Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добри домакини ли са жените?

Featured Replies

Всички говорим за рецепти и разни манджи, но аз реших да вмъкна едно въпросче на което се спират голяма част от мъжете според мен, а именно добри домакини ли са жените? При започването на семейни начела, или в първите дни от сключването на граждански брак се питаме за едно от важните неща в живота, домакинската работа. Според някои хора жените са добри домакинки, според някои не чак толкова, според някои не. До някъде мързела си показва рогата, но има жени напълно отдадени на домакинската работа през уикенда, и това са жените които обичат чистотата и уютния дом. Нека всеки от вас който прочете написаното от мен изрази мнението си.

Редактирано от Vankatabe (преглед на промените)

Всички говорим за рецепти и разни манджи, но аз реших да вмъкна едно въпросче на което се спират голяма част от мъжете според мен, а именно добри домакинки ли са жените? При започването на семейни начела, или в първите дни от сключването на граждански брак се питаме за едно от важните неща в живота, домакинската работа. Според някои хора жените са добри домакинки, според някои не чак толкова, според някои не. До някъде мързела си показва рогата, но има жени напълно отдадени на домакинската работа през уикенда, и това са жените които обичат чистотата и уютния дом. Нека всеки от вас който прочете написаното от мен изрази мнението си.

домакинка е леля ти Пенка дето офиса и е вляво до портала :ph34r:

Ами мисля, че няма отговор на този въпрос, защото има жени и жени. Някои са добри други не, но най-важното е да не го виждат като задължение

Ами мисля, че няма отговор на този въпрос, защото има жени и жени. Някои са добри други не, но най-важното е да не го виждат като задължение

Пич, не се заблуждавай - то си Е задължение :ph34r::):baby:

Пич, не се заблуждавай - то си Е задължение :ph34r::):baby:

Мда, задължение си е. Но има разлика, когато го правиш с кеф и когато го правиш насила :baby:

Мда, задължение си е. Но има разлика, когато го правиш с кеф и когато го правиш насила :baby:

Аз съм от тези дето не го правят с кеф :ph34r: ,обичам да ми е чистичко,не съм прасенце все пак :)

Първо - като пишеш домакинки, да подразбираме ли, че имаш в предвид домакини ? :ph34r:

Второ - тази тема не е за тука, сигурна съм...

И трето - всеки го мързи понякога, но това далеч не значи, че не поддържа дома си чист и уютен !

И на мен ми тежи това пусто чистене,ама няма начин.

Най-мразена е прахосмукачката,плюс това ми стресира и ангорката

sad.gif

• Автор

Аз съм от тези дето не го правят с кеф :ph34r: ,обичам да ми е чистичко,не съм прасенце все пак :)

Браво "минкова" съгласен съм с тебе, все пак това е едно от първите задължениа на една жена. Това че някои хора ги мързи е отделен въпрос според мен, всичко си зависи от навиците на жената и това как е научена.

П.П: Сърласен съм и с потребител, задължение си е.

Браво "минкова" съгласен съм с тебе, все пак това е едно от първите задължениа на една жена. Това че някои хора ги мързи е отделен въпрос според мен, всичко си зависи от навиците на жената и това как е научена.

ти ли чистиш в къщи?Ще те взема,па аз ще оправям счупените шкафове :) ,щото и това си е задължение. :ph34r:

П.П: Сърласен съм и с потребител, задължение си е.

я момент, момент - и защо трябва да е първо задължение на една жена? Че и навици да има...

Ти като си мъж и какво? Ще живееш в кочината ли?

Вариантите са два: или си мърльо и си седиш в мизерията или искаш да ти е чисто и подредено и жертваш от времето си за да си почистиш свинщините.

ОК задължение е, но ако го виждат като такова почват да ти държат сметка и почват проблеми

ОК задължение е, но ако го виждат като такова почват да ти държат сметка и почват проблеми

ти си мятай мръсните чорапи насред хола пъкда видим коя ще те изтърпи :ph34r:

я момент, момент - и защо трябва да е първо задължение на една жена? Че и навици да има...

Вариантите са два: или си мърльо и си седиш в мизерията или искаш да ти е чисто и подредено и жертваш от времето си за да си почистиш свинщините.

Не бе, Ванката имаше предвид, че чистенето си е задължение и на мъже и на жени ако живеят самостоятелно, но пред мъжете винаги стои опцията да се оженят. :ph34r:

• Автор

Съгласен съм и с теб и с 887103585 в случая и двамата сте прави но... при положение че повечето мъже са на работа по 10-12 часа и се прибират капнали според мен имат нужда от почивка а не от още работа, ако живееш сам тогава това е друго, говориме ако си семеен. Аз си чистя все пак ама си е друго като пипне жена, а ние мъжете набързо само колкото да личи че е чистено. Да не забравим и уикенда през почивните дни има повече време за това и смятам че е най добре да се включат и мъжа и жената в едно семейство в почистването на дома.

Аз па да ти кажа ,че има и жени ,които работят по толкова часове и никой не ги пита дали са капнали или не.

