Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

19-то Световно първенство по футбол - ЮАР'2010

119 гласували потребители

1. 1. Кой ще спечели Световното първенство?

• Аржентина
      22%
      21
    • Бразилия
      8%
      8
    • Гана
      0%
      0
    • Германия
      18%
      17
    • Испания
      31%
      29
    • Парагвай
      1%
      1
    • Уругвай
      0%
      0
    • Холандия
      17%
      16

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Браво на Португалия, крайно време беше да покажат, че притежават звезди в отбора си и могат да спечелят категорично с/у Северна Корея.

Както стана и след мача Германия - Австралия 4:0 да не бързаме със суперлативите, Сев.Корея не са мерило за абсолютно нищо.
  • Отговори 606
  • Прегледи 40,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Hanibal_Lektar
    Hanibal_Lektar

боже ... какви глупости говорят в момента по Канал 1 не е истина ... ама съвсем малко да разбираш от интернет ще се пукнеш от смех ... Vista му била виновна ... смешкоооо !!!

• Пълната програма за Мондиал 2010 Sportal.bg предоставя на Вашето внимание пълната програмана Световното първенство по футболв ЮжнаАфрика. Днес в Кейп Таун бе изтеглен жребият за групите на

• Ето програмата, в която можете да отбелязвате как са завършили мачовете и класиранията в групите( автоматично се попълват ).

• Автор

Португалия - КНДР 7:0 1:0 Мейрелес 29 мин 2:0 Шимао 53 мин 3:0 Алмейда 56 мин 4:0 Тиаго 60 мин 5:0 Лиедсон 81 мин 6:0 Кр.Роналдо 88 мин 7:0 Тиаго 89 мин

...едва ли имат толкова въпиюща нужда от наставления...

...Всъщност намирам за срещата за несравнимо по-удачен вариант, в сравнение със събитията във френския лагер, друг е въпросът дали и доколко ще има полза от него.

Имат нужда от треньор, който да ги накара да играят като отбор, един вид да хармонизира играта. А срещата с треньора е цивилизован начин да се решат проблемите. Дано да има ефект от нея. Вариантът на Франция по-скоро е удачен за нашето първенстов :sunglasses:

Честита победа на Португалия. Направо попиляха скромния отбор на Северна Корея. Радвам се, че видяхме най-сетне доволно количество голове, а можеше и още :cool:

• Автор

...А срещата с треньора е цивилизован начин да се решат проблемите...

Цивилизован за цивилизованите. Всъщност, още в сряда ще видим резултата от разговора, или по-скоро монолога, съдейки по следващия текст:

Лампард: Капело направи разбор, кризисно събрание не е имало

Публикувано изображение

В английския национален отбор по футбол не е имало кризисно събрание, съобщи халфът Франк Лампард. Звездата на Челси заяви, че медиите са преувеличили в информациите за срещата между играчите и селекционера Фабио Капело, на която просто е бил направен разбор на мача срещу Алжир, завършил наравно 0:0. Това бе второ равенство на англичаните, които предизвикаха гнева на феновете.

"На събранието говори само селекционерът. Ние гледахме мача с Алжир и видяхме колко разочароващо сме играли. Ще се опитаме да даваме повече от себе си на тренировъчното игрище и да започнем да печелим. Имаме психиката за това. Никога не съм мислил, че след отпадането от Интер в Шампионската лига мога да спечеля дубъл с Челси. Трябва да сме позитивни до самия край", заяви Лампард.

Източник: worldcup.sportal.bg

Проблеми има и в лагера на адзурите, и там нещата не вървят:

Липи: Отборът не спазва тактическа дисциплина

Публикувано изображение

Селекционерът на Италия Марчело Липи се оплака, че "адзурите" не са спазили тактическата дисциплина и това е една от причините за сензационното реми 1:1 срещу непретенциозния отбор на Нова Зеландия. "Нещо не е както трябва, щом не можем да вкараме топката в мрежата", каза Липи на пресконференция днес. Селекционерът разкри, че цяла седмица отборът е тренирал да си подава топката по тревата срещу високите и здрави новозеландци. "Но веднага щом бяхме подложени на напрежение по време на мача и започнахме да ритаме топката във въздуха. Не направихме това, което трябваше", каза още Липи.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

...да си подава топката по тревата срещу високите и здрави новозеландци. "Но веднага щом бяхме подложени на напрежение по време на мача и започнахме да ритаме топката във въздуха...

Ето това ми хареса в играта на Германия срещу Австралия - пасове по земята. Това е и тенденцията в съвременния футбол и е крайно време всички треньори и играчи да го осъзнаят. За да се получи трябва и играчите да започнат да се движат на триъгълници, за да може във всеки един момент, този, който е с топката да има поне две възможности за пас. Също така и острите центрирания, а не нек'ви балони, дето свалят гарги.

