Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

БСП - обсъждане

Featured Replies

преди 27 минути, Радул написа:

Почти всичко е невярно. КОментирали сме го 1000 пъти и този път ще пропусна. Дрънчи си сам.

За твое съжаление си е вярно . И за фалитите и за 16 република

• Отговори 217
  • Прегледи 31,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Станишев спечели битката за лидерския пост Сергей Станишев бе преизбран за председател на Националния съвет на БСП с гласовете на 455 делегати. Сергей Станишев бе преизбран за председател на На

• Боклуци, само срамят комунизма, тази велика идея! Какви социалисти са те, какво социално има в политиката на тези отрепки, това, че милиони хора умират от глад, докато други се чудят дали да си купят

• Крум Зарков ще се кандидатира за лидер на БСП Очакваше се.

Публикувани изображения

Нинова вчера пак бе категорична, че голяма коалиция между БСП и ГЕРБ е невъзможна.  Напоследък управляващите водят лява политика, а БСП се пробва неуспешно да яхне протести с дясна насоченост.   Изглежда  вече всичко е възможно.  Остава да ""зарадват"" народа като решат ""да се смесят"" и пак единна партия да ни води към светло бъдеще.    

• 4 седмици по-късно...

Човек на Васил Божков-Черепа отново наложен за водач на листата на БСП в Монтана

"мутри вън" а ? :)

Раданови катарзиси и от ДСБ към БСП .

Да не забравяме, издигат и Румен Гечев. Съсипника - финансов министър на Жан Виденов, довели до 5$ пенсиите

https://tribune.bg/bg/mrezhata/dilov-halal-da-im-e-na-bsp-rumen-gechev-no-da-obeshtae-poveche-nikoga-da-ne-priparva-do-ministerstvo/?fbclid=IwAR1nt5uypIJeltsge68f_VUhvbKY_SsXKdrJLYTxSw0HFqEguJsvi-4hyMU

Нема такава държава просто .... :getout:

"младото обновяване" на партията :giggle1:

https://breaking.bg/novini/младите-лица-в-бсп-от-65-г-нагоре/

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Мили мои фейсбук приятели! Тъй като ви чувствам близки, мисля истински да се покая пред вас. Корнелия Нинова е завела съдебно дело срещу мен за това, че съм наранила крехката й политическа душа с критични статуси и статии, публикувани в моя профил тук, и тиражирани от много електронни медии. Като компенсация иска 12 хиляди евро, за да се почувства по-добре. Ето какво пише Корнелия в исковата си молба:
„Статусите и статиите ми причиниха стрес и притеснения да не би хората да им повярват. Вече не мога да спя спокойно през нощите, защото мисля за публикациите и за широкия им отзвук, който те имат в обществото. Поради безсънието, през деня се чувствам отпаднала и ми е трудно да се съсредоточа върху работата си. Загубих концентрацията си и защото хората продължават да ми задават въпроси дали изложеното в тези статуси е вярно. Ежедневно търпя подобни въпроси, които ме изкарват от равновесие. Затворих се в себе си, нямам желание да се срещам с приятели и познати, защото се чувствам унизена и потисната. Една част от колегите ми в БСП се отдръпнаха от мен вследствие на публикуваните статуси и статии. Усещам промяна в тяхното отношение спрямо мен, защото избягват да общуват с мен, не ме канят на извънпартийни събирания. Особено силно се оказа влиянието на публикациите не само върху съпартийците и съмишлениците ми, но и върху хора, които потенциално биха могли да бъдат привлечени от социалистическите идеи, но прочетеното ги отблъсква и изпълва със съмнение. Станах нервна, раздразнителна и притеснена дали няма да излезе поредната позоряща личността ми публикация. Заживях с постоянния страх, че някой мой близък или познат е прочел писанията. Понякога се хващам, че през няколко часа проверявам дали не е публикуван следващият позорящ ме материал, като това ми пречи да се концентрирам върху работата си.”
И така нататък, и така нататък. Ако да знаех, че такова й причинявам, никога не бих си позволила критика! Изпълва ме дълбока човешка тъга. Да не може да спи спокойно и съпартийците й да я избягват и да не я канят на извънпартийни сбирки! Колко чувствителен и крехък лидер има БСП! Би трябвало публичните фигури да са с по-висок праг на търпимост към обидни квалификации и всякакви мнения. А когато Елена Йончева казва в ефира на bTV, че Корнелия се е договорила с Бойко Борисов, не се ли чувства потисната, не се ли отдръпват потенциални социалисти, обхванати от съмнение?! Питам се.
  • 2 седмици по-късно...
Spoiler

Когато близки приятели на Р.Овч. настоятелно са го питали кой му е препоръчал Корнелия Нинова през 2005 г. за зам.-министър в мегаминистерството на икономиката и енергетиката в правителството на първата тройна коалиция, при това с ресор спецпродукция, ВПК, офсетни сделки и оръжейна търговия, Дългият инкасатор най-накрая признал: "Ченгетата!". Разказвал ми го е човек, който е от най-близкия кръг на Р.Овч, приятел от близо 30 години с него, на когото след дълги кандърми Р.Овч. изплюва камъчето. Нито Станишев, нито Дългият инкасатор са познавали Нинова. А и как да я познават, след като тя става член на БСП през 2003 г., а две години по-късно вече е кандидат зам.-министър на икономиката и енергетиката, а на лансиращите я задкулисни шефове не могат да откажат нито Станишев, нито Овчаров. Ето поне 10 въпроса и казуса, по които никой журналист не желае да пита Нинова:

1. Г-жо Корнелия Петрова Нинова, имате ли зависимости към задкулисни кръгове от бивши ченгета? Тези зависимости и ангажименти ли са в основата на определянето ви като зам.-министър, който отговаряше за много чувствителните сфери като оръжеен експорт, офсетни сделки, търговия със спецпродукция, търговски отношения с Москва в МИЕ в периода септември 2005 до март 2007? Коя е онази "невидима ръка" (но не по Адам Смит), която ви движеше нагоре и ви опазваше, вкл. при особено скандални провали? 

