Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде лекуват алкохолици?

Featured Replies

Къде лекуват алкохолици в София?

Редактирано от Gizmoto (преглед на промените)

Всяка една психиатрия има специализирано отделение за алкохолици.

отделно има и групи о психотерапия и т.н.

Обърнете се към психиатър за да ви насочи за хоспитализация.

• Автор

Всяка една психиатрия казваш, хм ... лошо, те се чудят как да не се "излагат" публично за пиянството, а па то било направено при лудите да се влиза та хептем да стане за резил човек.

Мерси за отговора.

Леле голям форум голямо чудо бре, от толкова хиляди регистрирани потребители никой дума не ще да обели да сподели нещо преживяно. Никой не е виждал жив пияница явно. 

Само да ти кажа, че много важно условие е въпросния човек да има желание за това - иначе забрави - повярвай ми!

• Автор

Само да ти кажа, че много важно условие е въпросния човек да има желание за това - иначе забрави - повярвай ми!

За съжаление си прав.

Но понякога стават и чудеса.

Редактирано от Gizmoto (преглед на промените)

Чудеса няма, при положение, че няма желание. Казвам ти го от личен опит!

Ако не беше пусната от сериозен човек темата, сигурно просто щях да му тегля една наум на алкохолика и да я подмина. Никога не съм ги разбирал този тип хора какво удоволствие намират в ежедневното наливане. Вярно животът тук си е труден, особено за хората на годинки, да не говорим и за болести. Нямам представа за съществуващи клиники за алкохолици, нито дали се предлага лечение по метода на Алън Кар, който уж бил ефективен... Пробвай по някакъв начин да го надъхаш към здравословен живот, да почне с гимнастика у дома, леки упражнения за начало. Да се опитва да спазва някакъв режим. Може дори и на църква да се пробва (аз съм върл атеист, но в този случай може и да помогне). Успех!

Всяка една психиатрия казваш, хм ... лошо, те се чудят как да не се "излагат" публично за пиянството, а па то било направено при лудите да се влиза та хептем да стане за резил човек.

Мерси за отговора.

Леле голям форум голямо чудо бре, от толкова хиляди регистрирани потребители никой дума не ще да обели да сподели нещо преживяно. Никой не е виждал жив пияница явно. 

Всъщност , съдейки от горното ти изказване, явно ти не искаш да помогнеш на човека, ами да си намериш с кого да си лафите ....

Тъжно.

Викаш не сме виждали пияници ?

Мога да ти кажа, че на всяко дежурство виждам поне по трима.

И не бъркай "пияница" с "алкохолик".

Алкохоликът е човек със зависимост към алкохола - това е физическа зависимост, която не може да се преодолее с разговори и сълзички в къщи.

Вид наркомания - точно и ясно.

Абстиненцията и делира при алкохолиците са толкова сериозни, че лично аз предполагам, че никой от вас тук наистина не е виждал такъв човек и не знае как да му помогне.

Заради това и си има специалисти и лечебни заведения по които да им се помага - и това са точно психиатрите и клиниките за зависимости.

Има и специални програми, заместителна терапия и т.н.

Цяла наука е това, и ако очакваш някой да ти сервира във форума с две приказки как да почнеш да лекуваш алкохолик - лъжеш се.

Това е така !

Много трудно един човек може да си признае,че има проблем с алкохола.

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Такаааааааа, 

от тази нощ на въпросният алкохолик вече не му трябва нищо повече. Умрял е.

Обаче, покрай неговия проблем разбрах как работи българската здравна система.

Няма да ви обяснявам как работи.

Само ще ви кажа че, тука при мене в Белгия не отказват да лекуват болни хора в болниците.

За Белгия не знам,но тук не ни имат за хора.

Trix, нямаш ли си пишка, че да си поиграеш малко? Май ти е фикс-идея да ръсиш плюнка за шяло и нещяло по лекари...

Trix, нямаш ли си пишка, че да си поиграеш малко? Май ти е фикс-идея да ръсиш плюнка за шяло и нещяло по лекари...

+1.

+1.

да ходим да си унижаваме близките :)

trix - Да хвърляш кал върху цяло съсловие е направо престъпление. Като имаш проблем, подай оплакване, има органи за това, които ще ти обърнат внимание. Демокрация сме все пак, ама стига с тия несъстоятелни обвинения и претенции.

:) в темата става дума за алкохол и виж какво се е случило с човека и имай малко уважение ли,не знам как да го кажа.Престанете да ме нападате ,написал съм една дума - ужас и тя е израз на отвращение от случилото се .Ако нещо лично ще ми споделяте направете го в друга тема или на лични съобщения.

Редактирано от trix (преглед на промените)

Да, Trix, в темата става дума наистина за алкохол. Само че аз написах поста си в момент, когато твоят коментар НЕ БЕШЕ само от една дума, помниш ли? Освен това и в други теми се изказваш по начин, който силно обижда и мен, и колегите ми. Далеч съм от мисълта да убеждавам теб и другите, че всички лекари са светци и безгрешни, не е така и го знам по-добре от теб. Но ти обявяваш всички ни за изроди, убийци и алчни търгаши. Имай малко уважение към тези, които биха направили всичко възможно за теб, а и за когото и да било. Защото и такива има между лекарите, колкото и да се опитваш да докажеш противното.

