Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част2

Featured Replies

Вероятно файла е бил даден за анализ и са отстранили погрешното му засичане. :cool:

По скоро файла MyDefrag при стартиране пипа на места в операционната система,където не му е работата и Сонара го реже.Не мисля че е FP.
  • Отговори 1,5k
  • Прегледи 92,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.virustotal.com/analisis/dfa7fd9b15d7e2ad335e85d3d1011dc1ccc90ee55f7c217e68673330ffe10cb2-1267521124 ...офтопик...

• Евала!!!

• Понеже си човек,който се занимава със статистика,би трябвало да ти е ясно,че на базата само на шест адреса да правиш изводи за стотици и хиляди/минимум/,е меко казано смешно.Да правиш изводи за зловре

Публикувани изображения

Да те питам за какво ти е този "моя-дефрагментатор"като уиндоуския си е супер?по добър от уиндоуския няма!!!

Полека да не е по-добър. MyDefrag е една изключително ефективна програмка с доста профили на работа. Личния ми фаворит (а и не само мой)...А и всеки има право да използва каквото си иска...Факт е, че си е FP. Дай сега да използваме само вградените програми от страх, че Norton ще засече външните такива като опасни ? Windows си има превъзходни вградени инструменти за поддръжка, но някои въшнни такива просто са по-добри...Един прост пример - Msconfig и Autoruns (нищо че втората пак се явява тяхна, не е вградена в Windows-a).

Поздрави ! :cool:

По скоро файла MyDefrag при стартиране пипа на места в операционната система,където не му е работата и Сонара го реже.Не мисля че е FP.

Да си оправят SONAR-a тогава. Пипал на места, където не трябвало...не съм убеден. Просто използва различни скриптове в зависимост от избора на метод за дефрагментиране. Хипса на COMODO не се е обаждал, нито Night_Raven се е оплаквал, нито Androcure06, нито mihnev_sz, а доколкото знам всички те я използват и имат различни HIPS-ове.

За мен тези външни програмки за дефрагментиране и оптимизация,са един излишен кич и лукс,не знам с какво е по добра от вградения? Много хора ги инсталират,с надежда да им стане по бърза операционната система,но уви нито става по бърза а напротив става по бавна и по бъгава когато ги инсталираш,добавят допълнителни процеси в task-manager гълтат рам и нищо не вършат в повече колкото вградените.Fake Bullshet :cool: И не знам на какво основание правиш сравнение,с хипса на някаква програма от долнопробен клас,с интелигентния Нортън?Не те разбирам.

Редактирано от M_Polyce (преглед на промените)

Сонара бе на агресив промених на автоматик и не засича MyDefrag-v4.2.8

За мен тези външни програмки за дефрагментиране и оптимизация,са един излишен кич и лукс,не знам с какво е по добра от вградения?

Много хора ги инсталират,с надежда да им стане по бърза операционната система,но уви нито става по бърза а напротив става по бавна и по бъгава когато

ги инсталираш,добавят допълнителни процеси в task-manager гълтат рам и нищо не вършат в повече колкото вградените.Fake Bullshet :cool:

И не знам на какво основание правиш сравнение,с хипса на някаква програма от долнопробен клас,с интелигентния Нортън?Не те разбирам.

Не си прав. Има няколко начина на дефграгментация, но да не невлизаме в спор? Вградената в уиндоус прави повърхностно дефрагментиране, само на фрагментираните файлове. Програмата си е чиста, не знам какво хваща сонар. :cool:

За мен тези външни програмки за дефрагментиране и оптимизация,са един излишен кич и лукс,не знам с какво е по добра от вградения?

Много хора ги инсталират,с надежда да им стане по бърза операционната система,но уви нито става по бърза а напротив става по бавна и по бъгава когато

ги инсталираш,добавят допълнителни процеси в task-manager гълтат рам и нищо не вършат в повече колкото вградените.Fake Bullshet :cool:

И не знам на какво основание правиш сравнение,с хипса на някаква програма от долнопробен клас,с интелигентния Нортън?Не те разбирам.

