Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Устройство за икономия на ел. енергия

Featured Replies

Profruit, подкрепям те напълно! Някой забеляза ли че и на двата клипа се използват електронни измерители нисък клас? Ако видя на живо това устройство при свързан електромер във веригата и активен товар ще се съглася, че работи!!!
  • Отговори 52
  • Прегледи 59,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Врели-некипели за сертификат и продукти на Adobe.

Какво пречи господин TheLoneWolf, след като скалъпите сертифика, да го отпечатате, а след това сканирате, за да получите заветния шум?

Кой резултат на тебе ти се показа, че номер (WT05121082) е валиден? Къде го провери?

Както казах, не твърдя, че въпросното устройство е ефикасно или че не е, защото не съм електротехник. Не зная до колко е ефикасна тази схема и не си позволявам да я отричам само защото е проста. В края на краищата, устройството, което пречи на електромера да отчита 100% от електроенергията е още по-просто - 10 см кабел с два крокодила на двата края, които се защипват на двата проводника, влизащи в електромера :go ahead:

Може да бъде направено и отпечатано фалшиво удостоверение, две мнения няма. Въпреки че съм забелязал, че обикновено фалшификатите биват изпипвани значително по-добре от оригиналите, за да са по-убедителни ;) Може и целият сайт www.waltek.com.cn да е направен от производителите на устройството. За това проверката на адрес http://www.waltek.com.cn/en/testing/certificate.asp с номер "WT05121082" и име "Shenzhen Joinwe Technology Co., Ltd." да показва, че това е валиден сертификат за енергоспестяващо устройство. Въпреки че въпросният сайт е малко големичък... За това попитах има ли някой друг лични впечатления за ефекта от уреда. Единственото, което съм сигурен, е че ти, Profruit, отричаш неоспорими факти - има сайт, има адрес, на който може да бъде проверена валидността на сертификата, резултатът от проверката е положителен, а снимките на оригиналното устройство и имитацията му не са правени една от друга с Photoshop.

Както казах, не твърдя, че въпросното устройство е ефикасно или че не е, защото не съм електротехник. Не зная до колко е ефикасна тази схема и не си позволявам да я отричам само защото е проста. В края на краищата, устройството, което пречи на електромера да отчита 100% от електроенергията е още по-просто - 10 см кабел с два крокодила на двата края, които се защипват на двата проводника, влизащи в електромера :go ahead:

Може да бъде направено и отпечатано фалшиво удостоверение, две мнения няма. Въпреки че съм забелязал, че обикновено фалшификатите биват изпипвани значително по-добре от оригиналите, за да са по-убедителни ;) Може и целият сайт www.waltek.com.cn да е направен от производителите на устройството. За това проверката на адрес http://www.waltek.co...certificate.asp с номер "WT05121082" и име "Shenzhen Joinwe Technology Co., Ltd." да показва, че това е валиден сертификат за енергоспестяващо устройство. Въпреки че въпросният сайт е малко големичък... За това попитах има ли някой друг лични впечатления за ефекта от уреда. Единственото, което съм сигурен, е че ти, Profruit, отричаш неоспорими факти - има сайт, има адрес, на който може да бъде проверена валидността на сертификата, резултатът от проверката е положителен, а снимките на оригиналното устройство и имитацията му не са правени една от друга с Photoshop.

В една българска фирма, имаха сертификат, че са носители на световна награда за иновации (или нещо подобно).

Стрували по 300 евро. Сертификатите де.

В една българска фирма, имаха сертификат, че са носители на световна награда за иновации (или нещо подобно).

Стрували по 300 евро. Сертификатите де.

По света има толкова много хора които сами се чудят как мошенниците да им ги вземат.

Моето не е толкова красиво, но за сметка на това е само...5 лева. Насам народе!!!

Извинявам се за спама, но хората Ви казаха и обясниха, че няма такъв звяр.

Схемата доказва единствено, че съм 10000% прав!

Публикувано изображение

Високоволтов кондензатор, термистор, резистор, някакви куци диоди в Грец, пак резистор за два светодиода и вероятно ценер. Подобно устройство в Китай струва 10с.

