Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ATI Radeon HD4770 или HD4850 ?

Featured Replies

Здравейте! Реших да си сменям видеото и се двоумя между ТАЗИ или ТАЗИ.Цените са еднакви,гледам по ревютата 4850

води минимално. Вие какво бихте ме посъветвали? Благодаря предварително!

Здравейте! Реших да си сменям видеото и се двоумя между ТАЗИ или ТАЗИ.Цените са еднакви,гледам по ревютата 4850

води минимално. Вие какво бихте ме посъветвали? Благодаря предварително!

Втората е с 256 битов интерфейс.

• Автор

Втората е с 256 битов интерфейс.

Но първата е с GDDR5 на доста по-висока честота.

• Автор

Бих се радвал,ако някой сподели впечатления и от двете карти.

Аз съм с 4850 и съм мн доволен дори съм я ъндърклокнал защото за момента не ми трябва цялата и мощност и пак си цъкам на макс игрите.

• Автор

4770 лапа по-малко ток и е по-студена! Но по принцип аз съм за 5750!

Ох,и аз съм за нея,ама излиза от бюджета...освен това,картата е за втората ми машина,за първата - 5870 (5890) :*

Ох,и аз съм за нея,ама излиза от бюджета...освен това,картата е за втората ми машина,за първата - 5870 (5890) :*

Бюджета може да се допълни( не е съществена разликата в цените(в момента, а и до седмица очаквам да има още някакво малко спадане на цените), но може и да се повиши ако се чака повече от 10 дни, щото приближава коледното "намаление", преди което обикновено цените странно растат нагоре), а защо ли си мисля, че първа машина може да има след шестица от тотото?!;)

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Бюджета може да се допълни( не е съществена разликата в цените(в момента, а и до седмица очаквам да има още някакво малко спадане на цените), но може и да се повиши ако се чака повече от 10 дни, щото приближава коледното "намаление", преди което обикновено цените странно растат нагоре), а защо ли си мисля, че първа машина може да има след шестица от тотото?!;)

Първата машина ми е в подписа.Картата ще е временно там,а март,април май някъде би трябвало да я огрее с дзверо :*

Значи,все пак между 4770 и 4850... коя? До довечера трябва да избера...

Редактирано от JAN (преглед на промените)

Първата машина ми е в подписа.Картата ще е временно там,а март,април май някъде би трябвало да я огрее с дзверо :*

Значи,все пак между 4770 и 4850... коя?

Аз ли не вдявам или не виждам параметрите на т.н. втора машина, щото ако е само тази от подписа и на нея ще се връткат картите, просто не виждам смисъл от смяна, освен ако 8800гтс не е разбичкана от (бед)юзерско отношение към нея! Пък като му дойде времето се мятай на "дзверо" + малко по-яко захранване!

За по-големи разд.способ. картата е 4850 дори 512мб(razlikata s 1gb e prenabrexitelno malka).Взимаш нея и това е 5750 е по-слаба от 4850,5770 е твърде скъпа,а на ниво малко над това на 4870,която е по-евтина,това че има DX11 не би се възползвал добре от него при игри,според мен за dx11 минимум 5850 за да се цъка добре

• Автор

Аз ли не вдявам или не виждам параметрите на т.н. втора машина, щото ако е само тази от подписа и на нея ще се връткат картите, просто не виждам смисъл от смяна, освен ако 8800гтс не е разбичкана от (бед)юзерско отношение към нея! Пък като му дойде времето се мятай на "дзверо" + малко по-яко захранване!

2ра машина: GB EP35-DS3L,2X1GB TakeMS 800MHz,250Gb Hitachi,видео 7600ГТ,DWDRW Optiarc AD7200S,Sounblaster Audigy SE,PSU Fortron 400W PNF.

8800 хвана пътя към рая :*

Наистина ли мислиш,че 500 вата няма да стигнат (на дзверо 1-ва машина)?

Редактирано от JAN (преглед на промените)

2ра машина: GB EP35-DS3L,2X1GB TakeMS 800MHz,250Gb Hitachi,DWDRW Optiarc AD7200S,Sounblaster Audigy SE,PSU Fortron 400W PNF.

Наистина ли мислиш,че 500 вата няма да стигнат (на дзверо 1-ва машина)?

Зависи, кой точно ще е дзверо, ако е 59хх няма да стигне за малко(или по скоро ще е на предела при голямо натоварване и захранването може да прегреее, а за 5850/70 стига!

Зависи, кой точно ще е дзверо, ако е 59хх няма да стигне за малко(или по скоро ще е на предела при голямо натоварване и захранването може да прегреее, а за 5850/70 стига!