Корнелия Нинова Корнелия Нинова Източник: Zonanews

2. Вие самата имате ли ангажименти към някоя от днешните тайни служби и ако да, то тези анагжименти поемани ли са през 90-те години, когато сте определена от част от висшата седесарска върхушка да ръководите приватизацията на "Техноимпекс" и управлението на "Техноимпортекспорт"?

3. Често подчертавате, че не сте била член на СДС. Всеки достатъчно информиран знае, че това е така - да, не сте била. Но защо никой не ви пита, а и вие не отговаряте, когато аз съм ви питал, била ли сте от квотата на т.н. "безпартийни седесари", онази много приближена на част от седесарската върхушка група на спешно привлечени отвън лица, които бяха оторизирани да се занимават с най-апетитата част по времето на управлението на ОДС - приватизацията? Чудно е защо никой днес не говори за тази част от вашата кариера. Ама било казано достатъчно, ми отговарят неуки хора, вкл. сред гербери-аватари, които пречат на партията ГЕРБ да бъде достатъчно мощно острие в дезавуирането и политическото елиминиране на крайно вредната за България и българите Корнелия Нинова. 

4. Щадят ви, почти всички ви щадят, другарко Нинова, с много малки изключения (моя милост е сред тази малка група, която никога, по никакъв начин няма да се примири с вашето присъствие в политиката). Нека обясня в този контекст нещо много важно - разкриването на истинския облик на даден политик става като се събира, анализира и излага в синтезиран вид информация за неговото житие-битие през годините. Така хората разбират какви решения и с какви последици от тях е натоварена политическата "карма" на този или онзи политик. Политиката е процедура за вземане на решения. Анализът на този процес при всеки политик е много мощен метод да го "съблечеш", образно казано, да покажеш мисленето му, целите му, докъде може да стигне и има ли спирачки в мерзостта, например. Не случайно Гергов казваше, че въпросната "няма задна скорост". Това е страшно, то може да нанесе нечувани и невиждани беди на страната и народа ни. Да кажеш "стига сте ни занимавали с еди кой си казус за лицето Х", може да означава само две неща - или си много тъп, или си в завера, която трябва да щади съответното лице Х. Компраматериалите, които са изключително важна част от инструментариума за дезавуирането на истинския лик на един или друг политик, не се случват, откриват и анализират лесно. Не можете да очаквате един политик да приватизира по безобразен начин 10 предприятия, та да му ги припомняте по ред, за да не й "доскучае" на публиката. В случая имаме пример на крайно гнусна, натоварена с множество доказателства за аморалност и неприемливи практики РМД приватизация, наречена от народния фолклор "разбойническо-ментърджийска приватизация". Нинова е участвала в такава РМД приватизация. Това няма как да бъде изоставено, при всеки разговор с нея, то трябва да бъде разнищвано и припомняно - ежемесечно, ежедневно, ежечасно дори. Защото точно тази приватизация е като ДНК-то на българското задкулисие. Защо мисля така ли? Вижте какви други въпроси би трябвало да й се задават и ще разберете. 

Активи и валута кеш по сметки на Техноимпекс две седмици преди приватизацията Активи и валута кеш по сметки на "Техноимпекс" две седмици преди приватизацията

5. Защо никой не я пита откъде са парите в размер на 70 000 $, с които е платена 10 % вноска по тази сделка. Нинова смята ли, че има каквото и да е основание да се кичи с определението "лидер на социална партия", след като е участвали в подобна сделка? Та РМД-то, на което е била главатар, е купило външнотърговското дружество за "жълти стотинки". Това е нещо, което българите не би трябвало да прощават - ограбването на труда им от комунистическата номенклатура и подставените им лица в някогашния СДС, които отдавна вече не са там. Въпросът, който никога не трябва да й се спестява е - морално ли е участието ви в тази приватизация, която собствената ви партия вече над 20 години определя като криминална и престъпна. Що за безобразие е никой да не задава този въпрос!

През октомври 1997 г. зам.-министър Христо Михайловски казва, че ще се приватизират всички задгранични дружества През октомври 1997 г. зам.-министър Христо Михайловски казва, че ще се приватизират всички задгранични дружества. Сред тях са  и трите, в които е инсталирано нахалното семейство "Импексови" - "Техноимпекс, "Минералимпекс" и "Техноимпортекспорт"

6. Корнелия Петрова, трябва да ви питат до откат вие протеже ли сте била на Александър Тасев, седесарски зам.-министър на търговията и туризма, както и на Христо Михайловски, с прякор "Зетя" (беше зет на първия в парламентарната република Йордан Соколов), също зам.-министър в същото министерство.

