Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

търся нова пералня

Featured Replies

Един глас за ДЕУ - 1000 оборота центрофуга и 6 кг пране .

• Отговори 63
  • Прегледи 25,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • 3 месеца по-късно...

Здравейте, колеги,

Използвам темата, за да не създавам нова, а и не намерих отгвори на всички въпроси, които ме вълнуват...

Предстои ми покупка на пералня, но изборът е толкова голям по отношение на марки, технически параметри и екстри че леко ми се зави свят. Моля за препоръки при следните ориентировъчни параметри:

Бюджет: 500 - 600 лева

Капацитет за пране: 6 кг. или 7 кг.

Обороти на центрофугата: 1000 - 1200

Отложен старт: да

Кратка програма и предпране май имат всички, затова не ги пиша като данни, т.е. те се подразбират

Натовареност: 3-4 пранета на седмица

Също така ако може да подскажете доколко екстрите "инверторен мотор" и "direct drive" си струват да се инвестира в тях предвид ценовия клас към който съм се ориентирал...

Благодаря предварително!

При положение, че получаваш 10-годишна гаранция за мотора - да, заслужава си.

До сега съм сменил поне 5/6 перални , при нито една мотора не е дал дефект , освен смяна на четки . Не съм имал такава с инверторен мотор , но и при тех гаранция че положението е същото - ще изгори електрониката , а турчина те баламосва с 10 год. гаранция на мотора , който и 20 няма да мръдне  :)

Така че това с 10 годишна гаранция на мотора е кьорфишек  :)  Търсиш пералня точно по данните които си посочил и сумата с която разполагаш , като наблегнеш на гаранцията , а не на марката - всичко днес е боклук  :D

Благодаря, RudeBoy!

И аз като цяло се бях ориентирал към подобен модел ВЕКО, но по-малкия вариант с 6 кг. капацитет именно заради дългата гаранция на мотора, но все пак имам още няколко дни да събера мнения, всяка идея е добре дошла...

Сега излезе нова дилема: този модел, а и повечето други, които харесах, са с дълбочина 45-50 см. Принципно това ме устройва, мястото позволява и по-дълбока пералня.Имам идея по-нататък да добавя сушилня, която ще трябва да стои върху пералнята (няма място да са една до друга). За целта има свързващи китове, които пак в тези магазини продават. Сушилните обаче всички са на 60 см. дълбочина и не ми се струва добра идея да я сложа върху 45-см. пералня, а и тези свързващи китове са предвидени за 60 см. уреди... Перални с 60 см. дълбочина обаче са с капацитет 8-9 кг, който е много голям за моите нужди и знам че пералнята не е хубаво да работи полупразна и трябва да е с по-малък капацитет от сушилнята. Т.е. при комбинация от пералня с капацитет 6 кг и сушилня със 7-8 кг почти винаги има несъответствие с размерите.

Някой друг сблъсквал ли се е с такъв проблем...?

Ако не си с две "леви" ръце "китове" и "акули" не ти трябват, 2(4)крака(от какъвто материал ти най харесва на теб) и един плот над пералната и си готов с дълбочините и килограмите. :)

Не ми се вижда да е проблем да сложиш сушилня върху пералнята, нали тя си има плот отгоре. Ако пък толкова те притеснява това има комплекти -пералня и сушилня. Но пък винаги има вариант да се измисли решение по системата направи си сам.

Да, с плот и крака ще се оправя, не ми се купува свързващ комплект на цената на 1/3 пералня. Това си ми беше оригиналният замисъл с едно парче кухненски плот, което остана след обзавеждането на кухнята. Директно сушилня върху пералнята не бих сложил, защото на всички перални горните капаци са пластмасови, а сушилнята е 50+ кг да не говорим за вибрациите при работа.

Може би е прав jonov за гаранцията и търговските трикове, моторът според мен е повече въпрос на късмет, а за електрониката още повече. Имаше един лаф на тая тема за жена, прасе и какво още там беше...  :)

Гледах и тази http://www.technopolis.bg/b2c/details/687395/P11100101/Peralnya-ELECTROLUX-EWP-1462-TDW

не е с инверторен мотор, но уж като марка са по-реномирани, но това май им е най-ниския клас...  Мнения?

Здравейте, търсим си пералня с цвят инокс(сребриста), но намерихме само няколко и са малко скъпи. Някой знае ли други модели под 700лв.

http://www.libragroup.org/eshop/index.php?id_product=754&controller=product

Здравейте, някой има ли мнение за перални горене избрали сме тази http://www.gorenje-dom.com/sh/index.php?id_product=296&controller=product

Няма дисплей и сякаш много технологии, че нали първо те се развалят, но пък има 23 програми за какво ли са толкова много. Като цена заслужава ли си

• 1 месец по-късно...

Здравейте да не пускам нова тема и аз искам да попитам за мнението ви за следната пералня  https://www.technomarket.bg/products/09127157/samsung-wf-60f4e0n0w Попринцип към това сме се насочили но сме готови и на други предложения в този ценови клас около 550лв максимум :)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, колеги, в продължение на поста ми от предната страница на същата тема да споделя резултати... купих си ето този модел: http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-BEKO-WMY-71233-LMB3/p/680589

вече минаха над 2 месеца откакто я взех, натоварена е с около 4 цикъла на седмица и засега не съм срещнал никакви проблеми. Пере дбре, разнообразна е откъм програми, шум има само като центрофугира (разбираемо) и вибрациите са минимални (взех и допълнително антивибрационни подложки за краката за по-сигурно). Силно препоръчвам, още повече че сега  я виждам на промоция в една от веригите магазини

Първоначално бях се ориентирал към "слим" тип пералня с капацитет 6 кг., но на място в магазина се убедих, че барабанът при тях е прекалено малък и освен ако човек не е силно притиснат откъм пространство, покупката им е компромис. Тази, която взех, е само с 1 кг. повече капацитет (7 кг) и с  52 с. дълбочина, но барабанът е осезаено по-дълбок от аналогичен слим модел с 6 кг. капацитет - в магазина измерих към 12 см. разлика в дълбочината. Радвам се че не избрах по-малката, защото сега след затопляне на времето си изпрах всички зимни завивки безпроблемно :)

Благодаря на колегите, които постнаха мнение на запитването ми преди време и се надявам да бъда полезен на търсещите в момента

• 1 месец по-късно...

В днешно време идеята на един уред е да си добута до края на гаранцията. Без значение какъв е. Типичен ярък пример са лаптопите, затова винаги съветвам доплащане за удължаване на гаранцията. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.