Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тъмна картина при ATi Radeon 4650 HD

Featured Replies

Следния малък проблем наскоро си купих нова видео карта, сложих я няма проблеми тръгна всичко 6 точки, но има нещо което немога да разбера,

когато си правя настройка във full screen 3D да ми е леко по осветлена картината, и влезна в някоя игра няма никакъв ефект, пак си стои така леко тъмна.

Ако някой е имал същия проблем и го ре решил по някакъв начин да пише.

a_ti-radeon.PNG

Редактирано от cynep (преглед на промените)

Сложи си новите драйвери като идея, имам същата карта и нямам никакви проблеми.

• Автор

Дори и по-нови драйвери проблема си остава, дори инсталирах от Windows Xp Sp2 до Sp3 и пак си остава, затъмнена картина във игрите.

Като влезнеш във играта>Settings>Screen (или нещо подобно) и от там brightness (или нещо подобно) като си поиграеш не става ли?

• Автор

Няма ефект, дори забелязвам ... че не е проблема само в игрите .. дори и филмите немога да си ги правя по-светли

vidimiq - можеш ли да ми кажеш от къде си изтеглил драйверите за твоята видео карта.

bspl.PNG

Няма ефект, дори забелязвам ... че не е проблема само в игрите .. дори и филмите немога да си ги правя по-светли

vidimiq - можеш ли да ми кажеш от къде си изтеглил драйверите за твоята видео карта.

bspl.PNG

Най-добре от сайта на Ати, линк избираш каква ти е операционната система и картата, след това си теглиш каталиста.

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

• Автор

Да започна от начало и да обобщя в крайна сметка какво се получава до момента....

Конфигурация :

MB: Gigabyte K8NE s.754, nForce4-4x

CPU: AMD Sempron 3100+ box (64bit)

RAM: 512 mb DDR400

HDD: 200 GB Maxtor, SATA 2

VC : ATi Radeon x550 128 mb DDR, 128 bit PCI Express

това ми беше конфигурацията до преди 1 седмица, кога си купих нова видео карта и малко повече РАМ, и машинката получи следния вид ...

MB: Gigabyte K8NE s.754, nForce4-4x

CPU: AMD Sempron 3100+ box (64bit)

RAM: 1 GB DDR400

HDD: 200 GB Maxtor, SATA 2

VC : ATi Radeon 4650 HD 1 GB DDR2, PCI Express

Преди обаче да направя този частичен ъпгрейд, нямах никакви проблеми със старото си видео, то беше доста по-слабо от това което е в момента, но от ATi Catalyst Control Center ми позволяваше да осветлявам и затъмнявам картината както към Desktop-а, така и в режим на 3D Full Screen. По принцип не съм геймър , от време на време играем CS 1.5 в мрежата си и Colin Mcrea Rally 2, но с тази видео карта картината ми е доста тъмна. Когато писах за пръв път по този проблем тук, бях със XP sp2, сега в момента съм със sp3 и проблема си остана. Най- интересното, че е дори филмите ми са доста доста затъмнени, пробвах с BSplayer както и KMplayer нямаше ефект при опитите ми да осветля картината. Когато преминах към Windows XP Sp3 свалих и новите драйвери от сайта на ATi, в момента съм с версия ... 9-12_xp32_dd_ccc_wdm_enu. Та въпроса ми е следния, дали това ще да е хардуеърен проблем или да пробвам със някоя по-нова версия на операционната система, да речем Vista или 7 ?

ox

Тия драйвери от сайта са боклук .

Трябва да търсиш специално за модела карта .

Ама аз като гледам. спряна ти е поддръжката на цветовете . мониторинг ли кво беше .

Ако имаш програма за оптимизация на уина , кажи коя е .

• Автор

Нямам програма за оптимизация, но ще се радвам да решим проблема :ph34r:

На таск менажера погледни имаш ли процеси на ати и какви .

Но , най добре си изтегли драйвери .

С 4670 сложих най новият райвер от ати и графиката станакато на 95 -640 4бит .

А и картата ми я отчита като 4600серия .

С драйвера от диска ми я отчита като 4670 с модел всичко + че всичко си работи .

Имаш диск нали ?

Редактирано от rocnogu (преглед на промените)

• Автор

tskmng.PNG

Малко по-нагоре съм писал, че свалих нови driver's от сайта на ATi за Windows XP x86.

В момента съм със този Catalyst Control Center

aboutccc.PNG

Имам и диск.

Забелязвам на Desktop режим ми показва all channels.

cccenter.PNG

разкарай си K-Lite и т.н. кодек пакетите и ще дойде цвета

виж в DXDIAG дали ти маже цвета

Видео картата на коя марка е, Asus, Saphir, Gigabayte, Palit и тк.нт.?

