Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Windows XP (no Service Packs)

Featured Replies

Въпроса ми е дали обикновен Windows XP Без Service pack разпознава 320 ГБ Хард Диск на АТА ?

Благодария! ;)

• Автор

Да, стига да е правилно свързан.

Много ясно де сега пиша от SP3 и се хванах да свалям без SP но ми го сваля 20-30 КБ и затова попитах да не чакам на празно :wors: ...!

Благодария за инфото! ;)

Много ясно де сега пиша от SP3 и се хванах да свалям без SP ...

А защо без SP? Просто ми е любопитно...

За Windows XP без SP май важеше това ограничение - 137GB max (28-bit адресиране). За по-голям диск ще трябва 48-bit Logical Block Addressing (LBA), а за него е необходимо XP+SP1.

Виж тук и тук.

За Windows XP без SP май важеше това ограничение - 137GB max (28-bit адресиране). За по-голям диск ще трябва 48-bit Logical Block Addressing (LBA), а за него е необходимо XP+SP1.

По-точно трябва да е XP+SP1а, фикса "а" излезе много бързо след СП1 заради проблемчета, спомням си, че доста време използвах тоя СП1а.

helia_grekova, не си губи времето да теглиш Уин без СП, Можеш да го разделиш тоя диск на три и пак да ти върши работа но е пълна безсмислица. Освен ако не си падаш по ретро ОС но за това си има въртуални машинки wink.gif

Windows XP без SP ще ти е голям проблем. Без да броим вирусите, които 100% ще си натресеш (т.к. ще си с всички възможни дупки), SP1 освен всичко друго решава много проблеми със съвместимостта, игрите, производителността, драйвери и т.н. - напрактика все едно слагаш Windows ME...

Виж тук и тук.

Аз на времето сложих един 250 ГБ диск, който от БИОС бе разпознат правилно, но ХР без СП го разпозна като 127ГБ. След поставянето на СП1 проблема беше решен.

• Автор

137 GB Разпознава (също като Windows 2000) и само го теглих 2 дена с някви си 10 КБ :cool::D:D !

Сега съм с SP2 преди бях със SP3 MSDN ама не ми допада...!

Исках да сложа без SP щото колкото по-старо толкова по-леко, докато си смена кочината... :D

Сега съм със AMD Sempron 2400+ 1.66 ГХц (клокнат на 1.85 ГХц) и 2х512 МБ (1 ГБ) RAM DDR

137 GB Разпознава (също като Windows 2000) и само го теглих 2 дена с някви си 10 КБ :D:D:D !

Исках да сложа без SP щото колкото по-старо толкова по-леко, докато си смена кочината... :D

Сега съм със AMD Sempron 2400+ 1.66 ГХц (клокнат на 1.85 ГХц) и 2х512 МБ (1 ГБ) RAM DDR

---------------------------------------------------------------------------------------------

Сега като съм със SP2 и някой програми ми изпишаха да сложа SP3 ама аз влезнах в регистрите и го прейменувах на SP4 и спряха да ми мрънкат някой програми.... :D

Редактирано от helia_grekova (преглед на промените)

за да си види 320гб диск трябва поне sp1 - в него има поддръжка за LBA48 bit, LBA32 bit ограничава диска до 127гб... (за win2000 sp2)

Сервизните пакети не са нищо повече от всички ъпдейти накуп. Иначе има колкото искаш материал по въпроса как да си оптимизираш XP-то.

между сп2 и 3 разликите са в ъпдейти, ама без сп1 няма firewall и security center...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

за да си види 320гб диск трябва поне sp1 - в него има поддръжка за LBA48 bit, LBA32 bit ограничава диска до 127гб... (за win2000 sp2)

между сп2 и 3 разликите са в ъпдейти, ама без сп1 няма firewall и security center...

Аз и Антивирусни не ползвам а за тия firewall и security center които ми говориш си седат изключени там.

Няма такава логика... Сервизните пакети оправят множество проблеми с операционната система. А компютъра ти е достатъчно мощен за да "лети" на него XP SP3. Ако искаш да го олекотиш, ползвай nLite.

...

Да, едно от първите неща, които махам с nLite. Напълно излишни.

137 GB Разпознава (също като Windows 2000) и само го теглих 2 дена с някви си 10 КБ ;):D:D !

137 GB Разпознава (също като Windows 2000) и само го теглих 2 дена с някви си 10 КБ :D:D:D !

---------------------------------------------------------------------------------------------

Сега като съм със SP2 и някой програми ми изпишаха да сложа SP3 ама аз влезнах в регистрите и го прейменувах на SP4 и спряха да ми мрънкат някой програми.... :D

И на този комп не ти върви СП3 ??????? Странно......ИУ как така промени наименованието от Сп3 на Сп4 - изобщо знаеш ли какво правиш, те тези програми щом без СП3 не тръгват значи няма да тръгнат и на СП2, бе както и да е, звучиш ми малки като "аз съм бахти ламера" , ама няма лошо, човек се учи :P

Редактирано от bademka (преглед на промените)

• Автор

И на този комп не ти върви СП3 ??????? Странно......ИУ как така промени наименованието от Сп3 на Сп4 - изобщо знаеш ли какво правиш, те тези програми щом без СП3 не тръгват значи няма да тръгнат и на СП2, бе както и да е, звучиш ми малки като "аз съм бахти ламера" , ама няма лошо, човек се учи :wors:

Ами от един фаел в регистрите го промених! Проблема беше при TuneUp Utilities 2008 исках да сложа едно лого на Windows и ми изпиша да сложа SP3 и като промених фаела от регистрите не ми изпиша това вече вече.... и като промених фаела тогава защо тръгна и не го пише вече ?

Тук съм снимал видео как го преименувам Service Pack! > http://www.youtube.com/watch?v=8IoKBL5Tby0

Редактирано от helia_grekova (преглед на промените)

Ами от един фаел в регистрите го промених! Проблема беше при TuneUp Utilities 2008 исках да сложа едно лого на Windows и ми изпиша да сложа SP3 и като промених фаела от регистрите не ми изпиша това вече вече.... и като промених фаела тогава защо тръгна и не го пише вече ?

Тук съм снимал видео как го преименувам Service Pack! > http://www.youtube.com/watch?v=8IoKBL5Tby0

Браво, хакнала си чичо Бил Гей йайайахаха :cheerleading2:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.