Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закупуване на Windows 7?

Featured Replies

Здравейте!

Опитвам се да намеря начин да си купя Windows 7 и нищо не се получава.

Тия малоумници от Microsoft като влезнеш в сайта и избереш да закупиш Windows 7 и ти иска адрес в САЩ. Пълна простотия.

Опитах и друг вариант. От началната страница на Microsoft като избереш смяна на държавата и от менюто селектнеш "НАШАТА МИЛА ТАТКОВИНА" и те прехвърля в сайт на Microsoft Bulgaria или нещо от сорта, но което е със сигурност на български. Ровиш насам-натам и накрая влизам в секция МАГАЗИН и от долу с големи букви пише КУПИ и като го кликнеш това гадно бутонче и те препраща отново на мястото където ми иска американски адрес.

Направо нямам думи какви дебили са тия в Microsoft Bulgaria. Вместо да измислят начин съвестните граждани, които са ухотни да похарчат пари за софтуер, а не да го пиратстват, как да ни направят някак си удобна и лесна покупката, те ми образуваха нерви.

Много ви моля, ако някой знае как да си купя новата операционна система на тия убитаци Microsoft - споделете!

Предварително ви благодаря за информацията!

• Отговори 54
  • Прегледи 22,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Платен уиндоус - Боже Боже накъде отива тая държава...

• Ритейл версии на Windows бих си поръчал само от Златен партньор за България, посочен в сайта на Майкрософт. Просто разните фирмички - като Мултирама, Жар, D&G и други подобни не са информирани дос

• Приятен път тогава - само че би ли напомнил на нас чернилките като за колко пари предлагаше Windows7 дедо Бил на белите студенти във Великобритания например...

Отиваш в магазин за софтуер, някоя голяма верига избираш си версия и готово.

А онлайн: http://laptop.bg/#/show/software/1003/ (тук го имат)

В Stealtech и RESET COMPUTERS го имат също...

Аз преди месец и половина поръчвах MS Office Outlook 2007 от Златен партньор на Майкрософт. Поръчката обаче дойде след 20 дни, понеже точно това, което поръчвах не се държало в България и се пращало от Америка... направо лудница, пък ми пратиха продукта на български (опаковка, версия на софтуера и т.н.).

Отвори си страницата със златните им партньори - избери си един, по възможност от твоя град и поръчвай - поне няма да те изментят за цена или нещо друго. :)

• 2 седмици по-късно...

Да използвам темата за да попитам нещо във връзка със закупуване на Уиндоус 7.

Някой може ли да каже нещо повече за лицензите на Уиндоус.

ОЕМ лиценза ми е ясен - софтуера се продава единствено при покупка на компютър и е инсталиран на него.

В онлайн магазините в България виждам само ОЕМ версии и това:

http://www.enicomp.com/shopping/product.php?p=48517 - Windows 7 Home Premium 64-bit English 1pk DSP OEI DVD.

Идеята е, че аз не искам да си купувам компютър, а само операционната система и се притеснявам, дали ако взема такъв пакет "Windows 7 Home Premium 64-bit English 1pk DSP OEI DVD" ще съм ок с лиценза...

Отделно в магазините в които видях да се продава този вариант DSP OEI никъде не се споменава, че може да бъде закупен само с покупка на компютър, докато примерно в http://www.jarcomputers.bg и http://iskampc.com/ изрично си пише, че ОЕМ пакета се продава само с компютър и не се продава самостоятелно...

Всички магазини продават и Win7 без PC но е доста солена, аз например искам да взема Ултимейт версията, която е 379 лв с PC и 577 без него

http://windows.microsoft.com/en-IE/windows/shop

трябва да смениш държавата на магазина и да дадеш някоя европейска страна, например Ирландия.

После плащаш с българска кредитна карта и си готов. Аз лично си изтеглих моя от сайта на MS in UK.

Thank you for your purchase:

Windows 7 Home Premium Upgrade

Delivery Option: Download + Backup Disk

Quantity: 1 £79.99

download + DISK до България

Редактирано от brrrr (преглед на промените)

трябва да смениш държавата на магазина и да дадеш някоя европейска страна, например Ирландия.

После плащаш с българска кредитна карта и си готов. Аз лично си изтеглих моя от сайта на MS in UK.

И после имаш невалиден за България лиценз, това помисли ли го ?

Това е вярно:

Всички магазини продават и Win7 без PC но е доста солена, аз например искам да взема Ултимейт версията, която е 379 лв с PC и 577 без него

Щях да питам какво мислите за Windows 7

Аз си купих Dell Inspirion c Windows 7 мисля,че си заслужава!

Даже и да си купиш OEM пак можеш да си го активирш по нормалния начин и да нямаш проблем.Лепиш стикера и това е, а ако имаш някой,който да ти направи фактура с Windows+основните компоненти на един комп и документацията е уредена.

Все пак монополната политика в България на Microsoft компютър+Windows си е направо смешна и още се чудя как продължава.

Покажи ми поне един такъв магазин... Аз в българските онлайн магазини намирам единствено ОЕМ версии...

Аз също, но пратих електронни писма до Жар и Мост и от там ми пратиха отговори че няма проблем да си поръчам ретайл версията, и ми дадоха каква ще е цената на версията която искам!

