Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За благодарността

Featured Replies

преди 1 час, Just a Stranger написа:

че възгледът ми е краен, но аз не деля даряването на християнско и нехристиянско. 

Краен е защото делиш себе си и всички останали. Това е факта, а другото е "голо" твърдение (фалшиво), т.е. не само християните вярват в Бог. 

Ето ти въпрос: За какво да даряваш благо на друг при положение, че не е нуждаещ??? 

Твоето е: Човек се нуждае от къс хляб, а ти му предлагаш омар лю прочие от Агни Йога и го убеждаваш, че това понеже е по-хубаво е благо за него. :) 

Няма как в тоя момент да очакваш благодарност и/или да си благородник. 

Ето ти и друга крайност: Човек се нуждае от храна, а ти му предлагаш пари, щото с парите може да си купи повече храна. 

Кога за последно си дарявал и на кого??? На християнин или на нехристиянин??? Християнин не би взел нещо даром. За него това ще е лукаво. Неговото благо си го прави той. Винаги ще помогне на нуждаещ се, но не ще го направи заради това да изтъкне, че е имащ. 

Ти какво даваш??? Разни бля бля ала агни йога, които изобщо не са нужни на другия. И изтъкваш, че това е благо. :)  

• Отговори 64
  • Прегледи 6,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

Благодарността е израз на признание и уважение към някого, към неговата дейност и заслуги. Ако навлезем малко повече в същността на благодарността, тя е знак за съществуването на нещо обединяващо двет

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

Благодарността сама по себе си, не мога да се съглася, че е емоция. Да, тя може и обикновено е съпътствана от чувство и емоция (двете за мен не се припокриват напълно). Самата благодарност обаче е отн

• Благодарността е най-малкото с което можеш да отвърнеш на направеното ти добро. Тя също показва, че го разбираш и оценяваш. А да благодари е винаги е по силите и възможностите на човека. 

преди 1 час, dioib написа:

Ето ти въпрос: За какво да даряваш благо на друг при положение, че не е нуждаещ??? 

Защото мога. За да се получи взаимообмен. Който се нуждае ще си вземе каквото и колкото иска. Не раздавам жито или картофи, така че това е определящото.

преди 6 часа, Just a Stranger написа:

Защото мога. За да се получи взаимообмен. Който се нуждае ще си вземе каквото и колкото иска. Не раздавам жито или картофи, така че това е определящото.

Защо лъжеш???

Цитат

Благо е предмет, който задоволява човешките потребности и в социо-икономически смисъл блага са всички възможни имущества или в още по-широк смисъл богатство, което притежава определена стойност

Примерно: Може ли ми дадеш на мен 4 брой сървъра, за да направя платформа, където да обуча млади програмисти???  -> Не можеш!!!

Каква стойностно предлагаш??? 

Не мисля, че твоята духовност е стойностна!!!  Дори в този аспект = Пак лъжеш!!! Можеш ли да дадеш вечен живот??? 

Можел .... :) В тоя случай: В момента се нуждая не от картофи и прочие или духовност, а от ръчен труд. Трябва да се прави един обратен насип. Можеш ли това благо (то ще е стойност за мен) да дадеш??? :) Можел .. :) 

Нали не правиш разлика между нехристиянин и християнин??? Какво благо можеш да дадеш на един християнин??? На него твоята духовност е пошла, мизерна и нечистоплътна. Примерно .... 

ОК, можеш да обещаваш, но като реализация = никаква!!! 

преди 5 часа, dioib написа:

Какво благо можеш да дадеш на един християнин???

Ами като не мога - няма да дам. Той, християнинът, като не иска, да си върви по своя път. Това са елементарни неща, които превръщаш в нещо друго. Пиша това, което мога. Ако не ти изнася, защо ми го вменяваш като лъжа? Долно е от твоя страна.

преди 2 минути, Just a Stranger написа:

Ами като не мога - няма да дам. Той, християнинът, като не иска, да си върви по своя път. Това са елементарни неща, които превръщаш в нещо друго. Пиша това, което мога. Ако не ти изнася, защо ми го вменяваш като лъжа? Долно е от твоя страна.

Ето .... противоречие .. :) уш могъл, ама като не можел .... е .... какво изобщо можеш в тоя случай???

