Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

FortiClient Endpoint Security Free Edition 4.x.xx.xx--въпроси ,мнения,препоръки

Featured Replies

Outpost е капризен в тази насока. Затова първо се инсталира антивируса и после се слага Outpost като се слагат съответните отметки при инсталацията на стената. Добавят се в изключенията и т.н. Това е особенност на стената.  :)

Тука ме излъга вече! Че как така скочи на това Форти, пък на другите не скача?

Стената е "набър уан"...и после идва другото! Аутпост-а трябва да "преслуша" всичко, дето се инсталира и да си създаде сама правила! Още повече, че сега беше в режим на самообучение! За да скача- има нещо, което не му харесва и аз се доверявам изцяло на руснака!

Редактирано от T-50 (преглед на промените)

• Отговори 216
  • Прегледи 27,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

И един път на ден ъпдейти са напълно достатъчни при наличието нс такъв мощен уеб филтър и елементарна интернет култура от страна на потребителя.;-)

Като не си пробвал и не знаеш няма да правиш изводи и заключения!!!

:)

Outpost е капризен в тази насока. Затова първо се инсталира антивируса и после се слага Outpost като се слагат съответните отметки при инсталацията на стената. Добавят се в изключенията и т.н. Това е особенност на стената.  :)

Точно така.Преди 3-4 години когато я ползавх така си беше. :eek:

OutPost-а нещо не го хареса на финалната права на инсталацията! :rolleyes:

До сега такова нещо не е имало при инсталация на АВ програма...а съм инсталирам всякакви програми!

Публикувано изображение

...

Не виждам интерграция в контекстното меню на десен бутон!

=====

п.п. има, има...върху отделни файлове се появява!

Дърпа ъпдейти със скоростта на мравка....  :(

На дадената снимка стената си казва ,че се добавя кернели,driver модyли и стена се обажда веднага.Нормално е.Обръщай внимание на паната които показва.Тоест има промяна в компа и стената се обажда.

Редактирано от Exhibit A (преглед на промените)

На дадената снимка стената си казва ,че се добавя кернели,driver модyли и стена се обажда веднага.Нормално е.Обръщай внимание на паната които показва.

Много добре си виждам аз какво добавя...едва ли е първата програма, която инсталира драйвер...но на никоя друга не скачала с въпрос! А и се вижда, че драйвера/файла е без подпис!

Много добре си виждам аз какво добавя...едва ли е първата програма, която инсталира драйвер...но на никоя друга не скачала с въпрос! А и се вижда, че драйвера е без подпис!

С кой други си го пробвал и не се е обадил?Аз смятам,че е нормално поведение.Ако на другите си е мълчал това не е нормално.

Много е опростена програмката и не изисква никакви настройки от ползвателя.Трябва само да се включи автоматично да се обновява(чудно,че не е включено по подразбиране)Доста опростена(почти като Пандата)и най-важното никакви toolbar-ове..... за дом.ползване.Слагаш и забравяш.

С кой други си го пробвал и не се е обадил?Аз смятам,че е нормално поведение.Ако на другите си е мълчал това не е нормално.

кога последно си пробвала Аутпост-а? това, което някога си пробвала, няма нищо общо със сегашната програма. За да иска разрешение за продължение, да дава оценка на риска "умерено подозрително" с червен цвят, значи се извършва действие, което е в разрез с правилата на Аутпост-а! Какво повече има да се коментира. Това е пъравата "легитимна" АВ програма, при инсталацията на която ми светва в червено....и според теб- това е нормално?!  Според Аутпост-а...явно не е!

кога последно си пробвала Аутпост-а? това, което някога си пробвала, няма нищо общо със сегашната програма. За да иска разрешение за продължение, да дава оценка на риска "умерено подозрително" с червен цвят, значи се извършва действие, което е в разрез с правилата на Аутпост-а! Какво повече има да се коментира. Това е пъравата "легитимна" АВ програма, при инсталацията на която ми светва в червено....и според теб- това е нормално?!  Според Аутпос-а...явно не е!

Ми доста отдавна....не помня вече.Дори нямаше цветове да изкачат.Ники да каже кога я ползвах...вече не помня.Даже доживотен лиценз имах и го подарих по-късно на някои тук.

Ми доста отдавна....не помня вече.Дори нямаше цветове да изкачат.Ники да каже кога я ползвах...вече не помня.Даже доживотен лиценз имах и го подарих по-късно на някои тук.

Е кво да коментираме тогава!?

Много е опростена програмката и не изисква никакви настройки от ползвателя.Трябва само да се включи автоматично да се обновява(чудно,че не е включено по подразбиране)Доста опростена(почти като Пандата)и най-важното никакви toolbar-ове..... за дом.ползване.Слагаш и забравяш.