Тази джаджа е направена за лапни шарани и електро профани. Брачеда в кафето правил икономии, му ха ха....

Я да видим кой сега е мошеник.

Врели-некипели за сертификат и продукти на Adobe.

Какво пречи господин TheLoneWolf, след като скалъпите сертифика, да го отпечатате, а след това сканирате, за да получите заветния шум?

Кой резултат на тебе ти се показа, че номер (WT05121082) е валиден? Къде го провери?

Сега с две ръце и два крака се подписвам, че сайта на x10 Ltd е на класически мошеници и продават лъжа.

Хора, не си давайте парите за подобни устройства. Ако то бе открито, всички учебници по електротхника щяха да се пренапишат, особено по електроизмервания. Енергоразпределителните дружества изобщо нямаше да стоят с кръстени ръце и щяха да противодействат. Енергията, която черпите се отчита от вашия абонатен електромер. Но такъв общ има в всеки трафоспост 20 000/380V и данните се съпоставят.

Разглеждайки схемата погоре искам сериозно да отбележа:

Първия кондензатор от 6.2 Фарада!!!!! Някой да знае какво ще представлява това като обем? А навсичкото и отгоре - безиндуктивен. Отидете в в магазина за електронни компоненти и помолете да Ви покажат такъв кондензатор с капацитет 1 Фарад на 10 волта работно напрежение.. А този трябва да държи минимум 300 волта променливо. Резистора от 300 килоома трябва да е мощен. Греца от 4 диода няма да го мислим. Има колкото искате. Сега двата светодиода каква функция изпълняват, когато са сързани Паралелно? Единствено - когато е тъмно в стаята, да ви светят по силно. И после. Така вързани диодите през 15 ома резистор, направо изгарят на секундата от приложеното им напрежение. Следва най впрапиращото - кондензатор с капацитет 100 ФАРАДА - забележете това. Че той е голям като руски танк бе хора. А трябва и да е с работно напрежение поне 350 волта. Е! Всичко това дали ще се побере в една сапунерка? И кой сега ще се наеме от Вас, за да ми обясни правилно, как това "устройство" работи и спестява електроенергия от електрическата мрежа?Аз се занимавам 45 години сериозно с електроника, но такова "чудо" не бях срещал до сега. Навярно някоя чугунена глава го е измислила. За сертификата няма да споря. Профруит го е написал. Навярно затова вдигат цената на електроенергията, за да компенсират от ползването на това изделие.

lz4jw, правилно ли разбрах от обясненията ти, че устройство, направено по дадената в сайта на Silicon Chip и коментираната от теб схема или няма да се събере в кутийка с подобни размери, или при включването си ще изгори моментално? Ако е така, а ти си професионалист в тази област и не поставям думите ти под съмнение, това може да означава само едно - че въпросното устройство не е реализирано по тази схема, нали? Ken, изобщо не се учудвам :) Щом и нашият съфорумник Fixtool е световен шампион по... никой не разбра до момента по какво, но той все пак има документ, че е шампион... :) Пак повтарям, не защитавам продавачите на тази джаджа. Но е толкова лесно да се провери има ли ефект. Просто се отчитат показанията на електромера на кръгъл час, оставя се някакъв товар, примерно една печка (нека не е компютър, климатик или хладилник, защото те консумират променливо количество ток), да работя час или два, като през това време печката се изключва и включва пак веднага поне 20-30 пъти, за да се имитират преходни процеси, след това се свалят новите показания и се отчита нормалният разход на ток. После се прави същият опит с включено в контакта устройство и същите консуматори за същия период със същия брой изключвания/включвания, пак се засича електромера и се сравняват двата резултата.

Редактирано от TheLoneWolf (преглед на промените)

Имам такова устойство от 3 години и файда няма. Дори го дадох на един колега за три месеца да сравни и той дали има разлика.Оказа се, че съм се заблуждавал, но пък като съм го купил си стои включено да се успокоявам че пестя ток. Плацебо ефекта.

...Следва най впрапиращото - кондензатор с капацитет 100 ФАРАДА - забележете това. Че той е голям като руски танк бе хора. А трябва и да е с работно напрежение поне 350 волта. Е! Всичко това дали ще се побере в една сапунерка? ....