Александър Тасев Александър Тасев

Отговорът е "да", точно това са ви подводниците, чрез които сте била инсталирана на тази позиция - да приватизирате едно от кредитабилното с пари по сметки и каси външнотърговско дружество. И понеже сте била особено доверена, са ви поверили и част от управлението на друго ВТД - "Техноимпортекспорт" се нарича! И понеже сте била особено близка до седесарските първенци и са ви възлагали големи надежди да свършите работата в приватизационните мушенгии, са трудоустроили и вашия съпруг в Борда на трето външнотърговско дружество - "Минералимпекс"! Та това са факти, които трябва да бъда припомняни всеки пък, когато се появите, за да ръсите глупостите си публично, от телевизионните екрани. 

mitko rafailov ninov-mineralimpex Митко Рафаилов Нинов е в Борда на "Минералимпекс"

7. Медийните събеседници на Нинова трябва да я питат и друго - редно ли е да сте изпълнителен директор на "Техноимпекс" и в същото време като шеф на РМД-то, което ще приватизира да получавате пари за закупуването на акции от името на началника на Бюрото на външнотърговското дружество в Триполи, което е най-въшкаво с пари - близо 500 000 $ e имало само там. И на когото съпругата е касиер-счетоводител - пак там, в Триполи.

Нинова е упълномощена от шефа на Бюрото в Триполи да купува акции за негова сметка и от негово име. С какви пари Нинова е упълномощена от шефа на Бюрото на "Техноимпекс" в Триполи да купува акции за негова сметка и от негово име. С какви пари?

В телевизионно интервю твърдите, че дори онези 70 000 $ не били платени (по вече несъществуващата BIT). Тогава какво изобщо е платено, да попитам аз? А, да, "платени" са 630 000 $ с компенсаторни бонове! Та това е възможно най-дезавуиращия факт за истинската същност на един политик - да купуваш реални активи с хартийки, купени в пъти по-ниска цена. И след като си си надвил на масрафа, да се изтъпаниш и след 20 години да говориш колко лоша била приватизацията и как хората в България мизерствали. Това е чудовищно двуличие! И няма давност за него. Нищо друго не е нужно, само това е достатъчно да му се сложи неизтриваем "игнор" за участие в политиката на всеки политик, който си е позволил подобна мерзост! Представяте ли си човек, с подобни "таланти", да се докопа до министър-председателското място! Това ще е зла беда с национални размери!

630 000 долара от цената на Техноимпекс е платена с компенсаторки 630 000 долара от цената на "Техноимпекс" е платена с компенсаторки

8. Защо не се припомня на Корнелия Нинова, че беше отстранена като зам.-министър през 2007 г. заради съмнения за корупция. Да, тя е като тефлонизирана и се отърва, даже не я разследваха. И същите специалисти по политическото "тефлонизиране" я опазиха така, че да не изпадне от "фабриката за луксозни съдби" - съхраниха я, направиха я 2009 г. депутат и оттогава неотклонно аранжират нейното издигане, докато я инсталираха начело на БСП. Изпраха я, така да се каже в политически смисъл. Същински Стефан Софиянски в пола. Едно време Красимир Премянов обичаше да казва, че БСП е като стар влак - скърца, трака, друса, но винаги те доставя до желаната политическа "спирка". Та и с Нинова така. Тропосаха я на върха на БСП и оттам при тези способности за злодейства не ми се мисли какво още може да натвори. 

9. Никой не задава въпрос на Конелия Нинова за връзките й с шефа на Службата за външно разузнаване на Русия. За познавачите е ясно, че основният оперативен ресурс на СВР е в политическото направление и "работи" с БСП на възможно най-високото равнище - директорът на службата Сергей Наришкин демонстрира особена близост с лидера на партията Корнелия Нинова, която е регистрирана дори на снимки. България не е неутрална страна. България е член на НАТО и стратегически съюзник на САЩ. В руската военна доктрина НАТО е посочена като враг, ерго недопустимо е подобна близост с главата на руското външнополитическо разузнаване от човек, който има теоретичен шанс да бъде премиер (пази, Боже).

Нинова се среща в Москва със Сергей Наришкин, днес шеф на руското външнополитическо разузнаване Нинова се среща в Москва със Сергей Наришкин, днес шеф на руското външнополитическо разузнаване

10. Нито един журналист не е подготвен да зацепи Нинова по основния документ на БСП, т.н. "Визия за България". Не го познават, дори не са го чели, камо ли да са го анализирали, не са способни да проведат критичен разговор с Нинова по безбройните бездни в него. А във "Визия за България“ виждаме една еклектично, демагогско и крайно популистко ниво на анализ на много важни казуси. Какво откриваме в този текст? 1/3 от него е изпълнена с политически тези, с които БСП загуби парламентарните избори през март 2017 г., 1/3 са откровени глупости, а останалата 1/3 са пропагандни клишета от ретроградни прокомунистически опорки. С този документ се търси идеологическо ребрандиране на БСП под формата на заемане на взаимоизключващи се позиции. Това може да бъде описано като идеологическо джендърство, като опит за смяна на политическия пол. Или си социалист, или си консерватор, а в някои свои политически тези и послания, които са реализирани във "Визия за България" забелязваме, че БСП дори стига до позиции, които са опасно близо до националистическия социализъм (или националсоциализм). Една от най-стряскащите характеристики на "Визия за България" е, че е написана така, сякаш страната ни е вън от ЕС. Текстът е пълен с крайно ретроградни идеи и предложения, които имат силен потенциал за разбиване на национални консенсуси. 

Нинова гласува за лишаването на държавата от дивидент в Техноимпекс Нинова гласува за лишаването на държавата от дивидент в "Техноимпекс"

Ето това са поне 10 въпроса и казуса, по които ми се иска да чуя и видя поне един журналист да поговори солидно, подготвено и задълбочено с нея. Могат да я питат и защо е лишена държавата от дивидент, веднага след приватизацията на 67 % от "Техноимпекс", вкл. с гласа на Нинова в Общото събрание на дружеството, защо са сключвани договори с адвокати в Триполи, на които са плащани по 100 000 долара на година и в съдебни документи е казано, че липсват доказателства за целесъобразността на разходването на тези пари, както и липсват доказателства за свършена работа И още, и още въпроси, които никой не задава на Нинова. Ако падне давността, да знаете, че на тази ще й се види небето в овча кожа. Стига да има куражлии прокурори да разследват това блато. Засега очакването ми остава всуе, поради което разчитам (а и вие също, надявам се) единствено на себе си в осветляването на онова, което се крие зад "радиомълчанието" на Нинова. 

