Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 7

Featured Replies

Може да не представлява заплаха (и е така), НО е недопустимо програма претендираща за лидерство да не може да сканира правилно архиви! За мен лично- това е черна точка за Нортон!

Като разархивираш файловете хваща ли ги ? Хваща ги !

Като стартираш файловете блокира ли ги ? Блокира ги !

Тогава какъв ти е проблема ???

Колко програми блокират всички файлове които се стартират ?

Нортон ми е блокирал файлове който още в virustotal само 1-2 програми ги хващат!

Ако стартираш тези файлове Касперски какво ще направи ? Има ли той Сонар ???

Ако искаш пример ще ти дам !

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 66,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Каспа вече НЕ присъства на компютъра ми! Не знам какво стана, но компа за 3 часа с Касапа- умря. След рестарт и зареждане на десктопа, при опит на напряв каквото и да било- тотално заби! А докато рабо

• https://www.virustotal.com/analisis/6557f23c63efa393bc983a00818d3725687afd6086f057e7dcce37a4810addb3-1267108243 https://www.virustotal.com/analisis/739eb9a701761cc572d77d2ad9d6a034b6e7a2aa70e9da103f9a

• И къде по-точно!?Това ли тук http://www.eset.bg/forum/viewtopic.php?f=9&t=1401&sid=f4eb6c0e294172d133689ca2304875b1 Там намирам още особено умни заглавия като "Kaspersky Internet Security 2010

Публикувани изображения

Ами дай ми пример с KIS 2010 в интерактивен режим,според тебе този му HIPS е за украшение така ли?

Споко,момко!

Не виждаш ли,че той се заяжда.И е под нечий чадър.Младши-инженер кой мислиш му го е сменил,някой от екипа

Файловете обаче, по данни на всички други програми са 3000 и кусур...и всички останали програми НЯМАТ проблем да отброят тези зарази, сканирайки НЕразархивирания архив! "Лидера" за 2009 г обаче явно има този проблем! Факт! ;)

И на кой му пука за твоето недодялано мнение,след като в момента тече операция в 6 държави за премахването на Есет от Антивирусния бизнес?

Стотици компютри с Есет ще бъдат заразени от непознат код и поставени на колене.Есет я чака Армагедон :)

Хора, спрете се.;) Кой е първият вирус от списъка-> f7b77310985265e5.png

Друг въпрос.Сравнявали ли сте SHA-1 или MD5 на файловете в архива? Дали някои от тях не се повтарят няколко десетки пъти, под различни заглавия? Говорите си наизуст. Това, че нортън не БРОИ файловете, които сканира 1...2...3...4, не означава, че не ги проверява, нали? Аз, лично, тъй като не бачкам в Симантек, няма как да кажа на какъв точно принцип работи.Ако знаех, вероятно щях да си пия бирата някъде в Австралия в момента.:))

Лека вечер, омитам се!Не се карайте за глупости.:)

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Ами дай ми пример с KIS 2010 в интерактивен режим,според тебе този му HIPS е за украшение така ли?

Компютъра е с KAV 2010.

На лаптопа съм с НИС 2010.

В по- старите теми файловете защо постоянно се изпращаха на Касперски за анализ ? Защото има HIPS ли ? :)

Мога да ти кажа, че вчера когато бях с NAV пак ми блокираше всички стартирани файлове от тук. ;)

Май има доста голяма разлика между KAV 2010 и NAV 2010.

Когато бях с NAV 2010 един път я обнових и това беше повече не съм я обновявал.

А KAV 2010 постоянно трябва да се обновява за всеки нов вирус. :)

Колко програми блокират всички файлове които се стартират ?

Нортон ми е блокирал файлове който още в virustotal само 1-2 програми ги хващат!

Значи тук пак изпадаме в ситуация, отчасти аналогична с тази при Рисинг: няма уеб гард, ама видите ли ако стартираме файла, великите му облаци ше го засекат! Че и тука същото: архива бил безопасно място, ама видите ли ако разархивираме, ше го засече! Ами ако не го засече....кво прайм???? Мерси, но на мен такъв тип работа на антивирус НЕ ми допада! За предпочитане е активно, превантивно засичане, а не (както го разибирам аз) заемане на "изчаквателна" позиция! Нормалните възможности (както на болшинството програми) е да МОГАТ да се сканират архиви! Очевадно е, че Нортон това упражнение не го владее!

@engineer, вземи прочети последния ми пост от предната страница.Пo всичко личи, че на теб ти трябва антивирусна, която да може да брои.Купи си калкулатор.;))No offense! :)

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Ами тогава откъде се наблъсках с 7 вируса когато бях с Есет ? Защото сканира архивите правилно ? А не след като са разархивирани ?

Аз наистина мисля, че този спор с архивите и Нортън се води на доста любителско ниво.

Не казвам, че аз съм специалист и професионалист, но ако прочетат хората от Симантек някои от послединте постове от този форум сигурно ще припаднат от смях.

Може би има разлика единствено в отброяването на файловете..., или сканира само на 1 ниво дълбочина..., или е друга причина за която повечето не знаем. Спомнете си преди време спора за засичането на файлове от Касперски, който отброяваше доста повече в един архив от всички останали програми- ами може би пък той отброява по някалко пъти един и същ файл- първо архива, после файла в архива - и ето 2 засечени файла, а той фактически е само един, ами ако е архивиран няколко пъти...