Много пресилен червен картон днес за Швейцария и Чили се възползваха максимално от това, като владееха играта през целия мач. Все пак швейцарците са започнали да играят грамотен футбол, въпреки липсата на звезди от световна класа в отбора. Отдавам го на треньора :shake_puter:

Браво на испанците ! :yanim:

Само дето можеха да нарпавят същото, което и Португалия днес, ако не бяха изпуснали толкова много положения. :rolleyes:

Проблема на испанците е в завършващата фаза, иначе много положения напраиха, както в миналия си мач, но без резултат :mad:

Може би проблемът им е, че се карат кой да вкара гола? Нямам представа какво е положението в съблекалните, но ако не си оправят играта в нападение на какво ще разчитат? Все пак днес показаха класа и въпреки проблемите успяха да спечелят мача. Да не забравяме, че играха с отбор, чиито най-голям успех е равен пак с Испания преди 28 години :rolleyes:

Браво на Испания, честита победа, показаха мъжество и сила и заслужено постигнаха своята категорична победа над отбора на Хондурас. Един мач изпълнен с много положения и много тръпка. Естествено можеше да очакваме повечко от южно-американците, но те за съжаление не успяха да създадат някое по-опасно положение пред вратата на Касияс, което пък доведе до логичния резултат в края на мача. Големите въпросителни пред Висенте Дел Боске, несъмнено според мен са Фернандо Торес и Давид Вила. Независимо от 2-та гола които испанския нападател отбеляза, пред него се изсипаха множество други положения далеч по-лесни за реализиране от отбелязаните. Колкото до самия Торес, той определено не показа, че е играча който умее да завърши една атака и да решава мачовете в ползва на своя тим. Успех на европейския шампион в класирането си по стълбицата към купата, а колкото до Хондурас не ми остава нищо друго освен да им пожелая до нови срещи и през следващото световно първенство.

Испанците и Португалците неска направиха много добри мачове... за мой късмет биха с над 1 гол и двата и ги хванах в хендикап, така че неска ще празнувам :rolleyes: Фаворит обаче за мене е Аржентина... имат много силен отбор и дори Марадона да им е треньор пак ми се струва че ше вземат купата... иначе съм за Мексико, те са ми любимци, а и още в началото на първенството заложих за тях 1 левче, а коефициента за тях хич не беше малък по това време :yanim:

Редактирано от Eldorado85 (преглед на промените)

• Автор

Може би проблемът им е, че се карат кой да вкара гола?...

И аз мисля така, но този проблем не е нов за испанците. При тях индивидуализмът е някак много по-видим отколкото при повечето от останалите, изключая може би Бразилия и Португалия от присъстващите на първенството. Всеки иска сам да завърши атаката и да блесне, без да се интересува особено от съотборниците си. Вия вече е играч на Барселона, слуховете пращат и Торес там, но аз поне не виждам как биха могли да играят двамата рамо до рамо в един клуб.

На мен снощния мач между Испания и Хондурас, противно на повечето изразени тук мнения, не ми хареса. И не става дума за положения и зрелища, а за обикновена далновидност - положението на Испания в групата и след снощната победа съвсем не е розово, но след втория гол на Вия и пропуснатата дузпа (лична и единствена "заслуга" за това точно на Вия) те се сдобиха с 3 т и голова разлика едва 2:1, т.е. имат само +1 гол повече от швейцарците. Последните имат мач с Хондурас в третия кръг, а Испания ще трябва да играе с Чили (6 т). Сега всичко ще зависи от подхода на испанците към последния мач и може би феновете им ще треперят до последно. А и да не забравяме и още един факт - испанците все още не са срещали пряк съперник за отличия от това първенство.

Торес е в отвратителна форма и няма място в титулярния състав, видя се ясно вчера... Иначе, когато им тръгне играта, испанците са способни на невероятни неща...

Интресно е, че нито един отбор от зона Южна Америка не е загубил в първите си два мача - Бразилия, Аржентина и Чили с по две победи, Уругвай и Парагвай с победа и хикс. Респективно петте нации са лидери в групите си.

• Автор

И Фернандо Торес оплю "Джабулани"

Публикувано изображение

Нападателят на Испания Фернандо Торес стана поредният футболист, който се оплака от топката на Мондиал 2010 - "Джабулани". Испанският национал пропиля няколко възможности снощи при победата на иберийците с 2:0 над Хондурас. Селекционерът Висенте дел Боске включи в стартовия състав Ел Ниньо, който доскоро лекуваше контузия на коляното.

