Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българи в Швеция

Featured Replies

Ще е добре, ако се включат българи преселили се в Швеция - да поговорим за това онова. А ако се включи и някой от Стокхолм може и биричка да пием някъде... :)

Ирландки искаш ли? :wors:

квото има, не подбирам хахах

само да не го прочете тва жена ми, че ще ми счупи зъбите

• Автор

искам тема "Шведки в България"

Абе ще разбия нечии илюзии, но...

Шведското общество е матриархално. На мъжете се падат поне 50 процента от къщната работа ( чистене, готвене, гледане на децата ). Шведките, освен, че са напълно защитени от всевъзможни социални организации, имат и физическите данни "да те набият" ако е наложително...

Именно тези силни характери са застопорили шведските мъже на първо място в класацията " Най-добри и всеотдайни помощници вкъщи".

Много шведи са намерили утеха в тайландките. Масово е разпространена практиката да се ходи на екскурзия в Тайланд и да се връща с екзотична мадама.

След три години мадамата получава шведско гражданство ( през това време слугувала послушно на шведа ). Единствената грижа на пича е да се сдобие с още един билет за Тайланд.

Шведките не са пищни прелъстителки, повече войнственни амазонки, което ги прави не по-малко секси според мен. Но всеки си има различен критерий...

Та от всичко това, по-добре да си седят в Швеция шведките :)

Та от всичко това, по-добре да си седят в Швеция шведките :whist:

мен ако питаш, направо да нахлуват в България, че има много повярвали си мачовци за ошамарване

• Автор

Шведите, напълно разбиха представата ми за грамадните, широкоплещести, северни мъже! Изглежда са се изродили... Повечето са със зализани коси на една страна, впити дънки и с якенца едвам покриващи кръста. и с неизмените шалчета покриващи вратлето. Много елегантни, почти геят. Един от редките случаи, в който срещнах истински мъжага бе, когато ни се наложи да ползваме такси. Бяхме с много багаж и извикахме голяма кола, а шофьора се оказа исполин извисяващ се на глава и половина над мен. Сръчно мяташе по два от тежките ни сакове в багажника, докато аз се превивах само с един, по едно време се уплаших " тоя да не се унесе и в инерцията и мен да сгъне и набута някъде там " :blink:

• 2 седмици по-късно...

Шведите, напълно разбиха представата ми за грамадните, широкоплещести, северни мъже!

Изглежда са се изродили...

Повечето са със зализани коси на една страна, впити дънки и с якенца едвам покриващи кръста. и с неизмените шалчета покриващи вратлето. Много елегантни, почти геят.

Един от редките случаи, в който срещнах истински мъжага бе, когато ни се наложи да ползваме такси. Бяхме с много багаж и извикахме голяма кола, а шофьора се оказа исполин извисяващ се на глава и половина над мен. Сръчно мяташе по два от тежките ни сакове в багажника, докато аз се превивах само с един, по едно време се уплаших " тоя да не се унесе и в инерцията и мен да сгъне и набута някъде там " :eek:

Слизай по към Западна Европа - Холандия! Ехх, тез холандци имам чувството, че всичките са от 1.90 нагоре ;)

И са къде къде по-секси и мъжествени от скандинавците.

Аз за какво рева за Амстердам...да не е само тревата я!

• Автор

Слизай по към Западна Европа - Холандия! Ехх, тез холандци имам чувството, че всичките са от 1.90 нагоре :huh:

И са къде къде по-секси и мъжествени от скандинавците.

Аз за какво рева за Амстердам...да не е само тревата я!

Нямам мнение за холандците, въобще триъгълника БеНеЛюкс ми е непознат.

Поради студовете, шведките се екипираха с пухести шапки, ботушки и ръкавици - ще ми се счупи вратът, при обстойното сканиране, на което ги подлагам.

Еее, не са масово красиви, но има екземпляри, при вида на които езика ми се преплита в краката.