10 въпроса към Корнела

https://zonanews.bg/razkritia/pone-10-vaprosa-koito-nikoy-zhurnalist-ne-zadava-na-ninova-a-i-tya-nyama-da-otgovori-chestno---tova-bi-ya-srinalo-kato-politik?fbclid=IwAR2_kNVzyL-5CvtmAA0-ZmVFEyLZYqJX6Hf2DUPd8qL1fyWKULROC-rAiuw

преди 1 час, miro20 написа:
  Покажи скритото съдържание

Когато близки приятели на Р.Овч. настоятелно са го питали кой му е препоръчал Корнелия Нинова през 2005 г. за зам.-министър в мегаминистерството на икономиката и енергетиката в правителството на първата тройна коалиция, при това с ресор спецпродукция, ВПК, офсетни сделки и оръжейна търговия, Дългият инкасатор най-накрая признал: "Ченгетата!". Разказвал ми го е човек, който е от най-близкия кръг на Р.Овч, приятел от близо 30 години с него, на когото след дълги кандърми Р.Овч. изплюва камъчето. Нито Станишев, нито Дългият инкасатор са познавали Нинова. А и как да я познават, след като тя става член на БСП през 2003 г., а две години по-късно вече е кандидат зам.-министър на икономиката и енергетиката, а на лансиращите я задкулисни шефове не могат да откажат нито Станишев, нито Овчаров. Ето поне 10 въпроса и казуса, по които никой журналист не желае да пита Нинова:

1. Г-жо Корнелия Петрова Нинова, имате ли зависимости към задкулисни кръгове от бивши ченгета? Тези зависимости и ангажименти ли са в основата на определянето ви като зам.-министър, който отговаряше за много чувствителните сфери като оръжеен експорт, офсетни сделки, търговия със спецпродукция, търговски отношения с Москва в МИЕ в периода септември 2005 до март 2007? Коя е онази "невидима ръка" (но не по Адам Смит), която ви движеше нагоре и ви опазваше, вкл. при особено скандални провали? 

Корнелия Нинова Корнелия Нинова Източник: Zonanews

2. Вие самата имате ли ангажименти към някоя от днешните тайни служби и ако да, то тези анагжименти поемани ли са през 90-те години, когато сте определена от част от висшата седесарска върхушка да ръководите приватизацията на "Техноимпекс" и управлението на "Техноимпортекспорт"?

3. Често подчертавате, че не сте била член на СДС. Всеки достатъчно информиран знае, че това е така - да, не сте била. Но защо никой не ви пита, а и вие не отговаряте, когато аз съм ви питал, била ли сте от квотата на т.н. "безпартийни седесари", онази много приближена на част от седесарската върхушка група на спешно привлечени отвън лица, които бяха оторизирани да се занимават с най-апетитата част по времето на управлението на ОДС - приватизацията? Чудно е защо никой днес не говори за тази част от вашата кариера. Ама било казано достатъчно, ми отговарят неуки хора, вкл. сред гербери-аватари, които пречат на партията ГЕРБ да бъде достатъчно мощно острие в дезавуирането и политическото елиминиране на крайно вредната за България и българите Корнелия Нинова. 

4. Щадят ви, почти всички ви щадят, другарко Нинова, с много малки изключения (моя милост е сред тази малка група, която никога, по никакъв начин няма да се примири с вашето присъствие в политиката). Нека обясня в този контекст нещо много важно - разкриването на истинския облик на даден политик става като се събира, анализира и излага в синтезиран вид информация за неговото житие-битие през годините. Така хората разбират какви решения и с какви последици от тях е натоварена политическата "карма" на този или онзи политик. Политиката е процедура за вземане на решения. Анализът на този процес при всеки политик е много мощен метод да го "съблечеш", образно казано, да покажеш мисленето му, целите му, докъде може да стигне и има ли спирачки в мерзостта, например. Не случайно Гергов казваше, че въпросната "няма задна скорост". Това е страшно, то може да нанесе нечувани и невиждани беди на страната и народа ни. Да кажеш "стига сте ни занимавали с еди кой си казус за лицето Х", може да означава само две неща - или си много тъп, или си в завера, която трябва да щади съответното лице Х. Компраматериалите, които са изключително важна част от инструментариума за дезавуирането на истинския лик на един или друг политик, не се случват, откриват и анализират лесно. Не можете да очаквате един политик да приватизира по безобразен начин 10 предприятия, та да му ги припомняте по ред, за да не й "доскучае" на публиката. В случая имаме пример на крайно гнусна, натоварена с множество доказателства за аморалност и неприемливи практики РМД приватизация, наречена от народния фолклор "разбойническо-ментърджийска приватизация". Нинова е участвала в такава РМД приватизация. Това няма как да бъде изоставено, при всеки разговор с нея, то трябва да бъде разнищвано и припомняно - ежемесечно, ежедневно, ежечасно дори. Защото точно тази приватизация е като ДНК-то на българското задкулисие. Защо мисля така ли? Вижте какви други въпроси би трябвало да й се задават и ще разберете. 

