Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Десетки хиляди ученици пият по 5 ракии на ден

Featured Replies

15-годишна ученичка от симитлийското село Долно Осеново е открита в безпомощно състояние в центъра на Благоевград, след като изпила огромно количество водка в дискотека, съобщи вестник "Струма".

Публикувано изображение

Момичето било с компания в новата дискотека в хотел “Ален мак” - “Джулиани”, след като й прилошало, я извели навън. Припадналата ученичка е настанена от спешен екип в благоевградската болница в нестабилно състояние, неадекватна, със силна интоксикация на организма. Направена й е стомашна промивка и е стабилизирана, оставена е под лекарско наблюдение в приемното отделение.

Момичето било изпило 7 водки. То видимо изглежда по-голямо за възрастта си и явно е заблудило екипа в заведението и никой не й е потърсил лична карта.

Статистиката сочи, че всяка седмица спешните екипи оказват помощ на тийнейджъри, употребили алкохол. Рязко спада възрастовата граница, учащите започват да пият на 12-13-годишна възраст. Тревожен е фактът, че момичетата пият повече от момчетата. 90% от учениците са пробвали алкохол. 50% от тийнейджърите пият всяка седмица.

news.dir.bg

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

• Отговори 142
  • Прегледи 19,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Интересно ми е, кой е виновен в случая. Родителите и, че са я пуснали на дискотека ли ? Тези, които не са и поискали лична карта ли ? Или самото момиче, което е решило да се прави на героиня ?! Лошо...лошо...

Интересно ми е, кой е виновен в случая.

Родителите и, че са я пуснали на дискотека ли ? Тези, които не са и поискали лична карта ли ? Или самото момиче, което е решило да се прави на героиня ?!

Лошо...лошо...

В случая е виновно самото момиче.

Защо е било необходимо да се прави на героиня пак само тя си знае, но първопричините трябва да се търсят у родителите.

Пиенето не е детска работа ... като си знаеш о****ят з***к не почвай ... пфуууу ! :)

Нормално. Миналата седмица имахме една 16 годишна , пияна като прасе в 11 часа сутринта.Отишла на училище и се почерпила с една бутилка водка в парка.

Майко мила ... верно ли Док :) ... 11 часа сутринта ... как им се пие в този ранен час !

Нормално.

Миналата седмица имахме една 16 годишна , пияна като прасе в 11 часа сутринта.Отишла на училище и се почерпила с една бутилка водка в парка.

Док, това никак не ми звучи нормално. Освен, ако моите разбирания са остарили и аз съм минала към ненормалните.

Момичето е на възрастта на моите племенници. Единият се мръщи все още на всякакъв вид алкохол, а другият го бяха хващали полицаите в някакъв парк с шише уиски с приятелчетата му...

Но при момичетата вече гледката е и грозна Публикувано изображение А това с външния вид ми се струва като оправдание за охраната, дето не са искали лична карта...

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

Не знам.

Аз го приемам за нормално, защото не минава дежурство без поне едно пияно момиче на възраст под 17 години.

И миналата година имахме една такава звезда, дето в 9 часа сутринта се беше усмъртила с пиене.

А един път бащата на една такава щеше да ме бие, защото , видите ли съм решил да и правя промивка....

Колко скандали с майки и бащи съм имал по повод пияните им чеда си нямате и на идея.

И на 7 години съм имал пияни деца, и на 13.

Миналата година една журналистка даже писа за това...

И какво ?

Нищо.

Всичко си е по старому.

Даже повече стват пияните и скандалите с родителите им.

Честно ви казвам - вече и журналистите приемат това положение за нормално, защото даже и те вече не се интересуват от тези случаи.

А един път бащата на една такава щеше да ме бие, защото , видите ли съм решил да и правя промивка....

Колко скандали с майки и бащи съм имал по повод пияните им чеда си нямате и на идея.

Ужас ... вместо да си привере на****о отроче и да ти благодари ... той на бой ще скача ... ! Не че съм трезвеник ... ама много малки взеха да шлюкат ... и хайде 2 бири да са ... то 9 часа водка ... като дъртите алкаши !!!

