Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ОС за игри ?!

Featured Replies

Здравейте ,

интересува ме каква операционна система да използвам за лаптоп който възнамерявам да изполвам само за игри и нищо друго.

Няма драйвъри за XP.

Ако не искаш екс-пи,слагай виста и ще се да е хубаво да кажеш колко е мощен лаптопа ти.

Ако не искаш екс-пи,слагай виста и ще се да е хубаво да кажеш колко е мощен лаптопа ти.

Виста..... Учваш ли се какво говориш? Вече 3-ти месец от както е излязла официално новият продукт на Microsoft Windows 7 zeziok Не мисля, че имаш голям избор, от тази гледна точка, че ще използваш компютъра за игри. Слагай Windows 7 смело :biggrin:

Виста..... Учваш ли се какво говориш? Вече 3-ти месец от както е излязла официално новият продукт на Microsoft Windows 7 zeziok Не мисля, че имаш голям избор, от тази гледна точка, че ще използваш компютъра за игри. Слагай Windows 7 смело :biggrin:

Не съм съгласен с тебе,защото вистата е много по-лека и съм свидетел на какжи компютри е тръгвала без проблем(говоря за машини с 450 рам и въобще не сече).Също така 7-ицата има проблеми със съвместимостта с някой игри.След година/2 си я сложи,но не и сега!Повярвай,7-ицата не е толкова добра.

Редактирано от vesssko95 (преглед на промените)

Виста по хубаво било пт ВИНДОВС 7 :biggrin::)

Не съм съгласен с тебе,защото вистата е много по-лека и съм свидетел на какжи компютри е тръгвала без проблем(говоря за машини с 450 рам и въобще не сече).Също така 7-ицата има проблеми със съвместимостта с някой игри.След година/2 си я сложи,но не и сега!Повярвай,7-ицата не е толкова добра.

Не му вярвай.Това е човек който никога не е ползвал 7.Вистата е добра бил съм на нея,но не е по-добра от 7

Да кажеш че Висат е по-лека от 7 е все едно да твърдиш, че слона е по-лек от лъва. Makes no sense.

Почти всеки проведен тест утвърждава един и същ резултат.

След година/2 си я сложи,но не и сега!Повярвай,7-ицата не е толкова добра.

Аз съм с уиндолс 7 от 4/5 дена и мога да кажа че е много добър,не мисля че след година или 2 ще има някаква разлика просто защото за сега не съм се сблъсквас с неизправности със системата.Върви си много прилично аз ползвам 64 битовата конфигурация и е идеална.

Лин 7 е най-добре и е ДОСТА ПО ЛЕКА от Виста.Е да от начало ще ти е търсенито малко с интерфейса но това се свиква за 1 час дори и по малко :)

Здравейте ,

интересува ме каква операционна система да използвам за лаптоп който възнамерявам да изполвам само за игри и нищо друго.

Няма драйвъри за XP.

1 уиндоус експи

2 уиндоус сървър

3 уиндоус севен

4 уиндоус виста

Не съм споменал линукс понеже е по трудна за работа и настройка .

Драйвери за експи може да се намерят , но ще ти трябва човек който разбира .

Аз мога да ти препоръчам експи идеално , не - перфектно за игри ,

Сложил съм го на двата си лаптопа и на много настолни .

п.п. седмица е по добре от виста в много отношения .Като производителност за игри най добре е експи .Сервер само ако си го донастроиш , но не ти го препоръчвам .

Редактирано от rocnogu (преглед на промените)

• Автор

Ами вярно е ,че Vista много товари и , че на 7-цата има някой проблеми със съвместимоста . XP e идеално , но за моя лаптоп драйвъри за тази ос няма никъде. HP pavilion dv5 1210en

Ами вярно е ,че Vista много товари и , че на 7-цата има някой проблеми със съвместимоста . XP e идеално , но за моя лаптоп драйвъри за тази ос няма никъде. HP pavilion dv5 1210en

Драйвери за експи може да се намерят

п.п. Мързеше ме снощи да пиша .

Та . Най лесният вариянт за теб е да си платиш в сервиз да ти намерят драйверите .

Носиш го и те да се нервят с него .

Другият е да сложиш точно уиндоуса който ще ти дам . Той си има вградени доста . На моят HP не можа да ми инсталира само микрофона и аз понеже не го ползвам не съм се и мъчил .

Ако има такъв случай ще се ползват ауторайверите , а такива има доста .

Моят е HP dv6820ep . В сайта нямаше никакви за експи . Дори говорих с един младеж от поддръжката и той се опита да ме убеди че не може да работи под експи . Не че няма драйвери , не можел .

Как да е , ако сметнеш че искаш експи обади ми се на скайпа .

