Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

19-то Световно първенство по футбол - ЮАР'2010

119 гласували потребители

1. 1. Кой ще спечели Световното първенство?

• Аржентина
      22%
      21
    • Бразилия
      8%
      8
    • Гана
      0%
      0
    • Германия
      18%
      17
    • Испания
      31%
      29
    • Парагвай
      1%
      1
    • Уругвай
      0%
      0
    • Холандия
      17%
      16

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

@AMoPe е права,но само донякъде.Не искам да оправдавам футболистите,но първенствата са си тежки.А след като свърши даденото първенство имат горе-долу 1 седмица почивка,не повече.След това започват ежедневни тренировки,поне по 1 контролна среща на седмица и след това мачовете от световното започват.

• Отговори 606
  • Прегледи 40,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Hanibal_Lektar
    Hanibal_Lektar

боже ... какви глупости говорят в момента по Канал 1 не е истина ... ама съвсем малко да разбираш от интернет ще се пукнеш от смех ... Vista му била виновна ... смешкоооо !!!

• Пълната програма за Мондиал 2010 Sportal.bg предоставя на Вашето внимание пълната програмана Световното първенство по футболв ЮжнаАфрика. Днес в Кейп Таун бе изтеглен жребият за групите на

• Ето програмата, в която можете да отбелязвате как са завършили мачовете и класиранията в групите( автоматично се попълват ).

За мен това е по-скоро широкоразпространена заблуда, която се опитва да оправдае факта, че футболистите не дават 100% от себе си, когато играят за националния си отбор. По-скоро приемам за вярно твърдението на @hlevoust :

Има го и тоя момент, но как да играят на пълни обороти, след изиграни 50-тина мача в разстояние на 8 месеца и то без зимна пауза?

...имат горе-долу 1 седмица почивка...

Когато си активен спортист и постоянно си във върхова форма, една седмица пауза има огромен ефект. Дори и един ден чисто мърдясване има значение. Затова и почнах да тренирам и в неделя, защото иначе в понеделник съм като мекица. Та мисълта ми е, че имат достатъчно време за почивка. Не забравяйте, че техният метаболизъм е изключително бърз и с правилно хранене се постигат чудеса с едно тяло. По-скоро проблемите им идват от там, че след края на сезона се отдават на пиене, дрога, кUрви, безсъние и неправилно хранене а от това е по-трудно да се възстановиш, защото започват да ти се разграждат мускулите. Другият проблем е, че в клубовете им яко ги тъпчат със стероиди, за да могат да показват свръхвъзможности на терена. На световното като не взимат и се виждат реалните им способности. А и има още нещо - когато човек си мисли, че е на края на възможностите си, то на практика той е стигнал половината от това, което наистина може. Тоест не е, че нямат сили, ами не искат да ги покажат.

Честита победа на Дания. Въпреки многото груби грешки в защита успяха да измъкнат победата. Но ако продължават да играят като българи в защита, няма да стигнат далече.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

• Автор

"Patrice" си е "Патрис", не "Патрик". Това е резултатът от обучението по журналистика в родината ни....

Знам, че се нарича Патрис, но не съм го писал аз, под коментара има линк, а и никой не е застрахован от грешки.

Що се отнася до мача Камерун - Дания, то за мен той бе един от най-оспорваните от началото на първенството досега.

...но не съм го писал аз...

Разбира се, затова и писах за журналистическа грешка. Нали ти не си журналист, или греша? А точно името да сбъркат е сериозна грешка. Това не е някоя дума, която да има дублектна форма и ако не е сигурен как се пише, винаги може да се провери в Интернет. Просто журналистите ни пишат статиите като на конвейер, търсят сензацията и въобще не се замислят над правописа. За съжаление не са само те. Вчера имах минаване през хотел Родина - уж четиризвезден, но вътре мизерия. Имаше нек'ви рекламни брошурки в стаята, като от 10 реда текст имаше 2 правописни грешки.

Я кажете сега Бразилия ще успее ли да набута 4-5 гола довечера?

• Автор

...Я кажете сега Бразилия ще успее ли да набута 4-5 гола довечера?

Трудно е да се каже, то и това първенство се тресе от тънки сметки, та де да видим накрая. Тъй или иначе, Дрогба и Сие ще трябва сериозно да се понапънат поне за Х, защото ситуацията в групата съвсем не е в тяхна полза. Друг е въпросът, че вероятността това да се случи едва ли е много голяма.

Ти си знаеш най-добре, но аз не бих го играл на 4+.

Я кажете сега Бразилия ще успее ли да набута 4-5 гола довечера?

Не вярвам. Според мен ще станем свидетели на поредния пестелив мач, и бразилците ще бият с 2:1 или 2:0. И те като че ли вече не са онзи атрактивно играещ отбор. Дунга наложи малко по-европейски стил на игра, може би за добро, времето ще покаже...

