Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Десетки хиляди ученици пият по 5 ракии на ден

Featured Replies

Какво да кажа, съвременните пиячи, не пият това, коети им харесва, а това, което ги кара да мислят, че са интересни пред другите.

• Отговори 142
  • Прегледи 19,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти работиш ли а,работиш друг път.

Кой ти даде пари - мама и тате,и сигурно знаят че пиеш,нали?

Няма да седнете да научите нещо ами се наливате с пиене - няма що.

И се мислиш за голяма работа вече като къркаш.

Ще стане от тебе супер АЛКОХОЛИК - е това ще стане.

Няма да стане ЧОВЕК

Един :) пак няма да ви оправи - то сте се изродили отвсякъде бе

Скачате по съученик и му крещите "Умри"

Трябва да има наказание,затвор за такива "родители" - няма друго спасение.

Те само раждат,бетер животни.

Изродчетата във възпитателни училища!!!

Мда, от много време смятам, че сериозно трябва да се обмисли как да бъдат наказвани родителите.

Жал ми е за тях, когато загубят син/дъщеря, но от друга страна не трябва да забравяме, че почти винаги половината вина е тяхна. А и българите ще започнеме да гледаме сериозно на децата си, чак когато видиме и ние "дебелата пръчка".

За подобно провинение, според мен по един месец интернат/затвор или обществено полезен труд за ученичката и нейн родител - ще им дойде доста "отрезвяващо" и образователно.

После една седмица (месец или изцяло при системно нарушение) затваряне на заведението, където са я пуснали вътре, пък ще послужи за пример на много други собственици на дискотеки.

И накрая по една седмица обществено полезен труд за приятелите й, които 100% са я черпили и насърчавали - ще ги накара да се замислят и те малко следващият път.

Т.е. виновни са всички и както виждате могат да бъдат наказани, така че да си вземат поука, но просто нямаме закони и политическа воля да си опазим младото поколение.

Надявам се поне, че заради инцидента тази ученичка няма да близне скоро алкохол...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Майко мила ... верно ли Док :) ... 11 часа сутринта ... как им се пие в този ранен час !

Такава е модата мой човек.. пий колкото можеш да изпиеш, да се направиш на голямата работа и после в болницата с натравяне от водка ...

основното е родителската среда и на второ място колко е ТЪП индивида, всъщност колко е умен де хах ако средата вкъщи е спокоина и цари разбирателство и индивида е умен,не могат да се случват такива неща те сами са си виновни

Редактирано от ivanov3333 (преглед на промените)

Светски приказки... ааахх тръгнали сме да се възмущаваме как някаква хлапачка се напила... чак до болница стигнала... "ооо, колко са лоши времената!", "в какъв ужас живеем", "модата к'ва била..." ... БЛА БЛА БЛА БЛА! еми възмущавайте се! чешете си пръстите по клавиатурата... на мен ми е по-болно да ви гледам как се вайкате и отчайвате... животът е такъв какъвто си го направиш...

Светски приказки...

ааахх тръгнали сме да се възмущаваме как някаква хлапачка се напила... чак до болница стигнала...

"ооо, колко са лоши времената!", "в какъв ужас живеем", "модата к'ва била..." ... БЛА БЛА БЛА БЛА! еми възмущавайте се! чешете си пръстите по клавиатурата...

на мен ми е по-болно да ви гледам как се вайкате и отчайвате...

животът е такъв какъвто си го направиш...

Всеки проблем трябва да се обсъжда и анализира, за да се достигне до решение, да се подобри обществото. С тая философия "всеки - за себе си" до никъде няма да я докараме.

Трябва да си помагаме и най-важното - трябва да помагаме на младите, защото в тия времена не им е хич лесно да живеят в България.

Особено с "примери" като теб.

Онзи ден слушах една групичка 7-8 клас момченца да се възмущават, че са им искали лични карти за бира... :help:

Всеки проблем трябва да се обсъжда и анализира, за да се достигне до решение, да се подобри обществото. С тая философия "всеки - за себе си" до никъде няма да я докараме.