Остави го християнина ... той принципно е хрисим ... може да не е благородник, но ще даде ... но само на нуждаещият се, а не на всеки .... ще отдели нещо от своето несъвършено благо и ще помогне. 

Пишеш това което си знаеш, но то не е иновативно и/или значимо за по-общото благо на човечеството. 

Въпроса се свежда не на мен какво ми изнася, а от нечистоплътието на твоята реклама на агни бля йога. То не само не е полезно на човечеството, а е и вредно. 

Отгоре на това и го повтаря и повтаряш, което рамус го нарича папа галене .... :)

Такива като теб лесно се довеждат до бъдат разпознати какви са зад своя ник тук. Достатъчно е да се подходи с нестандартен начин на мислене. Лъсва пошлото което могат да дадат. 

= Кратко: Слаб играч си!!! Не само знания нямаш, не само опит нямаш, а и идейно си "гола вода". 

п.п. С рамус мислите, че като бълвате топла и студена "вода", то могли сте да промените културата на други. В действително тук само уринирате ... както някой друг в една друга тема употреби "културната" дума. :) 

Няма как в тоя случай с моето горещо слово да не ви попаря!!! Независимо, че ще го наречете зло или с друг епитет. 

Дали ще ме считате за човек с ниска култура, то ще лъсне вашата култура. = Продължавайте да спорите с мен!!! Предупредени (информирани) сте какво ще се случи със здравето ви!!! 

Бог да ви прости волните и неволни грехове. Амин 

преди 1 час, dioib написа:

Ето .... противоречие .. :) уш могъл, ама като не можел .... е .... какво изобщо можеш в тоя случай???

Ти какво разбираш под можене - да удовлетворявам капризите ти, по отношение на това, какво трябва да пише човек и какво не? И кайде като не ти хареса нещо - аз съм бил лъжец. Не, цялата работа е, че не съм християнин, пиша за различно учение и това поражда омраза в теб. Тук сте двама, които като не им хареса нещо и започват да обиждат, да си позволяват изрази, които възпитан човек не би си позволил, но иначе се имате за голямата работа. И кого оосвен себе си ще излъжете. Въаползвате се от това, че правилата тук са фиктивни и злоупотребявате. Културните хора от друга страна в такива ситуации сами си налагат добро поведение, а не чакат някой да им го наложи с тояга. Но вие не можете това.

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

Не, цялата работа е, че не съм християнин, пиша за различно учение и това поражда омраза в теб.

За теб явно е важно да те обичат, а всяко друго считаш за омрсза

Това е жалко. 

Твоето псевдо учение не ме интересува. 

Това, че го разобличавам и показвам същността на въпросното е друго, а не омраза. 

Защо се превръщаш на жертва? 

Покази силата си!!!

Няма как иначе някой да ти отдаде чест! 

Няма как друг да те смята за честен човек и да подхожда достойно към ника ти или зад ника ти. 

Не очаквай прошка или милост!!! Тук сме равнопоставени!!! 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

преди 58 минути, dioib написа:

За теб явно е важно да те обичат, а всяко друго считаш за омрсза

Това е жалко. 

Твоето псевдо учение не ме интересува. 

Това, че го разобличавам и показвам същността на въпросното е друго, а не омраза. 

Защо се превръщаш на жертва? 

Покази силата си!!!

Да покажа силата си като теб, като обявя другият за глупак, малоумник и др. под. ли? Не, това не е сила. Да демонстрираш простащината си не е сила. А ти правиш точно това. Даже в подписа си, си написал, че е безсмислено да се спори с теб. Сила е да признаваш грешките си, а ти не можеш да го направиш.  И какво като напишеш сто пъти, че учението ми е псевдо. Аз написал ли съм това за християнството? Това ли ти е силата? Аз уважавам различните учения, но не уважавам псетата, за които важни са само те самите.

преди 5 часа, Just a Stranger написа:

Сила е да признаваш грешките си, а ти не можеш да го направиш. 

Ти също не си признаваш грешките. :) 

Отделно е, че в никакъв случай не може да си убеден, че този мой образ е на християнин и т.н. = Как пък смяташ ... ба ... че съм искрен тук??? :) 

Виждаш сам, че поведението ми тук не е типично за християнин.