Аз понеже съм мъжко, заглеждам се по мадамите :mad:

Жалко, жалко... Няма ли шведски представители във форума?

Предложението ми за по бира ( вече винце ) е все още актуално :)

Нямам мнение за холандците, въобще триъгълника БеНеЛюкс ми е непознат.

Поради студовете, шведките се екипираха с пухести шапки, ботушки и ръкавици - ще ми се счупи вратът, при обстойното сканиране, на което ги подлагам.

Еее, не са масово красиви, но има екземпляри, при вида на които езика ми се преплита в краката.

Аз понеже съм мъжко, заглеждам се по мадамите :)

Жалко, жалко... Няма ли шведски представители във форума?

Предложението ми за по бира ( вече винце ) е все още актуално :rolleyes:

Мне. Предимно датски и норвежки екзепляри има тук ;).

Пък за винцето - то зависи и в коя част на Швеция си. Виж ако си в Малмо за мен не е проблем :P

• Автор

Мне. Предимно датски и норвежки екзепляри има тук :lol6:.

Пък за винцето - то зависи и в коя част на Швеция си. Виж ако си в Малмо за мен не е проблем ;)

В Стокхолм.

В Стокхолм.

Най-хубавия град в Швеция. :)

Все ще намериш някой - сигурна съм ;)

• Автор

Най-хубавия град в Швеция. :cool:

Все ще намериш някой - сигурна съм :P

Аз по принцип вече имам един стабилен кръг от познати, с които честичко се виждаме семейно, но понеже по природа съм си комуникативен не ми пречи да си го разширя.

Не зная, защо така се получи - случайно съвпадение или неосъзнателна цетка от моя страна, но всичките са от 40 нагоре. Кефя им се на всичките, всеки със собствена интересна история, водели уреден живот ( каквото и да означава това за в Бг ) и в един момент осъзнават фалша и безнадеждността на ситуацията, инжектирани с допълнителна доза смелост от мисълта, че децата им ще израстнат в същата тази държава - зарязват всичко и се преселват насам... Става дума за лекар, инжинер, бивш директор на училище и учителка!

Възхищавам се на всеки един поотделно - несломяваща се амбицираност, последователност и неутолима жажда за живот. Много се дразня на оставили се по течението типове - станал на 35, мечтае за момента, в който ще се пенсионира и едва ли не, умре!

Поздрави от Стокхолм, Швеция...

1. С тоя ник   SultaN_MuraD имаш ли право да попийваш? Питам само от любопитство, щото тука има един бял човек който се хвали че коленичал по пет пъти на ден, ама вечер зарязва жената и децата и ходи да се черпи в кръчмите. 2. С шведите не е ли възможно да общуваш? Аз от 1991г. до сега съм си жив и здрав без да търся контакти със българи тук където съм. Общувам си с местните и си е същото.

• Автор

1. С тоя ник   SultaN_MuraD имаш ли право да попийваш? Питам само от любопитство, щото тука има един бял човек който се хвали че коленичал по пет пъти на ден, ама вечер зарязва жената и децата и ходи да се черпи в кръчмите.

2. С шведите не е ли възможно да общуваш? Аз от 1991г. до сега съм си жив и здрав без да търся контакти със българи тук където съм. Общувам си с местните и си е същото.

Ако питаш дали съм турчин, да, такъв съм. Абсолютен атеист. Пийвам си в умерени количества, всеки път когато изпитам такава нужда. Въпросният юзер, сещам се кой е. От него ми е този минус :clap: ...

Свинско не предпочитам, не влагам абсолютно никакви религиозни причини в това.

Има още много да се желае в познанията ми по шведски, което не означава, че не мога да се разбирам с местните.

И в "българско" има ценни хора... :wors:

Ако питаш дали съм турчин, да, такъв съм. Абсолютен атеист.