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Спориш със всеки различно мислещ човек. Аре малко уважение ;) Те това е ситуацията :)

С никого не споря аз! Казвам си мнението и виждането по въпроса! Бих казал точно обратното- с мен спорят като се опитват да ми модифицират мнението и виждането...те това е ситуацията! :)

"Значи тук пак изпадаме в ситуация, отчасти аналогична с тази при Рисинг: няма уеб гард, ама видите ли ако стартираме файла, великите му облаци ше го засекат!" Symantec EP 11 няма и не му трябва WEB Guard - като Rising...Че за какво им е - да ограничава достъп и да създава панически съобщения ли!? Още не си вникнал какво са овладяли те - обаче редиш бисери. Нищо - на мен пак ми е весело. Поздрави

"Значи тук пак изпадаме в ситуация, отчасти аналогична с тази при Рисинг: няма уеб гард, ама видите ли ако стартираме файла, великите му облаци ше го засекат!" Symantec EP 11 няма и не му трябва WEB Guard - като Rising...Че за какво им е - да ограничава достъп и да създава панически съобщения ли!? Още не си вникнал какво са овладяли те - обаче редиш бисери. Нищо - на мен пак ми е весело. Поздрави

Казвам съвсем простичко и нагледно за всички не разбрали:

1. При сканиране на РАЗархивираният архив, Нортон отброява ли верните бройки? Отговор- отброява ги!

2. При сканиране на НЕРАЗархивниран архив, Нортон отброява ли верните бройки? Отговор- не, не ги отброявя!

Извод- Нортон има проблем при работа с архиви!

Кратко и ясно! Всякакви усуквания, обяснения, анализи и шикалакевния са безсмислени!

Точка!

Кратко и ясно - безпроблемно изтеглям архива със SEP 11,Twister,Rising - без да ги изключвам. Те всичко контролират без да досаждат - просто са от Топ 5.Нямат проблеми с архиви. Няма панически съобщения и ограничения за достъпа. Как беше - да - точка и на радиоточката... Поздрави

Напълно те подкрепям!

Обеждавам се, че Sonara е доста важна опцийка.

Благодарение на него когато бях NAV и изтеглих архив и го отчете като сигурен, стартирах файла и Сонара след 1 минута изписка.

Затова уважавам толкоз екипа на Нортон, тествам го с удоволствие и му се доверявам :blink:

За въпросния архив,аз много го разглеждах и разбрах нещо.

При неразархивиран архив , Norton сканира само малка част от файлове.Вижте след това сканираните файлове и засечените вируси.Но не правим нищо.

При последващо сканиране,Norton отново сканира малка бройка,но този път сканираните файлове вътре са други и засечените заплахи други.Причината е,че сме имали Unresolved risks от първоначалното сканиране-вече известни файлове като рискови и те не се сканират отново.Но все още не мога да обясня конкретната причина защо първоначално целия архив не се сканира.

Имате ли друг архив с повече от 100-200 вируса за да тестваме? Убеден съм,че има причина за случващото се и ще я открия

Може би е от опциите ?

Мойте опции са на мах.

От нещо на програмата е-убеден съм.Някой ако има архив с много набутани неща вътре?

От нещо на програмата е-убеден съм.Някой ако има архив с много набутани неща вътре?

Не е от програмата,а това е клопка,във въпросният архив има други архиви които са .zip аз спрях защитата и го отворих,на въпросните архиви .zip

имам грешка при екстрактването на файловете,демек под-архивите са правени при екстрактването да дават грешка и не може да се сканират някои файлове

се екстрактват други не.Както и да е това е правено с цел.Скенера на нортън не е като на касперски и начина при сканирането е съвсем различен...

Като за финал ви казвам не правете тестове с неща който не знаете какво съдържат.На лъжата краката винаги са къси а носа голям.Приятна вечер.

http://204.210.154.31/Virus%20Collection%20-%20%20Live/

Заповядай :cool:

Благодаря.Изтеглих един файл архив с както е написано 455 вируса.Не знам дали всъщност е така,но както и да е.

Ситуацията е съшата.Явно е опция на Norton за която не съм знаел.

Програмата сканира архива,стига до 100 unresolved открити заплахи в архивния файл и спира.При unresolved risks предлага изтриване на целия архив.Явно е опция на програмата.

Редактирано от The_final_countdown (преглед на промените)

hxxp://www.skatafka.com/download.php?file=60bac025a1470e5b9e41ddbcab08c5cd

http://www.virustotal.com/analisis/11abc389895a0dea2b8c5802be655a9a858acdffdc33c05b76c86bf7822c5256-1263853977

hxxp://www.skatafka.com/download.php?file=b25f3e11fcb77fdee8f2e239b0745d1d

http://www.virustotal.com/analisis/675854ce38246715a9d5ddfdf84c9e03324b41ca72040921e7d71c137f390ad2-1263854042

Благодаря.Изтеглих един файл архив с както е написано 455 вируса.Не знам дали всъщност е така,но както и да е.

Програмата сканира архива,стига до 100 unresolved открити заплахи в архивния файл и спира.При unresolved risks предлага изтриване на целия архив.Явно е опция на програмата.

Възможно ли е да има някакво ограничение за времето през което сканира архиви или пък за обема на файла.

При Касперски такава опция има макар,че по подразбиране е изключена.

1296901a.jpg

Потвърждавам - по същия начин се държи и с архива с 143 вируса.

Преди малко без да искам съм бил прав, че има някаква причина да се държи така....

Нортън няма проблем с архивите...

Някои архиви имат проблем с него - биват изтрити след 100 открити зарази - то за повече сякъш наистина няма смисъл....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.