Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Kaspersky Internet Security 2010 е нормално да се съпоставя със сродни комплексни програми - примерно с Online Armor ++, която чехите не зная дали изобщо ще я включат някога в тестовете си.Malware Defender 2.6.0 била по-добра от ZoneAlarm Extreme Security 9 - глупости са това. По-добре лично си тествайте и ползвайте харесаното - вече съвсем за оглупяли ни смятат някои... Жалко за усилията им...
  • Отговори 2,2k
  • Прегледи 153,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Kaspersky Internet Security 2010 е нормално да се съпоставя със сродни комплексни програми - примерно с Online Armor ++, която чехите не зная дали изобщо ще я включат някога в тестовете си.Malware Defender 2.6.0 била по-добра от ZoneAlarm Extreme Security 9 - глупости са това. По-добре лично си тествайте и ползвайте харесаното - вече съвсем за оглупяли ни смятат някои... Жалко за усилията им...

Тези които в момента са първи пак ще са си първи и в новитетестове.

Как установи че ZoneAlarm Extreme Security 9 се справяпо-добре от Malware Defender 2.6.0 ? Покажи твоите тестове или дай идея на „matousec” как да ги правят правилно.

Тези които в момента са първи пак ще са си първи и в новитетестове.

Как установи че ZoneAlarm Extreme Security 9 се справяпо-добре от Malware Defender 2.6.0 ? Покажи твоите тестове или дай идея на „matousec” как да ги правят правилно.

Можеш да ги пробваш на устойчивост и пробиваемост с каквото решиш.ZoneAlarm Extreme Security 9 е с енджина на Касперски - в края на миналата година ми бе допаднала и харесала повече от KIS 2010,което ме озадачи.Malware Defender също го бях пробвал тогава за 3-4 дни - деинсталирах го, защото не е комплексно подсигурена програма - според мен защита основно или само с HIPS e преодолима сравнително нетрудно.Обикновено лесно провокират ползвателя да сгреши при някоя единична преценка и със защитата му е свършено.Тя вече е излъгана и преодоляна. Естествено - всичко е субективно и едва ли е общовалидно.Какви идеи да им давам - убеден съм - те знаят много повече от мен. Странно ми е изводите ми да са доста различни от техните. Поздрави

Странно ми е изводите ми да са доста различни от техните. Поздрави

колко си противоречиш понякога не е истина :nono:

Поспори с тях http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php ... Аз просто съм съгласен с изводите им.

Дали има някой, който да е съгласен с всички изводи на които и да било тестове? Може-би само авторите им и то пак донякъде - така си мисля. Опитай да убеждаваш германци, че GDATA и Avira не били най-добри или повечето руснаци за същото за техния Касперски. Същевременно пък и не може всичко да е стъкмистика - някои неща няма как да не са верни. Конкретно за стените сега за най-добра считам Online Armor ++, обаче дали наистина е така? Май всеки човек се влияе повече от това, което повече му допада лично на него. Поздрави

Дали има някой, който да е съгласен с всички изводи на които и да било тестове? Може-би само авторите им и то пак донякъде - така си мисля. Опитай да убеждаваш германци, че GDATA и Avira не били най-добри или повечето руснаци за същото за техния Касперски. Същевременно пък и не може всичко да е стъкмистика - някои неща няма как да не са верни. Конкретно за стените сега за най-добра считам Online Armor ++, обаче дали наистина е така? Май всеки човек се влияе повече от това, което повече му допада лично на него. Поздрави

Не смятам, че online armor++ е стена, от какъвто и да е вид.Това си е типична Internet Security Suite, но под името OA.За чистата им ''стена'', доколкото би могла да се нарече чиста със всичките си IDS,HIPS и т.н., мога да кажа само, че не я издържам повече от два дни на компа.Да не говорим колко проблеми има със съвсем нормални приложения.Имам лиценз за година, както за стената, така и за ++ версията, но не ги ползвам, защото са ''дървени'' според мен.Същото се отнася и за a-squared anti-malware.Недоизпипани неща по интерфейса, като например барът, който показва процеса на сканиране, винаги си стои на 100%, дори и в началото на сканирането.Интернет щита блокира щяло и нещяло,AV-модулът бълва FP,куп програми се задъхват да тръгнат заради защитата... тъпа работа.Накрая ги поставят в разни класации на първите места, само защото те просто блокират абсолютно всичко, което се опитва да мръдне нанякъде.Не смятам, че това е най-елегантният начин да се предпазваш.