Те шведите едва ли правят разлика между български и турски имена, та можеш да казваш че си от България и после лекичко им пробутваш че българската православна църква е копие на гръцката, незабравяйки да се извайкаш че си атейст понеше си се родил през комунистическата епоха и тогава по селата църквите са били заключени с катинар. И аз съм атеист но им обяснявам на местните каква е  официалната религия в България за да паднат бариерите от предразсъдъците им.

Тука при мене някои от атеистите мароканците, които говорят френски без акцент, си сменят мюсюлманските имена с френски за да си намерят работа. Имам един съсед чеченец, бял като белгиец, ама се казва Рамазан и никой не го иска на работа като шофьор на камион. Той прави грешката да общува само с чеченци и сам се изолира. Та за него ти казвах че коленичи по пет пъти на ден.

• Автор

Те шведите едва ли правят разлика между български и турски имена, та можеш да казваш че си от България и после лекичко им пробутваш че българската православна църква е копие на гръцката, незабравяйки да се извайкаш че си атейст понеше си се родил през комунистическата епоха и тогава по селата църквите са били заключени с катинар. И аз съм атеист но им обяснявам на местните каква е  официалната религия в България за да паднат бариерите от предразсъдъците им.

Тука при мене някои от атеистите мароканците, които говорят френски без акцент, си сменят мюсюлманските имена с френски за да си намерят работа. Имам един съсед чеченец, бял като белгиец, ама се казва Рамазан и никой не го иска на работа като шофьор на камион. Той прави грешката да общува само с чеченци и сам се изолира. Та за него ти казвах че коленичи по пет пъти на ден.

Не правя ни един от тарикатлъците, които ми преписваш.

Нямам проблем с приемането на семейството ми в шведското общество... Въобще, говорим за различни неща! Само едно не разбрах : Не изпитваш нужда от комуникация с българи, не виждаш полза и смисъл, но за сметка на това пишеш в български форум - те тва не го разбрах...

Само едно не разбрах : Не изпитваш нужда от комуникация с българи, не виждаш полза и смисъл, но за сметка на това пишеш в български форум - те тва не го разбрах...

Това по-горе ти го казваш, не аз.

Не полагам никакви усилия да търся българи в района в които съм.

Също както когато си бях в София не се навивах да ставам приятел на когото и да е, и тука един българин не би се ползвал със специални привилегии или връзки да ми става приятел. Ако някой е бил могъл да бъде мой човек до като съм бил в бг, тогава ако се случи така че да живее недалече от мен пак може да сме близки хора. От българите които съм срещал случайно до сега не се уцелил нито един да ми е бил интересен за приятелство.

Я да ти дам един пример,

една българка с която никога не съм се срещал се ожени за белгиец на около 30км от моя град, с моето посредничество.

Аз ги свързах, а те после и двамата решили че няма нужда да ми обясняват че ще се женят и т.н.

И след година две оня я гони да му се маха от главата. Госпожата се сетила за мене и ми звъни по телефона и иска да се срещнеме да ме питала разни работи. Отказах й среща. Говорих само по телефона около половин час и това беше.

Кажи ти сега, за какво ми е тая ганка на мене? Аз да й помагам ли?

Хайде няма нужда да се занимавам с неблагодарници.

Иначе не знам дали си го забелязал но аз си падам по VoIP телефонията още от преди този термин да стане модерен. Имам тука до мене свързан един телефон към интернет за безплатна комуникация с роднините ми от бг. А писането по форуми е друга работа, анонимно без да си давам стационарния телефон на никого и без да казвам кой съм.

п.п. аз пиша на три езика по разни форуми (български, английси и френски), па даже и на руски ми се е случвало да пиша до колкото мога. Не пробирам езиците, като ми е интересно някъде участвам виртуално.

Редактирано от Gizmoto (преглед на промените)

• Автор

Това по-горе ти го казваш, не аз.

Не полагам никакви усилия да търся българи в района в които съм.

