Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Да, при мен стана същото.Вече го засича от всеки път.Явно е имала нужда от обучение.;)))

Изкуствен интелект -супер ;)
  • Отговори 2,2k
  • Прегледи 153,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нова звезда в тестоветена matousc която диша въвврата на Комодо   ;)

http://www.matousec....nge/results.php

OnlineSolutions Security Suite 1.5.14905.0    99%    10+      Excellent   :cool: от първия път.

Нова звезда в тестоветена matousc която диша въвврата на Комодо   ;)

http://www.matousec....nge/results.php

OnlineSolutions Security Suite 1.5.14905.0    99%    10+      Excellent   :cool: от първия път.

Изобщо не е нова.Новото е, че вече прилича доста на CIS.:yanim:)))

Бях пратил мейл, с молба да стана бета-тестер.Днес ми отговориха и ще се заемам с тестването скоро.:biggrin:)

Хубавото е, че бързичко раздават безплатни лицензи на тестерите:

Alexey до мен

показване на подробностите 23:43 (отпреди 11 часа)

Hello, *******.

Thank you for your interest in our company and our products.

We welcome the active and interested users.

I add you to list of beta testers.

To receive a free license you should send us bug reports or suggest any

improvements of the product. Your suggestions, please write to our forum or by mail.

Usually after 2-3 proposals, we provide a free personal license.

Sincerely, Alexey.

Проблемът е, че ще имат 64 битова версия за тест след около месец.:conversation:Ще почакаме, а до тогава, мисля да се възползвам от промоцията на Ad-Aware+.:handshake:)

Предполагам че резултатите на Outpost Firewall Free при тестовете на matousec ще бъдат по-добри ако не се тества с настройки по подразбиране , които са такива :

Публикувано изображение  Публикувано изображение

Реших да тествам заедно Panda Clowd 1.1 заедно с най-новата версия на COMODO IS Premium Free 4.1...., тъй като:

Най-важната новост за безплатната версия на Panda е, че вече може да работи рамо до рамо с други антивирусни.:biggrin:)

Реших да пробвам това без да изключвам антивируса на Комодо. Сложих двете програми ( целите им папки в Program Files, и стартираните им процеси поотделно) навсякъде , където видях изключения, и за сега - 1 час нямам никакви проблеми. Оказа се че и двете не изключват автоматично Windows defender на se7en, и при сканиране на Комодо на целия компютър и двете програми реагираха на тестовите файлове на Eicar, намиращи се в карантиите на Дефендера, което значи че въпреки изключенията и двете сканират при достъп до файловете..., но въпреки всичко до конфликти, или претоварване на системата не се стигна.

Процесите на двете програми са по 10-на МБ при спокойно състояние на машината....

Тепърва ще тествам комбинацията и ще представям резултати...

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Реших да тествам как ще се справи Комодо при стартиране на този файл от темата „Подпомагане на АВпрограмите с дефиниции...."

www.skatafka.com/download.php?file=d4b98bda9c3ae0810a61f95863f4f81e

Публикувано изображение 

който дропва файл в папка C:\Documents and Settings\RootkitUnhooker\Local Settings\Temp

поглеждам във View Active Process List на Комодо да видя процесите и виждам това :

Публикувано изображение

който единствено и само Комодо го „вижда" ( сканирахс MBAM нищо не открива )  SysProt Antirootkit също не „вижда" този процес , а неприятното е че открих само това за 44826хр.ехе

http://www.google.bg...ql=&oq=&gs_rfai=

а във C:\Documentsand Settings\Rootkit Unhooker\Local Settings\Temp не виждам такова ехе.

Ако някой ми каже каквое това 44826хр.ехе / процес го черпя виртуална студена бира   ;)

Реших да тествам как ще се справи Комодо при стартиране на този файл от темата „Подпомагане на АВпрограмите с дефиниции...."

Ако някой ми каже каквое това 44826хр.ехе / процес го черпя виртуална студена бира

Ами аз незнам точно како е това, но имам файл, който е бил в същата папка като твоята : файла е бил StubInstaller.exe, и защитната стена си е създала правило за него.

