Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закупуване на кутия до 90?

Featured Replies

Здравейте,

бих искал да си купя нова кутия защото старата ми е твърде малка и захранването буквално седи извън нея, тъй като дънната платка е доста големичка (Gigabyte ga-ma-770t-ud3p rev.1). Нека предложенията да са от тук и да не надхвърлят цена до 90-100 ?

И тази ще свърши добра работа .

До тук съм напълно съгласен с кокомил с малката разлика, че според мен ще свърши идеална работа...

Голямо и готино! http://www.kmelektronik.de/shop/index.php?show=product_info&ArtNr=24715

Тая кутия какво ли не бих дал да я имам :lol6:

Голямо пространство, големи перки и готин дизаин(НЕ СТАНДАРТЕН)

Гледал съм я много по Case Mode и ти гарантирам, че е добра. Има я и в Плесио обяче е 250 кинта, а тука е мно изгодно :lol6:

Голямо и готино! http://www.kmelektro...nfo&ArtNr=24715

Голямо пространство, големи перки и готин дизаин(НЕ СТАНДАРТЕН)

Всъщност като размери кутията се води като среден клас - Mid Tower и всички предложения до момента с изключение на чийфтека са такъв среден размер. Ако автора иска нещо голямо за бъдещ ъпгрей с топ гекмърски карти като АТИ 5970 например и много място и въздух - цък

• Автор

А ако биджета е 160? каква Big Tower кутия ще ми предложите. Пак от същия саит ако може.

Ако е 160 ?, трябва да осъзнаеш, че абсолютният фаворит е Coolermaster HAF932. И защо трябва да е точно оттам, такава кутия се купува веднъж на 4-5 години, и е повече от необходимо човек да се понапрегне и да направи компромис, драги съфорумецо...

Всъщност като размери кутията се води като среден клас - Mid Tower и всички предложения до момента с изключение на чийфтека са такъв среден размер. Ако автора иска нещо голямо за бъдещ ъпгрей с топ гекмърски карти като АТИ 5970 например и много място и въздух - цък

Виж размерите 28 cm x 60 cm x 54.5 cm По-голяма е дори и от прословутия ви Haf 932!

A тази която си посочил и мойта са абсолютно еднакви. Разликата може да е в производителя само.

Редактирано от radislav (преглед на промените)

• Автор

Ако е 160 ?, трябва да осъзнаеш, че абсолютният фаворит е Coolermaster HAF932. И защо трябва да е точно оттам, такава кутия се купува веднъж на 4-5 години, и е повече от необходимо човек да се понапрегне и да направи компромис, драги съфорумецо...

Драги съфорумецо давам този сайт защото явно не съм в България. И не мога да разбера какъв компромис да направя. Да се върна в България и от там да си я купя? Или да дам повече пари?

Виж размерите 28 cm x 60 cm x 54.5 cm По-голяма е дори и от прословутия ви Haf 932!

A тази която си посочил и мойта са абсолютно еднакви. Разликата може да е в производителя само.

Тц, бъркаш се, става дума за полезното място за монтаж на дъна с пълен размер ATX а в моя линк дори могат да се сложат и т.н. E-ATX. Вчера или оня ден имаше нова статия за дънна платка с два и7 със леко нестандартен размер - посоченият от мен. Отвън може да е много голяма но се разбира нещо съвсем различно. Освен това ако поразгледаш малко картинките или отидеш на сайта им ще видиш, че има още много и съществени разлики.

Както и да е, за се спирам със спама - за по-висок лимит или въпросния Coolermaster HAF932 или един класически Лиан от техния нисък клас - цък Кулър мастъра е повече от достатъчен според мен за нормална, средностатистическа щайга. Оттук нататък с цените и кутиите над 100-120 евро важи оня пронцип - кокото повече - толкова повече, лоши кутии в този ценови сектор почти няма, въпросът е само на харесване на дизайна, това което на теб ти хваща окото. Успех в избора wink.gif

Това за размера е абсолютно вярно - габаритите се мерят отвън - по "футористичните" кутии може и да са огромни заради дизайна - но отвътре теснотийка.

Искаш голяма кутия - да, гледай размерите които са дадени но се насочи към нещо опростено - хем ще е по евтино - хем няма да се чудиш каде да я сложиш и как да си събереш чарковете вътре. Виж какви интерфейси те устройват също. За проветрението също не е проблем да стои и без капак вместо да търсиш "цедка".