Май всеки човек се влияе повече от това, което повече му допада лично на него.

Това е хем така, хем не съвсем!

За мен лично има значение следните неща, при избор на АВ програма:

• опции- наличие на уеб скенер, евристика, контрол на поведение
  • качества- лекота, детекция, фалш
  • интерфейс- удобство, интуитивност, подреденост, външен вид

Разгадах загадката, защо вчера Касперски, а днес и мамуту се отнасят с недоверие към opera browser.

Публикувано изображение

Понякога, при затваряне на браузъра, операта синхронизира последните данни за bookmarks, history и т.н., след което ги записва в онлайн профила на юзера, ако е създаден такъв и, ако е включена opera link опцията.Това поведение се тълкува като странно, вероятно:)))

• 2 седмици по-късно...

Айде честито на Online Armor http://www.matousec....nge/results.php ;)

Защо честито тя не е мръднала!!!

Само безплатната е мръднала на 96 %

Виждам Kaspersky е доста паднал :cool:

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Явно затова небезплатната Online Armor ++ с пълната си комплектност като модули е с поведение на Царица-Строга господарка.Накрая може и тя да ми омръзне, защото се инати да ми "пусне" поне 1-2 занимавки... Скучно започва дори да става.... Пази като "параноично настроена съпруга"! Поздрави

Androcure06

Виждам Kaspersky е доста паднал :)

Matousec не са лъжица за всяка уста ;) бързо присяда :)

Винаги съм смятал,че Privatefirewall 7 FREE е с по добра защита от Comodo Internet Security 3 FREE и това се потвърждава от тестовете.

Защо липсва в тестовете DefenseWALL? Виждам и развитие на avast! Internet Security 5,Norton Internet Security 2010 17.5.0.127 всички те обаче са на следващи места след лидерите в теста а те са:

Products tested against the suite with 148 tests

Публикувано изображение Online Armor Free 4.0.0.35FREE - 10+ Excellent

Публикувано изображение Malware Defender 2.6.0 - 10 Very good

Публикувано изображение Kaspersky Internet Security 2010 9.0.0.736 - 10+ Very good

Да ,и ето в миксиран вариант резултата.

Публикувано изображение

И защо е различен от този микс

Публикувано изображение

Да не би нещо миксера да се е бъгнал или има друга причина ;)

Колежке,не ме карай да направя наистина един микс,че свят ще ти се завие :blink:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Винаги съм смятал,че Privatefirewall 7 FREE е с по добра защита от Comodo Internet Security 3 FREE и това се потвърждава от тестовете.

Защо липсва в тестовете DefenseWALL? Виждам и развитие на avast! Internet Security 5,Norton Internet Security 2010 17.5.0.127 всички те обаче са на следващи места след лидерите в теста а те са:

Products tested against the suite with 148 tests

Публикувано изображение Online Armor Free 4.0.0.35FREE - 10+ Excellent

Публикувано изображение Malware Defender 2.6.0 - 10 Very good

Публикувано изображение Kaspersky Internet Security 2010 9.0.0.736 - 10+ Very good

Къде видя че се потвърждава, това че комодо не са платили за допълнителни тестове не означава твоето твърдение. Приват файеруол с нищо не е по-добра от комодо, според мен комодо има редица опции и модули които при private firewall липсват.

Къде видя че се потвърждава, това че комодо не са платили за допълнителни тестове не означава твоето твърдение. Приват файеруол с нищо не е по-добра от комодо, според мен комодо има редица опции и модули които при private firewall липсват.

Честно да ти кажа изобщо не ме вълнува този тест. Интересно ми е как някои хора се хващат за тези тестове все едно те ще ги опазят.

Що се отнася за Privatefirewall 7 FREE доста ми допада,което не може да се каже за Comodo Internet Security 3 FREE.

Все пак имам си лично мнение.

Твърдиш,че Comodo имат навика да си плащат за повторни тестове ли?

И защо е различен от този микс

Публикувано изображение

Да не би нещо миксера да се е бъгнал или има друга причина :baby:

Колежке,не ме карай да направя наистина един микс,че свят ще ти се завие :biggrin:

А бе ти добре ли си?

