Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Сложих добавката WOT към Хрома. Възникват обаче доста големи противоречия при оценката на сайтове според WOT и според "облачната" оценка на Trend Micro Web Protection.

Ярък пример е например оценката на известния сайт с вирусни колекции- vx.netlux.org/vl.php

• WOT дава- ОК Публикувано изображение
  • Trend Micro- Dangerous
Публикувано изображение

Въпроса е на кое да вярва потребител, който за първи път попада на сайта?

• От една страна- за потребител, който знае какво прави, сайта наистина не е опасен

• От друга страна- Тренд Микро съща са прави, защото от сайта може да нарамиш една торба с вируси

Къде е истината? Принципно Тренд Микро са в правото си да блокират сайт- той съдържа вируси, и за случайно попаднал потребител е опасен! Вижда се отново (за кой ли път вече) недостатъка на т.н. "репутация" (в случая на WOT)...тя е доста субективно понятие..доста, и не би трябвало да е водеща....според мен!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 153,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Engineer,изчаквам още колко време ще ти е нужно за да стигнеш до извод, че е по-добре и без УЕБ-скенер.Пробвах вчера Trend Micro IS и си регистрирах едногодишен триал - до 27.04. 2011. Пакетът е понатежал и го деинсталирах защото обявяваше за опасни почти всичките проксита. Дразнят ме такива програми. Avast 5 също ме дразни. По-добре програмите ми да мълчат и да се обаждат само когато аз ги питам. Ще взема всичките азиатци да си инсталирам...

Engineer,изчаквам още колко време ще ти е нужно за да стигнеш до извод, че е по-добре и без УЕБ-скенер.Пробвах вчера Trend Micro IS и си регистрирах едногодишен триал - до 27.04. 2011. Пакетът е понатежал и го деинсталирах защото обявяваше за опасни почти всичките проксита. Дразнят ме такива програми. Avast 5 също ме дразни. По-добре програмите ми да мълчат и да се обаждат само когато аз ги питам. Ще взема всичките азиатци да си инсталирам...

въпроса ми не беше ЗА или ПРОТИВ уеб скенери, а какво да прави потребител в подобна ситуация! За мен обективната оценка е на уеб скенера...той просто си върши работата- индикира за вируси! Потребителската оценка е субективна, като в случая очевидно се гради на одобрението най-вече на вирусни маниаци, но случаен потребител, ако се довери на тази оценка, може да остане неприятно изненадан...така си мисля аз! А, че е уеб скенер е задължителен по принцип (изключвам манияците от този форум, вкл. и себе си) - е повече от ясно!

(изключвам манияците от този форум, вкл. и себе си) - е повече от ясно!

Ти не си маниак. Ти си експериментатор :) Още ли се чудиш защо Windows-а ти пълзи като офлюв?

Ти не си маниак. Ти си експериментатор ;) Още ли се чудиш защо Windows-а ти пълзи като офлюв?

:)

Ти не си маниак. Ти си експериментатор :) Още ли се чудиш защо Windows-а ти пълзи като офлюв?

А бе - не зная за Вашите. Ама моите са като Руски Катюши и в азиатски варианти - аман от мистериозности... Не е работа да се чудиш как и защо защитният ти продукт пак се е престарал и презастраховал за възможни събития... Поздрави

Още ли се чудиш защо Windows-а ти пълзи като офлюв?

Да не си се объркал нещо? Към мен ли е този въпрос?

Да не си се объркал нещо? Към мен ли е този въпрос?

Пробвал ли си с Лиско вирус скенера на DR.Web? Може да има и за Гугъла. Интересна и полезна придобивка.

Сканираш с нея сайта без да влизаш в него.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Пробвал ли си с Лиско вирус скенера на DR.Web? Може да има и за Гугъла. Интересна и полезна придобивка.

Разглеждал съм ги тези добавки на доктора и пре ди време бях пробвал да ги инсталирам, но нещо не стана и се отказах....нямам афинитет към руски програми..поне на този етап...ще ме прощаваш, ама всичките са им тежки, а пък за "докторските" програми има толкова негативно изписано, че.... На този етап не ме интересуват!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Няма ли за още някоя куриозна щуротия да сетиш? "Сканираш с нея сайта без да влизаш в него" - НЕ - първо влизам и после разсъждавам... Заедно с един азиатски интегриран продукт - после май няма да има какво да се брои... Убитите липсват. Те тестовете са за оживялите...Поздрави

Разглеждал съм ги тези добавки на доктора и пре ди време бях пробвал да ги инсталирам, но нещо не стана и се отказах....нямам афинитет към руски програми..поне на този етап...ще ме прощаваш, ама всичките са им тежки, а пък за "докторските" програми има толкова негативно изписано, че.... На този етап не ме интересуват!