Ето ти още една с достатъчно габарити - няма снимки отвътре ама ти гарантирам че и от там е изчистена и има място.

http://www.kmelektronik.de/shop/index.php?show=product_info&ArtNr=24130

Редактирано от zlinaka (преглед на промените)

Ако е 160 €, трябва да осъзнаеш, че абсолютният фаворит е Coolermaster HAF932. И защо трябва да е точно оттам, такава кутия се купува веднъж на 4-5 години, и е повече от необходимо човек да се понапрегне и да направи компромис, драги съфорумецо...

Изказваш се страшно неподготвен. За 160 € човека без проблем може да стане притежател на CM ATCS 840

Здравейте,

бих искал да си купя нова кутия защото старата ми е твърде малка и захранването буквално седи извън нея, тъй като дънната платка е доста големичка (Gigabyte ga-ma-770t-ud3p rev.1). Нека предложенията да са от тук и да не надхвърлят цена до 90-100

До 90€ перфеткната кутия лично за мен е Cooler Master HAF 922.

HAF 922 в Amazon.com - от лични впечатления като притежател на въпросната кутия мога да споделя че последната е достатъчно голяма и има достатъчно добър въздушен поток и категорично е Бестселър за парите си.

http://www.kmelektro...nfo&ArtNr=22749 - HAF 922 от сайта от който ти искаш да закупиш кутията - 4 € над заложения от теб бюджет е но предполагам те няма да са ти проблем.

Тц, бъркаш се, става дума за полезното място за монтаж на дъна с пълен размер ATX а в моя линк дори могат да се сложат и т.н. E-ATX. Вчера или оня ден имаше нова статия за дънна платка с два и7 със леко нестандартен размер - посоченият от мен. Отвън може да е много голяма но се разбира нещо съвсем различно. Освен това ако поразгледаш малко картинките или отидеш на сайта им ще видиш, че има още много и съществени разлики.

Както и да е, за се спирам със спама - за по-висок лимит или въпросния Coolermaster HAF932 или един класически Лиан от техния нисък клас - цък Кулър мастъра е повече от достатъчен според мен за нормална, средностатистическа щайга. Оттук нататък с цените и кутиите над 100-120 евро важи оня пронцип - кокото повече - толкова повече, лоши кутии в този ценови сектор почти няма, въпросът е само на харесване на дизайна, това което на теб ти хваща окото. Успех в избора wink.gif

А според мен е грешно човек да се изфърля пари за гротенсните боклуци на ЛианЛи, дето нямат нормален въздушен поток след като за тези пари човек може да се сдобие с Cooler Master ATSC840, която тотално превъзхожда над 90% от кутиите предлагащи се на пазара. Също така мога да спомена че се преглагат допълнилни перки за тази кутия и последната без проблем с мод на страничния панел наподобаващ перфорацията на тавана и може да постигне още по добър въздъшен поток с добавяне на 230 мм вентилатор на него. Не е нужно човек да изхвърли почти 400$ за кутия заради това че била ръчна изработка - дори изобщо се съмнявам че въпросните кутии на долнопробната китайска марка са ръчна изработка а не са сглобени от евтина работна ръка на някое пристанище или кораб. Гаранция няма никаква и точно заради това пръскането на безумни пари над 400$ за кутия си е живо кощунство.

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

Напълно подкрепям горното мнение в частта му, в която се говори за измислиците Lian Li. Не са лоши кутии..., ама ако струваха 30 лв.

А че били ръчноизработени също е лъжа най-малкото, защото бая майстори и време ще трябват, за да се попълни пазарна ниша като Тайван (най-продаваните кутии там).

А тайванската "ръчна изработка" я знаем - то всичко им е "ръчна изработка" малко или много, `щото иначе излиза по-дебело.

Вземи си Cooler Master и да е мирно селото.

Редактирано от v2.0 (преглед на промените)

Напълно подкрепям горното мнение в частта му, в която се говори за измислиците Lian Li. Не са лоши кутии..., ама ако струваха 30 лв.

А че били ръчноизработени също е лъжа най-малкото, защото бая майстори и време ще трябват, за да се попълни пазарна ниша като Тайван (най-продаваните кутии там).