Благодаря! И аз днес това си мислех да направя :rolleyes:

Ритейл версии на Windows бих си поръчал само от Златен партньор за България, посочен в сайта на Майкрософт. Просто разните фирмички - като Мултирама, Жар, D&G и други подобни не са информирани достатъчно. Особено ако си купувате за фирмени нужди - решението са въпросните партньори. Както по-горе бях дал пример - звъннах в една от фирмите в списъка, хората веднага ми дадоха информация за цени и доставка. Глупавото беше, че не се поддържаше наличност и трябваше да чакам месец за доставка от Щатите...

Платен уиндоус - Боже Боже накъде отива тая държава...

Ритейл версии на Windows бих си поръчал само от Златен партньор за България, посочен в сайта на Майкрософт. Просто разните фирмички - като Мултирама, Жар, D&G и други подобни не са информирани достатъчно. Особено ако си купувате за фирмени нужди - решението са въпросните партньори. Както по-горе бях дал пример - звъннах в една от фирмите в списъка, хората веднага ми дадоха информация за цени и доставка. Глупавото беше, че не се поддържаше наличност и трябваше да чакам месец за доставка от Щатите...

+99, но както винаги трябва да се подхожда с повишено внимание - дори и тук във форума са се срещали опарени от МС партньори

Платен уиндоус - Боже Боже накъде отива тая държава...

отива към белия свят

един велик политик е казал, че "Безплатен обяд има само в капаните за мишки"

+99, но както винаги трябва да се подхожда с повишено внимание - дори и тук във форума са се срещали опарени от МС партньори

отива към белия свят

един велик политик е казал, че "Безплатен обяд има само в капаните за мишки"

А вие замисляли ли сте се защо у нас ползванет она пиратски софтуер процъфтява ? Просто хората са много бедни, а в белия свят цената на софтуера не е чак толкова непоносима, та ето затова е според мен.

И после имаш невалиден за България лиценз, това помисли ли го ?

С други думи, ако имам закупен от чужбина компютър, с лицензиран софтуер, като дойда в България с компютъра, се превръщам в престъпник, с пиратски софтуер?!!! Що за нелепост!!!

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

С други думи, ако имам закупен от чужбина компютър, с лицензиран софтуер, като дойда в България с компютъра, се превръщам в престъпник, с пиратски софтуер?!!! Що за нелепост!!!

В поста ставаше дума за купен Уин а не за комп с Уин. Но дори и тогава има специфика. Литъл дифренс по нашенски. Политиката и лицензиите на М$ са доста усложнени. Главно поради огромният брой софтуери в ценовата им листа и тяхното непрекъснато развитие и обновяване. Най-общо казано, който прави по-голям оборот се радва на по-ниски цени. В щатите техните партньори правят най-големия оборот и цените им са най-ниски. Факт. В скапаната ни държавица с още по-скапаният ни стандарт цените на М$ продуктите са високи. М$ не го интересува нашият стандарт. БМГ и Поликомп, двамата им официални партньора у нас не могат да извоюват по-ниски цени. А тия дето ни управляват основно се интересуват от тъпата си комисионна... Не че могат да свалят цените наполовина но не са направили дори скромен опит за някакви отстъпки и преференции. Защо да се забъркват в сложни спорове със световен лидер когато е много по-лесно да направят някоя заменка примерно на гори и парцел на морето с мутрите и да вземат много повече ?

Ако компютърът е марков с оригинален Уин към него от производителя в най-общия случай не е необходима явна активация. Или поне такава за каквато се говори и описва най-често във форума. Към края на спамчето си ще добавя само, че за ХП може да се купи по ОЕМ канала и лицензен диск на доста приемлива цена спрямо ритейл пакета (кутията). Вероятно и за седмицата ще излезе подобно решение за лицензиране но след поне една година време, когато се насити и изчерпи пазара от мераклии за скъпия вариант huh.gif

И накрая, за да си спестиш всички тия разправий влизаш в кой да е торент тракер и сваляш уиндоуси колкото ти душа сака и каквито ти сака. Още по добрия вариант плюеш на всичко и си качваш убунту. Между другото прогреса там в новата версия 9.10 е виден и съвсем скоро бат Балмър ще гризне дръвцето със своя прозорец.

И накрая, за да си спестиш всички тия разправий влизаш в кой да е торент тракер и сваляш уиндоуси колкото ти душа сака и каквито ти сака. Още по добрия вариант плюеш на всичко и си качваш убунту. Между другото прогреса там в новата версия 9.10 е виден и съвсем скоро бат Балмър ще гризне дръвцето със своя прозорец.

И за какво му пък е Ubuntu ? Човека иска Windows. Пък и "прозореца" малко трудно ще гризне дръвцето ...

Не знам дали е тука мястото, но все пак ще попитам. С лаптопа ми вървеше Виста, и следвателно имам "Уж легален" CD-key за нея. Та въпроса ми е ако този Cd-key е леган, ще мога ли да си закупя Windows 7 на цена по малка от това което се предлага в момента на БГ пазара? Мерси предварително!

Не знам дали е тука мястото, но все пак ще попитам. С лаптопа ми вървеше Виста, и следвателно имам "Уж легален" CD-key за нея. Та въпроса ми е ако този Cd-key е леган, ще мога ли да си закупя Windows 7 на цена по малка от това което се предлага в момента на БГ пазара? Мерси предварително!

Не, не е предвидена опция за ъпгрейд на ОЕМ версиите. И съответно няма по-евтин вариант за теб с някаква отстъпка :)

Не, не е предвидена опция за ъпгрейд на ОЕМ версиите. И съответно няма по-евтин вариант за теб с някаква отстъпка :eek:

опциите за лаптопи закупени след юни месец т.г. не е ли точно за ОЕМ версии? не съм се заглеждал

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.