• Автор

Аз па да ти кажа ,че има и жени ,които работят по толкова часове и никой не ги пита дали са капнали или не.

Има не казвам че няма, точно за това е уикенда според мен. После идва ред на развлеченията по кафетата и тем подобни.

Има не казвам че няма, точно за това е уикенда според мен. После идва ред на развлеченията по кафетата и тем подобни.

Уикендът е за почивка ,колкото по-малко цапаш,толкова по-малко ще чистиш.

• Автор

Уикендът е за почивка ,колкото по-малко цапаш,толкова по-малко ще чистиш.

Така е, ти като си на работа няма кво толкова на нацапаш, най-много две чинии и три чаши и да пуснеш пералнята двапати в седмицата. Че уикенда е за почивка да ама според мене е добре да се свърши нещо полезно а не да се излежаваме като царе.

Май номера е да мислиш какво си цапаш, а и като помагаш на жена ти това само може да я направи по щастлива. Така всички остават доволни :rolleyes:

Така е, ти като си на работа няма кво толкова на нацапаш, най-много две чинии и три чаши и да пуснеш пералнята двапати в седмицата. Че уикенда е за почивка да ама според мене е добре да се свърши нещо полезно а не да се излежаваме като царе.

Ти май някакъв проблем имаш с нежния пол. :rolleyes:

• Автор

Май номера е да мислиш какво си цапаш, а и като помагаш на жена ти това само може да я направи по щастлива. Така всички остават доволни :rolleyes:

Именно, и така остава повече време за развлечения а не единия да си чупи ръцете и краката по цял ден а другия да се мота из кафетата. Като помогна на жена си после двамата ше имаме повече време за развлечения и разни такива.

че аз, ако чакам "уикенда", значи трябва да живея в кочина...Ходя по 8 часа на работа и винаги намирам време за прахосмукачката, за триене на праха, за чиниите вечер и за готвене. А събота и неделя вече е по-основничко :rolleyes:

• Автор

че аз, ако чакам "уикенда", значи трябва да живея в кочина...Ходя по 8 часа на работа и винаги намирам време за прахосмукачката, за триене на праха, за чиниите вечер и за готвене. А събота и неделя вече е по-основничко :rolleyes:

Точно това искам да кажа че от време на време пак трябва да се чисти то се знае че е така, Права си иначе че през уикенда се чисти по основно

Да отговоря и на Минкова: Незнам кой с кво има проблеми.

Аз не схващам защо спорите, като в тая тема още не е ясно, за какво иде реч. За домакинята ли ?

Или за домокинката ? Като за второто имаме следната информация...

ДЛЪЖНОСТНА ХАРАКТЕРИСТИКА на длъжността

ДОМАКИН

Клас по НКП: помощен персонал Код по НКП: 4134

I. ОСНОВНИ ДЛЪЖНОСТНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ

1. Организира снабдяването, съхраняването и отпускането на стоки и материали, инвентар, обзавеждане, работни облекла и канцеларски принадлежности.

2. Води картотека на постъпилите материали, инвентар, обзавеждане, работно облекло, канцеларски материали, както и на длъжностните лица, на които са предадени за ползване.

3. Изучава нуждите от закупуване на материали, приема и оформя поръчки и организира закупуването им.

4. Отчита месечно разхода на материали, които не са дълготрайни материални активи.

5. Контролира качеството на доставените материални ценности, организира товаро-разтоварните и преносните работи и оформя съпровождащата документация.

6. Прави предложения за бракуване на ненужни материали, както и за продажбата на излишните.

7. Изпълнява и други конкретно възложени задачи, свързани с длъжността.

II. ОСНОВНИ ОТГОВОРНОСТИ, ПРИСЪЩИ ЗА ДЛЪЖНОСТТА

1. Отговаря за правилното съхраняване на стоките и материалите.

2. Носи материална отговорност за констатирани липси на стоки и материали.

III. ОРГАНИЗАЦИОННИ ВРЪЗКИ И ВЗАИМООТНОШЕНИЯ

1. Длъжността е пряко подчинена на управителя на обекта.

2. При изпълнение на длъжността се осъществяват организационни връзки, и взаимоотношения с всички работници и служители и финансово-счетоводния отдел.

3. Осъществява контакти с ръководители и специалисти от други предприятия и организации по линия на осигуряване на необходимите стоки и материали.

IV. НЕОБХОДИМА КОМПЕТЕНТНОСТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЛЪЖНОСТТА

1. Трябва да знае:

а) нормативните актове и вътрешните инструкции, свързани с получаването, заприходяването и отпускането на стоки и материали;

б) реда и изискванията за съхраняване на различните стоки и материали;

в) нормативните изисквания за първичната счетоводна отчетност;

г) компютърните и други автоматизирани системи за организацията на складовото стопанство.

V. ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА

1. Образование: средно.

2. Друга квалификация: работа с компютър.

3. Професионален опит: над 1 година трудов стаж по специалността, а при липса на такъв - трудов договор със срок за изпитване.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.