Стига глупости бе хора! Коя е играта дето върви на XP и няма да тръгне на 7, да не говорим, че 7 е доста по-удобен и практичен за домашно ползване. Все пак машината е нов модел с достатъчно мощен хардуер, а не древен комп с малко памет и слаб процесор.(друг е въпроса колко е "геймърски" този модел с това 64-bit HD3450, aма...), та XP няма място на такъм компютър. Още малко някой ще каже 2000 да сложи, че бил още по-лек.

Стига глупости бе хора! Коя е играта дето върви на XP и няма да тръгне на 7, да не говорим, че 7 е доста по-удобен и практичен за домашно ползване. Все пак машината е нов модел с достатъчно мощен хардуер, а не древен комп с малко памет и слаб процесор.(друг е въпроса колко е "геймърски" този модел с това 64-bit HD3450, aма...), та XP няма място на такъм компютър. Още малко някой ще каже 2000 да сложи, че бил още по-лек.

За домашно ползване пък определено е най добре експи хоум .Има най малко вградени глупости и най висока производителност .

Като решиш да даваш мнение дай поне обосновка .

Такива спамерски коментари на никой не помагат мойто момченце .

И нещо не разбрах това първото .

Въпроса трябва да е коя игра която върви на седмица няма да тръгне на експи .

Седмицата няма нищо , ама нищо което да ми дава повече от експито . Освен това че ми товари компа повече разбира се .

Като говориш за 2000 чуваш ли се ?

Експи се поддържа от всичко . Има драйвери за всичко .Всички игри работят . Всички програми работят .

Има огромна поддръжка от майкрософт .

Много ми е чудно с колко точно акъл ти си тръгнал че да казваш седмица .

Една обосновка само ми дай !Една практическа искам само . С какво седмицата е по добра за игри ?

Тва е точно българска простотия .

Всички големи геймъри слагат експи и сервер за производителност и се намира един българин да отиде и да се изсере "как бе , седмица е най добре "

Влез в някой сайт за бенчмарк и виж големите батковци с кво са . И моля те , зимай си кофичката и лопатката и бягай на пясъчника .

Ей че ми се вдига кръвното от "специалисти" като тебе .

Абе , тебе да не са те изпуснали от някоя лудница ? Как си се научил да пишеш . Ама сериозно ?

ВЕСКО95 е прав за това . Седмицата е още боза . Създаде ми повече проблеми отколкото виста . Нестабилен е . Още повече че е кракнат и това добавя още малко проблеми .

Драйверите за седмицата бяха същите като за виста .Говоря за тези от сайта на HP . + че и камерата и микрофона не работеха .

Обръщението "мойто момченце" си го запази за махалата за другарчетата - нито си ми на годините, нито на акъла, а изглежда и на познанията за Windows. Имам достатъчно голям опит с всички версии на Windows от 3,11 насам, че да не говоря глупости - доказал съм го с не едно мнение във форума, ама напоследък много се навъдихте "хакерите" дето разбират от всичко и раздават "акъл" наляво и надясно. 2010г. е! XP свърши курса вече! Вземи тествай реално(то картинки с бенчмаркове всеки може да намери) на много компютри кой Windows как върви и тогава давай мнения, но явно познанията ти не стигат да инсталираш кадърно OS и да намериш необходимите драйвери. Няма лоша и добра ОС - има некадърни администратори! Windows 7 има добра поддръжка за всичкият съвременен хардуер, всички съвременни(и дори по-стари) игри и софтуер работят и самата ОС е изключително стабилна. Аман от "специалисти"!

thumbsupsmileyanim.gif Нали точно затова давам мнения . Аз с това се занимавам , ТЕСТВАМ мойто момченце .

Как ряазбра че не съм ти на годините , още повече на акъла angry.gif .

Не се излагай така .

Като работи всичко на уин7 защо от сайта на HP ми казват че няма драйвери още за всичко на седмицата за моят лаптоп ?

За производителност на игри , още повече на лаптоп . Който както знаем не работи добре като настолния , само експи .

Тествал съм го на латптопи и настолни . В множествено число . Толкова ! thumbsdownsmileyanim.gif

rocnogu, грешиш за всичко което казваш. Ето ти нещо което уин7 превъзхожда XP. ПОДДЪРЖА ДХ 10 и 11. Оптимизирана е за нов хардуер и вземи потърси отново резултати за производителността на хр и уин7. И мисля, че не си достатъчно квалифициран, че да даваш такива големи изказвания за производителността в игрите или като цяло.

По твоята логика, защо да слагаме друга ОС като хр ще ми върви вечно. Всичко се развива и се стреми към осъвършенство, а това, че си тествал на стари машини, които имат проблеми с драйверите не е наш проблем.

Редактирано от plamen_dikov (преглед на промените)

1 Пише се rocnogu .

2 ДиректХ10 за експи има .

3 Реално приложение за директХ11 няма за игрите .

