Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ATI Radeon HD4770 или HD4850 ?

Featured Replies

А какво стана със 8800ЖШЯ.-яь ?

• Автор

А какво стана със 8800ЖШЯ.-яь ?

На 2-та година изгоря,смениха я с нова - фабричен дефект,пак я смениха с ползувана,след 3месеца ПАК артефакти,

изпратиха ми 8800GTX (естествено ползувана),и понеже ми писна,без да я пробвам дори,замених с тази 4770.

:offtopic_s:

До сега изгорели: Point Of View 6800GS,Gainward 7800GT,и ТРИ!!! 8800GTS!!! на три различни дъна!Без да съм ги клоквал!

М....цата и на НЕВИДЯ,повече няма да ми влезе в машинките. :whist::weather4:

Редактирано от JAN (преглед на промените)

На 2-та година изгоря,смениха я с нова - фабричен дефект,пак я смениха с ползувана,след 3месеца ПАК артефакти,

изпратиха ми 8800GTX (естествено ползувана),и понеже ми писна,без да я пробвам дори,замених с тази 4770.

:offtopic_s:

До сега изгорели: Point Of View 6800GS,Gainward 7800GT,и ТРИ!!! 8800GTS!!! на три различни дъна!Без да съм ги клоквал!

М....цата и на НЕВИДЯ,повече няма да ми влезе в машинките. :whist::weather4:

Странна работа, нямаш UPS ли или... Щото на мен така ми изгоря 7300ГС(токов удар), при това само блоковете смятащи "3Д"то не бачкаха, на 2Д още шаваше, но я смених, що ми е в това състояние! Сега съм с куча марка или по-скоро с кучи модел (line interactive) UPS 650VA (марка няма да пиша, че ще е реклама) и доста пъти ме е спасявало!

Извинявам се предварително за това, което следва и нека да го изтрие модератор ако сметне за нужно: EVN, F*ck OFF!!!

П.П. Благодаря за отрицателният рейтинг в този пост! Той, е от някой облажил се(работещ в тази компания), при това на пост с не малка заплата, предполагам!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Странна работа, нямаш UPS ли или... Щото на мен така ми изгоря 7300ГС(токов удар), при това само блоковете смятащи "3Д"то не бачкаха, на 2Д още шаваше, но я смених, що ми е в това състояние! Сега съм с куча марка или по-скоро с кучи модел (line interactive) UPS 650VA (марка няма да пиша, че ще е реклама) и доста пъти ме е спасявало!

Извинение и от мен към модераторите.

Нищо общо със захранването,ЕДИН и СЪЩ дефект - както си играеш - АРТЕФАКТИ.

Важи за всички изброени карти в период 2005 - 2009.С UPS съм.

Извинение и от мен към модераторите.

Нищо общо със захранването,ЕДИН и СЪЩ дефект - както си играеш - АРТЕФАКТИ.

Важи за всички изброени карти в период 2005 - 2009.С UPS съм.

Май е време да започнеш да пазаруваш от друга фирма!? Няма колеги, които чак толкова да са страдали от Нвидия! Дали не са били проблем драйвери или по-д*волите монитора или интерфейсния кабел- и това не е невъзможно?! С 5 карти от три различни серии, та макар и от един производител на GPUта! Все пак и асемблаторските фирми пускат боклучави модели! Пък може и късмет да си нямаш, приятел?!

• Автор

Май е време да започнеш да пазаруваш от друга фирма!? Няма колеги, които чак толкова да са страдали от Нвидия! Дали не са били проблем драйвери или по-д*волите монитора или интерфейсния кабел- и това не е невъзможно?! С 5 карти от три различни серии, та макар и от един производител на GPUта! Все пак и асемблаторските фирми пускат боклучави модели! Пък може и късмет да си нямаш, приятел?!

Мониторите са 2 различни - един 17'НР и 17'DELL Trinitron и 2-та СRT.Твърде невероятно да е от интерфейса....

Братушките описват много случаи на изгорели 8800ГТС - 8800Ултра след и около 2-та година. Отлепвали са се

ГПУ-тата заради висока температура.Лекуват ги във.... печката на около 250 градуса за 10 мин.

И понеже вече не ми дреме за гаранция - признавам - последната съм я третирал по този начин 2 пъти - става

но за 2-3 седмици и пак тая.

Това за късмета може би... Дано вече не се случва,че по едно време щях да избръмча.

Сам си сглобявам машините (и на други)от доста отдавна ама такава каръщина!

• Автор

я да си вържеш един червен конец против уроки :cool: :cool:

Ще,ще :cool:

П.П. Благодаря за отрицателният рейтинг в този пост! Той, е от някой облажил се(работещ в тази компания), при това на пост с не малка заплата, предполагам!

За съжаление сме тъпо племе. И затова сме на това положение. Би трябвало да не учудва подобна реакция, нали ?

Ян, тествал ли си машината си за температурата в кутията и на всички компоненти в нея ? Преди да стопиш новата 4770 си направи един оглед на тези температури и на вентилацията на въздуха wink.gif Би следвало да им смениш охлаждането навреме. Никоя карта няма да издържи години при режим около 90 фрадуса и повече. Геймърската машинка задължително трябва да има добра вентилация в сравнително читава кутия и захранване.

• Автор

Ян, тествал ли си машината си за температурата в кутията и на всички компоненти в нея ? Преди да стопиш новата 4770 си направи един оглед на тези температури и на вентилацията на въздуха wink.gif Би следвало да им смениш охлаждането навреме. Никоя карта няма да издържи години при режим около 90 фрадуса и повече. Геймърската машинка задължително трябва да има добра вентилация в сравнително читава кутия и захранване.

Кутия Делукс от размерите на по-големите Фокскони.1X80mm front,1X80mm+1X90mm rear,1X120mm side.Температура на 8800 в най-тежък режим (3часа Криза например)максимум 85 градуса през лятото и пусната турбина на 90 процента принудително с Рива Тунер.При такава конвекция дали причината е прегряване?!

Освен това сагата започна през МАРТ,когато не е чак толкова горещо.Писна ми да чистя прахта дето се набива принудително вътре - няма как - много вентилатори.А 90 градуса съм виждал - на Фурмарк само!

Редактирано от JAN (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.