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

Тийнейджърите в днешно време са поставени пред следните два "варианта": 1. Да пият, пушат, вилнеят като побеснели, да се обличат предизвикателно, да почнат полов живот възможно най-рано - О, да! Това е толкооваа Кууул! Автоматично те изстрелва на "върха" в компанията и очите на връстниците! Ставаш модерен образец за подражание; момчетата/момичетата си падат по теб и т.н. 2. Да си ходят на училище в приличен вид, да си четат уроците и решават домашните, да участват в разни състезания, да спортуват, да ходят на екзкурзии сред природата, да рисуват, да снимат, да свирят на някой музикален инструмент, да помагат на родителите си събота и неделя, ако е необходимо... О, това е толкова просташко-задръстеняшко-демоде!!! Най-много да отнесат някоя долна подигравка от рода на "Глеаай го тоя уе, къв е смотан! Хахаха... Ей, девственико, не ти ли омръзна да зубриш и да слушкаш мама?" И някой неприличен, групов, истеричен смях... Честно казано, аз до средата на следването си почти, бях от втория тип. СЛАВА БОГУ! Още не пия, не пуша и МРАЗЯ пушачите! Излизам само с хора, които ме кефят и с които има какво да си кажа. Рисувала съм, участвала съм в състезания по математика... Да, не са ме "давали" по ТВ, но мерси! Не ща!... Ако това ме прави задръстена - нека! Това е положението - има такива като това момиче и ще има... Виновно е обществото, средата, в която израстват тези деца и липсващата семейна подкрепа, поради която детето тръгва да търси на грешно място подкрепа и одобрение...

Тийнейджърите в днешно време са поставени пред следните два "варианта": 1. Да пият, пушат, вилнеят като побеснели, да се обличат предизвикателно, да почнат полов живот възможно най-рано - О, да! Това е толкооваа Кууул! Автоматично те изстрелва на "върха" в компанията и очите на връстниците! Ставаш модерен образец за подражание; момчетата/момичетата си падат по теб и т.н. 2. Да си ходят на училище в приличен вид, да си четат уроците и решават домашните, да участват в разни състезания, да спортуват, да ходят на екзкурзии сред природата, да рисуват, да снимат, да свирят на някой музикален инструмент, да помагат на родителите си събота и неделя, ако е необходимо... О, това е толкова просташко-задръстеняшко-демоде!!! Най-много да отнесат някоя долна подигравка от рода на "Глеаай го тоя уе, къв е смотан! Хахаха... Ей, девственико, не ти ли омръзна да зубриш и да слушкаш мама?" И някой неприличен, групов, истеричен смях... Честно казано, аз до средата на следването си почти, бях от втория тип. СЛАВА БОГУ! Още не пия, не пуша и МРАЗЯ пушачите! Излизам само с хора, които ме кефят и с които има какво да си кажа. Рисувала съм, участвала съм в състезания по математика... Да, не са ме "давали" по ТВ, но мерси! Не ща!... Ако това ме прави задръстена - нека! Това е положението - има такива като това момиче и ще има... Виновно е обществото, средата, в която израстват тези деца и липсващата семейна подкрепа, поради която детето тръгва да търси на грешно място подкрепа и одобрение...

Не съм напълно съгласен, че има само два варианта.

Има и една тънка граница между тях.

Не съм напълно съгласен, че има само два варианта.

Има и една тънка граница между тях.

Това са основните варианти, като всеки от тях си има вариации... Естествено, че има тънка граница - ако не беше тънка, то тогава нямаше да се стига до такива крайни случаи... Въпросът е да се намери баланса, което вече е доста трудно и в много от случаите никога не се намира или това става "на магия", несъзнателно. Но истината е там, че това 15-годишно момиче доста нещастно и самотно ще да е...

Но истината е там, че това 15-годишно момиче доста нещастно и самотно ще да е...

А може и да не е ...

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Не търсете под вола теле с това "колко е самотно това момиче" и т.н.

Просто днешната субкултура на тийнеджърите е такава.

Виновни няма конкретно.

Цялото общество е такова.

И не давайте примери със други страни.

Там отдавна са си решили проблемите от този сорт.

Трябва алкохолът да се направи скъп и недостъпен за тях.

Ако се наложи - да се забрани свободната му продажба, а само на специални места и то под контрола на полицията.

Трябват и глоби за родителите, чиито деца бъдат хванати в употреба на алкохол и/или наркотици.

Абе - трябва ни полицейска държава и Пиночет начело.

Пък това, че при една такава диктатура ,ще бъдат избити повечето от нас, които пишем по форумите -това е друг въпрос и тема на разговор.

• Автор

Аз го приемам за нормално, защото не минава дежурство без поне едно пияно момиче на възраст под 17 години.

Нормално за теб, за полицаите, за журналистите..всички сте се нагледали и наслушали на такива "геройства", яли сте им попарата..

Но ако всички останали започнат да приемат това за нормално...това вече показва колко деградирало общество сме.Не е нормално да се продава алкохол на малолетни и непълнолетни, не е нормално да ходят по заведения с разрешението на родителите си, не е нормално да бият учителите си в час, не е нормално да абортират на по 15 години...