Активи и валута кеш по сметки на Техноимпекс две седмици преди приватизацията Активи и валута кеш по сметки на "Техноимпекс" две седмици преди приватизацията

5. Защо никой не я пита откъде са парите в размер на 70 000 $, с които е платена 10 % вноска по тази сделка. Нинова смята ли, че има каквото и да е основание да се кичи с определението "лидер на социална партия", след като е участвали в подобна сделка? Та РМД-то, на което е била главатар, е купило външнотърговското дружество за "жълти стотинки". Това е нещо, което българите не би трябвало да прощават - ограбването на труда им от комунистическата номенклатура и подставените им лица в някогашния СДС, които отдавна вече не са там. Въпросът, който никога не трябва да й се спестява е - морално ли е участието ви в тази приватизация, която собствената ви партия вече над 20 години определя като криминална и престъпна. Що за безобразие е никой да не задава този въпрос!

През октомври 1997 г. зам.-министър Христо Михайловски казва, че ще се приватизират всички задгранични дружества През октомври 1997 г. зам.-министър Христо Михайловски казва, че ще се приватизират всички задгранични дружества. Сред тях са  и трите, в които е инсталирано нахалното семейство "Импексови" - "Техноимпекс, "Минералимпекс" и "Техноимпортекспорт"

6. Корнелия Петрова, трябва да ви питат до откат вие протеже ли сте била на Александър Тасев, седесарски зам.-министър на търговията и туризма, както и на Христо Михайловски, с прякор "Зетя" (беше зет на първия в парламентарната република Йордан Соколов), също зам.-министър в същото министерство.

Александър Тасев Александър Тасев

Отговорът е "да", точно това са ви подводниците, чрез които сте била инсталирана на тази позиция - да приватизирате едно от кредитабилното с пари по сметки и каси външнотърговско дружество. И понеже сте била особено доверена, са ви поверили и част от управлението на друго ВТД - "Техноимпортекспорт" се нарича! И понеже сте била особено близка до седесарските първенци и са ви възлагали големи надежди да свършите работата в приватизационните мушенгии, са трудоустроили и вашия съпруг в Борда на трето външнотърговско дружество - "Минералимпекс"! Та това са факти, които трябва да бъда припомняни всеки пък, когато се появите, за да ръсите глупостите си публично, от телевизионните екрани. 

mitko rafailov ninov-mineralimpex Митко Рафаилов Нинов е в Борда на "Минералимпекс"

7. Медийните събеседници на Нинова трябва да я питат и друго - редно ли е да сте изпълнителен директор на "Техноимпекс" и в същото време като шеф на РМД-то, което ще приватизира да получавате пари за закупуването на акции от името на началника на Бюрото на външнотърговското дружество в Триполи, което е най-въшкаво с пари - близо 500 000 $ e имало само там. И на когото съпругата е касиер-счетоводител - пак там, в Триполи.

Нинова е упълномощена от шефа на Бюрото в Триполи да купува акции за негова сметка и от негово име. С какви пари Нинова е упълномощена от шефа на Бюрото на "Техноимпекс" в Триполи да купува акции за негова сметка и от негово име. С какви пари?

В телевизионно интервю твърдите, че дори онези 70 000 $ не били платени (по вече несъществуващата BIT). Тогава какво изобщо е платено, да попитам аз? А, да, "платени" са 630 000 $ с компенсаторни бонове! Та това е възможно най-дезавуиращия факт за истинската същност на един политик - да купуваш реални активи с хартийки, купени в пъти по-ниска цена. И след като си си надвил на масрафа, да се изтъпаниш и след 20 години да говориш колко лоша била приватизацията и как хората в България мизерствали. Това е чудовищно двуличие! И няма давност за него. Нищо друго не е нужно, само това е достатъчно да му се сложи неизтриваем "игнор" за участие в политиката на всеки политик, който си е позволил подобна мерзост! Представяте ли си човек, с подобни "таланти", да се докопа до министър-председателското място! Това ще е зла беда с национални размери!

630 000 долара от цената на Техноимпекс е платена с компенсаторки 630 000 долара от цената на "Техноимпекс" е платена с компенсаторки

8. Защо не се припомня на Корнелия Нинова, че беше отстранена като зам.-министър през 2007 г. заради съмнения за корупция. Да, тя е като тефлонизирана и се отърва, даже не я разследваха. И същите специалисти по политическото "тефлонизиране" я опазиха така, че да не изпадне от "фабриката за луксозни съдби" - съхраниха я, направиха я 2009 г. депутат и оттогава неотклонно аранжират нейното издигане, докато я инсталираха начело на БСП. Изпраха я, така да се каже в политически смисъл. Същински Стефан Софиянски в пола. Едно време Красимир Премянов обичаше да казва, че БСП е като стар влак - скърца, трака, друса, но винаги те доставя до желаната политическа "спирка". Та и с Нинова така. Тропосаха я на върха на БСП и оттам при тези способности за злодейства не ми се мисли какво още може да натвори. 

9. Никой не задава въпрос на Конелия Нинова за връзките й с шефа на Службата за външно разузнаване на Русия. За познавачите е ясно, че основният оперативен ресурс на СВР е в политическото направление и "работи" с БСП на възможно най-високото равнище - директорът на службата Сергей Наришкин демонстрира особена близост с лидера на партията Корнелия Нинова, която е регистрирана дори на снимки. България не е неутрална страна. България е член на НАТО и стратегически съюзник на САЩ. В руската военна доктрина НАТО е посочена като враг, ерго недопустимо е подобна близост с главата на руското външнополитическо разузнаване от човек, който има теоретичен шанс да бъде премиер (пази, Боже).

