Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

19-то Световно първенство по футбол - ЮАР'2010

119 гласували потребители

1. 1. Кой ще спечели Световното първенство?

• Аржентина
      22%
      21
    • Бразилия
      8%
      8
    • Гана
      0%
      0
    • Германия
      18%
      17
    • Испания
      31%
      29
    • Парагвай
      1%
      1
    • Уругвай
      0%
      0
    • Холандия
      17%
      16

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

1:0 за Бразилия в 25 мин...

Не ви ли се струва че или тоя коментатор не прави разлика му България и Бразилия, или е заложил пари за гол на Фабиано...

Добавка:

"Ето този човек ( в кадър е Кака) досега не е застрашил с нищо вратата на Бразилия"

Искам да видя оцъкления поглед Жулио Сесар когато Кака му отбележи...

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

• Отговори 606
  • Прегледи 40,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Hanibal_Lektar
    Hanibal_Lektar

боже ... какви глупости говорят в момента по Канал 1 не е истина ... ама съвсем малко да разбираш от интернет ще се пукнеш от смех ... Vista му била виновна ... смешкоооо !!!

• Пълната програма за Мондиал 2010 Sportal.bg предоставя на Вашето внимание пълната програмана Световното първенство по футболв ЮжнаАфрика. Днес в Кейп Таун бе изтеглен жребият за групите на

• Ето програмата, в която можете да отбелязвате как са завършили мачовете и класиранията в групите( автоматично се попълват ).

Само аз ли видях, че Л. Фабиано два пъти игра с ръка при гола?!?!

Точно толкова.

Мисля, че в този мач Бразилия са доста по-подпирани от съдията, отколкото италианците по-рано днес...

Фабиано с този гол направо удари в земята Тиери Анри с волейболния му гол срещу Ирландия...

Точно толкова.

Мисля, че в този мач Бразилия са доста по-подпирани от съдията, отколкото италианците по-рано днес...

Фабиано с този гол направо удари в земята Тиери Анри с волейболния му гол срещу Ирландия...

Спокоен съм, че не ми се привижда и съм наред със зрението.

Поведението на двамата коментатори не ми се ще да го споменавам изобщо. Но поне си ги знам и двамата от години и не се учудвам изобщо как подминаха лекичко играта с ръка дори след повторенията, на които се видя перфектно какво стана.

Бразилците са си класа, и даже без този гол победата пак им беше в кърпа вързана. Неприятно впечатление ми направи и повторението след гола, когато съдията се шегуваше с Фабиано, потупвайки се по рамото... Един вид "Видях какво стана, ама айде от мен да мине" :whist:

Ако гледаше нямаше да даде червения картон на Кака, а за симулация. Интересно че на таблото зад вратата даваха повторение на ситуацията, но все тая. Не че коментаторите схванаха нещо...

Мисля, че това беше един от най-актрактивните мачове до момента. Голове, красиви отигравания, нерви, сблъсъци, напрежение... За мен е учудващо как толкова спокоен футболист като Кака си изпроси изгонването, но пък тъкмо ще се почине един мач, така или иначе се класираха...

Да, и аз го видях това със съдията. Сигурно му каза:"Няма нищо, следващия път внимавай" :eek: Ах, какви са актьори кот дивоарците :D Много тъпо стана, развалиха всичко с тея простащини. За тва време Бразилия сигурно щеше да вкарат поне още един гол. :biggrin: И все пак БРАВО, заслужиха си победата. Ето това аз наричам футбол. Най-добрият мач, който съм гледала от началото на първенството! :yanim:

...Не ви ли се струва че или тоя коментатор не прави разлика му България и Бразилия...

Може да се е объркал човекът от гледката на въргалящи се по тревата бразилци, типично за родното първенство...

Според правилника това си е чиста игра с ръка. Но според мен това не е много редно. Игра с ръка трябва да се брои от лакътя надолу, но други хора ги мислят тези неща :yanim: Кака си показа селския манталитет и на края мачът наистина заприлича на "А" ПФГ :biggrin:

п.п. много добър гол на Дрогба. Не го харесвам, но не мога да не призная, че е голям играч.

п.п.2

Ако гледаше нямаше да даде червения картон на Кака, а за симулация...

