Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пътуване във времето в любовните романи

Featured Replies

По една 10 от мен за По-силна от магия, Графинята робиня и Вкусът на рая.

• Отговори 62
  • Прегледи 25,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Упссс, как забравих, че съм чела и "По-силна от магия". Страхотна книга, една от най-забавните, които съм чела, Хедър Кулман, определено е спец в това да те размее. Но разбира се не мога да не отбележа и любовната история, която много ме трогна. Финала също беше впечатляващ. Хареса ми това, че героите много израснаха по време на действието, главната ми изглеждаше малко повърхностна, но накрая беше готова на такава саможертва, простих й всички глупотевини, а главния - от личните ми любимци, един такъв намусен, типа гризли :( Просто имам страхотни впечатления от романа, като например сцената с малкия коминочистач, който главния приюти в дома си, или пък когато главната помогна на сестрата на главния за да забременее(тука се смях много, когато двамата главни бяха застанали пред вратата на семейната двойка и чуваха интимните звуци, а главната си помисли, че нещо са болни :cool: ) Суперска книга, с удоволствие в бъдеще ще си я препрочитам. Оценка от мен - абсолютно 10.

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Харесват ми книгите с пътуване във времето.Предпочитам миналото обаче.Някакви бъдещи нереалистични светове не ми допадат.

От тези само "По-силна от магията" съм чела.Страхотна книга! Давам й 10-ка.

Вече си харесах кои други книги да прочета :clap:

Какво ще кажете за "Викинг" на Фабио? Чела съм я доста отдавна книжката, но ми хареса страшно много... "...Любов моя, Не мога да обясня невероятната магия, която ме пренесе обратно през вековете при теб. В собственото си време съм само един актьор. И ето ме сега пред теб - Водач на викингите, чудно как появил се от пепелта на забравата. Може да е странно, но в тази примитивна епоха се чувствам като у дома си. А ти си моята съдба, моята дива и красива Валкирия. Дълго криех своята болка и тъга зад маска на омраза, но забелязах добротата в дълбините на погледа ти и почувствах топлината, която струи от твоята любов. И ако трябва първо да те пленя, за да те имам, аз ще го направя и ще спечеля твоето противящо се сърце сега и завинаги..."

Какво ще кажете за "Викинг" на Фабио? Чела съм я доста отдавна книжката, но ми хареса страшно много...

"...Любов моя,

Не мога да обясня невероятната магия, която ме пренесе обратно през вековете при теб. В собственото си време съм само един актьор. И ето ме сега пред теб - Водач на викингите, чудно как появил се от пепелта на забравата. Може да е странно, но в тази примитивна епоха се чувствам като у дома си. А ти си моята съдба, моята дива и красива Валкирия. Дълго криех своята болка и тъга зад маска на омраза, но забелязах добротата в дълбините на погледа ти и почувствах топлината, която струи от твоята любов. И ако трябва първо да те пленя, за да те имам, аз ще го направя и ще спечеля твоето противящо се сърце сега и завинаги..."

Аз пък да ти кажа, почнах я и не я довърших, а бях в самото начало, още не беше минал в миналото, ама ме приспа и си остана недочетена. ;)

Такааа, да обсъдим една много любима книжка - "Пленница на любовта" на Джоана Линдзи. Рослин е мацка от нашия век (така де от предишния) и май че беше археоложка или историчка, абе нещо с научна дейност. И отнякъде й пратиха един меч, антика, много ценен. И сега малко ми се губи как стана номера с меча, но тя като негова собственица се превърна в господарка на първия собственик на меча - Торн. Торн е бил прокълнат навремето, и сега се намира в междинно положение между живота и смъртта, и трябва да робува на постоянно сменящите се жени, притежателки на меча му. Рослин го призова, появяванията му винаги бяха много забавни, а и оправянето му в бъдещето може и да те разплаче от смях. Торн непрекъснато я объркваше, смущаваше, направо си я съблазни, но осъществи и мечтата й - с помоща на меча успяха да се върнат назад във времето (пак много яки сцени).Много, много забавно книжле! Най-ми хареса финала на книгата, когато Рослин мислеше че всичко преживяно с Торн е плод на развинтеното й въображение, и страдаше адски много в продължение на дни, и тамън си мислех че наиситна ще си остане самичка, когато се звънна на вратата, тя отваря - а насреща й Торн с адското кожено яке (представям си го като Кърт Ръсел (в ролята му от "Танго и Кеш) - само че, не толкова рус и не толкова нисък Публикувано изображение ) и се представя като новия съсед, молещ за малко захар (сигурно е щял да прави кекс човека :D ). Рослин почти се строполи на вратата ,като й пусна една усмивка, страхотен финал :) , най-малкото заради него - оценката ми е 10.

