Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте! Имам телевизор Sony Trinitron, закупен е преди 1994г. Вчера, след unknown операция с дистанционното ми бъгнаха телевизора. Когато го включа, постоянно самичък избира канал 00 и го "рефрешва". Изключване от контакта, всякакви "магии" с дистанционното, нищо не помага. Някакви идеи? :)

Изключи го, извади батериите на дистанционното и го включи, без да има батерии в дистанционното. Вероятно някое копче е спекло.

Виж на сайта на сони дали за този модел не е останало някъде по архивите упътване за работа с едни специални кодове. Техниците имат достъп до запазена за тях част от сайта и от там си свалят в ПДФ описание как да ги бъзикат телевизорите. За Филипс съм виждал специално дистанционно за техниците, вероятно и за сони е така. В краен случай в сервиза ще го оправят набързо.

• Автор

Пробвахме и с ново дистанционно. Явно паметта е забила. Ще посетим сервиз. Не успях да открия нищо за тринитрончето. Ще споделя по-късно, какво е станало. А до тогава, ако се сетите нещо, споделете! :)

Вероятно са изтрити настройките на програмите. Пусни настройка на ново, може и автоматична за пробата, ако телевизорът има. Модел? KV- . .. . . Ако не съане нищо - в сервиз.

• 1 година по-късно...

А как се настроиват каналите рачно без дистанционо че на дистанционото му е прецакано менюто?

А как се настроиват каналите рачно без дистанционо че на дистанционото му е прецакано менюто?

Някои модели на Сони имат скан бутон на лицевия панел. Но повечето нямат и с едно универсално дистанционно се решава проблема ?

Някои модели на Сони имат скан бутон на лицевия панел. Но повечето нямат и с едно универсално дистанционно се решава проблема ?

Този май няма

post-296531-0-16191800-1310128338_thumb.

• 2 години по-късно...

Здравейте! Аз имам също проблем със Sony kv 14dk1. Ако някой има ръководство, то моля да ми го прати във фейса или на мейл [email protected]. Пускам го на автоматично търсене и прескача много канали, а някои ги повтаря. А по принцип той хваща 30 и като ми повтори и потрети няколко не остава място за други.

Предварително благодаря

Настрокй си го ръчно. И без това подредбата на програмите в кабелните не е най-удачната. Принципно сложи тези, кито най-много гледаш на едноцифрените номера. Все пак настройката се прави еднократно..

Ако и при ръчна не спира точно или губи настройката - в сервиз.

И не вдигай чужди стари теми. че се омешват нещата. Принципно един проблем - една тема.

Сега някой недоразбрал ще вземе да отговаря на старите неща отпреди 3-4-5 години.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

тия дървета нямат хипербанд, дори и да не повтаря каналите, пак ще изтърве повечето... а повтаря каналите щото тунерът е слаб (всички соните са така), както на радиото - мъднеш леко станцията и пак я хваща, но с по лошо качество...

Повтаря ги точно за това защото е сложен хипербанд тунер  ;) а недей обижда оригиналния тунер на сонито  :D

ПП. Иначе филипов е обяснил - ръчно сканиране , като бих добавил ако подмине канал и не спре на него , да върне назад , най вероятно тогава ще спре на канала .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Повтаря ги точно за това защото е сложен хипербанд тунер  ;) а недей обижда оригиналния тунер на сонито  :D

ПП. Иначе филипов е обяснил - ръчно сканиране , като бих добавил ако подмине канал и не спре на него , да върне назад , най вероятно тогава ще спре на канала .

определено от сони по гадни тунери никой не слага... дори  70 децибела сигнал му идват малко, лошото е че ако сигналът е по силен от 70 децибела почват да се виждат по няколко канала едновременно (това става при повечето тунери и е нормално), а примерно самсунг работят добре и със 55...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Не съм имал проблеми с оригиналния , както на времето с ефирна наша и сръбска , но с навлизането на кабелната го подмених заради хипербанда .

ПП. kv2184mt - това ми е сандъка :) работи и до днес от 1992 ако не се лъжа  ;)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

точно на кабелна се вижда какви боклуци са сонитата... или звездички - идва им слаб сигнала или ghost образи като дойде силен...

боклуци, но по други причини са JVC - там някой олигофрен е мислил как да се настройва телевизора, как да работи дистанционното и как да се подреждат каналите...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Хайде стига сте дрънкали глупости като нищо не ви е ясно.

Тоя модел си има типичен дефект, но в МЧУ и съм дал насока. 

Тунера няма нищо общо.

Само ще добявя, че вече няма телевизори, които да работят над 20 години безпроблемно. Сегашните боклуци из магазините са направени колкото да си изкарат гаранцията. И ако един такъв стар се ремонтира на ниво компонент при средна цена на ремонта 30 лв, то новите неща се ремонтират на ниво блок и ремонта средно е над 200 лв. И при немалкото случаи на счупена матрица заминава директно в гюма.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.