Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

търся нова пералня

Featured Replies

Може ли ъп на темата, ще си взимаме пералня до към 500 лева, исках да ви попитам имате ли някакво мнение за тези силвър нано , еър бабъл и тнт технологии в тази пералня или са просто заблуда на противника купувач :snowflake: Ако може да препоръчате някоя друга?

Купихме си DAEWOO- F1013 от "Техномаркет"-а, и сме си много-доволни от работата й като цяло. Според мен можеш да се довериш на марката, защото със сигурност е качествена и Корейска.

• Отговори 63
  • Прегледи 25,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Купихме си DAEWOO- F1013 от "Техномаркет"-а, и сме си много-доволни от работата й като цяло. Според мен можеш да се довериш на марката, защото със сигурност е качествена и Корейска.

Да си призная, приех мненията на всички, но просто хубави перални до 500 от други марки нямаше толкова много, затова и аз взех Деу, но взех под внимание и коментара на rulom, и доплатих още 60 лева за удължаване на гаранцията до 5 години. Пералнята вече два пъти пра, и аз също съм доволен. Просто се радвам, че вече го няма това тропане и чукане, кеф си е. Дано да си пере още дълги години :rolleyes:

Пералнята няма почти никакво отношение към изпирането. Пере прахът(гелът). Всички перални са еднакви, били те за 500 или 2500. Гледай само да е качествена. Примерно виж Миеле. Не блести с никакви хипер мега гига програми и функции, но е (почти)вечна като издръжливост. Така, че вземай тази с най-голяма гаранция.

Аз като мярна това име Miele и не мога да се въздържа от спам http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Една втора употреба на това нещо близко до това бижу - цък е по 180-220 лева някъде по нашенските техно руини наричани битаци и морги. Не пипана имам в предвид. С около 100-120 лева могат да му се сменят профилактично лагерите и специалист да го огледа и направи профилактика. След това си имаш машина за цял живот както се казва. Драскам това с идеята, че темата вече няколко пъти се ъпва и може да е в полза на следващия.

Аз като мярна това име Miele и не мога да се въздържа от спам http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Една втора употреба на това нещо близко до това бижу - цък е по 180-220 лева някъде по нашенските техно руини наричани битаци и морги. Не пипана имам в предвид. С около 100-120 лева могат да му се сменят профилактично лагерите и специалист да го огледа и направи профилактика. След това си имаш машина за цял живот както се казва. Драскам това с идеята, че темата вече няколко пъти се ъпва и може да е в полза на следващия.

За няколко години - да, за 10-15 - възможно, но не и за цял живот. Вече не се произвеждат такива добри домакински уреди. Казват, че това "пречело на икономическото развитие на света".

През 70-те и 80-те години наистина произвеждаха почти вечни неща. Доказателство за това са преместените на село поради вехтост хладилник AEG от далечната 1978-а и пералня Ariston от 1982-а. Хладилникът все още работи, единствени ремонти - смяна на температурния датчик и на няколко крушки, причина за дългия живот - тръбите за охладителния газ са медни, а не феритни. С пералнята трябваше да се сбогуваме преди две години, поради невъзможност да бъде открита подходяща замяна на колелото за ремъка в задната част на барабана. Ремонтите, започнали след десетата година, малко надхвърлят 250 лева. Сумата е относителна поради обезценяването на валутата и в сегашни пари може да отива към 400-500 лева.

---

Компаниите навреме се усетиха и намериха начин да оживят продажбите, като произвеждат уреди с дълговечност рядко надхвърляща 10 години, че и по-малко.

Влагането на 300 лв. в нещо, което може да изкара дълго, но може да се скапе и след година, изглежда недобра инвестиция. От друга страна и при покупката на нов уред човек може да има неприятности и да загуби пари и време, така че всеки с късмета си.

Редактирано от NavNav (преглед на промените)

Така е. В днешно време идеята на един уред е да си добута до края на гаранцията. Без значение какъв е. Типичен ярък пример са лаптопите, затова винаги съветвам доплащане за удължаване на гаранцията.

• 2 месеца по-късно...
http://www.technomarket.bg/products/09054046/daewoo-wm-dwd-m8031 Тази е много добра нова е има гаранция какво още :cool:

За момента най-добрата марка за перални машини е Daewoo. Няма отрицателни мнения за нея в мрежата. ПС: И аз съм с Daewoo DWD-LD1413 - уникалена машина!

Така, колежката по-нагоре е с предубеждения към Indesit, на база впечатления от преди 10 години... Публикувано изображение . Нейна си работа. У дома един модел на въпросната марка вече 5-а година е подложен на жестока експлоатация, и се държи добре. Но както и да е .

Тези двата Whirlpool-а не са лоши. Естествено, малко по-скъпи са от аналогичен Indesit. На твое място бих погледнал и AWE 7516, за същите пари. Пералните с горно зареждане, освен че заемат по-малко място, имат барабани, закрепени на 2 лагера, вместо на 1, както е при конвенционалните. И затова са по-здрави. А котленият камък е общ проблем в България, и не виждам как изборът на дадена марка може да го реши.

