Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закупуване на Windows 7?

Featured Replies

отива към белия свят

един велик политик е казал, че "Безплатен обяд има само в капаните за мишки"

Приятен път тогава - само че би ли напомнил на нас чернилките като за колко пари предлагаше Windows7 дедо Бил на белите студенти във Великобритания например...

• Отговори 54
  • Прегледи 22,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Платен уиндоус - Боже Боже накъде отива тая държава...

• Ритейл версии на Windows бих си поръчал само от Златен партньор за България, посочен в сайта на Майкрософт. Просто разните фирмички - като Мултирама, Жар, D&G и други подобни не са информирани дос

• Приятен път тогава - само че би ли напомнил на нас чернилките като за колко пари предлагаше Windows7 дедо Бил на белите студенти във Великобритания например...

зависи от програмите - от 0 до към (ако не ми изневерява паметта) 70 Паунда

"черните" студенти в България също могат да получат своето безплатно напълно легално копие на Microsoft Windows 7 за периода на следването си - познавам не малко хора възползвали се от предложението, като аз съм 1 от тях

опциите за лаптопи закупени след юни месец т.г. не е ли точно за ОЕМ версии? не съм се заглеждал

Така е, моя грешка, виноват. Едно от условията е: Вашият компютър* трябва да е закупен между 26 юни 2009 г. и 31 януари 2010 г. Има ограничение и по производители, модел на машината и т.н.

Официалното съобщение е тук а списъкът с производителите, които предлагат тази опция на български език е този Но Дел примерно не предлага тази опция за България. Може пак да бъркам де. Трябва да се мине през уизърда, да се избере производител, да се въведе информация за модела на машината и Уин-а и да се види дали ще позволи този сравнително евтин ъпгрейд (около 15 евро за Ейсър доколкото го мярнах). Не зная дали вносителите на HP примерно няма да предложат по-улеснена процедура по ъпгрейда, трябва да се звънне и провери.

Още веднъж, моля да бъда извинен за подвеждащия си пост :) Проспал съм го това съобщение на М$

зависи от програмите - от 0 до към (ако не ми изневерява паметта) 70 Паунда

"черните" студенти в България също могат да получат своето безплатно напълно легално копие на Microsoft Windows 7 за периода на следването си - познавам не малко хора възползвали се от предложението, като аз съм 1 от тях

Здравейте, в България българските студенти могат да се възползват от правото на безплатен Windows 7, ако университетът, в който учат, членува в програмата MSDN Academic Aliance. Windows 7 е достъпна за служителите на всички образователни институции, обхванати от Националното образователно споразумение между Министерство на образованието, младежта и науката и Майкрософт България. Доколкото за конкретната промоция, за която говорите, тя е валидна само за 6 страни в целия свят и не е валидна за България.
  • 3 месеца по-късно...

След като си зех моя лаптоп на празника на студентите, хората от верига магазина който купих лаптопа са си забравили диска в лаптопа ми.Лицензирано копие е. Продавам го ... За цени ме търсете на скайп teky_pz

След като си зех моя лаптоп на празника на студентите, хората от верига магазина който купих лаптопа са си забравили диска в лаптопа ми.Лицензирано копие е. Продавам го ... За цени ме търсете на скайп teky_pz

Нямаш право да препордаваш продукти на Майкрософт освен ако не си сключил нарочен договор с тях!!!

Има...но има лимитации,и трябва да премахнеш този уиндоъус от твоят компютър преди да го дадеш на друг човек.Също така трябва да е за по-малко пари или точно тоолкова от заколкото си го закупил.А и трябва да говориш с майкрософт за такова разрешение.

Попринцип това е нелгално.

Има...но има лимитации,и трябва да премахнеш този уиндоъус от твоят компютър преди да го дадеш на друг човек.Също така трябва да е за по-малко пари или точно тоолкова от заколкото си го закупил.А и трябва да говориш с майкрософт за такова разрешение.

Попринцип това е нелгално.

И трябва да представиш оригиналните документи за закупуване, стикери и т.н.

• 4 месеца по-късно...

Аз имам Windows 7 и бих го продал.Кажете цена само.И ако ме устройва пращам по еконт.

Какъв е по-точно?

:rolleyes: и за какво ми е диска като на него няма лицензионен ключ?? Та той е на стикера!!

