Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите ?

Featured Replies

Аз наскоро имах подобно преживяване с моят син и го споделих в темата с медицината! Повярвай ми - аз напълно ти вярвам! Но не успяха да уморят детето ми просто се държаха така, сякаш е било излишно отиването на бърза помощ! Вярвам, че си преживял това, което казваш, но дано не си преживял това с упояването на децата ........това ми беше мисълта!

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 95,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мисля си как може разни хора да са толкова озлобени към други хора, които познават само от писането им в даден форум и как в събота вечер се излива тази злоба на талази. Мисля си също как мирише на н

• ЧОВЕКЪТ, СЕДЯЩ ДО МЕН: Много е яко да хълцаш. Никога не съм била по-щастлива в хълцането си. Абе... май никога не съм била по-щастлива. АЗ: Много ми е розово. И летящо. ЧОВЕКЪТ, СЕДЯЩ Д

• да създам ли "Мнението ви за предишният с две думи"

Мисля си да спирам да се скатавам и да захапвам поялника, че ме чакат транзистори за смяна :clap:

дано не си преживял това с упояването на децата ........това ми беше мисълта!

Оооооо...определено съм и то над 15 пъти сме лежали в Пирогов. Докато се усетим за какво става въпрос беше много странно, защото лежим примерно 2 дни и 1 нощ, а после два дни детето едно такова отпуснато, сънливо и неадекватно - направо не можем да го познаем. След това вече едната от докторките там стана лекуваща на малкия (а сега и на малката), та с нея сме си говорили надълго и нашироко.

Вече може да сменим мисленето с една такава тема.

Бе к'ва е тая практика да се връзват/лепят деца за леглата в болниците :ph34r:

Ники беше стресиран до n-та степен. Попитах една от лекарките в интензивното как стои (като го знам какво шило е), тя ми отговори "Че къде ще иде?!". Когато го изведоха от интезивното и влязох с него в болницата, до вечерта не можех да го успокоя - голям рев. После, където и да мръднех (до сестра, тоалетна) писъци. Един месец вече беше минал, откакто излязохме от болницата, но където и да влезехме (на непознато място) отново неистов ред, дърпане, чудо. Мебелният магазин Лабиринт го помисли за болница :clap: (не можахме на спокойствие да разгледаме кухните, голям зор). Чак като се отдалечихме се успокои. Същото нещо настава и с детската ясла - само като минем покрай нея и рев, сълзи, сополи.

Ники беше стресиран до n-та степен. Попитах една от лекарките в интензивното как стои (като го знам какво шило е), тя ми отговори "Че къде ще иде?!". Когато го изведоха от интезивното и влязох с него в болницата, до вечерта не можех да го успокоя - голям рев. После, където и да мръднех (до сестра, тоалетна) писъци. Един месец вече беше минал, откакто излязохме от болницата, но където и да влезехме (на непознато място) отново неистов ред, дърпане, чудо. Мебелният магазин Лабиринт го помисли за болница :clap: (не можахме на спокойствие да разгледаме кухните, голям зор). Чак като се отдалечихме се успокои. Същото нещо настава и с детската ясла - само като минем покрай нея и рев, сълзи, сополи.

Потресена съм, потресена...

В болницата имаше едно детенце, което родителите му го довели и повече не се появили!!!

А друго по сто пъти го вкарвали майка му и баща му вътре, само и само да се отърват за малко от него.

В болницата имаше едно детенце, което родителите му го довели и повече не се появили!!!

А друго по сто пъти го вкарвали майка му и баща му вътре, само и само да се отърват за малко от него.

Мани, ужас. Не искам да мисля повече, че съм мн напушена на цялата система :)

Редактирано от diadia (преглед на промените)

Все пак има и зрънце надежда. Огромни благодарности на д-р Гладилова от 3-та градска. Ей това е лекар. Дори след като ни изписаха тя продължи да се интересува от него. Късмет бе, че и точно тя беше дежурна през нощта, когато го заведохме. Макар, че първо ходихме в 5 градска, ала там нямало места. То и в 3-та градска нямаше, ала като го видяха, веднага намериха място. Това е!

Спирам, че като се сетя... и си казвам, че една камара лекари не заслужават и тези пари, които им дават.