прекалено "дървена" ми се струва тази програма...малко като безплатният Бит....но който му харесва- да си я ползва в крайна сметка!

За мен определено отива в графата- "игнор", особено пък след подозрителната оценка на Аутпост-а!

Тука ме излъга вече! Че как така скочи на това Форти, пък на другите не скача?

Стената е "набър уан"...и после идва другото! Аутпост-а трябва да "преслуша" всичко, дето се инсталира и да си създаде сама правила! Още повече, че сега беше в режим на самообучение! За да скача- има нещо, което не му харесва и аз се доверявам изцяло на руснака!

И да питам как така при тебе блокира пък при мене не? А??? Когато съм ползвал "Предният пост" ти си не си чувал за нея още. 

Публикувано изображение

Публикувано изображение

При инсталация в описаният от мене порядък нищо подобно като при тебе не се случва. Стената си създаде сама автоматично разрешаващи правила.

А проактивната защита скача заради инсталацията на мрежите. Какво неясно има тука?

А и май моята версия на Outpost стана и тя пожизнена с два клика  :help wanted4:  :ph34r:

Публикувано изображение

Иначе Фортито малко дървено ми изглежда но за качествата на програмата съдя по това как се държи - не как изглежда. То и при жените е така - гледа се не как е облечена - а в очите!  ;)  Ама не в тия на гърдите  :D

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

кога последно си пробвала Аутпост-а? това, което някога си пробвала, няма нищо общо със сегашната програма. За да иска разрешение за продължение, да дава оценка на риска "умерено подозрително" с червен цвят, значи се извършва действие, което е в разрез с правилата на Аутпост-а! Какво повече има да се коментира. Това е пъравата "легитимна" АВ програма, при инсталацията на която ми светва в червено....и според теб- това е нормално?! Според Аутпост-а...явно не е!

Няма какво да се коментира, щом свети червено, спираш и обръщаш!

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Не е дървена програмката...просто няма много за ръчкане,но аз точно това предпочитам вече.Филтъра и е силен но на свалени вече неща как ли ще се представи!!!

И да питам как така при тебе блокира пък при мене не? А??? Когато съм ползвал "Предният пост" ти си не си чувал за нея още. 

Хм...а що не си показа настройките....как ти бяха плъзгачите?  :rolleyes:

А проактивната защита скача заради инсталацията на мрежите. Какво неясно има тука?

Че кой е казал, че не е ясно!? Въпроса е защо скача, а на никоя друга програма не скача?

А и май моята версия на Outpost стана и тя пожизнена с два клика  :help wanted4:  :ph34r:

Браво на теб! Аз предпочитам обаче да- уважа труда на хората, още повече, че според мен, програмата си заслужава- единствената програма, която ме "грабна" от първия ден!

П.П

Мале, мале....направо съм втрещен колко народ ми скочихте за това, че пуснах две снимки, които показват истината- това какво ми дава програмата! Повечето тук, имате някаква фобия към всеки мой пост....и скачате като "бик на червено"!

При инсталация в описаният от мене порядък нищо подобно като при тебе не се случва. Стената си създаде сама автоматично разрешаващи правила.

И да те питам за финал (щото това ще е финала): какво искаше да докажеш с твоя "контра-пост":

• да "доказваш", че аз лъжа
  • да "доказваш", че програмата OutPost не става, само щото не една друга програма
  • или просто да си  "контра" на това което аз съм казал, независимо какво съм казал 

Кое от трите?

Че кой е казал, че не е ясно!? Въпроса е защо скача, а на никоя друга програма не скача?

Защото вероятно другите програми са имали цифров подпис !

Защото вероятно другите програми са имали цифров подпис !

сигурно...ама що "легална" програма се опитва да инсталира толкова "дълбок" драйвер, който няма подпис?? Питам си просто..... :rolleyes:

сигурно...ама що "легална" програма се опитва да инсталира толкова "дълбок" драйвер, който няма подпис?? Питам си просто..... :rolleyes:

Имат съпорт...Вместо да спамиш толкова страници ги попитай.

Редактирано от B-boy[StyLe]
Моля без обидни обръщения без значение кой е събеседника отсреща. :) (преглед на промените)

Хм...а що не си показа настройките....как ти бяха плъзгачите?  :rolleyes:

Браво на теб! Аз предпочитам обаче да- уважа труда на хората, още повече, че според мен, програмата си заслужава- единствената програма, която ме "грабна" от първия ден!

П.П

Мале, мале....направо съм втрещен колко народ ми скочихте за това, че пуснах две снимки, които показват истината- това какво ми дава програмата! Повечето тук, имате някаква фобия към всеки мой пост....и скачате като "бик на червено"!