Но какво знаеш ти, те братята китайци за да вземат парите на хората са готови и по-големи неща да набутат в сапунерка. Освен това те тотално са променили закона на Ом и само искат да помагат на хората (да се освободят от излишните си пари)

Няколко кратки коментара и от мен. На мен ми подариха едно такова устройство. Заплатих 5 лв. за транспорта. Още с получаването си го отворих и потвърждавам, че побликуваната схема е вярна. Т.к. кондензатора е залят с някакво черно лепило не се разчита стойноста му. Не е ясно дали има и термистор и резистор вътре. Относно самата схема - може да е печатна грешка и стойноста на кондензатора да е в микрофаради. 6 uF / на 630 V би имал подобни размери и цена около левче. Относно резистора 330 килоома - не е необходимо да е мощен. По закона на Ом излиза 0.146 вата, т.е. абсолютно обикновен с цена 2-3 стотинки. Относно 2 та клипа. Тук е най-голямата лъжа. Докато във включването на 1 кондензатор в мрежата няма нищо лошо. Просто повишаваме косинус Фи безплатно на енергото. Друг е въпросът защо плащаме 10-ки левове за нещо с цена 2 лева. Та относно клиповете. Привил съм подобна установка и съм мерил как се променя тока с и без устроство. Има огромно значение къде е включен амперметъра - преди или след въпросното устройство. Ако включим амперметъра след устройството - мерим тока в резонансния кръг - товар-амперметър-устройство. Ако изключим устройството - мерим консумацията на товара. Това ни показват 2-та клипа. Колкото повече паралено включваме кондензатори, толкова по-нисък ще е тока. Но на нас тока в резонансния кръг изобщо не ни интересува а ни показват него. Във вторият /верният/ вариант устройството се включва след амперметъра, т.е. амперметърът е непосредтвено след електромера и ще мерим точно тока който ни интересува. И познайте в този случай как се променя тока с или без устройство? - Никак.

Редактирано от KTT (преглед на промените)

lz4jw, правилно ли разбрах от обясненията ти, че устройство, направено по дадената в сайта на Silicon Chip и коментираната от теб схема или няма да се събере в кутийка с подобни размери, или при включването си ще изгори моментално? Ако е така, а ти си професионалист в тази област и не поставям думите ти под съмнение, това може да означава само едно - че въпросното устройство не е реализирано по тази схема, нали?

Ken, изобщо не се учудвам :biggrin: Щом и нашият съфорумник Fixtool е световен шампион по... никой не разбра до момента по какво, но той все пак има документ, че е шампион... :speak:

Пак повтарям, не защитавам продавачите на тази джаджа. Но е толкова лесно да се провери има ли ефект. Просто се отчитат показанията на електромера на кръгъл час, оставя се някакъв товар, примерно една печка (нека не е компютър, климатик или хладилник, защото те консумират променливо количество ток), да работя час или два, като през това време печката се изключва и включва пак веднага поне 20-30 пъти, за да се имитират преходни процеси, след това се свалят новите показания и се отчита нормалният разход на ток. После се прави същият опит с включено в контакта устройство и същите консуматори за същия период със същия брой изключвания/включвания, пак се засича електромера и се сравняват двата резултата.

"lz4jw, правилно ли разбрах от обясненията ти, че устройство, направено по дадената в сайта на Silicon Chip и коментираната от теб схема или няма да се събере в кутийка с подобни размери, или при включването си ще изгори моментално? Ако е така, а ти си професионалист в тази област и не поставям думите ти под съмнение, това може да означава само едно - че въпросното устройство не е реализирано по тази схема, нали?"

Благодаря!

Разбрал си ме правилно и точно за схемата. Няма смисъл да коментираме изделието. Повече, дали схемата му е вярна. Ето точно с тази схема, човек нищо не може да постигне - ама съвсем нищо.Някой отбеляза за физичните и електрическите закони. Тогава, защо още има хора да се напъват като пуле пред майка си. А последният пост на колегата би бил достатъчно убедителен за всички ВАС, които не сте наясно. Все пак, който иска да му изработя - да си знае, 5 лева на брой. Ефекта ви ще бъде 0, но на мен ще ми е приятно да си прибера по 5 лева от всеки човек.