А сега за алкохола. Ако Gizmoto бъде така добър да съобщи малко подробности, няма да е зле. Защото когато един алкохолик умира, това е обикновено от чернодробна цироза или някое нейно усложнение, например кървящи варици на хранопровода или напреднала чернодробна недостатъчност. Тези състояния почти винаги завършват фатално, независимо от лечението. Ако такова е му е било отказано- това е престъпно бездействие и имаш право да си ядосан. Но в случая с алкохолиците мога да кажа, че те сами са избрали как да умрат, само не винаги избират кога.

Редактирано от dimadoctor (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

А сега за алкохола. Ако Gizmoto бъде така добър да съобщи малко подробности, няма да е зле. Защото когато един алкохолик умира, това е обикновено от чернодробна цироза или някое нейно усложнение, например кървящи варици на хранопровода или напреднала чернодробна недостатъчност. Тези състояния почти винаги завършват фатално, независимо от лечението. Ако такова е му е било отказано- това е престъпно бездействие и имаш право да си ядосан. Но в случая с алкохолиците мога да кажа, че те сами са избрали как да умрат, само не винаги избират кога.

Е не може да давам подробности, защото родителите му са живи и може и те да потърсят помощ след време пак в същите софийски болници за други видове здравословни проблеми.

Само ще ти кажа че въпросният алкохолик ако знаеше френски, в последните дни от живота му можеше да влезе в белгийска болница и от там нямаше да го изхвърлят щото било само по 10 дена и после хайде вън.

В случая с алкохолиците си прав че те сами са си решили да се самоубият, бавно но сигурно.

Но мисля че и на други видове болни  в София може да им се случи подобно отношение от страна на болниците.

Имало било и варианти за по-различно отношение но срещу ... абе някакво число там от 4 цифри, в нечий джоб, без много да се вдига шум.

Като си помисля само че, аз мога ди си избирам на воля която си искам болница в две държави, Люксембург и Белгия и там много ще ми се радват да им стоя на гости повечко време, понеже здравната осигуровка ще им плаща, пък и аз съм правен от същото "тесто" българско. Значи излиза че тука съм повече човек, отколкото ако се върна в София да плащам там здравни осигуровки и да чакам после да ме лекуват ако се наложи.

Още от сега се чудя след време като стана млад пенсионер, какви "хватки" (тарикатлъци)  ще трябва да измислям ако искам да живея в София да си харча там пенсията, но така че да мога да продължавам ползвам белгийските болници ако закъсам със здравето.  

• Автор

Ами да,

истината най-боли, нали?

Аз си ви я казвам, а на вас ви остава да пишете минусчета на воля. Това ви е утехата. 

Бъдете здрави и да не ви се поврежда колата, че иначе, кожата ще ви одерат специалистите.

Не ме разбра, аз не исках подробности като имена или ЕГН на близкия ти, нито тези на лекарите. Интересуваше ме състоянието на твоя роднина и с каква симптоматика е бил при приемането. Ако е останал в болницата 10 дена, значи все-пак не му е отказано лечение. Относно срока на болничния престой- това не се решава само от лекарите. За съжаление тъпата НЗОК иска да се изпълняват всички изисквания по съответната клинична пърека, в това число и срока на хоспитализацията, иначе се глобява лечебното заведение и персонала! Разбираш ли абсурда, ако някой лекар прояви малко повече съпричастност в подобни ситуации- рискува да бъде глобен с немалка сума. Затова съм виждал пациенти в тежко състояние след инсулт да бъдат изписвани, защото при проверка от Здравната касасе констатира "неспазване изискванията по клинична пътека номер...." и отделението е глобено!А както разбираш, заплатите на лекарите и без това са мизерни, и никой няма желание да работи и да изплаша глоба.

Така че, колкото и да не ти се вярва, лекарите са също жертви на здравеопазването у нас.

Е не може да давам подробности, защото родителите му са живи и може и те да потърсят помощ след време пак в същите софийски болници за други видове здравословни проблеми.

Само ще ти кажа че въпросният алкохолик ако знаеше френски, в последните дни от живота му можеше да влезе в белгийска болница и от там нямаше да го изхвърлят щото било само по 10 дена и после хайде вън.

В случая с алкохолиците си прав че те сами са си решили да се самоубият, бавно но сигурно.

Но мисля че и на други видове болни  в София може да им се случи подобно отношение от страна на болниците.

Имало било и варианти за по-различно отношение но срещу ... абе някакво число там от 4 цифри, в нечий джоб, без много да се вдига шум.