"Доволен съм, че играх в този мач, но ние се нуждаем от повече тренировки с "Джабулани", защото имаме известни проблеми с нея", каза Торес. Испания загуби от Швейцария с 0:1 в първия си мач от групата, а в последния кръг в петък играе с лидера Чили.

Любопитно е, че от португалския лагер не се жалваха срещу топката...

• Автор

E, това е - за някои първенството е вече история, която ще искат да забравят по-скоро. Други пък ще са доволни, че са спечелили мач срещу отбор, който не много отдавна бе световен шампион. На печелившите - честито! На падналите - горко им! Голите цифри сочат: Франция - ЮАР 1:2 и Мексико - Уругвай 0:1. Домакините и петлите вече са само зрители, Мексико остана на второто място, а Уругвай спечели група А.

...И Фернандо Торес оплю "Джабулани"...

На калпава ракета...

Голите цифри сочат: Франция - ЮАР 1:2...

Много се радвам за франсетата. Искрено им пожелавам на всеки международен футболен форум така да се представят :biggrin:

Нигерия - Република Корея - 2:2

Гърция - Аржентина - 0:2

Аржентина - 9т.

Република Корея - 4т.

Гърция - 3т.

Нигерия - 1т.

Гърците се представиха над възможностите си, предполагам отново заради треньора. Дано това да е изключение и от тук нататък всеки път да следват примера на Франция :down:

• Автор

Вдигна се прекалено много гюрултия във френския лагер, а това събитие си има цена и в един момент тя трябваше да се плати. Като цяло, всички са настроени срещу Доменек, пък макар и по различни причини. Но аз не съм сигурен, че причината е само в треньора - в отбора всеки си е АЗ, а това е страшно и заразно. Не знам какво ще стане с новия отбор под ръководството на Лоран Блан, но не мисля, че ще има кой знае какъв резултат от промяната - начинът на мислене е разковничето. Не зная докога Ото Рехагел има договор с гръцката федерация, но ако той изтича, не мисля, че германецът ще го поднови. Специалистът, направил Гърция шампион на континента преди 6 г направи това, което Доменек не успя - промени манталитета на комшиите. Е, явно това не бе достатъчно на това световно, но каквито и упреци да има, то едва ли ще са към Рехагел.

Играта на аржентинците вчера беше удоволствие за окото, поне на моменти. Въпреки че нямат треньор, потръгне ли им играта, са невероятни... Големият им плюс е, че имат дълга скамейка и напълно равностойни резерви.

Играта на аржентинците вчера беше удоволствие за окото, поне на моменти. Въпреки че нямат треньор, потръгне ли им играта, са невероятни...

Големият им плюс е, че имат дълга скамейка и напълно равностойни резерви.

Играта им в един момент наподобяваше стила на Барселона ;)

Играта им в един момент наподобяваше стила на Барселона ;)

Има 3 отбора на това световно, които са способни на такъв футбол - Бразилия, Аржентина и Испания. Мисля, че и холандците тепърва ще показват най-доброто от себе си... Това са и основните фаворити. При положение, че испанците успеят да прескочат групата, разбира се... Изпуснаха да си оправят головата разлика срещу Хондурас и сега ще треперят до последно.

Има 3 отбора на това световно, които са способни на такъв футбол - Бразилия, Аржентина и Испания. Мисля, че и холандците тепърва ще показват най-доброто от себе си... Това са и основните фаворити. При положение, че испанците успеят да прескочат групата, разбира се... Изпуснаха да си оправят головата разлика срещу Хондурас и сега ще треперят до последно.

Аз се надявам някой от по-малките отбори да направи изненада.

Примерно играта на Уругвай ми харесва. Ще видим и другите как ще се представят

• Автор

...Големият им плюс е, че имат дълга скамейка и напълно равностойни резерви.

Мисля, че Марадона е единственият треньор на първенството, способен да извади 2 равностойни състава. В това отношение Бразилия, Испания и Холандия, които действително изпъкват над останалите (ако Испания изобщо се класира за директните квалификации) отстъпват на гаучосите. Друг е въпросът как дон Диего ще използва потенциала, който е в ръцете му.

И нали не сме забравили, че Германия все още е в играта!

И Англия. Ако и двата отбора бият днес, ще се класират.

Нямам много надежди за Англия. Дори и да се класиран - играта им куца все още

Нямам много надежди за Англия. Дори и да се класират - играта им куца все още

И аз така мисля. Не може до вчера да играят като дрогирани, а от утре да са реален претендент за титлата...

Колкото до Германия - и за тях не съм много оптимистично настроен. Сегашният бундестим няма много немско в себе си. Сбирщина е от турци, бразилци, поляци и какви ли още не, начело с Йоги Льов, който също не е типичният немски треньор... Могат да играят бърз и комбинативен футбол, но им липсва прословутата немска твърдост като че ли...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.