Ами понеже си взех лаптоп и е с Уиндоус 7.И ми дадоха диск неразтворен с ключ.Поне аз така мисля.Ето какво пише на диска;Product Recovery for distribution only with new toshiba PC Windows@7 Home Premium 32bit.В магазина ми обясниха че като вече не се ъпдейтва уиндоуса слагам диска и готово отново съм с легален уиндоус.По ясно обяснение немога да дам.Това е.Аз смятам да го продам.Тези дни ще пусна и обява в интернет,че съм на работа и нямам много време да ровя за да знам каква цена е.

Здравейте,

Коя от 3-те версии на Windows 7 64 byt ,е по добра за Домашно ползване?

enterprise или ultimate - е скромното ми мнение.

enterprise или ultimate - е скромното ми мнение.

Би ли проверил на сайта на М$ и в речника какво означава думичката enterprise и как тя се вписва за домашно ползване sad.gif

Би ли проверил на сайта на М$ и в речника какво означава думичката enterprise и как тя се вписва за домашно ползване sad.gif

Точно за това питам,защото ми казаха,че Ultimate е най добрата,но имах съмнения след като прочетох какви професионални опции има

Редактирано от @Lola (преглед на промените)

няма най-добра версия за каквото и да е ползване

ползваш това което те устройва

редовия потребител не използва и 30% от функциите на ultimate...

Точно за това питам,защото ми казаха,че Ultimate е най добрата,но имах съмнения след като прочетох какви професионални опции има

Явно и теб те мързи да прочетеш няколко реда или да питаш гугъла. Ето накратко с няколко думи. Няма значение дали е 32 или 64 битов уин-а откъм функционалност. Дали е 64 има значение обаче за някои приложения и игри, които ще се инсталират в последствие например Адобе премиере и някои тежки игри, за които изрично се изисква повече РАМ. Според мен няма значение за масовия потребител дали ще избере Home Premium или Ultimate. Разликите са минимални за нормалното ЗКУ. Дали да е 32 или 64 - ами ако си има 4 ГБ РАМ и повече то ще е 64. Ето за всеки случай и едно кратко сравнение - цък

и подробно - цък

Не зная какво означава ,че "Ultimate е най добрата" но няма да загубиш общо взето нищо ако сложиш премиум, с уточнението, че хоум премиум ще върви по-леко. И отново - ако си нормално ЗКУ и не се занимаваш с оптимизации на регистри и подобен "ОС тунинг". Успех в избора ;)

Явно и теб те мързи да прочетеш няколко реда или да питаш гугъла. Ето накратко с няколко думи. Няма значение дали е 32 или 64 битов уин-а откъм функционалност. Дали е 64 има значение обаче за някои приложения и игри, които ще се инсталират в последствие например Адобе премиере и някои тежки игри, за които изрично се изисква повече РАМ. Според мен няма значение за масовия потребител дали ще избере Home Premium или Ultimate. Разликите са минимални за нормалното ЗКУ. Дали да е 32 или 64 - ами ако си има 4 ГБ РАМ и повече то ще е 64. Ето за всеки случай и едно кратко сравнение - цък

и подробно - цък

Не зная какво означава ,че "Ultimate е най добрата" но няма да загубиш общо взето нищо ако сложиш премиум, с уточнението, че хоум премиум ще върви по-леко. И отново - ако си нормално ЗКУ и не се занимаваш с оптимизации на регистри и подобен "ОС тунинг". Успех в избора ;)

Е стига де!

Това съм го чела.

Питам защото колеги от форума ми предложиха варианта,че Ultimate е по добрия вариант.

Предстои ми закyпyване на Laptop Sony Vaio които е с 64 bits, и процесор : Intel CoreTM i7-740QM, 1,73GHz Quad core de 1,73 - 2,93 GHz avec 6 MB L2/L3 Cache spacer.gif

При закyпyване можеш да избираш много от компонентите в компа.

Примерно се предлага с 64 bits OS -избор за 3-те вида.

RAM -от 4 до 8 GB и т.н

Искам да си избере нещо по-добро!

Редактирано от @Lola (преглед на промените)

Какво да проверявам? Държавни институции използват нелегален Windows,четеш ли пресата? Човек да не даде мнение за нещо в тоя форум :yanim: само специалисти ;)

Срещу скромната сума от 100лв. ти изпращам диск ;)

Диска, стикер, фактура и сериен номер.

Към въпроса за коя версия е най-добра и при това легално всичко отчетете и възможността да се обърне на български език. Легално и безпроблемно май може само Ултимат и Ентърпрайс. Хоума, която е предвидена за домашно ползване няма такава възможност.

Е стига де!