Не е нормално да не ни пука..да стоим безучастни и да цъкаме с език...да си казваме, не е нашето дете, на нашето не може да се случи...

Всички сме виновни...

А става все по-зле..

Докторе, направо сух режим да направят - току-виж се оправи нещо?! Не, не смятам, че това ще е решение! Пак ще се намерят начини и средства. Въпросът опира до възпитанието. Никой не пие 7 водки ей така... Още по-малко на 15... Вече депресия ли е това, мода ли е - не знам, ама не е нормално - това е факт.

Егати седем водки,то и аз ако изпия толкова няма да знам къде съм,осебо като се има впредвид ,че алкохола които се продава в дискотеките е отрова.Смятам ,че младежта сега пие не ,защото им се пие,а да покажат кой колко може да носи.

Пияното момиче е съквартирантка на една моя съученичка

Съгласна съм... почти. Защото има още много възможности. Не можеш да си представиш колко спортисти (от спортното във Варна, например) познавам и които са пушачи (честно, не знам как им стига въздух, ама скоро за нищо няма да стават) и които постоянно са на купони. Освен това не мисля, че само тези от първия вид могат да бъдат "върха" в компанията.

Ок, ще дам пример с мен... и приятелите ми... и изобщо най-често срещания вид (най-вече при "зайците") в моето училище. Аз очаквах задръстени, скучни хора,които не отделят поглед от учебника(може би, защото всеки казваше нещо такова при споменаването на "Математическа гимназия"). Оказа се че не е точно така. Напълно.. нормални са. Весели, понякога прекалено разлигавени, но и сериозни. Аз не пуша, не пия. Достатъчно съм си "чалната", че и алкохол да ми замъглява мозъка... От тази седмица започнах да тренирам баскетбол. Уча, когато трябва, забавлявам се, когато мога. Не съм нито кифла (съжалявам, така съм свикнала да наричам тези от първия вид), нито бих казала, че съм най-послушното и примерно дете на света. Това е. Просто сме свикнали да гледаме тези, които изпъкват сред тълпата като се обличат като "магистралки" и не забелязваме останалите.

Пияното момиче е съквартирантка на една моя съученичка

Аха, сега ми се изясниха доста неща... Значи свобода е намерило момичето - далеч от "контрола" на мама и тати... Имаше такива и при нас, но само дето ние бяхме студенти и над 19 годишни...

ами че и аз като бях на 15 пиех бутилка водка преди училище (1ва смяна), ама рядко де, зимата най-вече иначе вино или бира, като се замисля от 8ми до 11 клас доста време съм бил неадекватен, а това беше преди 10 години и цигарките бяха евтини и имаше промоция бутилка водка и кутия натурален сок за 3.20.....

Въпрос на възпитание и морал. Докато вижда тати как вкъщи мята ракиите, бие мама и псува на майка и детето ще е такова. Отделно в България да си алкохолик си е геройство, а най-големия алкохолик е най-големия герой. Да, ама не за дълго... Акълът или идва на време или идва, но прекалено късно.

Докторе, направо сух режим да направят - току-виж се оправи нещо?! Не, не смятам, че това ще е решение! Пак ще се намерят начини и средства. Въпросът опира до възпитанието. Никой не пие 7 водки ей така... Още по-малко на 15... Вече депресия ли е това, мода ли е - не знам, ама не е нормално - това е факт.

Никой не пие 7 водки така ли ?

Ами ето ти отговора :

ами че и аз като бях на 15 пиех бутилка водка преди училище (1ва смяна), ама рядко де, зимата най-вече иначе вино или бира, като се замисля от 8ми до 11 клас доста време съм бил неадекватен, а това беше преди 10 години и цигарките бяха евтини и имаше промоция бутилка водка и кутия натурален сок за 3.20.....

пиел по бутилка преди училище, ама рядко ....

Та - никаква депресия не е.Както и преди ти казах -не търсете под вола теле.

просто келешлък.

Ти работиш ли а,работиш друг път.

Кой ти даде пари - мама и тате,и сигурно знаят че пиеш,нали?

Няма да седнете да научите нещо ами се наливате с пиене - няма що.

И се мислиш за голяма работа вече като къркаш.

Ще стане от тебе супер АЛКОХОЛИК - е това ще стане.

Няма да стане ЧОВЕК

Един :)пак няма да ви оправи - то сте се изродили отвсякъде бе

Скачате по съученик и му крещите "Умри"

Трябва да има наказание,затвор за такива "родители" - няма друго спасение.

Те само раждат,бетер животни.

Изродчетата във възпитателни училища!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.