Също както когато си бях в София не се навивах да ставам приятел на когото и да е, и тука един българин не би се ползвал със специални привилегии или връзки да ми става приятел. Ако някой е бил могъл да бъде мой човек до като съм бил в бг, тогава ако се случи така че да живее недалече от мен пак може да сме близки хора. От българите които съм срещал случайно до сега не се уцелил нито един да ми е бил интересен за приятелство.

Я да ти дам един пример,

една българка с която никога не съм се срещал се ожени за белгиец на около 30км  от моя град, с моето посредничество. 

Аз ги свързах, а те после и двамата решили че няма нужда да ми обясняват че ще се женят и т.н.

И след година две оня я гони да му се маха от главата. Госпожата се сетила за мене и ми звъни по телефона и иска да се срещнеме да ме питала разни работи. Отказах й среща. Говорих само по телефона около половин час и това беше. 

Кажи ти сега, за какво ми е тая ганка на мене? Аз да й помагам ли?

Хайде няма нужда да се занимавам с неблагодарници. 

Иначе не знам дали си го забелязал но аз си падам по VoIP телефонията още от преди този термин да стане модерен. Имам тука до мене свързан един телефон към интернет за безплатна комуникация с роднините ми от бг. А писането по форуми е друга работа, анонимно без да си давам стационарния телефон на никого и без да казвам кой съм.

п.п. аз пиша на три езика по разни форуми (български, английси и френски), па даже и на руски ми се е случвало да пиша до колкото мога. Не пробирам езиците, като ми е интересно някъде участвам виртуално.

Хммм, патил си... Аз досега такъв случай нямам.

Но все пак, не се отнасяй с предубеденост към хората.

Поздрави.

Ако питаш дали съм турчин, да, такъв съм. Абсолютен атеист. Пийвам си в умерени количества, всеки път когато изпитам такава нужда. Въпросният юзер, сещам се кой е. От него ми е този минус :speak: ...

Свинско не предпочитам, не влагам абсолютно никакви религиозни причини в това.

Има още много да се желае в познанията ми по шведски, което не означава, че не мога да се разбирам с местните.

И в "българско" има ценни хора... ;)

Имаш безупречен български език. Стил и писменост на отлично ниво на фона на признанието. Сподели, че на първо време ползваш английски, а бъдещето определя да научиш шведски те квалифицира полиглот. От мен респект и успешна интеграция в страната на викингите.

Имаш безупречен български език. Стил и писменост на отлично ниво на фона на признанието. Сподели, че на първо време ползваш английски, а бъдещето определя да научиш шведски те квалифицира полиглот. От мен респект и успешна интеграция в страната на викингите.

По-добър от на доста българи дори.

Ако трябва да сме болезнено откровени.

Успех и от мен :speak:

По-добър от на доста българи дори.

Ако трябва да сме болезнено откровени. 

Ако трябва да сме честни към самите себе си, се налага да си признаем че нямаме никакво доказателство че този човек е турчин.

Не ти ли се вярва?

Аз самият съм се правил на жена тук и всички са ми са се хванали на въдицата в продължение на няколко месеца. Нищо не пречи някой да се представи за турчин без да е такъв. Също както нищо не пречи един и същи човек да пише от два различни ника, един от служебния компютър в Люксембург и втори от вкъщи във франция или Белгия. Ако е тарикат никой няма да го усети че си води диалози сам със себе си, на една и съща тема. 

Ами да, до като не е станало задължително да се регистрираме на форума с фотокопие от личната карта или задграничния ни паспорт, виртуалното съществуване на отделни потребители е величина с неограничен брой неизвестни стойности.

• Автор

Ако трябва да сме честни към самите себе си, се налага да си признаем че нямаме никакво доказателство че този човек е турчин.

Не ти ли се вярва?