Няколко кратки коментара и от мен. На мен ми подариха едно такова устройство. Заплатих 5 лв. за транспорта. Още с получаването си го отворих и потвърждавам, че побликуваната схема е вярна. Т.к. кондензатора е залят с някакво черно лепило не се разчита стойноста му. Не е ясно дали има и термистор и резистор вътре. Относно самата схема - може да е печатна грешка и стойноста на кондензатора да е в микрофаради. 6 uF / на 630 V би имал подобни размери и цена около левче. Относно резистора 330 килоома - не е необходимо да е мощен. По закона на Ом излиза 0.146 вата, т.е. абсолютно обикновен с цена 2-3 стотинки.

Относно 2 та клипа. Тук е най-голямата лъжа. Докато във включването на 1 кондензатор в мрежата няма нищо лошо. Просто повишаваме косинус Фи безплатно на енергото. Друг е въпросът защо плащаме 10-ки левове за нещо с цена 2 лева. Та относно клиповете. Привил съм подобна установка и съм мерил как се променя тока с и без устроство. Има огромно значение къде е включен амперметъра - преди или след въпросното устройство. Ако включим амперметъра след устройството - мерим тока в резонансния кръг - товар-амперметър-устройство. Ако изключим устройството - мерим консумацията на товара. Това ни показват 2-та клипа. Колкото повече паралено включваме кондензатори, толкова по-нисък ще е тока. Но на нас тока в резонансния кръг изобщо не ни интересува а ни показват него.

Във вторият /верният/ вариант устройството се включва след амперметъра, т.е. амперметърът е непосредтвено след електромера и ще мерим точно тока който ни интересува.

И познайте в този случай как се променя тока с или без устройство? - Никак.

"Във вторият /верният/ вариант устройството се включва след амперметъра, т.е. амперметърът е непосредтвено след електромера и ще мерим точно тока който ни интересува.

И познайте в този случай как се променя тока с или без устройство? - Никак. "

Ето точният отговор.КТТ го е написал. На който му са ясни електротехническите закони, въобще няма да коментира понататък. А другите - Те не трябва да се занимават с електротехника а повечко да вярват на грамотните в тая област. Докато има пари - ще има и мошеници. Това значи - ВИНАГИ!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Кондензаторите в схемата не са 6,2 F и 100 F, а 6,2 µF и 100 µF, просто човека (или програмата) не е написал µ (пише се с Alt + 0181). Кондензатор 6,2 F, 400 V има огромни размери, не може да се вмести в такава кутийка и ще направи късо съединение при 50 Hz. Резистора 330 к е за разреждане на кондензатора след изключване, варистора е за ограничаване на пренапреженията (при включване кондензатора има пусков ток, при изключване генерира пренапрежения).

В същност това е една малка кондензаторна батерия 6,2 µF, 230 V, 103 VArc (реактивна капацитивна мощност). Такава батерия може да компенсира cosф на малък еднофазен активно-индуктивен товар 230 V. Например, компенсацията на cosф на еднофазен електродвигател 200 W, 230 V ще бъде приблизително: от 0,7 на 0,887 при номинален режим и от 0,15 на 0,357 при празен ход, с толкова ще намалеят и съответните токове, който се консумират до мрежата. Подобен ще е ефекта и при друг индуктивени товар, напр. луминисцентно осветително тяло, което има дросел но няма компенсация на cosф.

Компенсацията на cosф на битови товари не е спестяване на електроенергия, но е много ефективно за лъжене, защото показва на амперметър как намалява ток който се консумира от индуктивен товар. Има много такива видео клипове за "енегоспестяване" качени на YouTube, които се въртят там години наред.

Въпросното устройство и др. подобни се продават и на eBay, като от описанията, които дават си личи, че се затрудняват да обяснят на какъв точно принцип работят:

Electricity Saving Box

Производителите на устройството не са електротехнически неграмотни хора, това са професионални измамници, които знаят много добре какво правят и сигурно са направили много пари. Техни съучастници са и безотговорни търговци, които радпространяват и продават такива стоки, като Метро в случая.