А тайванската "ръчна изработка" я знаем - то всичко им е "ръчна изработка" малко или много, `щото иначе излиза по-дебело.

Вземи си Cooler Master и да е мирно селото.

Абе вие хора нещо не се усещате. Говорим за ГОЛЯМА кутия! А колкото по-голяма е толкова по-малко ще се бутат кабеляците и ще пречат на въздушния поток. А тава, че не е кашона Cooler Master или Chieftec моля моля, но перките си ги има и са на абсолютно същите места както и в Coolera. Незнам марката може ли да попречи, а и посочения A Case от господин Василев на който искам да се извиня за това, че казах няма разлика между посочената от мен и от него. Просто се подведох по външния вид, а не я загледах по-подробно. Кутията найстина е голяма и дори ПО сравнена с Haf 935, а и значително по-евтина, и даже E-ATX на което може да се сложи значително по-голямо дъно за вбъдеще.

А и си има и FAN-Controller :)

Редактирано от radislav (преглед на промените)

Драги съфорумецо давам този сайт защото явно не съм в България. И не мога да разбера какъв компромис да направя. Да се върна в България и от там да си я купя? Или да дам повече пари?

Драги, явно не допускаш, че тази кутия може да се купи от която и да е държава, това имах предвид, пояснявам, като за бавноразвиващи се.

Prostoaz, още от ника ти си личи грамотността ти, аман от спамъри, бе...После, все аз съм лош и груб, защото разни пишман-експерти спамят темите...932 бие с цели 6 градуса откъм температура 840, ти сляп ли си, или какво? А минусите на 840 ти ги оставям за домашно, защото на неблагодарници не отварям очите.За разлика от теб, аз се колебаех навремето точно между тия 2 кутии, а на мен средстава не ми липсват, като купувам кутия, защото тя се полза едно 5 години... За Lian Li подкрепям, много назад спрямо CoolerMaster, а за тия пари, не от алуминий, а от сребро трябва да ги произвеждат.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Драги, явно не допускаш, че тази кутия може да се купи от която и да е държава, това имах предвид, пояснявам, като за бавноразвиващи се.

Prostoaz, още от ника ти си личи грамотността ти, аман от спамъри, бе...После, все аз съм лош и груб, защото разни пишман-експерти спамят темите...932 бие с цели 6 градуса откъм температура 840, ти сляп ли си, или какво? А минусите на 840 ти ги оставям за домашно, защото на неблагодарници не отварям очите.За разлика от теб, аз се колебаех навремето точно между тия 2 кутии, а на мен средстава не ми липсват, като купувам кутия, защото тя се полза едно 5 години... За Lian Li подкрепям, много назад спрямо CoolerMaster, а за тия пари, не от алуминий, а от сребро трябва да ги произвеждат.

Извинявай обаче тия думи няма как да не се обадя! А ти си бавно даже спрял и недоразвит моля запази коментара за себеси. Не смятам, че някой в този форум се развива бавно или заслужава да бъде обиждан. Предлагам на Модератора да заключи темата за да няма повече отзиви и караници! Колегата си е избрал вече кутия и не мисля, че ще е нужно да се дискотира още.

Извинете! :beer11:

Точно така май ще стане,за съжаление.Човека ясно и учтиво попита-каква кутия до 160 евро да си купи от определено място.Не е питал кой от нас какъв е-то обаче пролича...Някак не си струва да се обиждате публично за една още не купена кутия,че не е и за вас.

• Автор

Дадох този сайт защото магазина откъдето мога да си взема хардуера е на няколко спирки с трамвая и ще ми е по изгодно ако пазаря от там а не да чакам 1-3 седмици.Изборат ми е 99% сигурен. Колебая се между HAF 932 или A+Case Twinengine I/II.До седмица най много две смятам да утида и да си напазаря хубаво.Смятам да си взема няколко вентилатора + кутия и 10м ХДМИ кабел.И ще реша на място какво да взема.Мерси за всички изчерпателни отговори от всеки един писал в тази тема.Специални благодарности на kmvasilev , prostoaz , radislav и v2.0

МЕРСИ

Да не говорим кой първи препоръча кутията, но не ти ща благодарностите.Вземай 932, и никакви колебания.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.