Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да изместя папки от :C в :D

Featured Replies

Здравейте...

Имам проблем...

С windows vista съм...

В диск D имам 123GB free of 182GB...

Попринцип трябва да е 200 максимума не знам защо е 182...

В :C обаче от одавна имам доста малко памет преди месец беше 10GB free of 50 GB и всеки ден без да тегля нищо ставаше от 10GB free на 4 GB free и постоянно се променяше... Сега обаче пише :

603MB free of 50GB тази памет по никъкъв начин не може да съм я заела... И вече имам известни проблеми...

Въпроса ми е мога ли да изместя няколко папки от :C в :wink12: най вече Documents защото там имам 11GB... А всичко ми се запаметява там...

Също така мога ли да променя мястото където да се запаметяват теглените работи?

И още един доста тъпичък въпрос... Мога ли от :D да сложа малко свободна памет в :C...

Не се смейте на последните въпроси! :cant believe:

Ще съм много благодарна на този който ми помогне ;) !

Здравейте...

Имам проблем...

С windows vista съм...

В :C обаче от одавна имам доста малко памет преди месец беше 10GB free of 50 GB и всеки ден без да тегля нищо ставаше от 10GB free на 4 GB free и постоянно се променяше... Сега обаче пише :

603MB free of 50GB тази памет по никъкъв начин не може да съм я заела... И вече имам известни проблеми...

Въпроса ми е мога ли да изместя няколко папки от :C в :wink12: най вече Documents защото там имам 11GB... А всичко ми се запаметява там...

И още един доста тъпичък въпрос... Мога ли от :D да сложа малко свободна памет в :C...

Не се смейте на последните въпроси! :cant believe:

Всичко може, но трябва да се поровиш из нета.В настоящия форум също има доста писано, успех.

Вместо да местиш папките,по-добре увеличи дял C за сметка на D.

Вместо да местиш папките,по-добре увеличи дял C за сметка на D.

а още по добре сложи хр и ще освободиш 45гб :cant believe:

• Автор

А как да си добавя от д в ц памет?Мн благодаря от сега... Аз търсих ,но не намерих... :cant believe:

А как да си добавя от д в ц памет?Мн благодаря от сега... Аз търсих ,но не намерих... :cant believe:

тук

Не ти трябва да местиш папки. По-важно е да установиш причината за пълненето на C: и по точно Documents and Settings.

Причините може да са различни:

1. Ползваш Internet Explorer! Грешка! Когато теглиш файлове с него той ги копира именно в Documents and Settings а след това от там ги копира на оказаното от теб място пр. Десктопа!

2. Друга програма с която теглиш файлове, която ги кешира пак в Documents and Settings.

Пробвай да използваш CCleaner и си почиствай системата периодично с него - трие всички тези ненужни файлове.

Ползвай друг браузър вместо Explorera - най-добре Firefox или Опера.

Ако това не помогне от настойките на Windows Explorera укажи да ти показва и скритите файлове, след което прегледай папка по папка Documents and Settings, за да видиш къде точно си се трупа ненужната информация и я изтрий ръчно.

Успех!

Редактирано от nextuser (преглед на промените)

• Автор

Ами на мен всичко ми трябва...Ползвам мозилата ...

Иначе ако може да ми обясните как да прехвърля памет от Д в Ц... Видях онази програма ,но там пише само как да направиме нов дял ...

Прочетох всичко от линка,но... Не разбрах... sad.gif

Така, като гледам решението най-накрая ще се сведе до:

хващаш комшията който разбира от компютри и на сладки приказки и биричка оправя всичко :yanim:

Ами на мен всичко ми трябва...Ползвам мозилата ...

Иначе ако може да ми обясните как да прехвърля памет от Д в Ц... Видях онази програма ,но там пише само как да направиме нов дял ...

Прочетох всичко от линка,но... Не разбрах... sad.gif

А по-нататък прочете ли т. 4 от даденото ръководство:

4. Resize a partition – оразмеряване на дял. На всеки се е случвало да иска да даде малко повече пространство на дяла с музика за сметка на дяла с операционната система или нещо от сорта, свързано с вземане на място от един дял и увеличаването на друг дял с това място. Операцията минава отново през 5 екрана – информация за операцията; избор на дяла, чийто размер ще променяме (Select Partition); задаване на размер за избрания дял (Specify new partition size), като отстрани програмата показва какъв е максималния, минималния и сегашния размер; в зависимост вида на действието- взимане или прехвърляне на свободно място, Partition Magic ще попита съответно къде да разпредели отнетото място ( на кои дялове да бъде прехвърлено) или от къде да вземе свободно пространство, за да увеличи избрания по-горе дял.

Ще ти кажа как да го направиш но истинският ти проблем е в някоя от програмите които ползваш и които ти запълват C дяла....

Първо Дефрагментираш C и D

Второ изтегляш Аcronis Disk Director или Partition Magic Pro правиш си зареждащ диск с тях или може да изтеглиш Hiren's BootCD където са и двете и един куп други полезни програми. След като стартираш някоя от двете намираш къде е опцията за оразмеряване и действаш.

Трето по-добре не прави предните 2 точки, а разбери как да си чистиш ненужната информация от C:

• Автор

Хих сега ще опитам...

А комшията няма да се съгласи само на бира и сладки приказки :yanim: :yanim: :yanim: ...

nextuser Не знам как да направя нито една от стъпките дето ми каза... Само дефрагментация ще опитам да направя...

Редактирано от izkusitelna (преглед на промените)

Ще ти кажа как да го направиш но истинският ти проблем е в някоя от програмите които ползваш и които ти запълват C дяла....

