Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 7

Featured Replies

Потвърждавам - по същия начин се държи и с архива с 143 вируса.

Преди малко без да искам съм бил прав, че има някаква причина да се държи така....

Нортън няма проблем с архивите...

Някои архиви имат проблем с него - биват изтрити след 100 открити зарази - то за повече сякъш наистина няма смисъл....

Търсете опцията. Няма начин да не може да се пипне.

То и при НОД го има този момент. При сканиране на голям архив излиза накрая,че има много заплахи и предлага да се изтрие.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 64,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Каспа вече НЕ присъства на компютъра ми! Не знам какво стана, но компа за 3 часа с Касапа- умря. След рестарт и зареждане на десктопа, при опит на напряв каквото и да било- тотално заби! А докато рабо

• https://www.virustotal.com/analisis/6557f23c63efa393bc983a00818d3725687afd6086f057e7dcce37a4810addb3-1267108243 https://www.virustotal.com/analisis/739eb9a701761cc572d77d2ad9d6a034b6e7a2aa70e9da103f9a

• И къде по-точно!?Това ли тук http://www.eset.bg/forum/viewtopic.php?f=9&t=1401&sid=f4eb6c0e294172d133689ca2304875b1 Там намирам още особено умни заглавия като "Kaspersky Internet Security 2010

Публикувани изображения

Открих защо се държи Нортън така с архивите - по подразбиране има ограничение за разпакетиране. :yanim:

Като се изключи опцията- ето така:1296912e.jpg

се получава ето това: 1296913B.jpg:cool:

Въпреки това, че засича всичко в архива, отново го изтрива целия- закакво ли да го остави празен и увреден :clap:

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

hxxp://www.skatafka.com/download.php?file=60bac025a1470e5b9e41ddbcab08c5cd

http://www.virustotal.com/analisis/11abc389895a0dea2b8c5802be655a9a858acdffdc33c05b76c86bf7822c5256-1263853977

hxxp://www.skatafka.com/download.php?file=b25f3e11fcb77fdee8f2e239b0745d1d

http://www.virustotal.com/analisis/675854ce38246715a9d5ddfdf84c9e03324b41ca72040921e7d71c137f390ad2-1263854042

8lmcTmmi.png

yrGHIQx1.png

Malwaredomainlist

Xaker.narod.ru

Cloni само си губиш времето брато да ги архивираш и качваш в скатавката,но времето си е твое:cool:

Редактирано от ‘‘‘ (преглед на промените)

Открих защо се държи Нортън така с архивите - по подразбиране има ограничение за разпакетиране. :angry:

Като се изключи опцията- ето така:1296912e.jpg

се получава ето това: 1296913B.jpg:yanim:

Въпреки това, че засича всичко в архива, отново го изтрива целия- закакво ли да го остави празен и увреден :clap:

Чудесно. Ще повториш ли сега онзи архив :yanim:

Чудесно. Ще повториш ли сега онзи архив :yanim:

Кой от всичките- дай отново един бърз линк че сутринта няма ставане

Имам чувството че един човек с аватар на бебе,трябва да се извини ако му е останала поне малко доблест,или поне да каже "Простете момчета нищо не разбирам от антивирусни,вече преди да почна да ръся простотии ще помисля.:yanim:

Редактирано от ‘‘‘ (преглед на промените)

http://4storing.com/76k95g/a25f302da942d0a31daa2edd6c6a2435.html

Аз още вчера пробвах и четох в F1 за тази опция-тя е за архиви по-големи от 2GB.Нашият е много по-малък.

При мен с изключената опция се получава същото като вчера

sdiu.png

Аз още вчера пробвах и четох в F1 за тази опция-тя е за архиви по-големи от 2GB.Нашият е много по-малък.

sdiu.png

Отбелязвам,че като се прегледа подробния лог се вижда,че не е сканирал всички файлове вътре-стига до лимита от 201 и спира да сканира-просто трие целия архив.

Отбелязвам,че като се прегледа подробния лог се вижда,че не е сканирал всички файлове вътре-стига до лимита от 201 и спира да сканира-просто трие целия архив.