:cheers:

Редактирано от user2910 (преглед на промените)

Кондензаторите в схемата не са 6,2 F и 100 F, а 6,2 µF и 100 µF, просто човека (или програмата) не е написал µ (пише се с Alt + 0181). Кондензатор 6,2 F, 400 V има огромни размери, не може да се вмести в такава кутийка и ще направи късо съединение при 50 Hz. Схемата няма никаква защита и има активен товар от около 2 W заради светодиодите. Резистора 330 к е за разреждане на кондензатора след изключване, варистора е за ограничаване на пренапреженията (при включване кондензатора има пусков ток, при изключване генерира пренапрежения).

В същност това е една малка кондензаторна батерия 6,2 µF, 230 V, 103 VArc (реактивна капацитивна мощност). Такава батерия може да компенсира cosф на малък еднофазен активно-индуктивен товар 230 V. Например, компенсацията на cosф на еднофазен електродвигател 200 W, 230 V ще бъде приблизително: от 0,7 на 0,887 при номинален режим и от 0,15 на 0,357 при празен ход, с толкова ще намалеят и съответните токове, който се консумират до мрежата. Подобен ще е ефекта и при друг индуктивени товар, напр. луминисцентно осветително тяло, което има дросел но няма компенсация на cosф.

Компенсацията на cosф на битови товари не е спестяване на електроенергия, но е много ефективно за лъжене, защото показва на амперметър как намалява ток който се консумира от индуктивен товар. Има много такива видео клипове за "енегоспестяване" качени на YouTube, които се въртят там години наред.

Производителите на устройството не са електротехнически неграмотни хора, това са професионални измамници, които знаят много добре какво правят и сигурно са направили много пари. Техни съучастници са и безотговорни търговци, които радпространяват и продават такива стоки, като Метро в случая.

:whist:

Това дето си го написал е точно така. Съгласен съм. Сега забележи нещо. Някой спореше, че има издаден лицензионен сертификат с номер и т.н. Нали си съгласен с мен, че при издаването на такъв сертификат се прилагат всички необходими документи, включително и електрически схеми, за тяхното УТВЪРЖДАВАНЕ. Значи, тук просто няма съмнения, че устройствата са МЕНТЕ!

А дали е работено с ФОТОШОП или друг софтуер, това няма абсолютно никакво значение.Трудно е да убедиш нормалния човек, че измамата постоянно е до него.А когато действа и рекламата - то е невъзможно.

Вместо да давате пари за "перпетуум мобиле" , си вземете нещо полезно с тях: http://www.kuzmovelectronics.com/site/magazin/product/1767/elektromer-bs-pm230.html Не спестява ток , но поне може да разбереш кой уред колко електроенергия консумира .

Благодаря на lz4jw, KTT и user2910 за изчерпателните, компетентни и добре аргументирани отговори :D

Не може да упрекваме магазините че го продават .Устроиството определено е измама , но кой е измамения ? Купувача 100 % плаща за нещо което не му помага. На далавера са продавача и ел компанията. С това устроиство подобряваме фактора на мощноста но от това печели единствено електрическата компания . Да тока пада факт за сметка на повишаването на cosf но електромера отчита едно и също ( активния товар ) тоест ел двигателя върши същата работа но харчи по малко ток, спестяваме на компанията реактивния товар които и без това не се отчита. Обратното също е вярно с понижаване на cosf тока расте но електромера не го отчита тука вече ел компания е на загуба но ние нищо не печелим от това .Големите заводи където има предимно машини с асинхрони двигатели ги задължават за имат кондензаторни батерии за компенсация по cosf. Там фактора на мощноста може да падне и до 0.6 и дървото за ел компанията е голямо освен ако електромера не отчита cosf . Оф това важи само за консуматори с индуктивен товар с това трябваше да почна. В едно домакинство няма кои знае каква сериозна разлика между Р и VA ако всички консуматори бяха само активни и cosf =1 тия сметки щяха да са напразно.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

За да бъдем изчерпателни - такива устроства не са "полезни" за инверторните климатици, т.е. могат да го повредят.