Трябва да си помагаме и най-важното - трябва да помагаме на младите, защото в тия времена не им е хич лесно да живеят в България.

Особено с "примери" като теб.

ооо... да... :) браво. като гледам има няколко потребителя с повече от хиляда поста. Сигурно с доста са помогнали на горките деца, които пият по неволя.

Да... сигурен съм, че ТРЯБВА да се обсъди всеки проблем... но надали, за да се подобри обществото.

Лицемер! :) Ще ми кажете, че няма да предпочетете да помогнете на Вашето дете, а на няк'во случайно по улицата?!

Оле. И пак се започна. "Не им е хич лесно да живеят в България". "Хей, но виж... ако дойдат в чужбина ще си намерят работа, горките... и ще живеят много по-добре". "В България е невъзможно за обикновения човечец да живее добре". "Българите били такива, българите били онакива." Бях зад граница почти две години. И като казвам, че е същото л*йно Запада, знам какво говоря.

Повръща ми се от такива като Вас, господине.

Ти работиш ли а,работиш друг път.

Кой ти даде пари - мама и тате,и сигурно знаят че пиеш,нали?

Няма да седнете да научите нещо ами се наливате с пиене - няма що.

И се мислиш за голяма работа вече като къркаш.

Ще стане от тебе супер АЛКОХОЛИК - е това ще стане.

Няма да стане ЧОВЕК

Един :)пак няма да ви оправи - то сте се изродили отвсякъде бе

Скачате по съученик и му крещите "Умри"

Трябва да има наказание,затвор за такива "родители" - няма друго спасение.

Те само раждат,бетер животни.

Изродчетата във възпитателни училища!!!

Ами Публикувано изображение, защото не знаеш за какво става въпрос, относно тези ГЛУПОСТИ които си написал явно са смс от космоса и е безмислено да ги обсъждаме, защото поотраснах и разбрах много съществени неща за които има смисъл, това че мразиш хора като мен защото са те мачкали в училище си е за твои проблем, защото ти си слабия който го е страх от непознати неща, а това е възрастта в която се осъзнава реалния свят с неговите последстия, нрави, обчай, норми, практики и най-вече двуличност.

Истината е че светът е жесток, не е правилно да скачаш върху съученик и да викаш умри, да така е, обаче по-добре ли е след 3-4-5 години да хванеш един калашник и да разстреляш половината клас като в америка, не може да е докрая и душата в рая, идеализмът за които говориш, можеш сам да си живееш в него докато не ти се отключи нещо приятелю я тогава дано не съм до теб.

а за частта с човека смея да твърдя че от мен стана човек, рядко пия, ходя от понеделник до петък на работа, работя свясна работа, имам кола и си плащам ипотеката, деца по-натам засега....

Ти не си тоя дето ще съди, това всеки може да го пише, тоя е такъв ония онакъв, а ти какъв си? Ако си мислиш че не мога да те обидя жестоко се лъжеш и кои въобще ти дава това право, да доста си смел на думи затворен твоята безценна панелна кутийка, май нещата от училище се повтарят чисто и просто в по-големи мащаби.

Редактирано от Madonna
Без цинизми, моля! (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

През последните 10 години броят на пиещите младежи в България е скочил три пъти, а на момичетата се е увеличил шест пъти. По пет ракии на ден пият между 15 000 и 25 000 от българските ученици.

Публикувано изображение

Това показва статистика на Националния център по наркомании, цитирана от вестник "Монитор".

Според сметките на докторите става дума за 6% от децата между 13 и 18 г. Изследване от 2008 г. твърди, че 5% от гимназистите пият всеки ден, като обикновено редуват 2,5 л бира, 1 л вино или по 250 г ракия. Децата в градовете наблягат на алкохола значително повече, като близо 20% от тях признават, че на последния купон са изпили повече от 300 г концентрат.

Алкохолният проблем наистина се увеличава, особено сред децата и младежите, обясни доц. Соня Тотева, директор на Държавната психиатрична болница за лечение на алкохолизъм и наркомании в Суходол, цитирана от "Дневник".