Нинова се среща в Москва със Сергей Наришкин, днес шеф на руското външнополитическо разузнаване Нинова се среща в Москва със Сергей Наришкин, днес шеф на руското външнополитическо разузнаване

10. Нито един журналист не е подготвен да зацепи Нинова по основния документ на БСП, т.н. "Визия за България". Не го познават, дори не са го чели, камо ли да са го анализирали, не са способни да проведат критичен разговор с Нинова по безбройните бездни в него. А във "Визия за България“ виждаме една еклектично, демагогско и крайно популистко ниво на анализ на много важни казуси. Какво откриваме в този текст? 1/3 от него е изпълнена с политически тези, с които БСП загуби парламентарните избори през март 2017 г., 1/3 са откровени глупости, а останалата 1/3 са пропагандни клишета от ретроградни прокомунистически опорки. С този документ се търси идеологическо ребрандиране на БСП под формата на заемане на взаимоизключващи се позиции. Това може да бъде описано като идеологическо джендърство, като опит за смяна на политическия пол. Или си социалист, или си консерватор, а в някои свои политически тези и послания, които са реализирани във "Визия за България" забелязваме, че БСП дори стига до позиции, които са опасно близо до националистическия социализъм (или националсоциализм). Една от най-стряскащите характеристики на "Визия за България" е, че е написана така, сякаш страната ни е вън от ЕС. Текстът е пълен с крайно ретроградни идеи и предложения, които имат силен потенциал за разбиване на национални консенсуси. 

Нинова гласува за лишаването на държавата от дивидент в Техноимпекс Нинова гласува за лишаването на държавата от дивидент в "Техноимпекс"

Ето това са поне 10 въпроса и казуса, по които ми се иска да чуя и видя поне един журналист да поговори солидно, подготвено и задълбочено с нея. Могат да я питат и защо е лишена държавата от дивидент, веднага след приватизацията на 67 % от "Техноимпекс", вкл. с гласа на Нинова в Общото събрание на дружеството, защо са сключвани договори с адвокати в Триполи, на които са плащани по 100 000 долара на година и в съдебни документи е казано, че липсват доказателства за целесъобразността на разходването на тези пари, както и липсват доказателства за свършена работа И още, и още въпроси, които никой не задава на Нинова. Ако падне давността, да знаете, че на тази ще й се види небето в овча кожа. Стига да има куражлии прокурори да разследват това блато. Засега очакването ми остава всуе, поради което разчитам (а и вие също, надявам се) единствено на себе си в осветляването на онова, което се крие зад "радиомълчанието" на Нинова. 

10 въпроса към Корнела

https://zonanews.bg/razkritia/pone-10-vaprosa-koito-nikoy-zhurnalist-ne-zadava-na-ninova-a-i-tya-nyama-da-otgovori-chestno---tova-bi-ya-srinalo-kato-politik?fbclid=IwAR2_kNVzyL-5CvtmAA0-ZmVFEyLZYqJX6Hf2DUPd8qL1fyWKULROC-rAiuw

Въпрос:

Цитат

5. Защо никой не я пита откъде са парите в размер на 70 000 $, с които е платена 10 % вноска по тази сделка.

Антончо, не е ли малко тъпо да търсиш сметка за някакви си жълти стотинки от Нинова , когато вашата партия начело с Вожда, разграбва милиарди като за последно?

https://faktor.bg/bg/articles/parvanov-blagodari-na-dps-prati-levitsata-na-rezervnata-skameyka-sled-izborite

Гоце в стил прямо куме в очи ... :) 

на 14.02.2021 г. в 11:31, Радул написа:

не е ли малко тъпо да търсиш сметка за някакви си жълти стотинки от Нинова

.. е колко да са жълти... става въпрос за едни реални 2.1 млн лв активи които реално погледнато са ошушкани :) 

https://breaking.bg/politika/антон-тодоров-ощетила-ли-е-корнелия-ни/

преди 10 часа, miro20 написа:

https://faktor.bg/bg/articles/parvanov-blagodari-na-dps-prati-levitsata-na-rezervnata-skameyka-sled-izborite

Гоце в стил прямо куме в очи ... :) 

.. е колко да са жълти... става въпрос за едни реални 2.1 млн лв активи които реално погледнато са ошушкани :) 

https://breaking.bg/politika/антон-тодоров-ощетила-ли-е-корнелия-ни/

70 000 $ кога станаха 2,1 млн лв

Е чети преди да се изакаш де. Пише ги в статията тези цифри и активи.

Чукча не читатель чукча писатель :getout:

Цитат

Какво разбираме от всичко дотук? По сметките на държавното дружество е имало първоначално валута в левова равностойност над 1,8 млн. След няколко месеца тази сума от реални, живи, кеш пари се увеличава с приблизително нови 350 000 лв., защото по сметките на вече приватизираното дружество внезапно постъпват забавени плащания от контрагенти, които се разплащат за услуги, извършени от държавното все още тогава ВТД „Техноимпекс“, т.е. Корнелия Нинова и сие разполагат с над 2,1 млн. лв. във различни валути, които чакат да бъдат „усвоени“.

преди 34 минути, miro20 написа:

Те такива капо не остават - все ще си намери, кой да му носи кафе.

преди 2 часа, sound написа:

Те такива капо не остават - все ще си намери, кой да му носи кафе.

