Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Опитвам се аз преди малко да погледна какви сте ги накъдрили в темата "За подпомагането...." и хоп.....не мога да вляза! Аваст блокира влизането:

Публикувано изображение

А сега де? Кви сте ги напускали в темата, че не мога да вляза? :)

Копирах и показах дефиниция - сработват програмите, които я имат. Повече няма да го правя - дори и да я считам за сгрешена! А и не съм вирусна лаборатория...Може да греша.
  • Отговори 2,2k
  • Прегледи 153,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хайде да проверим Уеб скенерите (който ги има) на няколко адресчета, които вчера излових, ровичкайки насам-натам. Според скенерите- Site Advisor на McAfee и WebProtection на Trend Micro, сайтовете се класифицират, като опасни. Как са вашите скенери?

[*]www.freesoft.in

[*]www.downloadsoftware4free.com

[*]www.freetrialsoft.com

[*]appzguru.com

[*]www.programshome.com

[*]ddlpump.com

[*]www.softdepo.com

Хайде да проверим Уеб скенерите (който ги има) на няколко адресчета, които вчера излових, ровичкайки насам-натам. Според скенерите- Site Advisor на McAfee и WebProtection на Trend Micro, сайтовете се класифицират, като опасни. Как са вашите скенери?

[*]www.freesoft.in

[*]www.freetrialsoft.com

[*]appzguru.com

[*]www.programshome.com

[*]ddlpump.com

[*]www.softdepo.com
Аваст пробва ли го ?

WOT ги квалифицира като опасни

Редактирано от Гост (преглед на промените)

[*]www.freesoft.in

[*]www.freetrialsoft.com

[*]appzguru.com

[*]www.programshome.com

[*]ddlpump.com

[*]www.softdepo.com

http://www.mywot.com/en/scorecard/freesoft.in

http://www.mywot.com/en/scorecard/www.downloadsoftware4free.com

http://www.mywot.com/en/scorecard/www.freetrialsoft.com

http://www.mywot.com/en/scorecard/appzguru.com

http://www.mywot.com/en/scorecard/www.programshome.com

http://www.mywot.com/en/scorecard/ddlpump.com

http://www.mywot.com/en/scorecard/www.softdepo.com

Аваст пробва ли го ?

Аваст не реагира! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Снощи им ги пратих по е-мейл, но нямам отговор, а и май не са ги добавили! И друг път съм им пращал по е-мейл, но не съм получавал никакъв отговор. Едно "благодаря" можеше да кажат....Комуникацията с потребителите явно им куца.... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

WOT-овите оценки ги знам...все пак и при мен е качен! Интересува ме Касапа как реагира на тях....ако изобщо казва нещо?

Аваст не реагира! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Снощи им ги пратих по е-мейл, но нямам отговор, а и май не са ги добавили! И друг път съм им пращал по е-мейл, но не съм получавал никакъв отговор. Едно "благодаря" можеше да кажат....Комуникацията с потребителите явно им куца.... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

А и аз колко съм им се нервил -какво правят не знам но иначе програмата доста скочи с засичанията от предходната версия :D

А и аз колко съм им се нервил -какво правят не знам но иначе програмата доста скочи с засичанията от предходната версия :D

Да...сайтовете от MDL ги кърти.....

WOT-овите оценки ги знам...все пак и при мен е качен! Интересува ме Касапа как реагира на тях....ако изобщо казва нещо?

Да го слагам и да го пробвам ли ако искаш мен не ме бърка :D

Kaspersky не реагира на тези сайтове не знам защо ...

Може да не са вредоносни или си нямам понятие какво става

Да го слагам и да го пробвам ли ако искаш мен не ме бърка :D

Kaspersky не реагира на тези сайтове не знам защо ...

Кракове,кракове тук например www.freesoft.in Ти кога си чул Касперски да се занимава с кейгени?

