Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Защо като доказателство не направиш едно клипче, как изкореняваш Нортон и как Комодо не може да бъде помръднат ? :mad:

С настройки по подразбиране и разрешаване на действието,защото все пак целенасочено стартираме връщането на Back Up-а и да пишем,че предполагаме че е зловредно приложение след като сме направили арива си на 9 април ...е меко казано шмекерия :laughing4:

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 153,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да така е,но DW защитава регистрите когато приложението е недоверено.

Така ли? :clap:

А кога да защитава регистрите?

Май имаше принцип, който не ...

DW Не е почистваща програма. Така че не може да я инсталираш на вече заразена система и да очакваш да ти помогне

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

Защо като доказателство не направиш едно клипче, как изкореняваш Нортон и как Комодо не може да бъде помръднат ?  :clap:

Вече го направих виж коментар # 903

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=145992&st=900

nikssi , идеята е че от добрата защитна програма се очаква да информира за всеки файл който иска да променя важни системни файлове или регистри независимо какви са.

Не е шмекерия винаги поставям при равни условия програмите които тествам.Ако при въпросите на Комодо когато стартирам възтановяването на регистрите дам разрешение той също ще си отиде,но важното е че той ме информира а аз вземам решенията,докато Касперски и Нортън не обелиха дума и си отидоха.

Nicicom,не схващаш какво искам да кажа и май наистина не си в състояние да правиш клипчета :)

nikssi , идеята е че от добрата защитна програма се очаква да информира за всеки файл който иска да променя важни системни файлове или регистри независимо какви са.

Не е шмекерия винаги поставям при равни условия програмите които тествам.Ако при въпросите на Комодо когато стартирам възтановяването на регистрите дам разрешение той също ще си отиде,но важното е че той ме информира а аз вземам решенията,докато Касперски и Нортън не обелиха дума и си отидоха.

Nicicom,не схващаш какво искам да кажа и май наистина не си в състояние да правиш клипчета :clap:

Я пробвай в режим за напреднали,дали Нортън не защитава регистрите.Аз ще ти отговоря още сега да защитава не само регистрите а и файловете на системата и инсталираните програми,хайде изкриви си душата и кажи че не е така а.

Nicicom,не схващаш какво искам да кажа и май наистина не си в състояние да правиш клипчета :clap:

По подразбиране при Комодо е включена и виртуализация на регистрите, както и файловата система, дори и да си махнал отметката жърху стартране на непознати програми в бесопасна среда, тези опции работят, от комодо са помислили за защитата вече 7 месец я ползвам и съм много доволен.

Здравей Mohican.

Бягаш по тъч линията.

Теста не е за DW.

Ако усетиш че си заразен, DW ли ще инсталираш, при положение че знаеш как защитава?

Много добре схващам идеята.

Mohican asdfag иска клипче,как убиваш Нортън,хайде направи го но постави Нортън в "Равностойно положение" с Комодо като спреш програм контрол на Нортън и включиш Мониторинг.Хайде ако си пич направи го.

Редактирано от mdr98 (преглед на промените)

Я пробвай в режим за напреднали,дали Нортън не защитава регистрите.Аз ще ти отговоря още сега да защитава не само регистрите а и файловете на системата и инсталираните програми,хайде изкриви си душата и кажи че не е така а.

Пробвах го с настройки по подразбиране.Защо ти не го тестваш в режим за напреднали и не направиш клипче ?

nicicom,наистина не мога да схвана какво искаш да кажеш.

Свалям, инсталерам, всичко ми се мъглее ... :clap: и нищо

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Това трябваше да е ERUNT :);):hush:

Принцип на работа, май ти го каза някога :hush:

Пробвах го с настройки по подразбиране.Защо ти не го тестваш в режим за напреднали и не направиш клипче ?

Защото знам какъв ще е резултата затова,няма да даде да се пипнат регистрите,освен аз ако не разреша,защо се измъкваш?искам ти да го направиш клипа

защото ти го твърдиш това,и защо аджеба не го постави в равностойно положение с Комодо,като знаеш много добре,че има такава възможност.Чакаме клип :clap:

Как работи DW?????

Много добре знаеш, и ме разбираш.

Няма нужда да ти обяснявам

Публикувано изображение

Клип едва ли ще получим, защото е ясно, че ако направи настройките на мах. регистрите ще останат непокътнати. :clap: А ако незнаеш как се правят настройките за напреднали можеш да прочетеш в интернета. (макар, че става с 2-3 кликания) :)

mdr98,ти познаваш Нортън по-добре от мен ти направи клипа няма да ти развалям удоволствието. nicicom,говорим за едно и също нещо но не можем да се разберем.Ако Backup-а бъде стартиран като недоверено приложение няма шансове да подмени регистъра т.е. DW си върши работата това е нейния начин на защита. Виж какво съм писал Коментар # 270 http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=148629&st=255

mdr98,ти познаваш Нортън по-добре от мен ти направи клипа няма да ти развалям удоволствието.

