Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

FortiClient Endpoint Security Free Edition 4.x.xx.xx--въпроси ,мнения,препоръки

Featured Replies

И аз това питам, и също така- защо е без подпис?! 

виждаш реалността, ама все със закъснение, май!?  :)

Сега сигурно пак ще изскочи някой от храстите, но ще го кажа ясно- в момента в безплатният сектор няма нищо по-читаво, като комплексен продукт от Аваст! По отделни елементи има тук-таме някоя програма, която го бие, но комплексно- Аваст е №1 сред безплатните програми!

Без подпис е защото не им се дават пари.

Не безплатна , пари да ми дават Аваста няма да ползвам. Откакто кретена от Symantec се зае с нея програмата замина.

• 5 седмици по-късно...
  • Отговори 216
  • Прегледи 27,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Интересувам се дали тази програмка все още е пълен пакет или я орязаха! Като им гледам сайта е така но дали наистина е не знам защото след като я инсталирах ми изглежда много постна!

• 2 месеца по-късно...

От три месеца ползвам FortiClient и мога да споделя впечатленията си от програмата. Преди нея с години AV защитата беше поверена на Avira Free, но за съжаление някъде от октомври- ноември 2013 с новите версии вече нямах усещането за супер лека и безпроблемна комбинация заедно с Comodo.
Реших да опитам FortiClient на Windows 7x64, а на втория Windows 7x32 оставих Avira Free(надявам се германците да се коригират).
Между другото искам да кажа, че никога не съм ползвал програма с толкова малко информация и отзиви в интернет, което заедно с почти липсващите настройки малко ме смути в началото (все пак не е програма от сорта на Paint). Затова имам повече статистически данни.

-Стартиране на Windows - 28-38s (на втория РС с Avira Free - 70-90s)

-Стабилност на с-мата - няма регистрирани конфликти, натоварване, неудобства. Единственото нещо при съвместната работа с Comodo е временното (3-4s) замръзване екрана на предварителното попълване списъка на Trusted Files преди Purge функцията и то само първия път, при повторна проверка няма такова забавяне. Проследих в Resource Monitor и стигнах до извода, че когато Comodo сканира файловете същото прави и Forti, което обяснява временното натоварване(но не обяснява защо когато cmdagent.exe е в списъка с изключения се случва това - допускам че този списък е за файлове неподлежащи на сканиране, но не и действията им ?!). При Avira не съм забелязвал подобна реакция.

-Web Filter -не се усеща никакво влияние върху браузъра:

през speed.net: download Bulgaria -0% разлика вкл./изкл., Upload Bulgaria - около 40% по-малко при вкл.

download Washington -0% разлика вкл./изкл., Upload Washington - 0% разлика вкл./изкл.

**Avira 2011г. http://www.kaldata.com/forums/topic/180808-avira-antivirus-security-suite-personal-premium-pro/page-62#entry2017382

-Ъпдейти -На автомат вървят нормално, обаче забелязвам не за пръв път забавяне, обикновено неделя и половината от понеделник, което достигна до 13 ъпдейта(а Forti прави десетина за денонощието). Може би това е "цената" на безплатния продукт както е било и с Avira Free (платения вариант има възможност за избор на сървъри).

Самите ъпдейти са с размер от няколко десетки KB до 1-2 MB и през известен период около 200 MB. Виждат се в C:WindowsTemp, стоят там известно време, после могат да се почистват.

Страница с информация за ъпдейтите: http://www.fortiguard.com/updates/antivirus.html

-Заето място на диска - в момента 260 MB в собствената си папка и каквото е останало в в C:WindowsTemp

-Пълно сканиране - последното беше преди месец с предишната версия -185 000 файла за 55 min. Процесор - 18-25% с еднократни кратки пикове до 50%.

** Нещо за което нямам и предположения - може би един път в месеца от мен към Forti-сървъра по време на ъпдейти излязоха 5,3 и 2 MB?! Едва ли е нещо свързано с проверка в облака и то по време на ъпдейт.

Качествата на AV и WEB Filter-а освен много добрите оценки в интернет няма  да коментирам , може да се включи някой от тестващите във форума за да се допълни картината.Поздрави.

