ми трябваше почти спешно, попаднах на BookDepository случайно. Освен, че беше по-евтина от Амазон и от българския сайт, оказа се, че и доставката е безплатна. В крайна сметка чрез плащане с пейпал, книгата пристигна за 7-8 работни дни.

Със сигурност ще поръчвам пак от тук: http://www.bookdepository.co.uk/

Поздрави!

Става дума за нуждата от дебитна/кредитна карта,нали? Защото преди време мислех именно по този начин да поръчам от чужд сайт, но тогава не ми одобриха дебитната карта и не успях да го сторя. Използвах тогава Visa Electron, издадена от ProCredit,но всуе...Бихте ли ми дали някакаъв съвет относно картата?

Поздрави

Редактирано от Митьо Пищова (преглед на промените)

А някой Моделът на успеха 22 чел ли е? Любопитно ми е какви са отзивите ви за книгата.

Днес започнах "100 велики операции на спецслужбите" от поредицата "100 велики" на и.к. "Компас". Преди 4-5 години я четях редовно тази поредица, но в последно време насочих интереса си към античната и средновековна история и поизоставих енциклоп. оформените книги. Препоръчвам за обогатяване общата култура.

А някой Моделът на успеха 22 чел ли е?

Любопитно ми е какви са отзивите ви за книгата.

Купих си я и сега я чета :)

някой знае ли къде е цялата поредица на Лайза Клейпас за сем. Хатауей

и аз чета в момента "Хрониките на Кейн-Огнения Престол" на Рик Риърдън

някой знае ли къде е цялата поредица на Лайза Клейпас за сем. Хатауей

На български първа и втора книга можеш да намериш в книжарниците. Електронен вариант няма и няма да има. Иначе ако търсиш на английски пиши ми едно ЛС, и ще видя дали ще успея да ги намеря ;)

Вчера започнах " История на Средиземноморието" и днес я оставих. Явно не само в България се получават дипломи и титли с връзки. Как може уж уважаван авторски колектив от водещи френски професори да сътвори толкова блудкава творба? След като прочетох редица бисери, сред които- как по време на Александрийската война изгоряла знаменитата библиотека и как Колумб е открил Америка, ми идеше да я хвърля като парцал у някое кюше, но се сдържах. Все пак не е моя, а на Рег. библиотека. Инак щях да и спретна едно аутодафе набързо, нейното ма.и! Както и да е- преди малко стартирах биографията на Шекспир от Шонбаум. Да поразнообразя малко, че доста поизоставих биографичната литература.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.