бе незнам колко са "ефективни" но по закона на ом това устройство дига консумацията на ток с 6mA през резистора, а частта с греца и диодите с още малко - тая втората част служи само за да индикира, че има ток в контакта... п.с. тоя кондензатор 6,2 фарада тоест 6 200 000 микрофарада трябва да е бая голямо за напрежение 350 волта... втората чат от веригата дето е след кондензатора 100nF според мен няма никакъв смисъл - 2 кондензатора вързани последователно имат капацитет c1*c2/(c1+c2) тоест понеже единия кондензатор е 100.10^-9 фарада тоя дето е след греца вероятно ще се зарежда няколко дена, и като се зареди все едно че го няма, докато не спре тока - тогава ще светят диодите въпреки, че няма ток... а диода накрая вероятно си е обикновен диод и е безсмислен освен да защитава от обратно напрежение светодиодите дето нищо не струват ако пробие греца... http://parts.digikey.com/1/parts/41088-cap-1000uf-350v-elect-screw-term-500c102t350bh2b.html ето тука кондензатор с капацитет 1000µF и на 350 волта има размери 50.80mm x 66.68mm а ся кажете колко ще е кондензатор с 6 200 пъти по-голям капацитет? икономии се правят като не се ползва ток, няма друг вариант. лъженето на електромера не е икономия - енергията си се изразходва, но не се отчита. Profruit го е казал - прави се за балъци (същото е и с преходници и разклонители дето цепят hdmi без чип и външно захранване или правят от аналоговия d-sub към цифров dvi/hdmi и струват центове)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Много изписахте, даже е полезно, ако някой има желание да се дообразова! Обаче, ще видите за какво става дума като се регне и брачеда с кафето :whist:

Редактирано от rulom (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Някой знае ли дали има ефект от такова устройство,в момента ги предлагат в Метро за 24 лв.,а на други места по 65 лв.Дали ще има полза, мисля да купя едно за проба, ако някой го е пробвал да сподели да не би да заблуждават хората,от 10 до 30 % икономия прави?

Приятелю,

Мога да ти обясня в детейли това, което питаш, но не знам дали ще ме разбереш!

За това ти казвам крайния извод - това устройство е пълна глупост и ако го купиш, то означава да дадеш парите си на този, който клати клоните в гората!

Публикувано изображение

Това на първия кондензатор няма как да са Фаради! Извън огромния му обем - в момента в който включиш 6.2 F в 220 V мрежа ще последва як гръм със сериозни последици. Като дете направих нещо подобно макар и с кондензатор 0.1F / 0.1 Фарад/, имаше и звуков и светлинен ефект и добре, че изгоряха бушоните!

Ако я караме по ред:

- кондензатор 6,2 µF - действително може да компенсира т.нар. индуктивен товар, което бита не го грее. За сметка на това при включването може да хвърли искра заради импулсно зареждане.

- Следващото предполагам че не е термистор, а заради защита от свръхнапрежения, май се водеше VDR. При свръхнапрежение /токов удар/ дава на късо и вместо телевизора гори бушона, предпазителят де.

- Резистор 330 килоома - просто разрежда кондензатора след изключване на устройството. Ако го няма, след като устройството се изключи от контакта кондензатора може за дълго да се окаже зареден с 310 V и ако човек пипне клемите на щепсъла усещането ще е буквално разтърсващо. :) Въпреки това, не пипайте клемите му незабавно след изключването му. Не ми се смята за колко секунди кондензатора 6.2 µF ще се разреди през резистор 330 килоома от 310 V, но може и да е за повече от секунда.

- Кондензатор 100 nF - ограничава тока по-нататък във веригата - като резистор, но няма топлинни загуби, т.е. без да консумира активна енергия.

- Греца е ясен - изправя тока за светодиодите.

- Резистора 15 ома може би ще да ограничава пиковия ток при рязък високоволтов импулс, ама толкова рязък, че електролитния кондензатор 100 µF да не успее да го отфилтрира /да бе, да!/.

- Светодиодите, че светят е ясно, но не ми е ясно защо са включени ПАРАЛЕЛНО. По принцип се включват последователно един на друг.