Аз самият съм се правил на жена тук и всички са ми са се хванали на въдицата в продължение на няколко месеца. Нищо не пречи някой да се представи за турчин без да е такъв. Също както нищо не пречи един и същи човек да пише от два различни ника, един от служебния компютър в Люксембург и втори от вкъщи във франция или Белгия. Ако е тарикат никой няма да го усети че си води диалози сам със себе си, на една и съща тема. 

Ами да, до като не е станало задължително да се регистрираме на форума с фотокопие от личната карта или задграничния ни паспорт, виртуалното съществуване на отделни потребители е величина с неограничен брой неизвестни стойности.

Ах, кой е гледал "Теория на конспирацията" - няколко пъти...

Успокой се, какви са тези мании граничещи леко с раздвоение на личноста? Аз само търсех "Българи в Швеция", а докато го правех се старах да пиша на четлив български :huh: .

По-тъпо щеше да се получи ако се правех на българин и впоследствие се уговорим с някой за среща и тогава му поднеса новинката.

AciDBurn, Profruit, благодаря за милите думи, но чак безупречен не е!

Прекарах първите 23 години от своя живот в Бг, време напълно достатъчно, при желание да се научи книжовния език на дадена страна.

При желание, мога да помогна на всеки с информация относно страните Турция и Швеция...

Не ти ли се вярва?

Имаш сериозен проблем.

Живков умря, Берлинската стена падна преди 20 години. Спокойно.

Аз самият съм се правил на жена тук и всички са ми са се хванали на въдицата в продължение на няколко месеца.

Иска ми се да вярвам, че е било просто социален експеримент, с цел проучване на психологията на средно-статистическия юзър, но съдейки по наблюденията ми - просто си се чудил с каква простотия да се захванеш. Бе в тази Белгия май хич не ви юркат да работите. :boxing3: Я колегата от Швеция да сподели, дали има време да се гъбарка с потребители из форумите (-:

1. Имаш сериозен проблем.

Живков умря, Берлинската стена падна преди 20 години. Спокойно.

2. Иска ми се да вярвам, че е било просто социален експеримент, с цел проучване на психологията на средно-статистическия юзър, но съдейки по наблюденията ми - просто си се чудил с каква простотия да се захванеш. Бе в тази Белгия май хич не ви юркат да работите. ;)  Я колегата от Швеция да сподели, дали има време да се гъбарка с потребители из форумите (-:

1. Зарежи го Бае Тошо, чети тука по темите какво се случва. Един такиви странни диалози от които си личи ще е нагласена работата. А пък като стане нажено на някоя тема и хоп, чисто нов юзър пита нещо много вещо с претенцията че нищо не разбирал.

Я се опитай да се досетиш и сама защо поставям на "съмнение" произхода на турчина. Избери си един от вариантите:

- Найстина не вярвам че е турчин.

- Убеден съм че е турчин и нарочно наблягам на това за да го видят и кьоравите.

- Имам съмнения че някой от друга малцинствена група се прави на турчин за да може после да се оплаква колко го били отблъсквали българите заради произхода му.

- Дразни ме когато малцинствени елементи се хвалят едни други, все едно че те са най-по-супер надарени да учат езици.

- Констатирам че като нямат нищо да кажат точно две лица се опитват да създатат контраст между моя ник и турския ник, единият бил положителен герой от което случайните читатели да вземат да останат с впечатлението че другият не се знае дали е положителен или е някакъв друг.

2. В тая Белгия ги юркат наемните работници да работят. Аз не съм наемен работник (или служител). Кой както се уреди, така. 

Простотията с която се бях захванал целеше да ми обръщат повече внимание мъжкарите като си мислят че съм женска за ... и да им похваля един софтуер за сметка на друг който аз считам за лош. Един мъжкар така яко беше захапал кукичката на въдицата, че ми беше цитирал едно дълго мнение (от този форум) на друг бълкарски форум оставяйки да се вижда че "жена" го е писала та да му обърнат и на другия форум повечко внимание.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.