Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Игра - познай романа по цитата от него Част 1

Featured Replies

Ето една забавна игра със следните правила:

Сега аз ще пусна цитат от роман, като за да ви затрудня максимално ще подбера такъв, в който не се споменават имена на героите.

Следващия след мен, пише заглавието на романа, който предполага че е, а ако отговорът му е грешен, аз го просветлявам че е сбъркал и чакам следващия опит. Ако е познал аз ще пиша след него, за да го потвърдя, а той от своя страна ще трябва да пусне новия цитат и да следи докато бъде отгатнат.

Нови цитати ще се пускат само след като задалия загадката потвърди, че тя е отгатната правилно.

Ето го и моят цитат:

" — Вече си тръгна? Но аз нямах възможност да поздравя негова светлост с предстоящата му сватба.

— Което е цяло щастие — каза херцогът и мрачно се засмя.

— Страхувам се, че ако го беше поздравил, така щеше да те удари, че да ти избие зъбите."

Да ви видя колко помните :cool:

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 149,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ГЛАВНАТА постави ръка над очите си и погледна нагоре - там сякаш се водеше борба между чистото синьо на небето и навъсеното оловно сиво на облаците, идващи откъм изток, които носеха усещането за прибл

• Този втория цитат, страшно много ми напомня "Сърцата полудяват" от Шели Такър

• И такааа, едно цитатче от исторически роман: - Разреши ми да ти помогна, &&&& - прошепна тя срещу устните му, останала без дъх, но той поклати глава. - По дяволите! Не знаеш ли ка

• Автор

Катрин Коултър-"Невестата от Шербрук".

Далече от целта, пробвай пак :cool:

Неееее! Не може да е от там. Първо "негова светлост" го ожениха без да присъства, т.е. брат му и то не за когото трябваше. Така че, няма как да го поздравят за предстояща сватба и той да е недоволен от това, след като искаше да се ожени за Мелисанда. Мисля, че откъса е от "Сега и завинаги" на Джудит Макнот т.е. част от разговор м/у иконома и херцог Атъртън - бащата на Джейсън.

Редактирано от kristi_34 (преглед на промените)

• Автор

Мисля, че откъса е от "Сега и завинаги" на Джудит Макнот т.е. част от разговор м/у иконома и херцог Атъртън - бащата на Джейсън.

Браво Кристи, позна, сега е твой ред да пуснеш цитат.

Ето го и моя цитат:

"

- Да не смея да си помислям за какво?

Погледът, с който бе възнаградена, доказваше, че той не би повярвал на невинния й вид.

- Да се месиш в работите на другите. Ако отново те хвана да се опитваш да го правиш, ще направя това, което баща ти е трябвало да направи още преди години - да те напляскам здравата по задника. Не искам да те плаша, но ако продължаваш по този начин, наистина ще бъда принуден да го сторя. Кълна се, че не знаеш кога трябва да спреш. "

Дано да е достатъчно насочващ, иначе ще добавя жокер. Но едва ли ще се наложи, като знам колко добре информирани са всички тук. Публикувано изображение

Редактирано от kristi_34 (преглед на промените)

• Автор

Ох, много се чудя, а и лошото е че цитата ме сети за една книга от която помня само едно нещо - главния бая й се беше заканвал на главната, и накрая в някакъв двор ли бяха - седна, метна я на коляното и шляяяяп, а мацката като взе да пищи и да се мята, и главния се спря и взе да я целува, ама убийте ме нищо повече не мога да се сетя :computer2: Да се върна на играта, мисля че става въпрос за Ейми и Уорън - "Твоята магия" на Джоана Линдзи. :headphones:

Не е "Твоята магия". Главната малко прилича на Ейми, но много повече си пъха носа в чуждите работи. А това за коляното не беше ли дето Девлин напердаши Мегън или се бъркам.

Веднага да се разпиша и аз. :wink12: Малко на посоки, но ще пробвам с "Ангел на греха" (Джоана Линдзи). Защото Каси си е емблема на героиня, която обича да се бърка в работите на останалите. :)

Браво Тихи. Наистина, и според мен няма героиня, която да се бърка повече от Каси в хорските работи. Май не можах много да ви затрудня, но... може би следващият път. Тихи, ти си на ход.

Брей, познала съм. :)

Да видим сега дали аз ще ви затрудня /имате и жокер с имена..., май няма да е голямо предизвикателство/:

— Глупости! Той я искаше за себе си!

— В такъв случай са те нашибали, защото си му отнел дамата. — Очите на Григорий блеснаха дяволито, когато реши да подразни командира си. — През цялото време гореше от нетърпение да замъкнеш момичето в леглото си. Не си могъл да дочакаш царят да ти я даде. Сега трябва да си платиш за грешката и си й сърдит…

— Ама че дивотии! — изсумтя Тирон, уязвен от истината в думите на руснака. — Да не си въобразяваш, че си се научил да четеш мислите ми? Защо си решил, че съм й сърдит?

— Познавам те, приятелю — Григорий сви нехайно широките си рамене. — Ако не й беше ядосан, нямаше да се преструваш така неумело…

— Така значи! Преструвам се, казваш?

— Ако всичко помежду ви беше наред, цялата руска армия нямаше да може да те изкара оттук. Щеше да останеш да я любиш в спалнята и нямаше да слезеш, докато не й се наситиш.

Катлийн Удиуиз-"Завинаги в твоята прегръдка".

Катлийн Удиуиз-"Завинаги в твоята прегръдка".

Да, определено не беше трудно. Ти си на ход. :)

"... се спотайваха мечки с дълги остри нокти и окървавени зъби. Мечки, които сега я дебнеха, докато лигите им се точат от глад; мечки, които чакаха единствено прикритието на мрака, за да се нахвърлят върху нея и да я разкъсат на парченца. Точно пред себе си виждаше открито пространство — една от онези ливади, предполагаше тя, като толкова много други, които коларят беше преминал, за да стигнат дотук. Обширна, тучна ливада, нагъната като змия, обградена от белокаменни зидове, които сякаш нямаха край. Помисли си, че по ливадите бавно припкаха овце, овце с големи очи, които пасяха трева и непрекъснато се оглеждаха за… вълците.

Да, вълците. Беше готова да се обзаложи, че тук има вълци. Можеше ясно да си представи как дебнат наоколо, как кървавочервените им очи следят пресните овнешки мръвки, докато изведнъж погледът им не се спира на едно по-голямо, по-крехко парче; на нея."

Хи-хи,айде да ви видя!

ееееее тва е моята любима годеница на кр.дод таман оня ден я четох мисля че е тя :rolleyes:

И аз мисля, че е "Моята любима годеница". Още в началото, където се скара с коларя и той я заряза на пътя.

айде аз щот си мисля един от оня ден Беше се променил с годините, както и тя,макар и по-малко. Цветът на косата й беше по-тъмен от този в спомена му, но не по-малко блестящ. С годините фигурата й беше станала по-зряла, забеляза той. Сега бе много по-примамлива, отколкото на 17. От друга страна, тюркоазените й сини очи не бяха се променили. Бяха все така пленителни както и преди 7 години. -Какво искаш? Гласът й го сепна. Той бе леко гърлен, дрезгав,което го накара да се замисли за нощите, изпълнени със знойна любов.

Идея си нямам.Стара любав,сини очи....ц-ц.

• Автор

Не съм много сигурна, но да пробвам все пак "Лия" на Колийн Фолкнър

Да не би да е Кристалната пещера на Вирджиния Хенли?

По-скоро налучкване,ама "Таен обет" на Сю Рич,а?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.