Най грозното е че никой не му прави впечатление че единствения мотив, ако има такъв - това е да се уреди депутат. Това принципи, това преданост на идеали, изповядване на ценности непроменими от моментната конюктура и временно нехаресване от ръководството му /или каквато и да е сегашна причина/ нямат абсолютно никакво значение :)

А иначе, винаги си остава актуално , но никога сртамно за БСП :

Може да е илюстрация

Докато сме на червена тема и дебили, прочутия Иво Христов, професор, с нови изцепки :

Червеният проф. Иво Христов откри, че хората са не само дебили, но и страхливи рептили

Червеният депутат проф. Иво Христов откри, че хората освен дебили, както е заявявал,  са и страхливи.  Направи то в предаването "Лице в лице" на btv.

"Хората са страхливи.... Интелектът е такъв обект, който трудно се намира, а в моменти на криза въобще изчезва. Това са базовите инстинкти на рептилско ниво. Буквално.., каза още той.

Иво Христов направи и друго изказване, смайващо със своята неадекватност и с неверните си твърдения, наред с верните, като елегантно забрави да спомене, че комунистическата партия предизвика разруха в Русия през 90-те и роди милиардерите, а не митичните либерали.

"В Русия има много сериозно социално напрежение, но ако някой си прави сметката, че с такива политически ковиди като Навални, той ще предизвика смяна на режима, бунт на руснаците, борба за либерална демокрация, нещо се е объркал...

Путин е мек, либерален автократичен лидер.... Навални е националист и антисемит. ... Той е криминален престъпник, защото измами заедно с брат си една френска компания ", каза той. Което е опашата лъжа на Кремъл, както би научил, ако се поинтересува някой път.

Чуков отишъл във ВМРО :giggle1:

https://www.facebook.com/BGvsDisinfo/posts/854880415068746

Цитат

Боян Чуков напуска БСП, за да се присъедини към ВМРО.
Няма само ГЕРБ да ни пазят от комунистите, малко и МВРО да помогнат!
Чуков е изключително неприятно комунистическо ченге.
През 1981 г. става член на БКП. През 1982 г. завършва разузнавателна школа в ПГУ-ДС, а през 1982/1983 г. разузнавателна школа на КГБ в Москва.
От октомври 1984 г. е изведен в задгранична резидентура в Париж по прикритието на 3-ти секретар в посолството на НРБ във Франция. Предложението за изпращането на Чуков на този пост е одобрено от тогавашния началник на ПГУ ген. Васил Коцев 29 ноември 1983 г. и с решение на отдел Военно-административен на ЦК на БКП, оглавяван от ген. Велко Палин.
През целия задграничен период се включва в активна работа по външно-политическо разузнаване (ВПР) и постига резултати, както следва:
Извършва вербовка на агент „ДЖАМАЛ" на идейна основа, подкрепена с морално психологическа, отработи с него начин на връзка, приучи го към предаване на писмени сведения. Агентът притежава възможности да предоставя политическа информация и в перспектива да се оформи като канал за активни мероприятия.
Честито на ВМРО! Истински патриоти!

Само проверими факти за водачите на листи на БСП.

Благоевград – проф. Георги Михайлов, депутат със свален имунитет за източване на Хематологичната болница в София. Бившият главен прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му и втори път за укриване на данъци.

Варна – Борислав Гуцанов, два пъти арестуван по подозрение в криминални престъпления. С две обвинения за източване на банка и общински фирми. Със свалено доверие от Изпълнителното бюро на БСП.

Велико Търново – Явор Божанков, разследване за купуване на гласове.

Монтана – Атанас Костадинов, съдружник на Васил Божков във фирмата „Нове дивелъпмънт“.

Плевен – проф. Румен Гечев, агент на Първо управление на Държавна сигурност, министър на икономиката в кабинета на Жан Виденов. Съучастник в най-голямото разграбване на българската икономика, няколко банкови фалити, рекордни инфлация, безработица и обезценяване на лева.

Пловдив-област – Манол Генов, депутат със свален имунитет, съден за купуване на гласове.

Разград – Таско Ерменков, щатен служител на Раузнавателното управление на ГЩ на Българската народна армия.

Сливен – Атанас Зафиров, ученик и ортак на червения барон Бенчо Бенчев, арестуван заедно с Митьо Очите в истанбулски хотел.

София – Корнелия Нинова, разследвана за престъпната приватизация на „Техноимпекс“, уволнена от Сергей Станишев по подозрения в корупция за аферата „Булгартабак“, уличена в сговор с олигарси чрез законни СРС.

Хасково – Велизар Енчев, сътрудник на Първо управление на Държавна сигурност, донасял за свои състуденти, както и за разговорите на съпругата си.

Шумен – Иван Иванов, управител на местния клон на криминалната групировка СИК. Назначен и уволнен в рамките на два часа за зам.-министър на МВР в кабинета „Орешарски“.

София – Георги Свиленски, разследван като член на борда на директорите на скандалното общинско предприятие „Софийски имоти“.

Не пропускайте на 4 април да дадете своя вот за тези нови, свежи, почтени, морални лица с безукорно минало, които със сигурност ще отведат България към светли бъднини.

https://breaking.bg/novini/водачите-на-листи-на-бсп-агенти-на-дс-разследвани-със-свален-имунитет/

• 2 седмици по-късно...