ПП. Аз може ли Аваст пак да го сложа. Обещавам,че няма да му навредя :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Случайно и благодарение на тази изключително полезна програмка http://www.larshederer.homepage.t-online.de/erunt/ установих че защитни програми които не защитават регистъра са елементарни за отстраняване от зловредения код. Правя си аз Backup на регистъра преди да инсталирам например Norton с нагласата че е мнооого труден за елеминиране и че когато реша да възтановя регистъра от направения Backup преди да го инсталирам ще има реакция,SONAR 2 ( убиеца ) ще затрие програмката ERUNT защото проявява вредоносно действие,най-малко спрямо него т.е. изкоренява/променя/заменя му регистъра но не се случи.След рестарта на ОС Norton го нямаше. На Kaspersky също не му направи впечатление че регистъра му си заминава и също беше изкоренен при рестарта. Били открили уязвимост в Rising Antivirus 2010,ами това че поне 90 % от защитните програми не защитават регистъра не е ли уязвимост ? !

.....ами това че поне 90 % от защитните програми не защитават регистъра не е ли уязвимост ? !

Не знам кой антивирус до колко защитава регистрите, но за да се докопа вируса до регистъра, не трябва ли първо да бъде свален от мрежата или от флашка, после да бъде стартиран....и чак тогава, ако ще попада някъде, ще попада....Само, че цялата тази последователност от събития, не мислиш ли, че става под зоркият "поглед" на Антивирусната програма...която и да е тя!?

Не знам кой антивирус до колко защитава регистрите, но за да се докопа вируса до регистъра, не трябва ли първо да бъде свален от мрежата или от флашка, после да бъде стартиран....и чак тогава, ако ще попада някъде, ще попада....Само, че цялата тази последователност от събития, не мислиш ли, че става под зоркият поглед на Антивирусната програма...която и да е тя!?

Защо мислиш че е нужно да свалиш и стартираш файл за да бъдеш заразен ?

За зоркия поглед на която и да е антивирусна програма ще са нужни очила,защото за новия зловреден код няма дефиниция :(

Защо мислиш че е нужно да свалиш и стартираш файл за да бъдеш заразен ?

За зоркия поглед на която и да е антивирусна програма ще са нужни очила,защото за новия зловреден код няма дефиниция :(

Щом казваш....кой съм аз, че да споря със спИциалис_.....

Щом казваш....кой съм аз, че да споря със спИциалис_.....

Напълно съм съгласен :

Честно казано не съм вярвал че ще стана свидетел на толкова лесно заличаване на защитни програми като Norton и Kaspersky. Мислех си че никога няма да допуснат да им пипат по регистрите , особено Касперски за който толкова много е писано за добрата му самозащита и как не давал да му пипат файловете.Излиза че има и по-страшни неща от това зловреден код да си инсталира драйвер,защо да се мъчиш да прескочиш стена висока 6 метра след като можеш да я заобиколиш.Преди 7-8 месеца когато се писа във форума че някакво Китайско rogue е заличило Касперски лично аз не го вярвах допреди няколко дена когато ERUNT не го бастиса все едно никога не е бил инсталиран.

Напълно съм съгласен :

Честно казано не съм вярвал че ще стана свидетел на толкова лесно заличаване на защитни програми като Norton и Kaspersky. Мислех си че никога няма да допуснат да им пипат по регистрите , особено Касперски за който толкова много е писано за добрата му самозащита и как не давал да му пипат файловете.Излиза че има и по-страшни неща от това зловреден код да си инсталира драйвер,защо да се мъчиш да прескочиш стена висока 6 метра след като можеш да я заобиколиш.Преди 7-8 месеца когато се писа във форума че някакво Китайско rogue е заличило Касперски лично аз не го вярвах допреди няколко дена когато ERUNT не го бастиса все едно никога не е бил инсталиран.

Системата е компроментирана още преди инсталацията на Kaspersky. Пробва ли по същият начин и DW - при нея дали ще е същото?

Някой да ми даде файла и ще пробвам и DW как се справя :offtopic_s: Erunt-setup.exe ли да изтегля? Ето това става с тая програма Пъне се нещо и умира а след ролбака изчезва тотално :offtopic_s:

Системата е компроментирана още преди инсталацията на Kaspersky. Пробва ли по същият начин и DW - при нея дали ще е същото?