4 Не ми казвай че уин 7 е по производителен от експи , дай ми линк . Защото аз съм тествал а ти не си .

5 Мисли каквото си искаш , аз съм прав .

6 По моята логика експи ще е на върха още годинки . Точно затова майкрософт бълва ъпдейти и се правят разработки за да може експи да се конкурира със седмицата .

По твоята логика никога няма да смениш експито или на квот си там. Щот си задръстен сигурно или дедазнам .

Аз се интересувам от производителност и перфектна работа .

Или всичко което получавам от експи а не от седмицата .

Ако ти стиска , правиш тестове и ми пращаш снимки .

Иначе не ми се мяркай че само псувам и ми вдигате кръвното .

p.p. връщам се за да допълня , това са първите три от гугле .

сам смятай .

http://www.testfreak...-vs-vista-vs-7/

http://www.maximumpc...view?page=0%2C3

http://www.overclock...s-7-benchmarks/

Това надявам се е достатъчно да се РАЗКАРАШ от тук и да спреш да говориш ГЛУПОСТИ . angry.gif

Отнася се за всички други като теб разбира се cool.gif

rocnogu, ти просто не разбираш. Няма нова версия на Windows, която да не е значително по-бърза от предишните. Проблемът по-скоро е в това, че те отдавна са станали достатъчно бързи за да се прояви ефекта на забавяне на времето при движение със субсветлинна скорост.

rocnogu, ти просто не разбираш. Няма нова версия на Windows, която да не е значително по-бърза от предишните. Проблемът по-скоро е в това, че те отдавна са станали достатъчно бързи за да се прояви ефекта на забавяне на времето при движение със субсветлинна скорост.

Това за бързината на всеки следващ Windows просто не е вярно. Напротив, по бавни са и Виста и Вин 7 особоно за игри. А и с кой ще бъдеш зависи основно от хардуера. На силно PC разликите са малки и поносими, но винаги в полза на XP. Извън темата предимствата и недостаците на различните версии бих класирал така: WinXP - най-бърз и нестабилен; Vista - по-бавна но стабилна; Win7 - по бърз но като най-нов още проблемен.

Ползвам в момента и трите ОС и при мен лично 64 битовата Виста се представя най-добре, вкл и с игрите. С 64бит Вин 7 имах проблеми.

Просто за всяко PC всеки трябва чрез проба да определи индивидуално кой върви най-добре! Мерете си фреймовете и решавайте. Иначе споровете ще са безкрайни.

Редактирано от izen (преглед на промените)

уиндоус 7, има най-яката бета версия, нарича уиндоус виста, ако е мощен лаптопа уин7, е по-хилав ХП, що се отнася до игрите, например цивизация 4 не ми тръгна на 7цата, ГТА 4 се бъгва сериозно, може вече и да са извадили пач дето да оправя... Още едно предимство на 7цата е че има мнооого богата база данни и сама си намира работещи драйвери за почти всичко.

Които казват, че 7 е по-добрият избор, са по-прави, според мен. А друг е въпросът, че всеки нов компютър има предостатъчно дисково пространство, за да се инсталират и двете (XPх86/7х64). Тогава проблеми, от тоя род, реално не съществуват.

...ти просто не разбираш. Няма нова версия на Windows, която да не е значително по-бърза от предишните. Проблемът по-скоро е в това, че те отдавна са станали достатъчно бързи за да се прояви ефекта на забавяне на времето при движение със субсветлинна скорост.

Това кърти! Мерси че ме разсмя. Направо отива в любимите.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

като не знаеш, не пиши глупости - 2000 съм го слагал на пентиум на 166 със 64 рам... а в момента съм с 2000 на системата от подписа - върви си перфектно... не че нямам и едно xp за експерименти, както и бях качил 7-ца и виста на виртуални машини...

на много малко машини не може да се качи xp... и за мен това е най геймъския windows - с около 1-2% е по бърз в игрите от 2000 тествам съм с едни и същи драйвери, на 1 и същ комп, проблема на 2000 е че мнго игри имат проверка за операционната и не щат да се инсталират (има начин да се излъжат и после тръгват), но има и такива дето търсят в кернела други работи и се налага редактиране с 16-тичен едитор да намират каквото трябва...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

От повечето нашенци струи простащина, независимо от това къде са - в България или някъде по света...

колеги само една забележка към всички, автора най-вероятно не си настройва уиндоуса (за разлика от вас), на него не му дреме за 10% разлика в производителността, той пита от потребителска гледна точка, слага диска и иска да няма проблеми, затова ако има двуядрен процесор и повече от 2гб памет е най-добре да си сложи 7цата. Да ХП в много случай е по-бързо, всички са му свикнали с интерфейса и иска по-малко ресурс, ама на мен ми се е*а веку докато намеря драйвери за медиа копчетата на един лаптоп мси, а 7цата си намери всичко ама всичко.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.