Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Десетки хиляди ученици пият по 5 ракии на ден

Featured Replies

абе не е редно ама и аз като ученик се доказвах и пиех сега сигурно за 1 година изпивам толкова колкото като ученик съм изпивал за седмица, изключваме морето.....

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 142
  • Прегледи 19,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Ученици се биха за бутилка уиски

Публикувано изображение

Бой е избухнал между ученици заради бутилка уиски, която те не могли да разделят след бурен среднощен купон.

Инцидентът е станал късно снощи в столицата. Един от пострадалите е бил откаран в болница, предаде PRO.BG, цитирана от БГНЕС. Освен с полицията, младежите се сблъскали и с родителския гняв. Заради инцидента, родителите могат да бъдат глобени с между 300 и 500 лева, защото непълнолетните им деца са извън домовете си след 22 часа.

Ученици били на възраст 16-17 години и празнували с много алкохол рождения ден на своя приятелка в квартал "Изгрев". Час след като трябва да са по домовете си, младежите се сбили - първо в двора на къщата, където е купона, а после и на улицата. Скандалът избухнал заради малкото останало уиски, с което 16-годишният Александър си тръгнал от забавата. Бутилката пък поискал друг купонджия.

Пострадалото момче е със съмнение за мозъчно сътресение. Друг негов приятел е с рана на главата, но отказал лечение. На злополучния купон всеки от младежите изпил по минимум 300 грама, твърдят очевидци.

Между 15 000 и 25 000 български ученици употребяват алкохол ежедневно, показва статистиката. Основната причина за това е слабият родителски контрол.

news.dir.bg

Преди години,когато съседските деца бяха в училищна възраст пиеха яко всяка вечер,а родителите оправдаваха поведението им с това,че всички деца пият и техните не трябва да са изключение. Мисля,че преди всичко от родителите зависи дали децата им ще се правят на герои,напивайки се до смърт или ще изберат друг начин да "блеснат" в очите на другите.

Нека пият бе. Барем се изчисти малко генния басейн на населението. Това, че са деца не ги оправдава. 16-17 години си е една съвсем сериозна възраст - то акъла и менструацията имат нещо общо. Ако не ти дойде на време...не го и чакай. Камен Донев го е казал на времето - боя на разгражда, той изгражда. Вече масово родителите са си оставили децата на автопилот. Гледам ги пред вкъщи - сега е лято и от сутрин до вечер тичат по улиците. Изпочупили са ни оградата, издраскали са ни плочките, хвърлят боклуци - никакво възпитание. И даже имат уста пред майка ми, която е жена на възраст. А родителите? Никакви ги няма да си видят децата им какви са зверове. Като не могат да гледат деца, да не ги правят баси!

Редактирано от Amadea (преглед на промените)

Вие път като почнете с тия ученици...Много ученищи пушат, много пият... Ми какво да правим? Цял ден да психясваме над тъпите учебници ли? :hush: И ние сме хора, и ние имаме тези права! Не съм съгласен обаче че трябва да ходим пияни на училище. Сега съм 9 клас и не съм се сблъсквал със случай някой съученик да идва пиян.

Редактирано от GiGab¥Te (преглед на промените)

Ти ако седенето над учебника му викаш психясване да те видя след някоя друга година как пък ще психясваш от работа. Разбира се, че много хора пият и пушат - само че е жалка и гадна гледна да гледаш "пишлемета", да се бият за 200мл уиски (предполагаемо от ония спирт от по 5-6 лв). Жалко е да гледаш псевдо-гъзарчета да се влачат и да повръщат по улиците, а още да нямат 18. Никой не е казал, че трябва да не се пие и да не се пуши, но всичко си има мярка. Като съчетаеш липсата на акъл, с липсата на възпитание и липсата на мярка - ето ти ефекта.

Ти ако седенето над учебника му викаш психясване да те видя след някоя друга година как пък ще психясваш от работа. Разбира се, че много хора пият и пушат - само че е жалка и гадна гледна да гледаш "пишлемета", да се бият за 200мл уиски (предполагаемо от ония спирт от по 5-6 лв). Жалко е да гледаш псевдо-гъзарчета да се влачат и да повръщат по улиците, а още да нямат 18. Никой не е казал, че трябва да не се пие и да не се пуши, но всичко си има мярка. Като съчетаеш липсата на акъл, с липсата на възпитание и липсата на мярка - ето ти ефекта.