ти тъп ли си 5900 още не е изязла и това ще е двудрена карта 5870 за 5970 и двуядрена 5850 за 5950,все още не е сигурно но найй-вероятно това щее номерацията.НА 5870 Едно 600w по-добре би и стояло.Също така много относително какво 500w,

Евентуално за 5900 сериите(двуядрени) с комбинация с един 4 ядрен проц. поне едно 700w и нагоре,не говори глупости

За по-големи разд.способ. картата е 4850 дори 512мб(razlikata s 1gb e prenabrexitelno malka).Взимаш нея и това е 5750 е по-слаба от 4850,5770 е твърде скъпа,а на ниво малко над това на 4870,която е по-евтина,това че има DX11 не би се възползвал добре от него при игри,според мен за dx11 минимум 5850 за да се цъка добре

Не съм напълно съгласен с поста! Цените на 5750/70 вървят надолу и са вече под цените на добре пипнатите модели с 4850/70 GPU-та, които са доста хищни като консумация и за втори компютър, препоръчвам да се оглежда, за по-новите модели(ДиректХ 11, си е технология на близкото, поне, бъдеще и не пречи на проиграването на игри вървящи, на по-старите варианти на ГУИ-то), а разликата в производителноста, е в полза на 4890! Но не и на 4870, с редки изключения при някои игри! Ревю!

ти тъп ли си 5900 още не е изязла и това ще е двудрена карта 5870 за 5970 и двуядрена 5850 за 5950,все още не е сигурно но найй-вероятно това щее номерацията.НА 5870 Едно 600w по-добре би и стояло.Също така много относително какво 500w,

Евентуално за 5900 сериите(двуядрени) с комбинация с един 4 ядрен проц. поне едно 700w и нагоре,не говори глупости

12528414289e3e668992.jpg

Не бързай да се палиш без време! Не вникваш в смисъла на поста ми и не мисля че ще е нужна такава мощност каквато предлагаш " поне едно 700w и нагоре"!Човека е посочил в подписа си на каква машина ще слага Видеокартата от висок клас в подписа си, а и аз съм казал, че с 500w, ще е на ръба, цък! Впрочем 5950/70, даже и напролет ще са извън финансовите възможности на твърде много народ и не виждам смисъл да се говори за такива карти освен ако човека не е твърд, в желанието си и паричните възможности! И както казваш, за което съм съгласен, такива карти се чуствуват по-добре на по-висок клас и по-съвременни дънни платки и 4(поне) ядрен процесор, а тогава наистина ще трябва(особено ако ще се оверклоква)и яко захранване като посочената от Вас мощност)600вата за 5950/70 и 900+ вата за кросфайър Х, от 2 двуядрени карти!

• Автор

Не съм напълно съгласен с поста! Цените на 5750/70 вървят надолу и са вече под цените на добре пипнатите модели с 4850/70 GPU-та, които са доста хищни като консумация и за втори компютър, препоръчвам да се оглежда, за по-новите модели(ДиректХ 11, си е технология на близкото, поне, бъдеще и не пречи на проиграването на игри вървящи, на по-старите варианти на ГУИ-то), а разликата в производителноста, е в полза на 4890! Но не и на 4870, с редки изключения при някои игри! Ревю!

Извинявам се,имах предвид ако излезе 5890 едноядрена (като 4890 навремето),може и да не се казва така.

Изобщо не се каня да слагам двуглава карта в машината си (1-ва и 2-ра).

Извинявам се,имах предвид ако излезе 5890 едноядрена (като 4890 навремето),може и да не се казва така.

Изобщо не се каня да слагам двуглава карта в машината си (1-ва и 2-ра).

Ами 5890 едноядрена не е сигурно дали ще излезе, но и да я има, ще е напролет, в отговор на конкурентен модел в този клас на базата на GT300(Fermi)! Естествено, ако го има въобще, цената му през пролетта ще е още като за нов модел т.е. надута от търговците!

• Автор

Благодаря на всички,поръчах 4770.Модератора може да затвори темата.

Честито.Няма да имаш проблеми с новите игри.

Благодаря на всички,поръчах 4770.Модератора може да затвори темата.

Избърза трябваше да изчакаш да паднат цените на новото поколение и да се ориентираш тогава към 5770 ако падне на 250лв или към 5850

• Автор

Избърза трябваше да изчакаш да паднат цените на новото поколение и да се ориентираш тогава към 5770 ако падне на 250лв или към 5850

Виж,съгласен съм,но:

1.Картата ТРЯБВАШЕ да е една от2-те,no more money,на ТОЗИ етап.

2.Все пак трябва да се гледа/работи/играе на нещо.

3.На пролет картата отива на Pc2,а на Pc1 набучвам HD 5870.

4.Продавам 7600GT,за да почерпя (много скромно,ама от сърце). :)

• Автор

Честито.Няма да имаш проблеми с новите игри.

Благодаря ти,чак сега ти прочетох подписа,явно картата е хубава,до сега съм бил на НЕВИДЯ.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.