Да- правилно,а аз се зарадвах, понеже пробвах архив само със 144 зарази и се получи разлика при тази настройка.

Нищо..., това обаче не значи, че Нортън има проблем с архивите, нали?

Може да не е проблем в стандартният смисъл да думата, но е някакво Алогично (за мен лично) ограничение...което крие и негативи: изтривайки целият архив, може да се изтрият и файлове, които не само, че не са опасни, но може и да се окажат нужни на потребителя. От където и да погледна това ограничение, опитвайки се да съм напълно обективен, коректен и безпристрастен, не виждам, кое е положителното в него?

Да- правилно,а аз се зарадвах, понеже пробвах архив само със 144 зарази и се получи разлика при тази настройка.

Ако забива системата при сканиране тогава Нортън има проблем. Това,че трие целият архив при наличие на доста зарази според мене не е недостатък а точно обратното. На кой ще му трябва да ползва нещо което не е заразено от архива след като вътре има толкова заразени файлове?

При сканирането на архива с Касперски ми направи впечатление обаче друго.Сканира самите файлове в дълбочина и прави опит за лечение в смисъл - премахване на вредоносният код вътре във файла при невъзможност го трие.

При отваряне на архива сканираните файлове,които са лекувани са си там но вече безвредни.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Това,че трие целият архив при наличие на доста зарази според мене не е недостатък а точно обратното. На кой ще му трябва да ползва нещо което не е заразено от архива след като вътре има толкова заразени файлове?

Като цялостен подход в продуктите на Симантек, и по-конкретно в Нортон, е търсено минимално участие (вземане на решения) на потребителя в работата на програмата. Това е явно е отразено и в сканирането на архиви, като е прието по презумпция, че ако архив има повече от 200 файла трябва абвтоматично да се ликвидира, като е елиминирана възможността на потребителя за вземане на индивидуално решение! Ами ако просто потребителя иска да разбере колко файла има вътре...как ще го разбере...ще ги брои "на ръка" ли? Както вече два пъти бях писал, като глобална концепция, в Нортон е реализирана идеята- "защита от дурака"! Е...като се има впредвид, че е американска програма....може би е оправдано! 1297060k.gif

За мен обаче-това е недостатък!

Като цялостен подход в продуктите на Симантек, и по-конкретно в Нортон, е търсено минимално участие (вземане на решения) на потребителя в работата на програмата. Това е явно е отразено и в сканирането на архиви, като е прието по презумпция, че ако архив има повече от 200 файла трябва абвтоматично да се ликвидира, като е елиминирана възможността на потребителя за вземане на индивидуално решение! Ами ако просто потребителя иска да разбере колко файла има вътре...как ще го разбере...ще ги брои "на ръка" ли? Както вече два пъти бях писал, като глобална концепция, в Нортон е реализирана идеята- "защита от дурака"! Е...като се има впредвид, че е американска програма....може би е оправдано! 1297060k.gif

За мен обаче-това е недостатък!

Човек, който е решил само да брои файлове в заразен архив, но не знае как да го направи, явно е дурак.

Може да не е проблем в стандартният смисъл да думата, но е някакво Алогично (за мен лично) ограничение...което крие и негативи: изтривайки целият архив, може да се изтрият и файлове, които не само, че не са опасни, но може и да се окажат нужни на потребителя. От където и да погледна това ограничение, опитвайки се да съм напълно обективен, коректен и безпристрастен, не виждам, кое е положителното в него?