Нека пият и пушат - ставяй ги.

Щом седенето пшред учебниците е "психясване" за него - нека си се чувства нормален като свиня :ph34r:

Аз даже съм "за" да се забрани задъложителното училище.

Хем дечицата като GiGab¥Te няма да психясват пред учебниците, хем тия, на които им се учи, ще се чувстват добре в училище и няма да има пияни и/или дрогирани прасета , които да им пречат.

Да хващат пътя ощ

е на 12-13 години, да отива тв мините да копаят кюмюр, та на 20 да си умират кротко и почтенно, без да се месят на другите в живота.

Свини, а не хора са тия пияните "ученици".

Ксато ми докарат някой такъв "герой" , освен, че му завирам най-дебелата сонда, ами после го закл=ючваме в промивна зала да си се валя в повръщаното и говната цяла ношщ, докато изтрезнее.

Друго според мен една свиня не заслужава.

Е, аз като тийнейджър, ще защитя до някъде учениците. Макар, че аз не си позволявам да се напивам. По-добре както се казва, да се напиваме сега, и да знаем какво е чувството и да знаем до каква степен "носим" на пиене. От колкото след време като си купим коли да отнемаме човешки животи.

Редактирано от iordanoff (преглед на промените)

Това не се отнася само за учениците. Всичко трябва да е с мярка - зрелите пияници да не са по-красива картинка? Свинщина отвсякъде. Но за едно съм съгласна - и това не включва само алкохола и цигарите. Училището НЕ трябва да е задължително и трябва да има дисциплина. Който не може/не иска да го посещава - поне да не пречи на другите. В про-гимназията имаше една мърша - от някакво богаташко семейство беше. Супер противен човек. Едвам завърши 7-ми клас, ами и пиеше, пушеше, тормозеше физически и психически други деца. Имаше даже две момичета, които не искаха да идват на училище заради това нищожество. Техните я записваха в частни гимназии, от там я изключваха и т.н. Не знам - май завърши гимназия. Последно чух, че се е продрусала с амфетамини до степен до която дори не е за гледане. То си беше ясно още в 5-ти клас, че си е нищожество и ще си остане такава. Не искаше да идва на училище, а родителите й, чиято репутация в града не е по-хубава от нейната, защо изобщо се напъваха да наливат хиляди левове за да може накрая да завърши спортно училище (една от най-прогнилите гимназии в Плевен сега)? Да я бяха оставили - че не помогна на себе си, не помогна, ама поне на останалите да не пречеше. Свинщината е пълна, а "децата" изобщо не са оправдание. Подобни зверове още не съм виждала, хем че съм на възраст вече :)

От малки се пропиват вече.... Това ли са им заниманията, на пейка в парка с бира... А вече не е бира, а направо ракия.

• 2 седмици по-късно...
  • 3 месеца по-късно...

Тази информация ме подтикна да търся тема свързана с алкохола.Може би точно тази не е най-подходящата,но не ми се иска да отварям нова.

Според мен у нас положението не е по-различно от това в Германия.Все по-често се срещат деца,които употребяват редовно алкохол.Каква е причината да посягат към чашката от ранна възраст - мода,подражание или просто начин да избягат от проблемите?

Редактирано от Moira (преглед на промените)

Какви проблеми??? Висчко е до възпитание, но не само от родителите а и от обществото. Докато се продава алкохол на лица под 18г, докато се допускат лица под 18г в дискотеки няма да престанат тези неща. А и не само да се спре да се продва. Полицята трябва да проверява всичко и навсякъде - всичките паркове са пълни с непълнолетни които пушат и пият. Трябва да се въведе вечерен час, НО и да се спазва. Трябва разбира се и ние да даваме пример, като не пием всяка вечер в домашни условия.

Тази информация ме подтикна да търся тема свързана с алкохола.Може би точно тази не е най-подходящата,но не ми се иска да отварям нова.

Според мен у нас положението не е по-различно от това в Германия.Все по-често се срещат деца,които употребяват редовно алкохол.Каква е причината да посягат към чашката от ранна възраст - мода,подражание или просто начин да избягат от проблемите?