Първо Дефрагментираш C и D

Второ изтегляш Аcronis Disk Director или Partition Magic Pro правиш си зареждащ диск с тях или може да изтеглиш Hiren's BootCD където са и двете и един куп други полезни програми. След като стартираш някоя от двете намираш къде е опцията за оразмеряване и действаш.

Трето по-добре не прави предните 2 точки, а разбери как да си чистиш ненужната информация от C:

Следващият въпрос вероятно ще бъде "как се прави зареждащ диск ?".

Опааа, изпревариха ме, е сега, некстюзър, обяснявай как се прави зареждащ диск.

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

• Автор

Следващият въпрос вероятно ще бъде "как се прави зареждащ диск ?".

Опааа, изпревариха ме, е сега, некстюзър, обяснявай как се прави зареждащ диск.

В момента дефрагментирам дисковете...

Пише:

Last run:15.10.09

Next scheduled run: 21.10.09...

:yanim: Пише също ,че от 2005 не е правена дефрагментация :yanim: ...

Здравей izkusitelna!

Виждам, че имаш желание да "експериментираш" и това е нормално. Понеже има сериозен риск скоро да видим тема - Как да инсталирам Windows Vista :yanim: ти препоръчвам каквото и да правиш да си запишеш най-ценната информация на диск или флашка... Това, което ти обясняваме с "колегите" е нещо достатъчно елементарно, но за да може да го усвоиш трябва да научиш и други още по елементарни техники... Опитай първо да си изтриеш ненужните файлове "ръчно", ако не успееш с това значи още не е дошло времето за по сериозни операции като преоразмеряване на дялове.

• Автор

Направих дефрагментация... И нищо не стана още повече намаля паметта в ц...

Най добре е да ми кажете ще мога ли да изместя папката моите докумненти в д?

И как теглените работи да ми отиват в Ц?

Ще стане ли ако натисна дясно копче и cut и после paste в д?

Редактирано от izkusitelna (преглед на промените)

Виста има вграден диск мениджър,с който се прави това преоразмеряване на дяловете.Не ти трябват никакви допълнителни програми,които още повече ще те объркат.С вграденият мениджър става бързо и лесно.

Ъпдейтва ли ти се вистата? Моя дял е 25Гб а имам свободни 8. От февруари месец. Определено не се пълни сама. 100% съм сигурен, че програмите с които теглиш свалят в С: и после забравяш да ги изтриеш нещата. Ако ти се ъпдейтва вистата остават много ненужни файлове. Понякога са ми оставали по 2.5Гб. Трия ги с TuneUp Utilities като програмата е платена. Знаеш какъв е начина да я ползваш безплатно предполагам :( Друго в момента просто не се сещам какво може да ти заема толкова място. Това е ужасно много :(

Редактирано от driver_sl (преглед на промените)

защо просто не полсуша post #9 и не викна някой който знае какво прави.....обаче нека не е комшията че току-виж объркал кое точно трябва да поправя...

аз в тая тема 1 смислен отговор не виждам (не броя the_professor)

• Автор

Направих дефрагментация... И нищо не стана още повече намаля паметта в ц...

Най добре е да ми кажете ще мога ли да изместя папката моите докумненти в д?

Моля отговорете на тези въпроси...

...

А настройките в registry-то кой ще ги оправя?

Най-лесно е да се премести My Documents, ако си решила да местиш нещо. Ето едно упътване за XP и Vista.

Темите, свързани с намаляващо дисково пространство, с лопата да ги ринеш - цък, цък, цък, цък, цък (защо трябва да има още една?). А причините може да са най-различни (включително и "буби").

Редактирано от trosho (преглед на промените)

Здравейте...

Имам проблем...

С windows vista съм...

Въпроса ми е мога ли да изместя няколко папки от :C в :D най вече Documents защото там имам 11GB... А всичко ми се запаметява там...

Не се смейте на последните въпроси! :huh:

Харда ти е 250 000 000 000 байта = 244 140 625 КБ = 238 418,58 МБ = 232,83 ГБ

Ако дял С:\ = 50 ГБ за дял D:\ остава разликата 232-50 приблизително = 182 ГБ

Някъде в дял С:\ Потърси папка Download . Изрязваш папката и я преместваш в дял D:\

В " C:\Documents and Settings " изрязваш снимки , музика , филми и ги преместваш в дял D:\

Правиш си браузърите и програмите с които теглиш , да те питат къде да записват изтеглените фаилове ,

или им задаваш да записват фаиловете директно в някоя папка в дял D:\

Примерно D:\Download .

Дял С:\ = 50 ГБ е предостътичен , дори е голям .

Не препоръчвам " Partition Magic " или подобни програми :nono: . За да няма след това " презареждане " :) .

На мен ми се получаваше същото и намерих решение направи си Cleanup и можеш доста място да освободиш. Последния път махнах 8 GB. Успех дано съм ти помогнал.

Много лесно,каквато и програма да ползваш за dowload ,трябва да зададеш в настрйките къде да праща изтеглените файлове.

Според мен ,преди да започнеш всички тези процедури,които те съветват (дефрагментация,уразмеряване на дялове и т.н..) ,най-добре отвори настройките на Мозилата,и разгледай къде отиват изтеглените файлове.

След това същото направи с програмата ,скоято си телгиш торенти,както и ако имаш някой dowloader от сорта на DownloadMaster,и т.н..

Ако се окаже че си натъпкала С: с разни изтеглени и непотребни неща ,просто ги премести където имаш място,като разбирасе от настройките на съответната програма ще разбереш къде точно са складирани.

П.П. И както и други те посъветваха,пусни едино сканиране с CCleaner,да видим какво ще излезе.

Айде успех :P

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.