Данни за с-мата :Windows 7x64, 4ГВ RAM, FortiClient 5.07.333, Comodo 5.10.xxxx.

Публикувано изображение

• 1 месец по-късно...

Здравейте,искам да попитам за endpoint standart,дали има hips модул?И ако не с какво мога да я комбинирам от безплатните варианти?Доколкото рабрах това би трябвало да има HIPS

• 3 месеца по-късно...

FortiClient 5.2.0.590

Новите неща:

- Malicious websites, Phishing и  Spam категории са преместени от Parental control (вече WebSecurity) в AntiVirus

-сканиране на външни носители

-realtime_scan.log

- други - http://Публикувано изображение

• 6 месеца по-късно...

Момчета,коментарите излизат извън темата....това не е нужно...

Само да питам-как се държи Форте-то ?

Добра е, няма бъгове на 8.1*64, лека е, въпреки многобройните си процеси.

Засича ми всичко навсякъде (не като 360 TS).

Отлична уеб защита - не успявам да сваля нито един файл от malc0de и MDL...

Защита с парола, родителски контрол.... - идеална е засега за мен....

Добра е, няма бъгове на 8.1*64, лека е, въпреки многобройните си процеси.

Засича ми всичко навсякъде (не като 360 TS).

Отлична уеб защита - не успявам да сваля нито един файл от malc0de и MDL...

Защита с парола, родителски контрол.... - идеална е засега за мен....

Предполагам още засича зловредните архиви с парола...Беше ми фаворит..

не знам въобще как са го правили...

И аз не знам,но е факт...при това съм я тествал...а и не само аз-

https://www.kaldata.com/forums/topic/147723-forticlient-endpoint-security-free-edition-4xxxxx-въпроси-мненияпрепоръки/?p=1851462

https://www.kaldata.com/forums/topic/147723-forticlient-endpoint-security-free-edition-4xxxxx-въпроси-мненияпрепоръки/?p=2230810

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Предполагам още засича зловредните архиви с парола...Беше ми фаворит..

Още ги засича даже преди 15 дни бях пуснал клип.

Ще трябва да им пиша да видя как го правят ако въобще ми отговорят.Има ли дефиниция за файла в архива защитен с парола отива в карантината,

Ами не знам... Аз пробвах с един архив с 7zip с парола infected - вътре 4 зловрфеда, от които 3 се засичат от Форти при разархивиране. Но преди разархивиране нищо. Ще пробвам с други архиви...

• 9 месеца по-късно...

Нова версия на програмата,с поддръжка на Windows 10-FortiClient 5.4.0.0780

http://forticlient.com/downloads/FortiClientOnlineInstaller.exe

И едно ръководство на руски:http://www.comss.ru/download/docs/FortiClient_v5.0_ru.pdf

Дано са е подобрили. Когато я тесвах, не бях много очарован. А изнталацията, беше ужасно дълга.

• 4 години по-късно...

Ползвам forticlient (не endpoint)някъде от версия 5.5...сега е 6.0.4.0182

Питането ми вероятно е свързано точно с webfilter прави ми прекалено много крашове с браузър Файърфокс(няма проблеми с други браузъри!).

Мога ли да нанеса някаква настройка на Forticlient или на Firefox с цел да намаля тези сривове.Не съм единствения ползвател на PC-то. операционна система Windows 10 x64 версия 1009.

Ако проблема ми е за секция браузъри->Файърфокс ще питам там.

Пробване му е майката. Ако не ти се занимава да откриваш топлата вода, ползвай др. браузер или др. антивирусна.

на 25.04.2020 г. в 13:32, манол написа:

Ползвам forticlient (не endpoint)някъде от версия 5.5...сега е 6.0.4.0182

Питането ми вероятно е свързано точно с webfilter прави ми прекалено много крашове с браузър Файърфокс(няма проблеми с други браузъри!).

Мога ли да нанеса някаква настройка на Forticlient или на Firefox с цел да намаля тези сривове.Не съм единствения ползвател на PC-то. операционна система Windows 10 x64 версия 1009.

Ако проблема ми е за секция браузъри->Файърфокс ще питам там.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.