Според нея в момента е модерно учениците да изсипват 100-200 мл водка в двулитрова бутилка бира и да я изпиват през междучастието. Този тип пиене е много опасно за децата, но се налага не само в България, а и в световен мащаб, допълни доц. Тотева.

news.dir.bg

Лошо, много лошо :sobbing:

То, че е лошо, лошо е, ама аз не познавам хора(ученици), които да пият ракия... ако пият, пият по малко. Попринцип са на бира, водка и някои уиски... ама ракия...

На 31 декември 2008 за пръв път видях един познат да пие вино, а до този момент не бях виждал, че и от тогава не съм виждал. Освен това, ракия пък никога не съм виждал някой познат да пие. Бира или водка през междучасията и прочие, също не съм виждал до сега, било е само по поводи - рождени дни, именни дни, нова година и прочие.

Йеа бейби, гаси якото. И само с ракия ли минават?

Трябва да вземат драстинчни мерки , ужас !

То само ракия да беше щеше да е добре. Ми то и водки има ами и на всичкото отгоре и ментета, защото са по-евтини. Ами не е редно да ходят на училище пияни и да "миришат" на алкохол като "бъчви" от един километър и със това да се хвалят.

Редактирано от iordanoff (преглед на промените)

Незнам ама във днешно време младото поколение нямаме ОПРАВИЯ! Незнам какво може да ни оправи... може би ако се върне старото време както всичко е било забранено едно време и като е имало режим! Тогава ще видим дали ще срещнем някой непълнолетен по улиците или дискотеките да кърка или да се друса като свиня!

понеже работата ми е такава , карам такси вече почти 3 години. всеки петък и събота вечер ги карам на "дупешка" дискотека и виждам........ абсолютен разврат и пиянство !!! :speak: момичетата пият и пушат повече.... :doh: имало е моменти направо съм се отвращавал....... :vomit::white flag::clap::) ужасни са ........ :scared2:

• 4 седмици по-късно...

Как понасяте на толкова много алкохол не знам

Ами най-вероятно с тренировка се свиква. Ама тези евтини ракии и бири, най ги мразя. Като ще се пие поне качествено, с повод и умерено, а не като някакъв алкохолик те се влачиш на 4 крака като куче. :cool:

А позитивно заглавие би изглеждало така: "Над 95% от учениците изобщо не стигат до 5 ракии на ден !" Тези цитирани цифри са около 5% , и не са показателни за да се вадят изводи за всички ученици !

• 2 седмици по-късно...

Имам 18. Не пия... За вбъдеще-Не знам.Едва ли....

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз пък и да искам не мога да пия...на мен алкохола и цигарите не ми вървят :angry: Колкото до статията ... абе вие нищо не знаете тогава... в моето училище си носят патрончета в чантите .. вие :)Какви случай е имало.. не е истина, просто това е грозната истина ..

Като бях под 18 години ми беше толкова яко да се напивам, като имам и няколко тежки преживявания. Но в последната година - 2, след като ми е позволено и от закона, не е толкова интересно и не съм се напивал така, като концентрат пък не съм близвал(с 2-3 изключения), само бира.

250 ракия, не е чак толкова много, но ако се изпие на веднъж е дори опасно. Но да се пие всеки ден по толкова,

ние поне си тъсихме причини и пиехме 3-4 пъти месечно :D

Аз пък и да искам не мога да пия...на мен алкохола и цигарите не ми вървят :angry:

Колкото до статията ... абе вие нищо не знаете тогава... в моето училище си носят патрончета в чантите .. вие :)Какви случай е имало.. не е истина, просто това е грозната истина ..

Докато бях ученик бях по-цивилизован, пиех само зимата и то чай с ром, а не водка ;) (говорим, какво съм пил в училището )

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Аз пък и да искам не мога да пия...на мен алкохола и цигарите не ми вървят :angry:

Колкото до статията ... абе вие нищо не знаете тогава... в моето училище си носят патрончета в чантите .. вие :)Какви случай е имало.. не е истина, просто това е грозната истина ..

За жалост в една или друга степен, навсякъде е така...

Крайно съм озадачен от случващото се...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.