Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прекратяване на договор към Мтел

Featured Replies

аз разбрах, че вече няма да има проблеми, ако си решил да прекратиш договор, още повече че вече отпада и автоматичното подновяване от което съм си патила с глобулския ми номер.

• Отговори 64
  • Прегледи 65,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тези промени, за които вече съобщиха и по новините, някой знае ли откога влизат в сила?

Тези промени, за които вече съобщиха и по новините, някой знае ли откога влизат в сила?

Три дни след обнародването им в "Държавен вестник"

Ако искаш им звънни по водопровода и ги питай.

Забий си един фишек отзад.

На теб повече ще ти отива.

Вече знаеш, как стават нещата, нали?

От километри си личеше, че си разхлабен отзад.

Ако някой е решил да се отказва от Глобул, а пък не му се разправя с много глупости. Може, като си прехвърли картата от абонамент на предплатена и след 12 месеца картата автоматично се изключва от системата, при положение че не е зареждана с пари. До сега, май само те са се прецакали да предлагат такава услуга!

До сега, май само те са се прецакали да предлагат такава услуга!

Мтел я предлагат от по-дълго време.

• 1 месец по-късно...

Договор от 09.07.2008 год. за срок 24 месеца.

Прекратяване на договора

т.28 Настоящият договор се прекратява с изтичане на срока от т.2/24 месеца/.

т.29 Действието на договора се продължава автоматично за срок от 12 месеца и при същите условия,ако 1 месец преди изтичане на договореният срок нито една от страните не отправи писмено предизвестие за прекратяването му.

По смисъла на този договор,неговият срок е до 09.07.2010 г.+12мес-09.07.2011г.

Ако към днешна дата М-Тел твърдят,че имам договор,не би ли трябвало в т.29 да бъде упоменато,че действието на договора се продължава за срок от 12 месеца,на всяка нова година от последващ срок ? Така формулиран,договора е 2+1 година,а не 2+1+1+1......

Крайно съм разочарован от отношението им и това ще доведе до закриване на още 6 предплатени карти към този оператор,ползвани от роднини.

• 2 седмици по-късно...

Не се залъгвайте с тези условия по договорите . Последната година и половина м-тел имаха доста проблеми със системата си за отчет на абонатите си. Аз също бях техен абонат от доста години и многократно ставах свидетел как вместо лоялност и коректност , те показваха към абонатите си арогантност и нахалство . Не веднъж се случваше да си проверявам сметките почти всеки ден в продължение на месеци докато излезе фактура и накрая се оказваше , че изведнъж за 2-3 месеца от 0.00 лева им дължа доста угодна сума , въпреки , че през това време всичко според тях беше нормално. Дори си позволяваха спокойно да подправят документите си - тук визирам издаване на фактури със стари дати , след което служителите им спокойно вдигаха рамене и заявяваха , че е трябвало да съм по-отговорен и да си следя сметката когато му е било времето. Та накрая се реших , че ми е дотегнало от м-тел и отидох да си прекратя договора с тях ... заплатих си дължимите суми + неустойките по договора и си мислех , че всичко е ОК. Да , но НЕ ... изведнъж няколко месеца след това се оказа че незнайно как съм им длъжник с някаква сума , въпреки ,че вече нямах никакви правови отношения с тях . Започнах да получавам и писмени закани за завеждане на съдебни искове срещу мен. Оказа се , че изведнъж не съм погасил дългове за месеци , които бяха погасени към момента на прекратяване на договора . Едва тогава осъзнах , че управата на м-тел е сбор от длъжностни лица , които явно нямат смелостта да си признаят грешките , и че никой от тях няма смелостта да си понесе необходимите последствия за тях , а вместо това започнаха да губят доста от абонатите си . Та към момента очаквам последващите им действия , току виж ,че се е оказало ,че им дължа пари за период от преди 10 или може би 15 години....

• 1 месец по-късно...

ЗЕС

Чл. 229а. (Нов - ДВ, бр. 105 от 2011 г., в сила от 29.12.2011 г.) (1) Срочен договор може да бъде продължен само при изрично писмено съгласие на абоната относно условията за продължаване. При липса на такова съгласие след изтичане срока на договора той се преобразува в безсрочен при същите условия. Абонатът има право да прекрати безсрочния договор с едномесечно предизвестие, без да дължи неустойки за това.

(2) Нищожни са всички уговорки, които противоречат на ал. 1.

Тоест вие можете да прекратите договора си с vivacom, Globul или M-Tel с едномесечно предизвестие, без да заплащате неустойки, след като е изтекъл първоначалният му период. Дори и автоматичното подновяване да е станало преди 29 декември 2011. Клаузите за автоматично подновяване стават нищожни. Точка.

Процедурата:

Влизаш в офис на мобилен оператор, пишеш молба за прекратяване на договор с простичък текст, подписваш се, усмихваш се мило подаваш молбата и си чакаш входящият номер, с който ще бъде регистрирана молбата, след това автоматична се получава sms от централата, че молбата е приета. Оператора е длъжен в едномесечен срок да разгледа и удовлетвори молбата Ви.

• 7 месеца по-късно...

Мисля, че тук е най-подходящо да задам въпроса си, за да не отварям нова тема. Има ли "опрощаване" на задължението към мобилен оператор след изтичане на определен срок, напр. 2, 3, 5 години?

Редактирано от Efe (преглед на промените)

Мисля, че тук е най-подходящо да задам въпроса си, за да не отварям нова тема.

Има ли "опрощаване" на задължението към мобилен оператор след изтичане на определен срок, напр. 2, 3, 5 години?

Не знам доколко ще получиш адекватен отговор в тази тема, но звънни утре сутринта в КЗП, разкажи си казуса и те ще те посъветват какво да правиш, както и за срока на т.нар. опрощаване или давност.

За мен това е единствено адекватния и изчерпателен отговор, който човек може да получи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.