В моята истина, дозата не е голяма, а е цяла. Наистина няма да описвам перипетии в течение на 4 години в болници като Майчин дом, Пирогов, Белодробна клиника, 3-та градска и още 7-8. Няма да описвам как са връщали детето от болницата, защото е 3 часа през нощта с мотива, че му няма нищо, а същото дете 4 часа и половина по-късно ми е умирало в ръцете. И не, това не е преувеличено, защото в собствените ми ръце е умирало таман два пъти и вината не е моя, нито е негова. Няма да разказвам как Бърза помощ идва на 14-тата минута и какви бяха думите на доктора.

Хайде спирам, защото наистина няма нужда от това. И не го пожелавам на никой.

Но не подлагайте думите ми на съмнение - те са цялата истина. Да, моята истина, но все пак истина.

не съм го изпитала и Господ да пази, но майка ми е лекар е споделяла спомени от стажа си в майчин дом , такива неща знам от нея, че на човек ще му настръхне косата :)

Мисля си за:

подлостта на газовата бутилка

новата ми дограма и последвалата сбирка, която от сбирка на бира с цаца стана ........

темата с "ескорта" дето Капитана много подло заключи преди да се нахиля

двойния петък

Сирни Заговезни и увеличаващото се число гости

Че епетък -петък е :blink: пролича си още от сутринта :)

Че в неделя ще се иска прошка -ще се иска и в това спор няма.

Ама за чий чеп снощи тука надълго и широко са си обсъждали разни изцепки из болници разни - те това не мога да разбера :rolleyes:

за чий чеп

беше четвъртък

Мисля си за:

новата ми дограма и последвалата сбирка, която от сбирка на бира с цаца стана ........

Сирни Заговезни и увеличаващото се число гости

Изядохте ли цацата? И видяхте ли "воала-то" :blink:

Ама за чий чеп снощи тука надълго и широко са си обсъждали разни изцепки из болници разни - те това не мога да разбера :rolleyes:

От споделено глава не боли :), напротив, хубаво е да знае човек какво може да го очаква в тези тъй "хуманни заведения", макар да не му го пожелавам.

аз за закуска си мисля и как можах да забравя да питам за шоколада :rolleyes:

аз за закуска си мисля и как можах да забравя да питам за шоколада :blink:

Eeeee!!!!!!!!!!!! КАК можа?!?!?

Не искам да те отчайвам, ама ако беше питала отговора щеше да е "не"

Изядохте ли цацата? И видяхте ли "воала-то" :rolleyes:

цацата я изядохме, бирата я изпихме. Освен това изядохме огромната купа салатата, пастърмата, пилешките пържолки, варените картофи и домашното кашкавалче :)

Аз нямах домакинска хартия обаче и на тефлонова тавичка става хеххе

Eeeee!!!!!!!!!!!! КАК можа?!?!?

Не искам да те отчайвам, ама ако беше питала отговора щеше да е "не"

да, но не точно :blink:

казаха ми, като направи месец, че може по малко, но да я следя дали и излизат пъпчици. Та, трябваше да питам, ако излизат, какво следва и ако не, пак какво следва? :rolleyes:

Мисля си да не отговоря на провокативния въпрос на Док, че пак ще яхна метлата :)

Сестра ми дойде на гости и програмата е пълна,искам почивка ;)

От споделено глава не боли :), напротив, хубаво е да знае човек какво може да го очаква в тези тъй "хуманни заведения", макар да не му го пожелавам.

Мисля си да не отговоря на провокативния въпрос на Док, че пак ще яхна метлата :)

Вижте сега - с думата "болница" означаваме място, където има болни хора.На здравите мястото им не е там, защото и те се разболяват от това.

Относно връзването на децата - algor правилно отбеляза, че това се прави защото няма персонал.не от вчетра и и от денс ви обръщам внимание на факта, че в България вече няма медицински сестри според данните от статистиката в момента съотношението лекари/сетри вече е 1 към 1,5 .Тоест на един лекар - сестра и половина.

А за да се гледат болните хора ( възрастни и деца) и да им се осигуряват грижи както трябва - без връзвания и т.н. трябва това съотношение да е 1 към 3.

Тоест на един лекар - 3 медицински сестри.

И тъй като такива няма ( а в близко бъдеще -говоря за 10 години напред няма и да има) децата ще продължават да се връзват, болните да с опикават в леглата и т.н и т.н.

Сега ми ревете за общинските болници.

Ревете си.

Още преди години ви казах, че лекарите избягаха в чужбина, защото тук никой не им оценява труда, нали ?

И тогава, и сега смятате, че не заслужаваме достойни заплати, нали ?

Под достойни заплати имам предвид около 3000 лв за лекар при сегашните цени на живота и 1500 лв за медицинска сестра.

Смеете се, мисля аз в момента, докато четете това, нали ?