Moira , ти виж тази тема :

Десетки хиляди ученици пият по 5 ракии на ден

те германчетата пасти да ядат пред нашите ... Малките шлюкат по 5 ракии от 53 градусовата на дедо :biggrin: !

Мисля,че положението е отчайващо! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

До блока в който живея има градинка в която редовно пият деца от близките две училища.Никой не смее да им направи дори забележка.Имам чувството,че пиенето на алкохол от деца е прието от обществото ни като нещо нормално.

Абе доста по-различно е положението тука. Докато в Германия всеки втори се напива, тука всеки десети не се напива...
  • 2 седмици по-късно...

Е, аз като тийнейджър, ще защитя до някъде учениците. Макар, че аз не си позволявам да се напивам. По-добре както се казва, да се напиваме сега, и да знаем какво е чувството и да знаем до каква степен "носим" на пиене. От колкото след време като си купим коли да отнемаме човешки животи.

Божеее,нямаш акъл определено.

И сега убивате по пътищата

Децата имат куп пороци и извършват престъпления, защото родителите им не се грижат достатъчно за тях. Докато има родители-идиоти, ще има деца-кретенчета. Цялото общество е болно. Ако това не се промени, ще патят всички... все по-често и по-често.

Децата имат куп пороци и извършват престъпления, защото родителите им не се грижат достатъчно за тях.

Докато има родители-идиоти, ще има деца-кретенчета. Цялото общество е болно. Ако това не се промени, ще патят всички... все по-често и по-често.

...

Мисля,че преди всичко от родителите зависи дали децата им ще се правят на герои,напивайки се до смърт или ще изберат друг начин да "блеснат" в очите на другите.

Възпитанието от родителите има значение до пубертета (да кажем до 7 клас). След това децата би трябвало сами да могат да различават "правилното" от "грешното" и да преценяват ситуациите.

Тези тинейджъри много добре знаят, че прекаляването с алкохола/цигарите/психотропните е опасно. Друг е въпроса, че не им пука. Не можем да упрекнем родителите, че не ги следят 24/7, т.к. ако има среда и предпоставка - тинейджъра винаги ще се "изяви", независимо какво са го възпитавали. А сред учениците е достатъчно да има една гнила ябълка и всички ще тръгнат.

За да се спре всичкото това - трябва железен контрол над продажбите, в самите училища, глоби за родители и учители, и разбира се строги наказания за учениците дори при първо провинение. Трябва цялото общество да участва в контрола и всички по веригата да носят отговорност.

Не знам за вас, но аз не виждам кога някое правителство ще приеме подобни мерки...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Възпитанието от родителите има значение до пубертета (да кажем до 7 клас). След това децата би трябвало сами да могат да различават "правилното" от "грешното" и да преценяват ситуациите.

Тези тинейджъри много добре знаят, че прекаляването с алкохола/цигарите/психотропните е опасно. Друг е въпроса, че не им пука. Не можем да упрекнем родителите, че не ги следят 24/7, т.к. ако има среда и предпоставка - тинейджъра винаги ще се "изяви", независимо какво са го възпитавали. А сред учениците е достатъчно да има една гнила ябълка и всички ще тръгнат.

За да се спре всичкото това - трябва железен контрол над продажбите, в самите училища, глоби за родители и учители, и разбира се строги наказания за учениците дори при първо провинение. Трябва цялото общество да участва в контрола и всички по веригата да носят отговорност.

Не знам за вас, но аз не виждам кога някое правителство ще приеме подобни мерки...

Можем да упрекнем родителите, защото носят отговорност за действията на отрочетата си до тяхното пълнолетие, което не настъпва на седемгодишна възраст. Всички странични фактори не биха имали въздействие, ако у дома дисциплината е желязна и човечността и изрядността се налагат чрез поведението на родителите.

Самотната гнила ябълка обикновено бива подритвана. Трябват повече. Има ги и ще продължават да се множат, защото много от тях са стимулирани от примера на родителите си или пък от тяхното престъпно безхаберие и незаинтересованост.

Ако търсим ученическа дисциплина, трябва да отидем в Япония. Там и в коридорите на училищата е по-тихо отколкото в църква. Така е, защото нарушителите незабавно биват отхвърляни от цялото общество и бъдещето им е задраскано.