Ти глупак ли си??? :) Наивник ли си??? И ми рекламираш какви са тези които са повярвали на Агни бля йога .... :) 

Ето ти твоето нечистоплътност!!! Т.е. на тази ти твоя духовност!!! 

И мислиш, че ползвам сила тук ли??? :) 

преди 5 часа, Just a Stranger написа:

Да покажа силата си като теб, като обявя другият за глупак, малоумник и др. под. ли?

Те ти поредното ти малоумие .... :) Какво да доказваш и пред кой??? :) Ти си "прочетен вестник". :) 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин 

• 6 месеца по-късно...

Благодарността като се замисля, е най-ценна с това, че повишава вибрациите на човека. Докато изпитва благодарност, признателност, преданост, той остава защитен от нисши чувства. Без това възвишено състояние връзката с този към който е насочена благодарността, особено ако става въпрос за извисен духовно източник, ще се разпадне. Но благодарността я укрепва и може да доведе до последващ и по-задълбочен обмен. Това важи и при четенето на текстове, колкото и да изглежда странно на пръв поглед. Дали ще е текст, изображение, мислен образ - всяко от тези може да служи като средство за осъществяване на връзка.

на 23.08.2023 г. в 11:36, Just a Stranger написа:

Сила е да признаваш грешките си, а ти не можеш да го направиш.

Твърдиш ли че ТИ го МОЖЕШ, бебчо? :) 

преди 8 часа, Just a Stranger написа:

той остава защитен от нисши чувства.

О, завалията... :)  Чувствата били нисши или висши... - мъка, мъкааааа! Пак религиозни папагаления по маниер и думички на "свещената си анонимка", дето йогите са огнени и йогинстват само с "чисти помисли"

на 13.07.2023 г. в 11:12, Just a Stranger написа:

Благодарността сама по себе си, не мога да се съглася, че е емоция. Да, тя може и обикновено е съпътствана от чувство и емоция (двете за мен не се припокриват напълно). Самата благодарност обаче е отношение към някого, което само е подплатено с емоция, чувство, разбиране, осъзнаване и/или др.

Което си е точно форма на благодарност. Разбира се тя е много по-първична, тъй като съзнанието при животните е по-ограничено, както и всичко свързано с него. Самият факт, че животното в случая се чувства добре и реагира съответстващо е свързано с благодарност.

Благодарността е действие и постъпка/ки, без които не може да се прояви благодарност.

Благодарността въобще не е емоция. 

Самата етимология на думата е ,, Благо - даря " ,  ,,Благо - дар -  носТи " ,  ,, Благо - дар " , ,,Благо - дари ". Принася своите благодарности навремето е било винаги съпроводено с материални ценности.

на 2.03.2024 г. в 10:13, Just a Stranger написа:

Благото не е само материално. Иначе много лесно може да се стигне до търговски отношения и заплащане.

Може ли да посочиш - нематериални блага ? То затова има аскети , които чрез крайно отричане от света,  искат да достигнат до Бога. 

Сега за благодарността : Начините да се прояви благодарност към Бога са ниво 1. - строеж на храм ( паралелно с това трябва да помагаш и на нуждаещи се ) , ако не можеш да строиш храм - ниво 2.- даряваш за вече построен ( паралелно с това помагаш на по слаби от теб )  , ако не можеш да даряваш за вече построен храм - ниво  3.- посещаваш храма и се молиш в израз на благодарност към Бога ( естествено в молитвата трябва да е включена и молба за това Бога да даде хубава работа . Молитвата към Бога трябва да е прошайческа за работа за да може да се достигне  нивото за благодарност 1 или 2 . ) . 

Търговските отношения в израз на благодарност са почти винаги материални , защото винаги ,когато се молиш за нещо , което ти трябва ( било то здраве или спокойствие или блаженство ) трябва и да обещаеш нещо да направиш или правиш ( примерно да помагаш на други хора наред с това да проявяваш благодарност към Бога по начин 1. 2. или 3. ). Ако си в ниво 3 на благодарност трябва да обещаваш примерно да откажеш някой порок или да елиминираш жлъчните думи в речникът си...

Златното правило на Благодарността : Колкото изразяваш благодарност към Бога - в същата стойност трябва да се изразява и благодарност към хората .