Въпросното "6-th sense" е повече реклама, отколкото някаква революционна технология. Подобли системи за избор на параметрите на прането имат и другите марки, но под различно име.

А за това къде да е произведена - италианските са за предпочитане. Най-добре е, ако имаш възможност, да провериш на място къде е сглобена (в магазина), и след това да я поръчаш по интернет - за да ползваш отстъпка

Още един глас за Indesit,имаме една от 2000 година(произведена в Италия),за това време е сменено уплътнението на вратичката и водна помпа,все още се държи перфектно,като се има предвид,че жена ми пере сериозно,

сестра ми има Whirlpool 6th sense от две години,жестока експлоатация и никакви оплаквания.

За няколко години - да, за 10-15 - възможно, но не и за цял живот. Вече не се произвеждат такива добри домакински уреди. Казват, че това "пречело на икономическото развитие на света".

<спам>

Седмица преди Коледа добрата ми стара вертикална АЕГ издаде багажа. 10 години безупречна работа в мокро помещение. Взех я естествено втора употреба с описания ремонт с лагерите, семерингите и т.н. Издаде багажа с як гръм, Просто бе залята с "малко" водица за пореден път и малко гръмна. След разглобяване, запояване и майсторене от моя страна изгърмя втори път, последен в нейния живот защото пистите по платките и щръкнаха нагоре... :) И бе подменена на следващия ден с едно Мийле подобно на това от първия ми линк но малко по-дъртичко, дори вдъхновен от придобивката пуснах и новина за любимата марка - цък

Разликата в качеството на прането е огромна в полза на новото/старо Мийле. който иска да вярва който не иска и нека да не ми се сърди. Както и като тишина и комфорт/дизайн. Следващата ще е пак такава. Изтървах чудно хубава печка с керамични плочи на битака заради пералнята (паричките свършиха...) но живот и здраве да е ще се обзаведа и с подобно чудо при първи удобен момент.

</спам>

• 1 месец по-късно...

Да продължа и аз темата за пералня около 500 лева :yanim:

Голямо четене и чудене, засега ми спряха окото тези:

Whirlpool AWO/D 53205

Промоционална гаранция 6 години, но мнооого екстри наблъскани вътре и се притеснявам... Някой има ли мнение за сервиза им във Варна?

Gorenje WA 50125

Струва ми се по-опростена от Whirlpool-а, но е с по-малка гаранция... И след думите прочетени за сервиза на Gorenje малко по-горе...

Дайте някоя идея, Indesit-a на майка ми изгоря безславно съвсем малко след гаранцията. На баджанака Електролукса е супер чувствителен към захранването (като се включи нещо друго около него и забравя докъде е стигнал). Много ми паднаха в очите и едните и другите. Ще си купя накрая нещо евтино, Daewoo или Midea, поне да не ме е яд много като сдаде багажа :)

Да продължа и аз темата за пералня около 500 лева

Дайте някоя идея,

Всичко евтино и ново е тип еднодневка. Запечатани, карбонови или каквито са там казани, един лагер да се строши и я хвърляш. Защото ремонта е съизмерим с нова. Просто са оптимизирани да издържат криво-ляво гаранцията и дотам. Две перални гледах и поразглобих преди няколко седмици, електролукс и индезит май беше другата. Освен това бях няколко седмици тази година в София и имах удоволствието да тествам няколко нови и евтини перални за които питаш и съм меко радостен в своя избор. Помисли отново върху моя вариант, казвам това с явното съзнание, че може и да ми теглиш някоя майничка. Споменатия от мен вариант освен всичко останало е и силно ремонтопригоден :)

...

Помисли отново върху моя вариант, казвам това с явното съзнание, че може и да ми теглиш някоя майничка. Споменатия от мен вариант освен всичко останало е и силно ремонтопригоден :)

Мислих и по твоя вариант ;) обиколих няколко магазина тук във Варна, но за съжаление Миеле-та не открих (с изключение на една съдомиялна машина, но за момента не ми трябва такова чудо :top secret: ). Пълно е с Индезит-и и Аристон-и с неизяснен произход и цени като за нови. Има и доста АЕГ-та за по над 650-700 лева... Ако ми се даваха толкова пари сигурно щях да си купя някой нов Бош или Сименс :lol6:

Минах вчера през Интермаркет и видях FAGOR 3F-109, някой ползва ли Fagor? Сервиза на Узунови как е :doh:

Според мен независимо от марката купуването на електроуреди е преди всичко на късмет, така че взимай каквото те устройва като цена и това е. Ние сме с Аристон от няколко години, проблеми не е правила, супер сайлънт се води(действително е много тиха), така че препоръчвам, като цена беше над 600 май.... АЕГ не бих си купила.

Редактирано от starstar (преглед на промените)

Понеже видях темата,и искам да ви питам,за такъв тип пералня на каква марка бихте заложили цък ?

Имаме такава пералня "Канди" още от едно време,отваряна е 3-пъти за смяна на лагери,а майка ми не иска от другия вид !

Понеже видях темата,и искам да ви питам,за такъв тип пералня на каква марка бихте заложили цък ?