Като си помисля само че, аз мога ди си избирам на воля която си искам болница в две държави, Люксембург и Белгия и там много ще ми се радват да им стоя на гости повечко време, понеже здравната осигуровка ще им плаща, пък и аз съм правен от същото "тесто" българско. Значи излиза че тука съм повече човек, отколкото ако се върна в София да плащам там здравни осигуровки и да чакам после да ме лекуват ако се наложи.

Още от сега се чудя след време като стана млад пенсионер, какви "хватки" (тарикатлъци)  ще трябва да измислям ако искам да живея в София да си харча там пенсията, но така че да мога да продължавам ползвам белгийските болници ако закъсам със здравето.  

Стига с това отношение. Лекарите в Б-я са добри специалисти, стига сте си измисляли случки и теми само и само да ги очерните. Има и черни овце, но са малко. Повечето си тежат на мястото и гледат да си изкарат насъщния. Гледат да не загубят клиничните пътеки и да не отнесат солена глоба. Не познаваш системата, а я критикуваш.

• Автор

Не ме разбра, аз не исках подробности като имена или ЕГН на близкия ти, нито тези на лекарите. Интересуваше ме състоянието на твоя роднина и с каква симптоматика е бил при приемането. Ако е останал в болницата 10 дена, значи все-пак не му е отказано лечение. Относно срока на болничния престой- това не се решава само от лекарите. За съжаление тъпата НЗОК иска да се изпълняват всички изисквания по съответната клинична пърека, в това число и срока на хоспитализацията, иначе се глобява лечебното заведение и персонала! Разбираш ли абсурда, ако някой лекар прояви малко повече съпричастност в подобни ситуации- рискува да бъде глобен с немалка сума. Затова съм виждал пациенти в тежко състояние след инсулт да бъдат изписвани, защото при проверка от Здравната касасе констатира "неспазване изискванията по клинична пътека номер...." и отделението е глобено!А както разбираш, заплатите на лекарите и без това са мизерни, и никой няма желание да работи и да изплаша глоба.

Така че, колкото и да не ти се вярва, лекарите са също жертви на здравеопазването у нас.

В една болница, после във втора болница пак 10 дена и тамън са били "уреждали" за в трета болница и той пък взел та умрял. Ми случва се, кво толкова, умрял там някакъв случаен алкохолик...

Абе разбирам че без да си искам съм се оженил там където няма НЗОК и  клинична пътека номер...

Те и в Щатите ги били оставяли да мрат щото нямали осигуровки, ама аз като съм свикнал тука да плащам една трета от цената на лекарствата и да ми връщат от касата за здравни осигуровки по 95% от цената на зъболекарските услуги например и ми се вижда че в България нещо не е наред.

А аз все още се самозалъгвам че съм си българин и мога да живея пак там след време. На теория, мога, но на практика как ще се получи не го знам като гледам какво става там. А уж сме в ЕС вече !!!

Стига с това отношение. Лекарите в Б-я са добри специалисти, стига сте си измисляли случки и теми само и само да ги очерните. Има и черни овце, но са малко. Повечето си тежат на мястото и гледат да си изкарат насъщния. Гледат да не загубят клиничните пътеки и да не отнесат солена глоба. Не познаваш системата, а я критикуваш.

1. Не съм писал ЛЕКАРИТЕ, а болниците.

2. За това че ме обвиняваш че си измислям случай, ти пожелавам да пукнеш като куче в най-скоро време за да има и неизмислен случай.

1. Не съм писал ЛЕКАРИТЕ, а болниците.

2. За това че ме обвиняваш че си измислям случай, ти пожелавам да пукнеш като куче в най-скоро време за да има и неизмислен случай.

Хаха, мерси за пожеланието. По-добре да пукна кат куче, отколкото да се занимавам с такъв заблуден човек кат теб. А болниците какво са ти криви. Човекът е бил без воля, затва станал алкохолик. Той си е избрал лесния изход и го получил. Точка по въпроса. Върви на други разправяй за некоректно отношение в Б-я и за прехваленото добро отношение в чужбина.

• 8 години по-късно...
  • Автор

И цели 10 години по-късно, препрочитайки поизчистената тема, това което го е писал глобалният доктор на 4 ноември 2009 е на 100% вярно по отношение на алкохолиците.
Понеже понаучих някой нещо оттогава, според мен най-сигурният начин да помогнеш на един алкохолик е да започнеш с помоща си още когато е на само 10 годинки.
Като му обясниш в какво се изразява точно заисимостта към алкохола, как се стига до нея, при какви житейски условия. 
А най-сигурното е да му докажеш, че няма почти никаква гаранция че ще успее да не попадне в капана на алкохолизма, ако просто си пийва и понапийва на празници, да речем само 5 пъти в годината е пиян. 
ЗАЩОТО самият факт че ще се е научил да се напива и ще знае какво е да си в замъглено състояние на съзнанието чрез наливане с алкохол , това че е разбрал че си забравя проблемите в пияно състояние и всичко му изглежда розово, ще му скрои лош номер в момент на тежка скръб по загинал близък човек например. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.