• Автор

Словакия - Парагвай 0:2 0:1 Вера 27 мин 0:2 Риверос 86 мин

Медиите в Англия разкриха кой е фенът нахлул в съблекалнята на тима след равенството 0:0 срещу Алжир на Мондиал 2010.

Запалянкото се казва Павлос Джоузеф и според думите му не е целял среща, в която да изяви разочарованието си от тима, а е търсел… тоалетната.

„Най-шантавото е, че аз само търсех тоалетната”, казва пред „Мирър” 32-годишният Павлос, който е от Лондон и от ученик не изпуска двубой на трите лъва, независимо дали у дома или навън.

„Въртях се около стадиона, за да се срещна с двамата ми братовчеди и баща им, които бяха от противоположната страна на съоръжението. Бяхме си направили среща, но те не дойдоха цели 30 минути и ми се приходи до тоалетна.”

„Намерих един стюард и той ме насочи обратно към трибуните, към тунела и ми обясни, че там има. Това беше 45 минути след края на мача. Имаше няколко фотографа, които прибираха техниката си, а няколко човека оправяха тревата.”

„Няколко полицаи играеха мач, но нямаше никой наоколо. Минах по тревата и стигнах до тунела. Накрая завих вдясно и преди да разбера, открих, че съм в съблекалнята, там нямаше врата.”

„Следващото нещо, което видях, беше Дейвид Бекъм, стоящ пред мен, той бе с ръце в джобовете и гледаше в пода. Тогава замръзнах, огледах се наоколо и не можах да повярвам къде се намирам.”

„В стаята беше мъртвешка тишина, играчите седяха и изглеждаха шокирани, никой не се движеше, беше сюреалистично. Внезапно Дейвид проговори, приближи се към мен и каза „кой си ти?”

„В първия момент не знаех какво да кажа, огледах наоколо отново и казах „аз съм Павлос и всъщност търся тоалетната.” До момента никой не беше казал и дума и си казах, че съм в съблекалнята на Англия и мога да кажа нещо.”

„Погледнах Дейвид право в очите и казах „Дейвид, похарчихме много пари, за да дойдем тук. Това е позор. Какво мислите да направите?” Той ми отговори с замайваща тишина. С съблекалнята беше потресаващо тихо. Лицето на Дейвид се промени, сякаш да ми каже нещо, но не каза нищо, тогава човек на ФИФА ме изведе от съблекалнята.”

„Той ми каза да напусна и ме остави да си тръгна. Не съм казвал и дума на другите играчи и не получих отговор от Бекс”, обясни Павлос, който е попаднал в съблекалнята само минути, след като от нея са излезли принцовете на Англия Уилям и Хари.

gong.bg

:) Пичът търсел тоалетна...

Нова Зеландия повеждат в 6 мин. - 1:0 ... омг :no-no: Ква такава глупава грешка :doh: Дузпа и гол за Италия в 29 мин (1:1) - Якуинта :lol6::yanim: :yanim: :yanim: :yanim: :yanim: И крайна сметка ..... равенство ... световния шампион не може да пробие защитата на Нова Зеландия :speak: Накрая чак отчаяни опити, с тея дълги пасове ... пфууу карай, пак разочарование :mad:

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Жабарите са жалки хахаха...

Нямам друг коментар за тях и едно голямо Браво за пичовете от Нова Зеландия.

Не мисля че си гледал мача, защото ако беше го гледал, щеше да забележиш, че Италия не спря да атакува цял мач и положенията се редяха едно след друго, до такава степен, че дори им изгубих бройката. Подобни мачове са рядкост, не всеки ден виждане отбор който ще съсипе противника си от атаки и удари, а двубоя ще завърши на равно. Жалко за Италия бяха в пъти по-добри, пожелавам им класиране към финалите.

Не мисля че си гледал мача, защото ако беше го гледал, щеше да забележиш, че Италия не спря да атакува цял мач и положенията се редяха едно след друго, до такава степен, че дори им изгубих бройката. Подобни мачове са рядкост, не всеки ден виждане отбор който ще съсипе противника си от атаки и удари, а двубоя ще завърши на равно. Жалко за Италия бяха в пъти по-добри, пожелавам им класиране към финалите.

Нямам никакво намерение да споря с който и да е. Форума е затова - да изразяваме мнение и аз направих точно това.

Не може 60 минути да се опитваш елементарно еднотипно да превземеш вратата на противника (или по-скоро изсипвайки топката в малкото наказателно поле може би очакваха повече да сбърка противника, отколкото италианците да направят нещо съществено) и адски тъпо и упорито да виждаш, че не се получава, но да опитваш отново...и отново...и отново...

Най-сериозните опасности създадоха с ударите отдалече, но те не бяха толкова много на фона на описаните центрирания.

С две думи - наричам и ще наричам жалки всеки отбор, който очаква противника му да легне само заради името на отбора противник. В случая точно това се получи и жабарите си мислеха, че пичовете от Нова Зеландия ще се стъписат от световния шампион и ще паднат с 3-4 гола ей така без напъване.

Да, ама не.