Картонът беше за неспортсменска игра. Няма значение колко силно и къде го е ударил.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Ах, какви са актьори кот дивоарците

Защо да са актьори ? Кака удари играчаът на Кот Д'Ивоар и той падна. Напълно нормално е да има леко преиграване от страна на някой футболист. :biggrin:

Защо да са актьори ? Кака удари играчаът на Кот Д'Ивоар и той падна. Напълно нормално е да има леко преиграване от страна на някой футболист. :biggrin:

Леко? До колкото видях Кака го удари някъде в гърдите, той се хвана за лицето? :yanim:
Наистина Бразилия оправда очакванията ми за страхотен мач. Да е им честито класирането на осмина финалите и да покажат, че могат отново да вдигнат купата. Няма как обаче да не подмина без коментар нападателя на Реал Мадрид Кака. Винаги съм смятал, че по гнусно творение на терена не съм виждал, независимо от това, че 2-рия жълт картон му го изкараха африканците. Този играч се е доказал, че не го интересува нищо друго освен егото му и парите. За това от една страна червения картон си го заслужава и даже смятам, че му се явява малко. Иначе други забележки нямам, не съм очаквал Кот д’Ивоар да спечелят мача, футболистите им са ми прекалено познати, като фен на Английска висша лига. Втория гол на Бразилия като, че ли можеше да се поспори доста, според мен съдията нямаше да сбърка, ако беше отменил гола, не случайно ни показаха толкова много повторения на положението, а за капак видяхме, че и съдията обясняваше нещо на голмайстора за ситуацията. Естествено "професионалните" ни коментатори дори решиха да не дават мнение по случая, като по този начин искаха да покажат "безпристрастието" си в мача. За мен, въпреки на фона на този страхотен мач, истинското дерби тепърва предстои в тази група (Бразилия : Португалия).

Omega_3000 аз съм фен на Ливърпул и буквално Челси са ми антипатични. По тая логика Дрогба трябваше изобщо да не се появява, или поне да го бяха изгонили за несериозно отношение към мача - през първото полувреме не бе разбрал че мача е почнал... редакция: утре КНДР като ги опука, португалците изобщо няма да им е до мача с Бразилия....

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Тия от БНТ ми скъсаха нервите (днес осъзнах, че Пешка Василевска по-малко ме дразни от главния за този мач, а инче втория коментатор с говорния дефект, дето се обаждаше тук-там беше в час), както и тоя тъп французин. Мача до последните 15 минути беше добър. Обаче котдивоарците почнаха да играят грубо, а бразилците се изнервиха. Честито на съперниците им, вече знаят как да спечелят мач срещу тях. Изпуснаха си нервите и ако беше една Аржентина например, мача го бяха изгубили. Още нещо. Дунга трябваше да изкара Кака още малко след жълтия картон - усетих го, че ще стане беля. Треньорска грешка!

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

• Автор

Мисля, че въпросът ти е зададен неправилно. Би трябвало да е: "Само съдиите ли не видяха, че Л. Фабиано два пъти игра с ръка при гола?".

Леко? До колкото видях Кака го удари някъде в гърдите, той се хвана за лицето? ;)

Да, в гърдите го удари, но на повторението се вижда, че след това африканецът се удря в рамото на Кака, като за последното не се наемам да коментирам кой точно закон от физиката е пряката причина за случилото се.

Мачът бе интересен, но няма как да пропусна решаващия принос на двамата ни коментатори, надминали себе си и вероятно поставили рекорд по некадърно коментиран мач. И ако приема, че статистикът Пайташев все пак не е професионален журналист и мога да оправдая често твърде неуместните му вметки, които някак  задължително увисват, защото от думите му обикновено не следва нищо, то основният коментатор, ако не се лъжа Ивайло Ангелов (поправете ме ако греша) направо ме срина с неистовите му викове, бледо копие на южноамериканските му колеги. Та той близо 30 секунди задържаше на "о"-то във вика "Гоооооооол!". Но аз съм предвидил подобно развитие и дистанционното ми е винаги под ръка. Преди време някой бе подобрил рекорда, записан в Книгата на Гинес за най-продължително викане, но до края на текущото първенство е възможно и най човек да се впише сред отличените.

Е, вместо да крещи посред нощите и да стряска някои позадрямали членове на семейството, човекът зад микрофона можеше да си направи труда да провери като как, аджеба, се произнася малкото име на футболиста-хандбалист Фабиано. Но явно, че първичният му ентусиазъм надделява и всячески се нарушава едно златно правило - че не бива коментаторът да внушава отборните/клубните си пристрастия на зрителите, това е недопустимо. Погледнато пък от друг аспект, БНТ е в пълен унисон с персонала си... Там нещата все някак не се получават - типичен пример бе и конфликта между Световното по футбол и Световната лига по волейбол, но ще спра до тук.