Не отричам че положението е нетипично (както се забелязва и от другите програми),но не може да крие негативи.Norton предлага триенете на целия архив чак когато стигне до 201 открити вируса вътре.Кога в живота ще създадеш такъв архив,където има един много важен и полезен файл,но същевременно ще пъхнеш вътре около 300 вируса?Никога

8lmcTmmi.png

yrGHIQx1.png

Malwaredomainlist

Xaker.narod.ru

Cloni само си губиш времето брато да ги архивираш и качваш в скатавката,но времето си е твое:blink:

Не мисля, че си губя времето.Някои неща са по-лесно достъпни, други по-трудно, но като качвам файловете тук, шансът да се въоръжат повечко компании с дефиниции нараства значително, а нали това е уж идеята.:rolleyes:) Не вярвам всичко да е в MDL, има доста блуждаещи гадини из нета.:rolleyes:)

Ето ти още един:

hxxp://www.skatafka.com/download.php?file=7a81495f25dc91c3a115de8e62367842

http://www.virustotal.com/analisis/18e615ef45e88510717e1cfbe7788df62e570166be4e88c66b90c129abc1d99f-1263888301

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Ако забива системата при сканиране тогава Нортън има проблем.

При 144 зарази не забива.Снощи при другия архив с 3700 вируса при мен забиви леко за около минута докато сканираше (но само той беше забил и папката с разархивираните вируси беше заключена от него).След тази минута сам се оправи и започна едно по едно да ги сканва и трие,но бавнично.Накрая приключи,но беше бавничко.

Сега тестваш а архиви съдържащи червеи и троянци с около 60-100-120 вируса и при тях не забива и реагира светкавично.Явно голямата навалица от 3700 вируса го е стресирала :rolleyes: за да се забави.

Кога в живота ще създадеш такъв архив,където има един много важен и полезен файл,но същевременно ще пъхнеш вътре около 300 вируса?Никога

На практика може и да е така, но даже и в това се вижда, че е правен опит да се "мисли" вместо потребителя....както и да е... За мен това си недостатък, макар и не толкова съществен!

http://www.skatafka.com/download.php?file=fb9a7933acef18ab68598d65ad283741 Тук вече нивото е по-различно и очаквам повечето програми нищо или почти нищо да не уловят. 2010 е настоящата година - хайде да пробваме. И аз все още не съм сканирал с нищо този архив, но четох някои мнения на друго място.Добре е и да се изпраща след това до лабораториите. Поздрави

hxxp://www.skatafka.com/download.php?file=7a81495f25dc91c3a115de8e62367842

http://www.virustotal.com/analisis/18e615ef45e88510717e1cfbe7788df62e570166be4e88c66b90c129abc1d99f-1263888301

rbm9hy.png

При условие,че даваш само един файл,недей го архвира.Просто файла.Става ли?

Човек, който е решил само да брои файлове в заразен архив, но не знае как да го направи, явно е дурак.

тая сутрин не си си изял май кренвирша...! 1297060k.gif

rbm9hy.png

При условие,че даваш само един файл,недей го архвира.Просто файла.Става ли?

Принципно да, съгласен, но това не може да важи за всеки файл, защото някои не е нужно да се стартират от user.Мисля, че е по-безопасно така.Ако всички те подкрепят, ще ги качвам без архивиране.

http://www.skatafka.com/download.php?file=fb9a7933acef18ab68598d65ad283741 Тук вече нивото е по-различно и очаквам повечето програми нищо или почти нищо да не уловят. 2010 е настоящата година - хайде да пробваме. И аз все още не съм сканирал с нищо този архив, но четох някои мнения на друго място.Добре е и да се изпраща след това до лабораториите. Поздрави

Тук няма много изпълними файлове-само картинки,текстове и глупости.Norton засича само 2 троянски коня,тоест всичко,защото други изпълними файлове няма.

25ibxjt.png

Принципно да, съгласен, но това не може да важи за всеки файл, защото някои не е нужно да се стартират от user.

Я пък ти.Още в SP2 на XP е въведено предупреждение при стартиране на какъвто и да било файл.Изпълним файл не може сам да се стартира-винаги някой или нещо го прави и потребителя ще забележи.

Я пък ти.Още в SP2 на XP е въведено предупреждение при стартиране на какъвто и да било файл.Изпълним файл не може сам да се стартира-винаги някой или нещо го прави и потребителя ще забележи.

Добре де, това е ясно.Остава да кажеш и само изпълними(както ги наричаш) файлове да се качват и ще се учудя доволно.

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.