Ехааа "Пленница на любовта"!!!Това е много яка книга...най - готината за пътуване във времето!За мен много смешен момент беше когато тя трябваше да забави Торн (докато пътуват във времето с меча той не трябва да се среща със себе си). После той милия ревнуваше от себе си!Много бяха сладки!И накрая Рослин, въпреки че много го обичаше го освободи от проклятието....много ми въздейства книжката, а и имаше много забавни моменти - Торн в кухнята например, развилнял се с меча.....Абсолютна десятка!

Хм, тука малко ще опонирам. Не че "Пленница на любовта" не е хубава книга, но някак не ме грабна, историята беше хем оригинална, хем леко... постна... уф, не мога да се сетя друго определение. Все пак беше интересно как Розалин (Пете, историчка е; а меча го купи, защото е супер запалена по средновековни антики, та много трудно се добра до него, защото продавача отказваше да го продаде на жена) все си мислеше, че Торн е направил нещо, за да промени историята, когато двамата пътуваха през вековете с меча, а накрая се оказа, че тя е била виновна за всички промени.

Приятна книжка, но не мога да й дам повече от 8.

Срам ме е да кажа, но от този жанр не съм чела нищичко! :) Но сега като попрочетох мненията мисля, че си набелязах "Надареният" и "Пленница на любовта"

Докато разглеждах замунда попаднах на филма, а от там се сетих за книгата- "Пътешественикът във времето и неговата жена" на Одри Нифнегър. Взех я доста резервирана, но като почнах да я чета спиране нямаше.... Прекрасна, запленяваща, интересна, нещо което не бях чела до сега...

"...Кoгaтo Xенpи се зaпoзнaвa с Клеp, тoй е нa двaйсет и oсем, a тя нa двaйсет. Toй е библиoтекap, a тя кpaсивa студенткa и бъдещa худoжничкa. Xенpи никoгa пpеди не се е сpещaл с Клеp; Клеp пoзнaвa Xенpи oт шестгoдишнa... Hевъзмoжнo, нo е вяpнo, зaщoтo Xенpи пътувa във вpеметo без сaмият тoй дa гo искa и дa гo тъpси. Mнoгo сa нещaтa, кoитo сpещa в oбъpкaните си минaлo и бъдеще, нo нaй-вече - любoвтa и Клеp, кoятo винaги гo чaкa..." Не пропускайте да я прочетете, както се казваше в един филм това е книга за силата на любовта, вярността и още нещо... Публикувано изображениеПубликувано изображение

От всички,които съм чела с такава тематика само в "Пленница на любовта" главния остава в бъдещето.И се чудя защо е така.Искам да кажа ако ви се случи нещо такова ,къде ще предпочетете да живеете?

Не съм чела "Спомен",но с всяко следващо мнение започвам да съжалявам за това.Теди,много увлекателно си го разказала,просто ме плени сюжета,въпреки че има фантазе елементи,които аз мразя повече от всичко на света :vomit:...(Като видя книга с фантастичен сюжет и :scared:),но "Спомен" ме грабна адски много и ако някога се настроя на фантастична вълна определено това ще е първата книга,към която ще се насоча. От коментираните дотук книжки съм чела само "Надареният" на Дара Джой и то наполовина, просто не можах да я довърша - причината е проклетата фантастика,разбира се...няма да давам оценка,защото не съм запозната с цялото действие на книгата и не е честно, но ще спомена това,което ми хареса,докато четях - главният много сладко наричаше главната "таджа",като цяло не мога да отрека,че романтиката си беше на ниво и доколкото си спомням еротиката също. Джайън беше много внимателен и мил. Смешното докато четях беше,че в началото не подозирах,че книгата е с фантастичен сюжет,просто от анотацията няма как да се ориентираш...та четях си аз и първо се опулих на описанието на главния - много висок, с различен цвят на очите и дълга руса коса (по памет говоря, затова съжалявам, ако бъркам), после започнаха странните описания и наименования на растения и други подобни, и аз с целия си акъл започнах да търся в интернет какви са тея неща,защото не съм ги чувала досега и ми е супер чудно как изглеждат ;) , но както можете да се досетите не видях нито писмени,нито снимкови материали на въпросните обекти. :clap: В момента,в който Джайън се превърна от човек в котка и накрая напълно изчезна в пространството,оставих книгата...Трудно ми беше да се съсредоточа върху любовната история,защото както вече казах,фантастиката не ми е по вкуса,но съм сигурна,че хората,които харесват книги с такива сюжети ще останат очаровани от "Надареният".