И да те питам за финал (щото това ще е финала): какво искаше да докажеш с твоя "контра-пост":

• да "доказваш", че аз лъжа
  • да "доказваш", че програмата OutPost не става, само щото не една друга програма
  • или просто да си  "контра" на това което аз съм казал, независимо какво съм казал 

Кое от трите?

Настройките са както са при първа инсталация нищо не е пипано. За Outpost аз да кажа нещо лошо има да чакаш. :)  Скача заради мрежите които инсталира и при вдигнати плъзгачи Outpost е много подозрителен. Това ми харесва много иначе Фортито не ми хареса ама това не означава,че е лоша програма. Въпрос на вкус.

За лицензирането си прав аз съм на същото мнение но пусто навици от минали времена. 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Скача заради мрежите които инсталира и при вдигнати плъзгачи Outpost е много подозрителен. 

Плъзгача на Outpost-а трябва да задължително минимум на позиция "повишен", което дава 100% минаване на всички "лийк тестове". 

Плъзгача на Outpost-а трябва да задължително минимум на позиция "повишен", което дава 100% минаване на всички "лийк тестове". 

Известна ми е разликата,но все пак инсталираш защитен продукт.

Известна ми е разликата,но все пак инсталираш защитен продукт.

всички ав-програми са били инсталирани по този начин....ама само на форти-то не му хареса инсталацията

Че коя защитна програма не инсталира драйвери на това ниво ? !

Сравнение на 2 те безплатни програми Аvast и Fortinet(това са моите наблюдения).

Fortinet-Програмата е доста опростена и не трябва никаква намеса от потребителя да се настройва.Лека е,но не е по-лека от Аvast.Сканирането на диска е доста по-леко при А vastи при него въобще не се забелязва.Форти обаче има много добър Webfilter и блокира доста което ми казва,че на динамичен тест е възможно да се справя по-добре от А.vast...обаче на останалите видове засичане не е май същата работа.Аvast има репутация за сайтовете което го прави по-добрата програма според мен.Има доста повече опции,като пясъчника,сканиране за обновяване на програми ,облачна технология...Фортинет е добра за компютри които се ползват за обикновенните неща като сърфиране,електронна поща...и.т.н

Сравнение на 2 те безплатни програми Аvast и Fortinet(това са моите наблюдения).

Fortinet-Програмата е доста опростена и не трябва никаква намеса от потребителя да се настройва.Лека е,но не е по-лека от Аvast.Сканирането на диска е доста по-леко при А vastи при него въобще не се забелязва.Форти обаче има много добър Webfilter и блокира доста което ми казва,че на динамичен тест е възможно да се справя по-добре от А.vast...обаче на останалите видове засичане не е май същата работа.Аvast има репутация за сайтовете което го прави по-добрата програма според мен.Има доста повече опции,като пясъчника,сканиране за обновяване на програми ,облачна технология...Фортинет е добра за компютри които се ползват за обикновенните неща като сърфиране,електронна поща...и.т.н

Инсталирай Forticlient Endpoint Security Standart  и тогава кажи преимуществата на аваст. На аваст облака е една дума облак, пясъчник да ама колко от потребителите ползват пясъчник, а понякога е нож с две остриета.

Че коя защитна програма не инсталира драйвери на това ниво ? !

И аз това питам, и също така- защо е без подпис?! 

виждаш реалността, ама все със закъснение, май!?  :)

Сега сигурно пак ще изскочи някой от храстите, но ще го кажа ясно- в момента в безплатният сектор няма нищо по-читаво, като комплексен продукт от Аваст! По отделни елементи има тук-таме някоя програма, която го бие, но комплексно- Аваст е №1 сред безплатните програми!

в момента в безплатният сектор няма нищо по-читаво, като комплексен продукт от Аваст! По отделни елементи има тук-таме някоя програма, която го бие, но комплексно- Аваст е №1 сред безплатните програми!

Пълни глупости.

И аз това питам, и също така- защо е без подпис?! 

виждаш реалността, ама все със закъснение, май!?  :)

Сега сигурно пак ще изскочи някой от храстите, но ще го кажа ясно- в момента в безплатният сектор няма нищо по-читаво, като комплексен продукт от Аваст! По отделни елементи има тук-таме някоя програма, която го бие, но комплексно- Аваст е №1 сред безплатните програми!

Да,и аз така мисля(като изключвам Комодо,защото Комодо е трyдна програма за обикновен ползвател.)....Не,че късно просто сега я пробвах тази програмка и ми трябваха 2-3 дни да я поогледam.

Редактирано от Exhibit A (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.