Защо да са актьори ? Кака удари играчаът на Кот Д'Ивоар и той падна. Напълно нормално е да има леко преиграване от страна на някой футболист. ;)

Според мен удара не беше умишлен ,а неволна -защитна реакция от Кака.Беше умишлено предизвикан от футболиста на Кот Д'Ивоар ,който търсеше съприкосновение с Кака и се блъсна в него,а факта,че удара беше в гърдите ,а не в лицето оставам без коментар. :mad:

В интерес на истината бях за африканците ,защото в първата фаза(на групите) по презумпция съм за аутсайдера в срещата.Макар ,че Кот Д'Ивоар и аутсайдер трудно се вместват в едно изречение.След тия ц...ски изпълнения обаче се радвам за успеха на кариоките.Да имаше гол с ръка и то решаващия втори гол,който тотално разстрои играта на африканците,но със или без въпросния гол Бразилия си вземаше трите точки.Мразя некоректността и неспортменството ,а слоновете направиха накрая мача да заприлича на селско мачле от В-групата на Бг.

P.S.Тази нощ играят моите любимци-Испания .Дано се вземат в ръце и направят отличен мач и си вземат своето.Толкова години се провалят на големи първенства.На ЕП дочаках триумфа им,не ми се иска това да е изключението от правилото.Имат такъв огромен потенциал ,а и са най-хубавите мъже на първенството :) ...не че това е довод,просто е констатация ;) .

Извинявам се за проявения по-горе расизъм ;) ,но той е към поведението ,а не към цвета на кожата на въпросния африканец :nono: .Не съм расистка ,но без бой си признавам,че расистката реплика на Коко Стойнов за "черния човек" ме разсмя до сълзи :P .Голям зевзек и според мен е най-интересния гост ,който канят в коментираното студио на БНТ.Много е свеж и забавен. :)

В едно списание за Световното първенство прочетох, че ако отборът на Нова Зеландия направи две равенства, футболистите ще бъдат обявени за герои в родината си. Е, "кивитата" постигнаха този успех и даже вече гледат към втората фаза. :down: Иначе очаквана победа на Бразилия над Кот д'Ивоар.

• Автор

Лидерите на Англия поискаха промяна на тактиката и състава

Публикувано изображение

Промени в тактиката и състава са поискали деветимата футболисти от английския национален тим на срещата си със селекционера Фабио Капело, разкрива английската преса. Италианският специалист се съгласи на тази среща по искане на част от играчите. Тази фракция, начело с бившия капитан на отбора Джон Тери, включва още настоящият капитан Стивън Джерард, Уейн Рууни и Франк Лампард. Футболистите отказаха да разкрият за какво е говорено.

Тактиката и съставът обаче са били основна тема на разговор, пише пресата на Острова. Интересно е, че инициативата не се е харесала на повечето от останалата част на тима. Те не одобряват действията на Тери и компанията и подронването на авторитета на селекционера. В същото време Капело е останал разочарован от случващото се. "Не знам защо точно сега решиха да дойдат на среща. Имам чувството, че последните две години са били просто загуба на време", споделя италианският специалист.

Източник: worldcup.sportal.bg

14:20 Световно първенство по футбол 2010: Португалия - КНДР 16:50 Световно първенство по футбол 2010: Чили - Швейцария 21:20 Световно първенство по футбол 2010: Испания - Хондурас

..."Не знам защо точно сега решиха да дойдат на среща. Имам чувството, че последните две години са били просто загуба на време"...

Защото сега се вижда, че играта им не върви и трябват спешни промени. И като си мисли, че е загубил последните две години, да си ходи. Все пак ако не вижда, че тактиката му не дава резултати трябва да е яко некадърен.

Лидерите на Англия поискаха промяна на тактиката и състава

Ето за това Англия е обречена. Когато няма уважение към треньорската институция, отборът пропада. Между другото англичаните най-добре би трябвало да го знаят, тъй като това е един от законите на Висшата лига и за това тя е толкова голяма.

Редактирано от rvp (преглед на промените)

• Автор

...И като си мисли, че е загубил последните две години, да си ходи...

И като си помисля, че неотдавна се говореше за удължаване договора му и за квафикациите за Евро`2012... Но аз не съм сигурен, че само Капело е виновен за ситуацията. Тия скъпо платени и котирани футболисти едва ли имат толкова въпиюща нужда от наставления като как точно да спечелят мач на световно първенство - изява, който според почти единодушните оценки на специалисти, които чета напоследък и в голяма степен споделям, е на по-ниско ниво от това на ШЛ, да речем. Всъщност намирам за срещата за несравнимо по-удачен вариант, в сравнение със събитията във френския лагер, друг е въпросът дали и доколко ще има полза от него.
Браво на Португалия, крайно време беше да покажат, че притежават звезди в отбора си и могат да спечелят категорично с/у Северна Корея.

Страхотен мач е било, жалко, че трябваше да уча.. пускам Тв-то и гледам Португали vs КНДР - 7:0 и ... питам сестрата - абе тва верно ли е 7? :cool: Браво, браво .. имат шанс!!!!!!!!!!! :sunglasses:

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.