Редактирано от The Duchess (преглед на промените)

Наскоро ми попадна една книга с такъв сюжет "Вярвай" на Виктория Александър и никак не ми хареса. Главната- преподавателка в университет - не вярва в легендата за крал Артур, изведнъж се появи Мерлин, който я праща във времето на Артур да помогне на Галахард в търсенето на свещения граал - този сюжет направо ме уби! И накрая Галахард дойде в бъдещето при мацката - Мерилин спомогна :boxing3: Та давам оценка 7 за книжката.

Нямам против фантастичния сюжет,но Галахад в главната роля не ми е по сърце. Спомням си една книга,но не се сещам за автора или името.Главната работеше в университет-нещо свързано с история,защото говореше староанглийски.Някак попадна в миналото, а там мътни и кървави,рицари и други. Накрая се върна в бъдещето,а главния умря в битка .Бе много жално.Обаче май някакъв нов колега пристигна и един вид това бе главния,но прероден.Той не помнеше нищо и книгата завърши някак отворено. Ако се сетите за книгата ще се радвам,че ми е страшно любопитно коя е.

"Пленница на любовта" е безспорна 10. тя е една от малкото книги от този сюжет на която мога да дам пълна десятка. Беше много забавна книга :)

"Пленница на любовта " - ееее разбира се, че 10, Много ми хареса, хем в наши дни, хем битки в миналото, хем богове. Дето се вика 3 в 1!Публикувано изображение А пък края нямам думи, просълзих се от романтика.

Графиня робиня- интересна книга, особено в началото като я нагънах и захвърлих всичко друго, така ме грабна. После малко ми се уталожи интереса, но наистина е хубава- добре е описан древен Рим и т.н., главните бяха страхотна двойка, малко бяха прекалени горещите сцени, но както и да е- 8 точки. И сега ще праскам само десетки на всички: Вкусът на рая- нямах големи надежди за тази книга, все пак главната една такава залупена, пухкава и неуверена, после пък я запратиха в едно имение в миналото, ама всичко беше описано толкова увлекателно, направо потъваш в действието, ревеше ми се като я свърших и само си викам: "Искам още!!!" Направо 10 отвсякъде. Надареният- пулех се малко на фантастичните елементи, но когато книгата е добра забравяш за тези подробности. Но този Джайън, този чувствен бог обра точките, неповторим герой! Отново 10. По-силна от магия- Боже, толкова обичам романа, че повече не може. Прелива от смешни случки, написан с уникален стил, главните се променят положително дотолкова, че вече не приличат на себе си, любовта им е прекрасна и сладка, ако всички книги на Хедър Кулман са толкова добри значи изпадам в депресия, че са преведени само две, непростимо е. Разбира се, давам 10. Спомен- както казвате романът направо го преживяваш, хваща те за гърлото, главните са не само влюбени, те са в пълния смисъл на думата сродни души, свързани във вечността, великолепна и незабравима книга, толкова емоции изпитах с нея, давам 10 с чиста съвест.

• Автор

Една любимите ми книги на подобна тематика е "Незабравимо време" на Елизабет Крейн.Страхотна книга!Главната е архитекта,която купава и ремонтира стари къщи и после ги продава.На поредната и къща тя намира дневник на един от обитателите на къщата,впоследствие се оказва на главния герой,освен това намира кукла,която е пренася назад в миналото в същата къща.Така главния герой я заварва в леглото,чудейки как се озовала там,когато се събужда и малко по малко разбира къде е попаднала,малко след това среща нашия и му разказва как е попаднала тук.Първоначално той я смята за луда,после мисли,че някои от приятелите му е скроил шега,но постепенно започва и вярва и за да няма проблеми при връщането,тя остава в дома му и се представя за негова далечна братовчедка,защото по онова време е скандално неженен мъж и жена да живеят заедно.Докато живеят заедно малко се опазнават и се влюбват,но има пречка,той е сгоден,но по онова се смята за скандално да се развали годеж. .Има една прочуствена сцена,когато нашите спят заедно и си мислят,че след тази нощ никога повече няма да заедно,винаги се просълзявам на тази сцена.Но след много мъки любовта побеждава и се събират.Давам и тотална десятка :huh:

Редактирано от margc (преглед на промените)