"Трябва цялото общество да участва в контрола и всички по веригата да носят отговорност". Да, но само с пожелания ние никога няма да се отдалечим от любимото си дърво - кривата круша.

Само жестоки санкции могат да спрат развала на нашето общество, но почти никой не желае да ги наложи. Бягането от отговорност е основният български национален спорт. Следващият по ред е бягането от България... Дано е далече времето, когато няма да има кой да ги упражнява. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

• 1 месец по-късно...

Веселите запивания в тийнейджърските години могат да доведат до по-сериозни психични проблеми в бъдеще, предупреждават учени.

Големите дози алкохол нарушават производството на хормони на стреса, което води до проблеми като депресия и тревожност.

Според учените пет питиета, изпити за отрицателно време, са прекалено голямо количество за един млад човек. За момичетата не се препоръчва да пият по повече от четири чаши алкохол на вечер.

Независимо от това повечето момичета и момчета не спазват препоръките на лекарите и злоупотребяват със спиртните напитки.

Изт.

• 2 седмици по-късно...

5 ракии и две-три тревички на ден...че колко му е :) само, че отначало е интересно и приятно, а после се появяват алкохолиците и наркоманите. Броят на бъдещите такива всеки ден расте. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Да се хвалиш, че на 10 години пушиш трева в днешно време е геройство, същото се отнася и за алкохола. :)

• 1 месец по-късно...

Ами, това изобщо не е нормално. Освен, че в компанията, в която се намира даденият човек така и родителите са виновни, тъй като голяма част от тях не се интересуват цялостно от децата си и съответно те търсят внимание другаде. Но за мен това на 15-16 години лапе да пие ракия и да се прави на много голямо е абсолютна глупост и това доказва, че те нямат ценностна система и морал, които да следват.

Може би малко избързвате с заключенията... наистина сте по възрастни от мене с поне 15/20 години,но тук трябва да се има в предвид дали ти самия го искаш.Мога да кажа ,че съм пробвал доста неща с които не съм особено горд и единственото което се задържа като порок е че пропуших.Добре Ок надали има някой тук та дори и възрастен ,който да оправя по 5 ракии на ден то с това темпо ще си скапеш черния дроб за броени години.. Прибързвате и то доста..Цифрите са си цифри.. .

Не забравяйте че и вие сте били на нашите години и вие сте искали да опитате я от това я от онова,въпроса е не с кой се събираш ,а по скоро какво ти се иска.Правителството наскоро се усъзна ,че има пазар на медицински бележки... ми добро утро бележка можеш да си намериш точно с 1 телефонно обаждане за няма и 5 минути.Смятам,че не това е проблема от който трябва да се вълнуваме

съжелявам за правописните и пунктоационни грешки все пак :cool:

Има едно нещо наречено "бунта на младите". Рано или късно младите изпитват нужда да станат самостоятелни, и започват да се противопоставят на родителите си и обществото като цяло. И понеже са млади интересите им се менят постоянно. На единия ден са спортисти, на втория художници, на третия алкохолици и така. Пие се и се употребяват наркотици защото се повишава настроението и много по важното, това е в разрез с правилата наложени от родителите и обществото. И аз и приятелите ми като млади се напивахме като свине и беше геройство да не ходиш седмица на училище, а да пиеш тая седмица като смок и да не изтрезняваш. Това се прави най вече за пред хората. Майка ми и баща ми например сравнително спокойно приемаха че се напиваме редовно с брат ми. Много яко беше, когато баща ми ни канеше на чашка да се напиваме вкъщи. Първите няколко пъти беше яко, но когато видяхме че не правим впечатление спряхме въобще да пием вкъщи. Малко по късно, не само ние, а цялата компания престана с тоя алкохолизъм. Дет се вика който не лудува на младини няма сърце, а който лудува когато вече не е млад няма акъл.

бях 12-13 годишен когато дядо извика цялата фамилия за да почерпи баща ми с чаша вино по случай навършването му на 43 години. това беше първата чаша алкохол дето баща ми изпи, дядо ни учеше нас хлапетиите, че истинските мъже не пият докато не спрат да правят деца,

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.