Имаме такава пералня "Канди" още от едно време,отваряна е 3-пъти за смяна на лагери,а майка ми не иска от другия вид !

В момента ползвам пералня с горно зареждане, следващата ми пак ще е такава :biggrin: Само че 600 оборота е малко - минимум 800 или 1000 е добре. А за марката - всички се развалят, така че наистина е въпрос на късмет.

Мислих и по твоя вариант

Имах в предвид от т.н. битак. В Сливен имаме силен битак на който се продават внесени от Германия и др.страни Мийлета на цена около 350-400 лева, преминали през сервиз, с отстранени всички евентуални проблеми, тествани и с три месеца условна гаранция. Момчетата, които ги продават имат или са имали сервиз за перални и продават качествени неща. Идват от Казанлък, Стара Загора, Ямбол и други места хора, свързани от много години с пералните и останалите от сорта и прехранващи се с ремонти. А аз освен това си имам един приятел и комшия плюс това , който около 15 години беше сервиз на перални, миялни и всички подобни, продаде/ремонтира огромно количество втора/трета употреба техники. Покрай него натрупах доста сериозен опит и пакет от (излишна) информация :biggrin: Вече спря бизнеса защото повечето хора предпочитат нова техника, както ти си решил и не остана (много) хляб в бизнеса. Като нови Мийле не се барат просто - цък

Със сервиза на Узунови съм имал няколко пъти контакти и бяха много бързи и експедитивни. За Фагорите мога да цитирам казаното от звездичката. Познавам тяхната продукция и като постояннотокови задвижвания и системи за ЦПУ покрай приятелския кръг и са един добър избор. Т.е. зависи от твоята ръчичка и късмет какво ще хванеш в торбата :ph34r: Моля, да бъда извинен за спама

Според мен трябва да се отчете и жилището какво е и помещението и каква функционалност се търси. Ако има мокро помещение и пералнята ще е там е едно, ако ще бъде в кухня/дневна с кухненски бокс е друго. За втория случай според мен ако пералнята е с горно отваряне, не може да се сложи под плот, който да се използва (или да се сложи нещо отгоре), или да се скрие по някакъв начин, което не е функционално нито естетично; в този случай също трябва да се търси максимално тих вариант. При нас е така - с отваряне отпред, скрита в шкаф а отгоре плот(не е от вградените уреди). Ако купувате с горно отваряне, гледайте и отвора на барабана колко е голям, някои модели са с доста малък и не знам как се слага нещо по-обемисто.

Редактирано от starstar (преглед на промените)

Промоционална гаранция 6 години, но мнооого екстри наблъскани вътре и се притеснявам... Някой има ли мнение за сервиза им във Варна?

Заради споменатото за нашенската гаранция и екстрите се амбицирах и преводох и драснах нещо по моята/твоята тема:

http://new.sliven.ne...ex.php?id=40185

Мийле W5740 се продава за 899 паунда в кралството, с десет годишна гаранция за резервните части и труда по подмяната им, има лека разлика в терминологията, най-успешният модел на фирмата: http://www.bestbuy.c...e=20-79447788-2

http://www.miele.co....5000/w5740-273/

Източник: http://www.miele-pre...l_025_2011.aspx

ПОМОЩ!!! Пералня Daewoo DWD-FD1431 Прекъснах програмата за пране и изписа грешка,която не е описана в книжката h2 и след секунда изписва end. Не мога избера др.програма. Ако някой знае нещо по въпроса моля да памогне. БЛАГОДАРЯ!

Грешката я има в Service manual-а

ERROR H2

THERMISTOR WASH ERROR

The thermistor wash is an inferior product or broke down. -> Change the thermistor wash.

The thermistor wash is not connected normally. -> Check the connector of the thermistor wash.

Някакъв термодатчик се е попрецакал... Може да пробваш да му наместиш кабелчето, но най-добре се обърни към гаранционния сервиз.

Грешката я има в Service manual-а

ERROR H2

THERMISTOR WASH ERROR

The thermistor wash is an inferior product or broke down. -> Change the thermistor wash.

The thermistor wash is not connected normally. -> Check the connector of the thermistor wash.

Някакъв термодатчик се е попрецакал... Може да пробваш да му наместиш кабелчето, но най-добре се обърни към гаранционния сервиз.

БЛАГОДАРЯ!

това ми помогна.

След изкл./вкл. последователно се избира SPIN+PAUSE

• 3 години по-късно...

Случайно някой да знае, дали има пералня на нашия пазар, която да пере без вода и прах за пране?

Случайно някой да знае, дали има пералня на нашия пазар, която да пере без вода и прах за пране?

Това ли имаш предвид?

А може би това или това

• 3 седмици по-късно...

Ще ползвам тази тема, да не отварям друга..

Пералнята на майка ми сдаде багажа. Решил съм да и направя Новогодишния подърак преждевременно, но съм притиснат финансово. Споделете коя от тия перални да купя.

DAEWOO DWD-MH1011

SNAIGE SN-644

Бюджета ми е 360 - 370лв.

Или това ZANUSSI ZWG-680K

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.