А преинсталира ли го след като сложи новата карта?

Как деинсталираш старите драйвъри?След деинсталацията преди да се рестартира компютъра пусни Driver Sweeper (http://phyxion.net/Driver-Sweeper/210/View-category) като маркираш да търси само за ATI драйвъри, след което дай да изчисти намереното, следва рестарт и F8(safe mode) и пак пускаш Driver Sweeper да сканира за ATI остатъци, чак след това рестарт и инсталираш новите като не даваш на компютъра да ги търси сам.

• Автор

Как деинсталираш старите драйвъри?След деинсталацията преди да се рестартира компютъра пусни Driver Sweeper (http://phyxion.net/Driver-Sweeper/210/View-category) като маркираш да търси само за ATI драйвъри, след което дай да изчисти намереното, следва рестарт и F8(safe mode) и пак пускаш Driver Sweeper да сканира за ATI остатъци, чак след това рестарт и инсталираш новите като не даваш на компютъра да ги търси сам.

Деинсталирам с програма Your Uninstaller! 2008 Pro.. не е от деинсталирането или от инсталирането, нали форматирах и минах от Windows Xp Sp2 към Windows Xp Sp3 , ефекта беше същия (тоест нямаше ефект:))

yu08pro.PNG

right button -- > uninstall --> GO!

Преди малко деинсталирах кодеците които бяха K-Lite Codec Pack 5.5.1 Full, теглени от калдата, при възпроизвеждане на филмите, вече мога да си осветлявам от опцийте на BSplayer, но проблема при игрите си остана. Друг момент, сега когато нямам кодеци, повечето филми тръгват без звук.

DxDiag.txt

dx3d.PNG

Брей, то какво ли остана ненаправено? То само биоса на дъното не си флашвал с най-прясната версия или поне тук не си писал, че си го правил!:)

Брей, то какво ли остана ненаправено? То само биоса на дъното не си флашвал с най-прясната версия или поне тук не си писал, че си го правил!:eek:

Направо си е така .

ТА

1. Слагаш си KMPlayer на full . Има си вградени кодеци .

2. Махаш драйвера на видеото и слагаш нов .Трябва да ти изпише точният модел на марката а не да пише 4600 серия .

3. а сега де.. кво беше другото . май това :)

При мен има още един сервиз стартиращ от ати .На група потребител .Не мога да ти кажа името защото аз не сменям цвета и съм орязал функцията .

какво е нмбгмонитор ?

И , какво показа диагностиката на ДХ ?

пс.Моля те махни флекс тайпа . :)

Направо си е така .

ТА

1. Слагаш си KMPlayer на full . Има си вградени кодеци .

2. Махаш драйвера на видеото и слагаш нов .Трябва да ти изпише точният модел на марката а не да пише 4600 серия .

3. а сега де.. кво беше . май това :)

Ако инсталира драйвърите от линка който съм му дал, би трябвало да му изпише точният модел на видео картата.

на кои игри точно не можеш да осветляваш щото при много игри осветляването от драйвера просто не работи (трябва от самат игра...)

Загуби се човека нещо .

Аз заелязах че в менюто на АТИ и Нвидиа има 2 места за контрол на цветовете . Едното от които не работи .

Струва си да се разгледат подробно менютата .

не работи, щото не си свързал телевизор...

аа . Ясно :( . 10х за инфото .

Загуби се човека нещо .

Аз заелязах че в менюто на АТИ и Нвидиа има 2 места за контрол на цветовете . Едното от които не работи .

Струва си да се разгледат подробно менютата .

не работи, щото не си свързал телевизор...

Здравейте, и аз имам подобен проблем, само че моята карта е хипер стара и тъй като съм пълен лаик мислех, че проблема е в монитора, свалих си драйвери уж последни и за монитора и за видеокартата, които намерих, поиграх си малко с настройките и цялата картина стана по-светла, но филмите все още са много тъмни, а всъщност точно за тях ми е най-голямия зор.

Видеокартата ми е: NVIDIA GeForce2 MX/MX 400

Монитора ми е: LG E700B Studioworks

Ако може някой да ми обясни, ама като за лаици и то големи, какво трябва да се направи, за да гледам филми нормално, а ако не друго поне да разбера дали проблема е в монитора, защото планувам да си купя нов, ако се налага, но искам да съм сигурна, че новия монитор ще оправи нещата, защото четейки тази тема останах с впечатлението, че проблема вероятно няма нищо общо с монитора.

Много благодаря предварително :wors:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.