Аз и mdr98 твърдим едно и също. Няма смисъл ние да го правим. Искаме да го видим от теб. Да сравниш Комодо и Нортон. (искам, лично аз, да видя как сриваш Нортон!) И двете с настройки за напреднали. (влизаш в Setting и дигаш всичко на Agressive)

mdr98,ти познаваш Нортън по-добре от мен ти направи клипа няма да ти развалям удоволствието.

nicicom,говорим за едно и също нещо но не можем да се разберем.Ако Backup-а бъде стартиран като недоверено приложение няма шансове да подмени регистъра т.е. DW си върши работата това е нейния начин на защита.

Виж какво съм писал Коментар # 270

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=148629&st=255

Както ти казах

nicicom

Правило номер едно

DW СЕ ИНСТАЛИРА НА ЧИСТА СИСТЕМА.

Всичко останало е, АКО ...

nicicom,говорим за едно и също нещо но не можем да се разберем.Ако Backup-а бъде стартиран като недоверено приложение няма шансове да подмени регистъра т.е. DW си върши работата това е нейния начин на защита.

Виж какво съм писал Коментар # 270

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=148629&st=255

Всъщност може и да не е на агресив,може да спреш сонара и антивирусния модул,абе остави само стената.Виж колко съм либерален не като теб.Срам те е да покажеш,че американския продукт е доста по добър не само от комодо а и от касперски и авира и всичкия антивирусен софтуер който е създаден от човек.

Norton го блокира това още в началото http://dox.bg/files/dw?a=d1e01b4973 :) В режим за напреднали ;) А можеш и да го пуснеш ако искаш :)

Всъщност може и да не е на агресив,може да спреш сонара и антивирусния модул,абе остави само стената.Виж колко съм либерален не като теб.Срам те е да покажеш,че американския продукт е доста по добър не само от комодо а и от касперски и авира и всичкия антивирусен софтуер който е създаден от човек.

Ами според тестовете от matousec Нортън осигурява 40 % защита,а Комодо с цели 60 % повече :) та за момента това което казваш се отнася за Комодо.

Ами според тестовете от matousec Нортън осигурява 40 % защита,а Комодо с цели 60 % повече :P та за момента това което казваш се отнася за Комодо.

Ами то и на virustotal показва 30% случеите, че Symantec не засича вируса, но като изтеглиш вируса Сонара го кърти. :whist:

Ами то и на virustotal показва 30% случеите, че Symantec не засича вируса, но като изтеглиш вируса Сонара го кърти.:whist:

Нали правиш разлика между софтуер / камъни / бетон и т.н. Ще кърти това което вижда,а това което не може ще изкърти него.

name=]']]

Ами пробвах... Махнах Pure и сложих KIS2011- с настройки по подразбиране отново ми дава същите резултати:

Публикувано изображение

Пробвах и преди малко м/у двете- само със стената на 7- абсолютно същото.Рестартирах и ресетнах отново рутера - никаква промяна.

Не ми се слага сега отново NIS, защото съм убеден, че и с него ще се провали теста.

Преди няколко дни бях пробвал с какви ли не защитни конфигурации- и на реалната и на виртуални машини- резултатите винаги са досущ като на снимката.

Не мога да си го обясня, освен с доставчика ми на интернет - Vivacom Home пакет имам в момента, и съм зад новия им модем-рутер. Може би проверките стигат до някакъв по-централен техен сървър, знам ли, и тези открити портове въобще да не са моите...

Въпроса е трябва ли да съм притеснен от тези резултати и кога съм по-защитен:

- зад рутер без да съм стелт, и с открити портове.

- или да съм стелт но с обикновен модем (например на Кейбълтел)

Някой друг би ли пробвал със същия доставчик, как са нещата при него (независимо от защитната му конфигурация)

П.П. Извинете, поста ми не му е тука мястото, ако може преместете го...

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

stefanvalja а не ми вярваше,че портовете са отворени с каспърски нали?с Нортън аз нямам проблем Best Regards by Doofy Тези портове в червено сигурно са моите, не се тревожи пълен стелт си :)

Редактирано от D00FY (преглед на промените)

Публикувано изображение

GRC Port Authority Report created on UTC: 2010-05-11 at 21:52:21

Results from scan of ports: 0-1055

0 Ports Open

0 Ports Closed

1056 Ports Stealth

---------------------

1056 Ports Tested

ALL PORTS tested were found to be: STEALTH.

TruStealth: FAILED - ALL tested ports were STEALTH,

- NO unsolicited packets were received,

- A PING REPLY (ICMP Echo) WAS RECEIVED.

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.