Което означава спазването на златното правило ?  Означава , че ако си дарил за храм 10 лева то трябва да изразиш благодарност към хора за стойност 10  лева ( примерно да оставиш бакшиши на стойност 10  лева . На бензиностанцията левче , в кафето левче , в таксито левче , в ресторанта 2 лева , на майстора 5 , и т.н.т. )

преди 47 минути, Anzhel Dimitrov написа:

бакшиши на стойност 10  лева

Принципно нормалното е 5%, при задоволство е 10%, но ако си много благодарен е 20% +. 

Един от Ейре (Ирландия) оставаше 100% бакшиш. Образно: сметката му е 100 лева, а той даваше 200 лв. 

НО, когато се опитаха да го "прецакат"  е казал на един мой познат: Повече не ще стъпя в България! 

преди 5 минути, dioib написа:

Принципно нормалното е 5%, при задоволство е 10%, но ако си много благодарен е 20% +. 

Един от Ейре (Ирландия) оставаше 100% бакшиш. Образно: сметката му е 100 лева, а той даваше 200 лв. 

НО, когато се опитаха да го "прецакат"  е казал на един мой познат: Повече не ще стъпя в България! 

Примери много.

Ако имаш пороци и не проявяваш благодарност е грях . А грехът води в ада.

преди 3 минути, Anzhel Dimitrov написа:

А грехът води в ада.

Не! Грехът води до изолация. Да, той може да е ада за теб, но винаги може да се върнеш от там. = Говорим приживе. 

= Принципно трябва да си признаеш греха. Това обаче трябва да е под формата на тайнство, защото иначе може да те побутнат към Сатаната. 

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Примери много.

Ако имаш пороци и не проявяваш благодарност е грях . А грехът води в ада.

А защо, според теб, е умрял Исус Христос?!

преди 1 минута, bioid написа:

А защо, според теб, е умрял Исус Христос?!

За да може да покаже Отец ,че обича светът и дава жертва сина Си.

преди 2 часа, bioid написа:

А за какво го жертва?

За да може да покаже Отец ,че обича светът и дава жертва сина Си.

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

Красотата, знанието, увереността...

И за тези трите ,ако нямаш материални средства - не може да ги имаш . 

Чрез голямата красота се изкушават останалите , което води към Сатана. 

Знанието , ако не можеш да го приложиш и да работиш нещо добре платено 

преди 4 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Сега за благодарността : Начините да се прояви благодарност към Бога са ниво 1. - строеж на храм ( паралелно с това трябва да помагаш и на нуждаещи се ) , ако не можеш да строиш храм - ниво 2.- даряваш за вече построен ( паралелно с това помагаш на по слаби от теб )  , ако не можеш да даряваш за вече построен храм - ниво  3.- посещаваш храма и се молиш в израз на благодарност към Бога ( естествено в молитвата трябва да е включена и молба за това Бога да даде хубава работа . Молитвата към Бога трябва да е прошайческа за работа за да може да се достигне  нивото за благодарност 1 или 2 . ) . 

Търговските отношения в израз на благодарност са почти винаги материални , защото винаги ,когато се молиш за нещо , което ти трябва ( било то здраве или спокойствие или блаженство ) трябва и да обещаеш нещо да направиш или правиш ( примерно да помагаш на други хора наред с това да проявяваш благодарност към Бога по начин 1. 2. или 3. ). Ако си в ниво 3 на благодарност трябва да обещаваш примерно да откажеш някой порок или да елиминираш жлъчните думи в речникът си...

Златното правило на Благодарността : Колкото изразяваш благодарност към Бога - в същата стойност трябва да се изразява и благодарност към хората .

,за да спазваш точки 1. и 2. значи е ненужно. 

Увереността спада към спокойствието и вътрешният мир , които се предизвикват от правилни и добри събития , което всъщност не по темата за благодарността.

преди 15 часа, Anzhel Dimitrov написа:

За да може да покаже Отец ,че обича светът и дава жертва сина Си.

Значи Отец обича повече грешния свят, от собственият си безгрешен син. И въпреки че дава заповеди, и хората не ги спазват, вместо да ги накаже, той жертва сина си и пролива неговата кръв, чрез която да изкупи греховете на грешните и незаслужили тази жертва хора?!

И след две хиляди години, все още има хора които сериозно вярват в тази абсурдна измислица!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.