..... :wors:

Предстои ми закyпyване на Laptop Sony Vaio които е с 64 bits, и процесор : Intel CoreTM i7-740QM, 1,73GHz Quad core de 1,73 - 2,93 GHz avec 6 MB L2/L3 Cache a>

ок, нека тогава да е Ултимейт, ще имаш всички възможности на новия Уин 7. При подобна машина и бюджет няколко долара повече не са проблем особено ако са за сметка на чуждо д@пе sad.gif Ентърпрайс е предназначен за големи фирми, правителствени организации и т.н., закупува се със специален лиценз и изобщо не е за теб. Точно това имах в предвид и в репликата към ферио но явно си говорим на различни езици с него. Хоум премиум би те бъркал главно ако искаш динамично и по всяко време да сменяш езика на интерфейса, други съществено разлики за стандартното задклавиатурно устройство (ЗКУ) няма. Ако не слагаш виртуални машини или особено лакоми приложения 4 ГБ РАМ за и7 са повече от достатъчни. Макар и и7 той има двуканален контролер защото е мобилна версия. Т.е. или 4 или скачаш направо на 8. Но само ако ти трябват изрично. Надявам се и видеото да е прилично ? Успех в избора и приятна вечер :)

Е стига де!

Това съм го чела.

Питам защото колеги от форума ми предложиха варианта,че Ultimate е по добрия вариант.

Предстои ми закyпyване на Laptop Sony Vaio които е с 64 bits, и процесор : Intel CoreTM i7-740QM, 1,73GHz Quad core de 1,73 - 2,93 GHz avec 6 MB L2/L3 Cache spacer.gif

При закyпyване можеш да избираш много от компонентите в компа.

Примерно се предлага с 64 bits OS -избор за 3-те вида.

RAM -от 4 до 8 GB и т.н

Всяко вайо идва или с Home Premium или с Professional.

Винаги можеш да ъпгрейднеш срещу определена сума до Ultimate, което е меко казано излишно и нерационално пропиляване на финанси. :wors:

Диска, стикер, фактура и сериен номер.

Към въпроса за коя версия е най-добра и при това легално всичко отчетете и възможността да се обърне на български език. Легално и безпроблемно май може само Ултимат и Ентърпрайс. Хоума, която е предвидена за домашно ползване няма такава възможност.

Диска си е на български и работи перфектно,не изисква сд кей, относно фактурата мога да ти издам касова бележка. Сега за легалното....глезотий :whist:

Редактирано от synsal (преглед на промените)

Диска си е на български и работи перфектно,не изисква сд кей, относно фактурата мога да ти издам касова бележка. Сега за легалното....глезотий :bday19:

Винаги съм се чудила как е възможно човек толкова твърдо да защитава позиция, за която абсолютно не е наясно за какво става въпрос! Хубаво е да се почете малко преди толкова да се ежите срещу тези, които малко или много са по-наясно с нещата! Малко цитати от страниците на Майкрософт ще Ви дадат ли яснота по случая с продаването на Уиндоуса! Не си ги измисляме ние- които явно по-малко разбираме от вас знаещите!

16. ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ЛИЦЕНЗ.

a. Оригинално доказателство за лиценз. Ако сте получили софтуера на диск или друг носител, Вашето доказателство за лиценз е оригиналният етикет на сертификата за автентичност на Microsoft с придружаващия оригинален продуктов ключ, както и доказателството за Вашата покупка. Ако сте закупили и изтеглили софтуера онлайн, Вашето доказателство за лиценз е оригиналният продуктов ключ Microsoft за софтуера, който сте получили при покупката, както и доказателството за Вашата покупка от упълномощен електронен доставчик на оригинален софтуер на Microsoft. Доказателството за покупка може да подлежи на проверка на валидността според документите за продажби на съответния продавач.

18. ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ТРЕТО ЛИЦЕ.

a. Софтуер, различен от надстройката Windows Anytime. Първият потребител на софтуера има право еднократно да прехвърли софтуера и това споразумение, като прехвърли оригиналния носители, сертификата за автентичност, продуктовия ключ и доказателството за покупка директно на трето лице. Първият потребител трябва да премахне софтуера от компютъра, преди да го прехвърли. Първият потребител няма право да запазва копия на софтуера.

http://www.microsoft.com/about/legal/en/us/IntellectualProperty/UseTerms/Default.aspx

Успех с легалната продажба, ако разбира се се появят балъци! А за фактурата-без нея не можете да докажете, че сте закупили легално Уиндоуса, касова бележка-всеки може да изкара за каквато си сума поиска, кой ли не го знае?!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.