Просто HIPS-а на Касперски не следи какво се случва с регистъра,ако ме беше уведомил че програмката ERUNT променя / подменя регистрите щях да приема че всичко е наред но не гъкна.Ако знаех Руски щях да им пиша за този огромен недостатък.

Разбира се че същото ще се случи и с DW АКО "ERUNT" е доверено приложение.

Просто HIPS-а на Касперски не следи какво се случва с регистъра,ако ме беше уведомил че програмката ERUNT променя / подменя регистрите щях да приема че всичко е наред но не гъкна.Ако знаех Руски щях да им пиша за този огромен недостатък.

И като доверено не прави нищо дори и след рестарт

1.Деинсталирай DW и направи Backup на регистъра.

2.Инсталирай DW и въстанови регистъра от направения Backup преди да инсталираш DW.

3.Рестартирай ОС :offtopic_s:

Всъщност не е задължително на Руски да им пишеш, може и на английски.;-)

Нортън си има Сонар2,който скоро ще има ъпдейт с надграждане.Програмата която си дал,е добра и затова не се засича от сонар,Американците си знаят работата :) Видя ли,че унищожи 99% от зловредният код от 3те архива на Б-бой,Никси изпадна в колабс,като написах коментара си,за който получих бан,без да съм нарушил нито едно правило. да му мисли Касперски който няма нито сонар нито защитава регистрите.

Редактирано от mdr98 (преглед на промените)

Айде сега :)

1. Инсталирам ERUNT и се правя back up

Публикувано изображение

Рестартирам

2. Инсталирам DW

Публикувано изображение

3. Стартирам Back Up-а

Публикувано изображение

4. След рестарта DW изобщо я няма в трея

Публикувано изображение

5. Отварям Програмите файлове и папката и е вътре :)

Публикувано изображение

6. Ето и прозореца на DW няма нищо недоверено НО къде е драйверчето ;)

Публикувано изображение

Обърнете внимание на иконата в трея - сива е

Рестартирам отново белким се оправи от само себе си и опааа пак я няма в трея и дава съобщение за незареден драйвер

Публикувано изображение

Като му чукна ОК иконката пак става сива като мишок пишещ минуси :P

Публикувано изображение

Градски не се сърди - при предварително компроментиране на системата е ясно,че ще стане така.

DW дори не мръдна при стартирането на Back Up-а

Нортън си има Сонар2,който скоро ще има ъпдейт с надграждане.Програмата която си дал,е добра и затова не се засича от сонар,Американците си знаят работата :) да му мисли Касперски който няма нито сонар нито защитава регистрите.

Ти май искаш да пробвам и Сонара на Нортон след като ВОЖДА е пробвал вече?

Май не вдяваш за какво става въпрос :)

пп. Колапс ли? Изобщо и не забелязах присъствието ти. Дори сега прочетох това мнение. Ако вдигна настройките при КИС - няма да се стартира посмъртно.

Въпроса не е при такива настройки,а при такива които ползват повечето хора.

Бе,казах ти че не вдяваш ама ....

1.Деинсталирай DW и направи Backup на регистъра.

2.Инсталирай DW и въстанови регистъра от направения Backup преди да инсталираш DW.

3.Рестартирай ОС ;)

Аааа,така не става приятел. На чисто,на чисто :P Дори и след деинсталацията остават записи в регистрите.

Както и да е аз вече го направих ;) На чиста система с първа инсталация :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Аз не съм го правил така а с инсталиран DW затова и нищо не се получи бе градски :) А едно тестче на която никоя защита няма да устой искате ли? Та ето ви теста -инсталирате Акронис правите си бекъп след това инсталирате вашата защита -връщате бекъпа от Акронис и нямате защитата това е същото ти сам се прецакваш :)

пп. Колапс ли? Изобщо и не забелязах присъствието ти. Дори сега прочетох това мнение. Ако вдигна настройките при КИС - няма да се стартира посмъртно.

Въпроса не е при такива настройки,а при такива които ползват повечето хора.

Бе,казах ти че не вдяваш ама ....

Ти какво очакваш,след като си изтрил регистрите на програмата?чак пък и учуден че я нямало,ами пробвай го сонара дай да видим.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.