БСП го закъса за "фенове" :)

https://breaking.bg/novini/комедия-синът-на-червения-депутат-атанас-зафиров-агитира-за-бсп-като-случаен-фен-от-лондон-видео/?fbclid=IwAR1ZBnBwGscUayUCe0jA_04oe0pAV9O1OmO-I1dz7uyZrpFnmwUsobWp2BY

Очаквам "слчуайно" включване на синковеца на Корнела от САЩ :giggle1:

https://www.facebook.com/kalina.androlova/posts/4423611680988351

Цитат

Ахахаххах! Младежът Зафир Зафиров, син на "интелектуалната висота" Атанас Зафиров, агитира от Лондон за БСП. Напомням, че ръководителката на БСП готви Зафиров за военен министър, след като "вземат властта". Сигурна съм, че на американците им става лошо, въпреки че на външните фактори винаги им е достатъчно удобно да общуват с вътрешната ни глупост. При все, правилото от практиката сочи, че по-конструктивно се работи с умен враг, отколкото с глупава кукла. Внимавайте за кой гласувате, да не си навлечем тези потресителни персонажи и да ни окапе косата от следизборен стрес. Структурите на БСП в страната са напълно разрушени, разединени, бездействащи, но митоманите вече са решили от Лондон да агитират! БСП наистина е в пълно междучасие! Както казваше Александър Лукашенко: "Много обичам футбола и хокея и играя най-често сам". Та и БСП-то така, много обича да печели избори и играе най-често зле, а понякога, както сега, и много зле. Очакваме още клипове от комедийния сериал „българи в чужбина мечтаят за БСП и Корнелия Нинова“! 😂

Друг е въпроса на какви парички се подвизават там.. ама... червените си знаят най добре :)

пп

И като говорим за двуличие ...

Елено, Елено! И ти, Иво!

Цитат

Христина Христова 
memoriabg.com.

Явно който и да е новоизбран ляв евродепутат отиде в Брюксел, рано или късно попада директно в либералното сборище на ПЕС и много бързо забравя кой го е пратил в Европейския парламент и защо. И действа според каквото там на място му подшушнат лобистите и председателят на голямото соц „семейство“.

ПЕС отдавна играе твърдо срещу БСП на Корнелия Нинова и това въобще не е новина. Новина е обаче, че и петимата евродепутати на столетницата гласуваха онзи ден резолюцията, която определя Евросъюза като „зона на свобода за ЛГБТ“ и за всички производни видове, подвидове, полове и полуполове, скрити в абревиатурата на джендър-активистите.

И това при положение, че политиката на българските социалисти беше ясно заявена с категоричното отхвърляне на Истанбулската конвенция точно преди три години и въпреки че ЕП, особено групичката на ПЕС, оказаха огромен натиск и направиха множество напразни совалки до София, за да променят мнението на Нинова, или по-точно – да я принудят да обърне палачинката.

Това, че Сергей Станишев ще защитава гейовете и лесбийките до последен дъх, е пределно ясно. Нищо ново под слънцето. Все пак той е и председателят на ПЕС – социалистическото евросемейство със затихващи функции, превърнало се в последните години в част от прогресисткото и либерално ядро на ЕС и утвърдило се като един от инструментите на новия глобален комунизъм. Учудващо е другото – че и петимата евродепутати на БСП гласуваха ЗА резолюцията. Вследствие на което тези дни заглавията из българските медии са от сорта на „БСП, ДПС и Радан Кънев подкрепиха ЛГБТ-общността“.

Елено, Елено. И ти, Иво.

За това ли ви прати там наивното социалистическо войнство? Вие ли не знаете настроенията по този въпрос не само в партията, която ви беше ракетата-носител към Брюксел, но и в огромната част от българското общество? Нали уж сте от гражданската квота? Нали уж трябваше да защитавате убежденията на мнозинството от гражданите, които ви се довериха? Корни да я оставим настрана, ами всички тези хора, дето ви повярваха?! С какво точно ви спечели гейското лоби? Или самият Станишев го направи? Окей, Елена му е бивша, ами Иво?

Спомням си колко естествено лъсна Голата истина в Брюксел в края на миналата година – 25 голи мъже в частен апартамент, сред тях дипломати и депутати, в групова оргия с наркотици, а един евродепутат бяга гол от полицията по водосточна тръба. И забележете – полицията тогава се намеси само защото пируващите нудисти нарушавали локдауна и някой се обадил да ги натопи, иначе всичко друго си било напълно „в реда на нещата“. Но вече свикнахме с това – когато Западът рухва зрелищно пред целия свят, евроовцете в европарламента политкоректно мълчат и гласуват. Там винаги е имало твърде много евроовце и твърде малко съзнаващи индивиди. Мислех си доскоро, че Елена и Иво са от последните. Да, ама не.

Убедена съм, че гласуването на Елена Йончева и Иво Христов ЗА приемането на резолюцията никак не е случайно. И няма как да бъде. Нищо в Брюксел не се случва случайно или по погрешка. Именно чрез тяхното гласуване станаха възможни заглавията от вчера – БСП подкрепи ЛГБТ общността. Един вид, БСП вече не е против Истанбулската конвенция и обърна палачинката.

• 2 седмици по-късно...
преди 18 часа, miro20 написа:

Дори червения Райчев си посипа главата с пепел....

https://faktor.bg/bg/articles/andrey-raychev-levitsata-e-podlozhena-na-chudovishtno-unizhenie-ninova-shte-se-bori-za-otselyavaneto-si

Ха-ха-ха.............

Подмокри ли се?

Мирча Кришан и Сорина Дан - Краставицата_(480p).mp3

https://www.facebook.com/kalina.androlova/posts/4490844310931754

Изпълнителното бюро на БСП подава оставка, Корнелия – не! На следващите избори и партията ще подаде оставка. Тя отново НЕ. Истинският председател остава до последния празен стол! Дотогава членовете на БСП трябва да се консултират с гастроентеролог какво още биха могли да преглътнат като провал...

Това, дето Слави ги задмина е непростим грях в религията на бесепето!!! :Д

преди 11 часа, Филипов написа:

хаха :)  Якооо :)

Другари  , питайте кое е вашето БСП. Ако не - хващайте  сопите :)

Гледайте с широко отворени очи :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.