Никой не говори за шарени програми като TuneUp и т.н. На мен ми е известно какви са митовете за поддръжка на една О.С. и кои са т.нар. лоши оптимизации и настройки...но определено малката, безплатна, ефективна и непретенциозна програмка не е от тях има място на компа ми. Позанимавай се малко с видеомонтаж качвай и трий големи материали и видеофайлове всеки ден и ще я оцениш. Определено е и доста бърза. И аз не обичам допълнителните неща в Task Manager-a и си ги спирам, защото при инсталацията дори САМО на един чист Windows, също има куп ненужни неща...А и MyDefrag не е активна постоянно в Task Manager-a, а само докато дефрагментира. И мога да ти изброя един куп инструменти, които са по-добри от вградените в Windows-a като ефективност, гъвкавост при настройките и т.н. но стига с Оффтопика. Нортъна също не е перфектен. Такъв софтуер не съществува...всичко се свежда до 0 и 1. :cool:

Правилно. Suspicious.Insight вече рядко ще се явява http://virscan.org/report/b647e283434e876c1d79675018597aac.html

Ето всичко си дойде на мястото,stonit е намалил нивото на сонара и програмата не се засича,ама вие избързахте пак с големите думи против Нортън и да оплювате,с колкото и минуси да замеряте не ми пука:cool:

""При стартиране "Scan type: Auto-Protect Scan

Event: Risk Found! Virus in password protected archive"" Symantec Endpoint Protection обикновено така реагира. Всички останали могат да бъдат излъгани ли? Няма ли и още някои да пробват?

Nod 32 не установява заплаха в този файл - а има ли изобщо такава? Препредават си го съфорумци чрез пощенски кутии в abv.bg.Точно - защото Нод 32 ги бил охранявал... Май някои не са спрели да се шегуват.

заплаха няма. просто е поредния FP на нортън :giggle1: с агресивни евристики започва да наподобява twister и бастардисва иначе несъдържащи зловреден код файлове :cool:

По добре агресивен и защитен на максимум,отколкото да използвам програма за защита като Нод32 която служи само за украса и мълчи като г*з. Статистиката и в този форум показва, че хората са склонни да дава повече FP но да са защитени,отколкото мълчание и търсене на помощ за премахване на зловредният код от компютрите им в форуми,където личната им информация за компютъра е изложена на риск.

интересно как личната им информация е изложена на риск ?

По добре агресивен и защитен на максимум,отколкото да използвам програма за защита като Нод32 която служи само за украса и мълчи като г*з.

Евала!!!

HJT-TEAM носи единствено вреда на потърсилите помощ,трябва да се преосмисли публикуването на логове,от програмите за почистване от вируси. За теб Graverobber тази информация от логовете може нищо,да не ти говори като ги гледаш,защото нищо не разбираш.Има обаче хора които могат и знаят как да я използват.Има си специални сервизи за компютри,там трябва да се търси помощ,ако не разбираш нищо от компютри.

добре ти като разбираш толкова осветли мен простосмъртния как се излага на риск информацията ? като покаже потребителското име и инсталираните програми ? че то ако някой има зор и без да ги знае ще те пробие

За това в пост 419 защо никой с Касперски още не е споделил мнение!? Също и с други програми - уж мълчащи засега.ESET-Symantec вече са в противоречие - коя е реалната истина? Ще я изясняваме ли заедно - при мен засега мълчи a-squared.

заплаха няма. просто е поредния FP на нортън :) с агресивни евристики започва да наподобява twister и бастардисва иначе несъдържащи зловреден код файлове :)

Twister,Rising,Online Armor ++ са по-леки и по-бързи от Нод 32 - не само тава - те са и тотално по-добри - просто блокират по поведение! ESET дано скоро го въведат това.

драги тнн, като чуеш нещо за туистър/райзинг подскачаш като ужилен :) райзинг дори и при новата си версия е също толкова неловящ, колкото и преди :)

За това в пост 419 защо никой с Касперски още не е споделил мнение!? Също и с други програми - уж мълчащи засега.ESET-Symantec вече са в противоречие - коя е реалната истина? Ще я изясняваме ли заедно - при мен засега мълчи a-squared.

И защо да се дава мнение при условие,че програмата според ВТ го класифицира Password-protected-EXE ? Според тебе е FP?

Не разбирам,какво спорите все за НОРТОН :P При мене при автоматичен режим на Сонара не засича нищо от това което се пише тука.При поставянето на агресивен естествено,че ще има агресивна реакция :) Всичко непознато като доверено и безопастно приложение ще се трие.