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/938

Dr.Web anti-virus link checker

Публикувано изображение

DrWeb - Trojan.Packed.20053 Не ловите ли фалшиви сработвания? Кликах,кликах и нещо не се случва при мен...А контролирам и за скрити процеси, драйвери и сервизи... Ще го закова с пирон за стената на публичната известност това нещо - обаче защо не ме атакува? Сякаш усеща какво го чака....

Свалих вайла fgmsgr.exe от skatafka.com

Сканирам с Malwarebytes' Anti-Malware

Публикувано изображение

Стартирам fgmsgr.exe като недоверено, и иска достъп до интернет, разрешавам

Публикувано изображение

След което rundll32.exe иска достъп до интернет, разрешавам

Публикувано изображение

Снимка от доверени и недоверени процеси

Публикувано изображение

След като разреших на rundll32.exe достъп до интернет, Td1.exe иска достъп до интернет, разрешавам

Публикувано изображение

След това Tvywoa.exe иска достъп до интернет, разрешавам

Публикувано изображение

Това е всичко. Сканирам с Malwarebytes' Anti-Malware

Публикувано изображение

Malwarebytes' Anti-Malware 1.45 www.malwarebytes.org Версия на базата от данни: 4043 Windows 5.1.2600 Service Pack 3 Internet Explorer 8.0.6001.18702 4/27/2010 11:42:40 PM mbam-log-2010-04-27 (23-42-40).txt Тип сканиране: Бързо сканиране Сканирани обекти: 99945 Изминало време: 7 минута(и), 13 секунда(и) Заразени процеси в паметта: 0 Заразени модули в паметта: 0 Заразени ключове в регистратурата: 0 Заразени стойности в регистратурата: 0 Заразени информационни обекти в регистратурата: 0 Заразени папки: 0 Заразени файлове: 0 Заразени процеси в паметта: (Не бяха открити зловредни обекти) Заразени модули в паметта: (Не бяха открити зловредни обекти) Заразени ключове в регистратурата: (Не бяха открити зловредни обекти) Заразени стойности в регистратурата: (Не бяха открити зловредни обекти) Заразени информационни обекти в регистратурата: (Не бяха открити зловредни обекти) Заразени папки: (Не бяха открити зловредни обекти) Заразени файлове: (Не бяха открити зловредни обекти) Очевидно заплахата "бяга" от Kingsoft - нещо изненадва ли Ви? Азиатците вече никой не ги подценява...

Имам въпрос към вожда на племето Бонго Бонго,как зловреден софтуер се промъкна на 2ро място в класацията,на измамническия сайт,който все рекламира "Матушек" Някой следил ли е Комодо с друга защитна стена,какви ги върши?Ами проследете го,ще се изненадате доста приятно...

Публикувано изображение

Имам въпрос към вожда на племето Бонго Бонго,как зловреден софтуер се промъкна на 2ро място в класацията,на измамническия сайт,който все рекламира "Матушек" Някой следил ли е Комодо с друга защитна стена,какви ги върши?Ами проследете го,ще се изненадате доста приятно...

Публикувано изображение

Никъде не виждам зловредна програма на снимката. Malware Defender не е Rogue програмата, а легитимната HIPS програма. Ето, даже има специално инфо за това:

http://www.matousec.com/matousec/blog.php?blog=138-Confusion_about_Malware_Defender

Редактирано от bogidan4o (преглед на промените)

HackTool.Win32.ZombAntiAntiVir hnnp://www.skatafka.com/download.php?file=22159790aa6aeed00c5745a04aa942a3 Ето нещо подходящо да тествате отреагирането на защитните си програми...Някои май още са без дефиниции... Поздрави

Публикувано изображение

Nightmaree

Имам въпрос към вожда на племето Бонго Бонго,как зловреден софтуер се промъкна на 2ро място в класацията,на измамническия сайт,който все рекламира Матушек Някой следил ли е Комодо с друга защитна стена,какви ги върши?Ами проследете го,ще се изненадате доста приятно...

Norton Internet Security също е обвиняван в шпионаж.Преди 7-8 месеца B-boy[styLe] ми беше дал и линк към форума където се дискутираше ;)

Matousec си знаят работата всеки е на заслуженото му място :cool:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

hxxp://www.skatafka.com/download.php?file=0578a7c32f46abf26d512b24c74fcc2c win32.nimda 2/40-virustotal

Редактирано от Гост (преглед на промените)

HackTool.Win32.ZombAntiAntiVir hnnp://www.skatafka.com/download.php?file=22159790aa6aeed00c5745a04aa942a3 Ето нещо подходящо да тествате отреагирането на защитните си програми...Някои май още са без дефиниции... Поздрави

TNN какво да тествам ? :cool:

hxxp://www.skatafka.com/download.php?file=0578a7c32f46abf26d512b24c74fcc2c win32.nimda 2/40-virustotal

"Невалиден линк за сваляне!" Не мога да го изтегля - защо така?

Ето и тук :cool:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.