Още веднъж ще приветствам отбора, който спечели първата си точка на световно първенство точно срещу световния шампион. :lol6:

algor , братле и аз не ги харесвам жабарите НО да не забравяме че така започнаха участието си в Испания 1982 г. , първенство което много от учасниците тук в темата не помните или не сте били родени :lol6: , с три равенства срещу Перу , Камерун и Полша ... и после стават Световен шампион !
Като цяло не е хубаво да се злорадства, а и е лоша черта на българите. Трябва да уважаваме всички отбори, а Италия е заслужила уважението към себе си и то с много. Нова Зеландия показаха, че са отбор който не се е класирал случайно на това световно и смята да се бори с/у всички на 100%. Пожелавам и на тях успех, ако се класиран, но не мисля, че ако попаднат в осмина финалите ще издържат особено, ако е и за 1-ви път. В крайна сметка да запазим добрия тон и да пожелаем успех на Бразилия тази вечер с/у коравия си съперник.

Съжалвам, но и аз не мога да се съглася, че Италия направиха добър мач...Ако не беше дузпата сигурно щяха да загубят. Настина еднообразна игра .. по-скоро бяха отчаяни опити да предизвикат късмета и топката да попадне във вратата на Кивитата ... Не видях кой знай колко добре отиграни положения .. просто центрирания, които не доведоха до нито един гол. А колко корнера имаха .. колко положения ... нищо не направиха. :P Нали са световни шампиони??????? Не можаха да си защитят титлата подобаващо и оставиха един отбор(говорим за отбор, които рядко,рядко се споменава в такива шампионати от световно ниво) да им вземе точка. Дано Бразилия не ни разочароват, очаквам футбол на високо ниво. :lol6:

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

...

Още веднъж ще приветствам отбора, който спечели първата си точка на световно първенство точно срещу световния шампион. :lol6:

Това е доказателство че си гледал мача, само по Канал 1 коментатора можа да отнеме точката на Нова Зеландия от първия мач в групата със Словакия и да им честити първа точка на световно!!! :P

Защо си мисля, че кивитата направиха равен и в първия си мач? В смисъл, че днешната точка не е първата им на световни финали, както неколкократно повтори безхаберният коментатор по БНТ... Опс, повторих колегата над мен...

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

Това е доказателство че си гледал мача, само по Канал 1 коментатора можа да отнеме точката на Нова Зеландия от първия мач в групата със Словакия и да им честити първа точка на световно!!! :)

Да, разбира се, точно там гледах и това чух.

Щом съм объркал, поднасям извиненията си, но не гледам класирания, резултати и прочие.

Съжалявам. Виновен съм!

Публикувано изображение

Нова Зеландия мисли за осминафинал

Селекционерът на Нова Зеландия Рики Хърбърт поздрави отбора си за ремито с Италия. "Момчетата играха отлично и нямам думи как да ги поздравя. Дали имаше дузпа? Ще трябва да гледам положението още един път", призна треньорът.

"Надявам се и в мача с Парагвай футболистите да дадат всичко от себе си и да видим дали ще ни стигне да се класираме за осминафиналите - нещо, което никой не очаква от нас", довери още Хърбърт.

Източник: worldcup.bg

...не всеки ден виждане отбор който ще съсипе противника си от атаки и удари, а двубоя ще завърши на равно...

Германците паднаха от Сърбия и то с човек по-малко, а направиха повече и по-чисти положения отколкото италианците срещу Нова Зеландия.

...а Италия е заслужила уважението към себе си и то с много...

В последните 20-тина години заслужават само презрението ми с огромното им подпиране от съдиите. А в момента с един от най-безидейните отбори, заедно с Франция на това световно. За съжаление и играта на Англия не е цветуща. Но пък ще се зарадвам, ако и Италия и Франция отпаднат още в групите, защото ще си покаже колко играят футбол. Или в техния случай може да се каже, че кризата им се отрази на футбола и нямат парички да "печелят" мачове :)

Нашите коментатори отново показаха некадърността си. А пак да питам - имаше ли дузпа за Италия, или си я измислиха?

Редактирано от badsector (преглед на промените)

А пак да питам - имаше ли дузпа за Италия, или си я измислиха?

Имаше дърпане за фланелката, видя се кристално ясно. Ако се спазват правилата на 100%, да, това е дузпа. Знаеш обаче, че такива ситуации има поне по 7-8 на мач...

Ако за всяко дърпане се свиреше дузпа, щеше да има по десетина дузпи на мач. В този смисъл смятам, че съдията леко ги побутна...

algor , братле и аз не ги харесвам жабарите НО да не забравяме че така започнаха участието си в Испания 1982 г. , първенство което много от учасниците тук в темата не помните или не сте били родени :) , с три равенства срещу Перу , Камерун и Полша ... и после стават Световен шампион !

Да, но сега баланса на силите е различен. Тия юнаци ако мислят така да играят срещу Холандия ще си тръгнат минимум с 3-ка.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.