Е, смейте се, но тогава болниците ще продължават да хлопват врати пред вас, а като си вкарате детето вътре ще ви го връзват и ще ви карат да стъпвате в ла**а и пикоч и няма да има кой да го погледне.

Защото каквото повикало - такова и се е обадило.

Между другото - до една година ще стане още по-страшно.....

p.s. Никой от Вас не е виновен за сегашното положение на нещата.Това се трупаше с години.не 10 и не 20.Повече години назад.Сега просто живеем в тези времена, в които нещата опират вече до голия кокал и го отнасяме ние.

p.p.s. извинявам се, ако съм прозвучал рязък, но просто -много ми се насъбра.... sad.gif

p.p.р.s време е да си ходя, наситина. не знам за вас, предполагам, че през деня си се вълнувате от много и то най-различни неща, но аз съм в тия ла**а и помия по цял ден и нощ и наистина ми е писнало и ми се повръща от състоянието на здравеопазването ни , което е по-скоро здравеПОГАЗВАНЕ, от колкото здравеопазване. Всички си мислите, че всичко в живота е цветя и рози, само във вашата професия или сектор е най-зле, ама всички вкупум се нахвърляте срещу нас, лекарите, когато ви се наложи да опрете до нашите услуги.А не разбирате, че просто без усилята на всички ви -няма да получите това, което очаквате от нас.Защото изцяло зависим от вас - пациентите ни.И за да имаме работа - тоест да има върху кого да работим, и за заплатите си.

Симеон Дянков в момнта прави така, че след един месец няма да имаме пари за бинтове .ще трябва да караме пациентите да си купуват.И тогава ще ревнете - "Ама как така, нали съм здравноосигурен?" Ами така.Ама няма да отидеш да протестираш пред кабинета на Дянков и да държиш него отговорен, ами мене, нали ? И ще ми викаш "Да та е*а в доктора, ти от мене ли ще искаш пари, бре тъпанар ? "....

Днес от аптеката ни казаха, че няма спирт - няма бе.Просто няма.Фирмата доставчик на сирта е отказала да ни даде, защото не сме си изплатили стари задължения.Маски за лице нямаме от месец насам.От къде мислите, че се заразих със заушка ? Да не мислите, че от железарията ?

p.p.p.p.s както и да е - пожелавам на всички ви лек уикенд.Скоро няма да ме видите тук.

И тогава, и сега смятате, че не заслужаваме достойни заплати, нали ?

Точно така, смятам, че не заслужават "достойни" заплати една сурия лекари, които и без това си ги изкарват... знаеш как. Да не си отварям устата. Вина имам и аз, но когато стане въпрос за здраве, си казваш - майната му, ще ги дам и точно заради това сме на това дередже, а и заради подобни разсъждения от типа на "каквото повикало, такова отговорило". Нима аз вземам повече пари?! Та тя една сестра взема повече от мен, та съм принудена да работя тук и там, както и "зад граница", но и за момент не съм си помислила да вляза и да им кажа "ето ви лекциите, оправяте се!". А май трябва, гледам други го правят.

Весели празници и на теб!

Питам се... ако плесна една снимка на вързаното двегодишно дете пред очите на майка му в българска болница, в някои сайтове из Европа, какво ще стане :)

После и ще се засягаме в релация "лекар - пациент". Айде, нема нужда. Все някой друг ни е виновен.

Редактирано от diadia (преглед на промените)

Мисля си: къде са "приятелите" когато имаш нужда от тях?

Мисля си и че който е казал, че за хората, които се събудят с усмивка, целият ден им върви така, греши абсолютно. Събудих се в невероятно настроение, а целият ден ми върви с главата надолу.. не че денят има глава, но намека е ясен...

Редактирано от yosam (преглед на промените)

Питам се... ако плесна една снимка на вързаното двегодишно дете пред очите на майка му в българска болница, в някои сайтове из Европа, какво ще стане :biggrin:

нищо няма да стане, защото и там сигурно ги връзват (то някои нямат мирясване, едно на ръка, че са адски стресирани). Има и кротки, не му пука къде са го оставили, не осъзнава ли, що ли, ала има и такива като моето, които опищяват всичко живо. Като съм си отгледала мамино синче, това е то...

Хайде, аз сменям темата на размисли, че и без това от чешене на езиците нищо няма да се промени. Кучетата си лаят, керванът си върви.

Голям съм заплес, забравих кутии, ама и бабата и тя забрави шишето, та сега върви купи друго Федоро като ти е толкова акъла.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.