Според мене така си е по добре отколкото после да се налага цялостна интервенция на компа.

Също така от HJT може да дадат малко информация относно кои са най-често позваните продукти на потърсилите помощ в раздела.Ей тъй за статистиката.

Повечето тук с проблеми въртят какви ли не програми за защита без да са ги опознали в достатъчна степен преминават към следващата,като със сигурност забравят папки с файлове които са сканирали преди и не са изтрили.

Това не са тестове ,а говорилня и реклама - НОД та НОД :)

HJT-TEAM носи единствено вреда на потърсилите помощ,трябва да се преосмисли публикуването на логове,от програмите за почистване от вируси.

И каква е тази информация,която е толкова ценна и лична в логовете на HJT-TEAM?

Логовете са на лице в подфорума,моля разчетете ги. ;)

Само един пример: При посещаването на най различни сайтове на всеки един от тях, вече сте им дали информация с която могат да се злоупотребят,IP адрес/ DNS /вид ОС/резолюция/език/версията на флаша/скриптовете разрешени или не/и мн.др.

А вие ми пишете за логове на HJT-TEAM,които даже и не можете да разчетете. :eek:

И каква е тази информация,която е толкова ценна и лична в логовете на HJT-TEAM?

Логовете са на лице в подфорума,моля разчетете ги. :yanim:

Михнев,мисля че тези логове трябва да се дават като прикачени файлове. Не да се четат от всички. Изобщо всичко това което се дава като връзка и прочие е добре да е в прикачен файл.

Иначе като пуснеш една търсачка и все Калдата насреща :offtopic_s:

Михнев,мисля че тези логове трябва да се дават като прикачени файлове. Не да се четат от всички. Изобщо всичко това което се дава като връзка и прочие е добре да е в прикачен файл.

Иначе като пуснеш една търсачка и все Калдата насреща :offtopic_s:

Не съм съгласен. В повечето форуми работят като нас. Съвесем малко са форумите в които информацията се дава като прикачени файлове ( http://forums.techguy.org/54-malware-removal-hijackthis-logs и http://forums.majorgeeks.com/forumdisplay.php?f=35 и още някои други). Повечето други форуми като BleepingComputers, WhatTheTech, SpywareHammer, SWI, Malwarebytes, Geekstogo и т.н. работят по същия начин по който и ние. Ако тези тулчета даваха толкова специфична информация и те щяха да измислят как никой да не ги чете освен експерта пишещ в темата. Повечето инструменти са направени от известни експерти и те не падат от луната. Освен това по-лесно се работи с лог файл постнат в дадена тема, отколкото като прикачен файл, защото инструменти като OTL.exe, SecurityCheck и т.н. форматират различни елементи от логовете в различни цветове за по-лесен и бърз анализ.

А що се отнася за идеята ти...да дадем информация за това кой пациент с каква антивирусна разполага за статистиката, това можеш да направиш и сам. Мисля, че екипа си има достатъчно работа да хелпва. Графиките, анализите и статистиките оставяме на вас. :yanim:

Графиките, анализите и статистиките оставяме на вас. :)

Анализите може да ги направите само Вие HJT но това изобщо не е толкова важно.

За логовете имах впредвид най вече даването на заразени връзки в темата тук и в тази за подпомагането.

Модераторският екип си решава,все пак са по навътре в нещата от пишещите тук.

Според моите наблюдения,всеки втори потърсил помощ идва без антивирусна,всеки трети потърсил помощ е с Есет-Нод32(предимно по стари версии) или АVG.След тях плътно застава Авира.Със Симантек идват предимно с доста стари версии от 2005г.От новото поколение 2009-2010 няма.За Касперски не съм забелязал.Относно логовете>Все пак kiberwar мрежата на zeus се нуждае,от свежи попълнения:)кой съм аз да им преча?пък и нищо не са ми направили;)

Забравих Аваст извинете ме,и тя е редовен клиент на HJT-Team.

Публикувано изображение

Редактирано от M_Polyce (преглед на промените)

‹M_Power• нито един потребител не идва при нас с обновена антивирусна! Изводът е, че масово хората са немърливи ли относно сигурността на техните лични данни.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.