Ами то си пише отгоре бе Nikssi!

На Англиски!Преведи си го и натисни

"превключи за миксиран резултат"!

Я обърни внимание отгоре на шота какво пише....

Я сега отиди в сайт-а и виж защо е дадено това.

Публикувано изображение

На Мутушек му пратете много поздрави,и му кажете да спре да се излага с тези нагласени резултати :biggrin:

А бе ти добре ли си?

Ами то си пише отгоре бе Nikssi!

На Англиски!Преведи си го и натисни

"превключи за миксиран резултат"!

Я обърни внимание отгоре на шота какво пише....

Я сега отиди в сайт-а и виж защо е дадено това.

Публикувано изображение

Според тебе този така наречен обобщен,миксиран или маскиран резултат не е ли малко объркващ? :biggrin:

Странно как така най отгоре се подрежда Comodo и т.н. нищо,че тестовете са различни.Защо така? То бива фенщина ама направо ме изумихте днес :baby:

И Клонинга що така го обвинихте? Така както и мене обвинявахте...еми пишете си аз пък ще се уча от Вас какъв не трябва да бъда.

Според тебе този така наречен обобщен,миксиран или маскиран резултат не е ли малко объркващ? :baby:

Странно как така най отгоре се подрежда Comodo и т.н. нищо,че тестовете са различни.Защо така? То бива фенщина ама направо ме изумихте днес :baby:

И Клонинга що така го обвинихте? Така както и мене обвинявахте...еми пишете си аз пък ще се уча от Вас какъв не трябва да бъда.

Бутона е сложен за да се види общия резултат кaто цяло, защото са били пробвани само някои програми и им е изложен резултата.

За това е сложена първата таблица с пробваните програми.

Комодо е със стария си резултат от версия 3.Споко ,не са си платили ...нали не присъства версия 4 там още.

Фенщина....за каква фенщина става тук въпрос?

Вече трябва да се гледа само новата таблица -тестовете там са 148 -другата почива на стара слава .И затова честитих на OA защото засега тя се е справила най добре :biggrin:

• 2 седмици по-късно...

Ако Касперски не беше добър антивирус, нямаше да е на второ място според AV-comparatives в годишната класация за антивирус на 2009!!

Една лека корекция:

Моментните резултати, на която и да е програма, не са много за предпочитане да се вземат за еталон! Средата е силно динамична и за това днес си горе, утре си долу! По обективно е да се отчитат и вземат за меродавни, резултатите "в дълбочина"....с отчитане на т.н. "постоянство" на програмата! За повече информация може да посетиш подписа ми и да видиш как стоят нещата при On-Demand Detection тестовете на AV-Comparatoves. От тях се вижда, че Касапа далеч не е най-добрете програма! Ще направя и анализ на Проактивните тестове....там положението е още по трагично!

За това правя тези анализи, за да извлека реалната картина, която остава скрита "зад кадър"...и повечето не я виждате, а гледате само на "повърхността"! Разбира се и тя ("повърхността") трябва да се гледа, но тя не дава истинската картина!

Една лека корекция:

Моментните резултати, на която и да е програма, не са много за предпочитане да се вземат за еталон! Средата е силно динамична и за това днес си горе, утре си долу! По обективно е да се отчитат и вземат за меродавни, резултатите "в дълбочина"....с отчитане на т.н. "постоянство" на програмата! За повече информация може да посетиш подписа ми и да видиш как стоят нещата при On-Demand Detection тестовете на AV-Comparatoves. От тях се вижда, че Касапа далеч не е най-добрете програма! Ще направя и анализ на Проактивните тестове....там положението е още по трагично!

За това правя тези анализи, за да извлека реалната картина, която остава скрита "зад кадър"...и повечето не я виждате, а гледате само на "повърхността"! Разбира се и тя ("повърхността") трябва да се гледа, но тя не дава истинската картина!

В анализите, които правиш настройките на програмите по подразбиране ли ги оставяш?

В анализите, които правиш настройките на програмите по подразбиране ли ги оставяш?

Ти май нещо не схващаш....Аз не тествам програми, а правя анализ и статистическа обработка на резултатите от тестовете на AV-Comparatives!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.