"Незабравимо време" на Елизабет Крейн-страхотна книга-10 за него. Графиня робиня-главните бяха страхотна двойка- 10 за него "Пленница на любовта"!!!Това е много яка книга..-10 и за нея "Надареният" на Дара Джой. Хубава книга, историята беше много свежа, романтична и забавна.Главните герои бяха много сладка двойка, а Джайън Рен- страхотен персонаж-10 точки и за нея. Сега прочетох "По-силна от магия" на Хедър Кулман и много ми хареса.Персонажите бяха страхотни.Хареса ми момента когато той и обясняваше разликите между мъжа и жената а тя му казваше какво е да обичаш.След това той започна да сравнява всяка постъпка с нейните думите и остана "леко "поразен от това че може да е влюбен в нея-10

Редактирано от nagra (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

За "Надарения"-Дара Джой ако има как да се даде 2. Много слаба книга накрая остана много недовършена. "По-силна от магия"-Хедър Кулман 10! ;) "Графиня робиня"-Вирджиния Хенли 9! "Пленница на любовта"-Джоана Линдзи 9!

Здравейте, искам да предложа една книжка на Нора "Сега и във времето"- първата нейна книга, която опитах да чета- не гледах анотация - нищо - исках изненада и я получих - оказа се, че сюжета е за пътуване във времето / преследват ме тези книги/, но ми хареса много - бях впечатлена от стила й на писане - иска ми се да прочета още нещо, но се стряскам от нейните заглавия "В смъртта...и т.н иначе давам 10 за книжката.

бях впечатлена от стила й на писане - иска ми се да прочета още нещо, но се стряскам от нейните заглавия "В смъртта...и т.н

Въобще не се плаши ами почвай поредицата, аз съм я хвалила и преди ама няма да ми писне и мога да си повтарям до безкрайййй... В поредицата има за всеки по нещо - романтика, фантастика, кримка, комедия и от всичко това е забъркана такава завладяваща смес, че не те оставя да оставиш книгата докато не я издеш от кора до кора. След това ти се иска да си биеш главата в стената :clap: , че поне година няма да издадат нова книга. Като се замисля само, че някои тепърва започва да чете поредицата и има за се срещне за първи път с героите в продължение на 20-тина книжки ми иде да седна и да му ревна... :crying10: :crying10: :crying10: офф така мога да продължавам до догодина :yanim:
  • 1 месец по-късно...

Здравейте, аз от тези книги съм чела само Надареният ,но смятам че е много хубава книга.Вярно е че изглежда незавършена и затова и давам 9 , сащо така много харесвам двете книги на Нора Робъртс ( не мога да се сетя как се казваха точно) Имам една молба и много ще се разадвам ако някои мойе да ми каже как се казва една книга. Тя също е за пътуване във времето.Главната героиня е от днешно време, тя става свидетел на едно убийство и тръгва да бяга но в една гора пада до едни камани и изведнъж се озовава в миналото. Главния се казва Дарах и отначало я мисли за негов враг, че е вещица и разни такива....ама после се изясняват и се влюбват ама тя по случайност докато я отвлича ло6ия пак се враща в бъдещето и... Книгата е много хубава и ще се радвам ако някои се сети как се казва. Мерси

Приключих Двойна сватба - книжка точна за тази тема. Мелиса е много нежна и добра, и някак си не е на мястото си сред силните си и темпераментни родители и годеник, но годежа е сключен когато тя се е родила и щат не, щат ще се женят, въпрос на чест, дата за сватбата е 29.02.1852г. Сто и четирсет години по-късно в същата къща, на същата дата, с копие на същата рокля, далечната братовчедка на Мелиса Миси, с коят са като две капки вода, също се готви за сватба, като и тя няма голямо желание. Годеникът й е мил и добър, родителите също, но тя със своя характер, темперамент и дори грубост не е на мястото си сред тях, нейният брак също е уговорен между семействата. В мига в който трябва да слязат по стълбите за да започнат церемониите двете са отчаяни и си пожелават да са някъде другаде, след което се спъват и падат, удрят главите си в колона в която е вградена плочка от египетски талисман и сменят местата си във времето. Тази смяна сякаш слага нещата по местата им, всяка от тях в началото е шокирана но след като привиква с новия начин на живот открива, че всъщност другото семейство и годеник са по-подходящи за нея. В книжката двете истории вървят успоредно и почти се припокриват като преживявания, има забавни и тъжни моменти, двойките след размяната са много сладки, Мелиса и Джеф си пасват веднага и двамата са нежни и чуствителни, докато Миси и фейбиан са горди и темперамнти, между тях хвърчат доста искри, и им отнема повечко време да осъзнаят, че са един за друг. Историят завършва с хепиенд и на мен лично много ми хареса, давам й 10.

Редактирано от sanian (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.