- Кондензатора 100 µF ще да е за филтрация на напрежението върху светодиодите да не трепкат при светенето.

- Крайния диод като гледам е обозначен като диод, а не като ценер и при наличие на Грец си е безмислица. Ще да е за защита от обратни напрежения. Ако е ценеров диод ще да е за ограничаване на напрежението при пикове, но не е обозначен като такъв.

Това със светодиоди в паралел, резистор последователно, грец, влктролитен кондензатор и диод - всичко заради едното светене според мен е една ГОЛЯМА глупост, може би проектирана за да изглежда по-сложно и загадъчно. :)

Така изложената цялостна схема е елементарна и в нея няма нищо свръхестествено, сложно или тайнствено. Единствената възможност за въздействие върху мрежата е да регулира реактивния товар, така наречения косинус Фи. Само дето в бита рядко има индуктивни товари извън климатиците и хладилниците /когато им работи компресора, т.е. само докато бръмчи/. С две думи може да се окаже, че вместо да компенсира индуктивен товар, то генерира капацитивен.

Остава да се окаже, че гениалните създатели на изделието са наясно с недокументиран порок в начина на измерване на електромерите, което много ме съмнява - все пак на пазара по целия свят има различни типове електромери на различни фирми с различни принципи на действие.

За мен е очевидно, че въпросното изделие е в състояние да генерира приходи, но не за купувачите му, а за производителите и търговците. Все-пак това си е целта на всяко производство - само да има кой да го купува. т.нар. "бълъци".

Не знам що за патент или сертификат има изделието, но е напълно възможно идеята да е била документирана като оптимизиране на реактивния товар, което действително би могло в определени случаи да намали разходите - в случай в който има индуктивен товар, а измервателния уред /електромера/ отчита и реактивната съставна, но до колкото знам това е само за промишлени предприятия. В такъв случай и вълкът ще е сит и агнето цяло.

Колеги, не си давайте парите за подобно изделие! Ако беше истина щеше да е във всяко домакинство и офис!

Някой беше споменал за ефекта "плацебо" - мисля, че нещата са аналогични.

/Идеята за плацебо май беше че, че дават на пациенти лекарство срещу тяхното заболяване. Само дето в същност не им дават лекарство, а бонбонче или нещо друго, но не и лекарство. Въпреки това някои пациенти са убедени, че от "лекарството" са се повлияли положително./

Редактирано от vddvdd (преглед на промените)

• 3 години по-късно...

Това устройство не работи! Ако ,Ви се дават пари на вятъра купете си го .

Съжалявам, че преди да го изпробвам го препоръчах и на приятели.

Дори тока ми е с 50 лв. повече от преди, не казвам ,че заради него е толкова , но със сигурност не е по- малко !

Не си го купувайте!

И да допълня, че когато писах отрицателния си коментар до т.нар. официален сайт на тази простотия , дори не ми побликуваха коментара!

Редактирано от Бояна (преглед на промените)

Дори тока ми е с 50 лв. повече от преди, не казвам ,че заради него е толкова , но със сигурност не е по- малко !

Не си го купувайте!

И да допълня, че когато писах отрицателния си коментар до т.нар. официален сайт на тази простотия , дори не ми побликуваха коментара!

Тези устройства, че не работят е факт, но не разбирам защо попадате в този капан и давате пари на вятъра.

Не си го купувайте!

Отдавна е известно, че това и подобни устройства не работят.

Защо не четете преди да купувате ?

Отдавна е известно, че това и подобни устройства не работят.

Защо не четете преди да купуват

добър въпрос , но отговорът е ПРОСТ :(  наивни сме (по-добре зчвучи от глупави ) :wink12:

беше прибързано , надяваме се поне от нашият горчив опит, да помогнем на други , да не допускат същата грешка

добър въпрос , но отговорът е ПРОСТ :(  наивни сме (по-добре зчвучи от глупави ) :wink12:

беше прибързано , надяваме се поне от нашият горчив опит, да помогнем на други , да не допускат същата грешка

Е сега не е свършил света със закупуването на евтина ненужна вещ. Не правете драми ... горчив опит. Историята помни и по тежки случаи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.