Публикувано изображение

Файла вече и аз не мога да открия в ТЕМП папката, но сложих блокиращо правило за него.

При търсене за StubInstaller излезе информация, че е на легитимна програма, но не съм сигурен....

Обаче папката е същата - RarSFXO- на същото място...., но предполагам не е проблем иначе Д+ трябваше да реагира.

Плюс това тази папка ( файл) няма нищо общо със стартирания файл wuauclt.exe от темата за подпомагането- при мен файла (по-скоро правилото за него) го има преди да изпробвам wuauclt.exe....

П.П. Разбрах вече - папката RarSFX0 е темпорална папка на WinRAR- в нея може да има най-различни неща, които са разархивирани....

stefanvalja

Ами аз незнам точно како е това, но имам файл, който е бил в същата папка като твоята : файла е бил StubInstaller.exe, и защитната стена си е създала правило за него.

Файла вече  и аз не мога да открия в ТЕМП папката, но сложих блокиращо правило за него.

При търсене за StubInstaller излезе информация, че е на легитимна програма, но не съм сигурен....

Обаче папката е същата - RarSFXO- на същото място...., но предполагам не е проблем иначе Д+ трябваше да реагира.

Плюс това тази папка ( файл) няма нищо общо със стартирания файл wuauclt.exe  от темата за подпомагането- при мен файла (по-скоро  правилото за него) го има преди да изпробвам wuauclt.exe....

П.П. Разбрах вече - папката RarSFX0 е темпорална папка на WinRAR- в нея може да има най-различни неща, които са разархивирани....

Мдааа досетил си се ,това е процес на архиватор и по-специално на програмата 7-Zip

http://www.7-zip.org/

Може да си вземеш от виртуалния хладилник една бира   :)

А ето какви ги върши дропнатия файл wuauclt.exe: АНУБИС

Мохикане нещо си се заблудил

Редактирано от Гост (преглед на промените)

А ето какви ги върши дропнатия файл wuauclt.exe: АНУБИС

Мохикане нещо си се заблудил

За файла 44826хр.ехели ? Ако имаш предвид него това беше просто клопка за експертите чакащи Комодо да се издъни.

За файла 44826хр.ехели ? Ако имаш предвид него това беше просто клопка за експертите чакащи Комодо да се издъни.

не -за дропера-пфу то и аз се омотах вече http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Та така нещо не ви се говори за файла където Комодо не искаше да се стартира или май това не се помни вече ?Както DW се издъни така и Комодо не е безгрешен...А ако е да минаваме на него само дето никой не обясни за какво са тия правила а се замислете дали с тях пак не могат да ви хакнат :blink: Навсякъде и по всяко време ще ви хакнат :ph34r:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Първо впечатление ( първото нещо, което ми залепна за погледа) - Касперски е по-напред от Есет в този тест - браво. Проактивно засичане на неизвестни заплахи - близо 60%. Това е доста добър резултат за KL . За Есет 52% си е направо провал за лидерите в този вид тест ..... Второ впечатление - Panda начело при засичането - вижда се напредъка им, но малко повече фалшиви засичания - и няма Advanced+. П.П. Малко се поразместват трендовете (и тенденциите) в челните редици, а Инженере...... :P

И а мен ми направи впечатление, че Касперски е по-напред от НОД 32. Като знам, че Касперски си пада по засичането с дафиниции чак се очудвам. :( А и Панда и Trustport(която я виждам за първи път) са се справили много добре.

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

Конкуренцията е важна! Продуктите се развиват и е нормално да има промени, иначе няма ли конкуренция ще има сериозен застой.

Kaspersky определено напредва, ESET претърпява някакво малко пропадане, което трябва своевременно да се промени. Всяка една то тях има преднина от другата при различните видове malware, което също е нормално. Например, ESET са показали ужасно поражение при червеите, където са с 31% засичания от общия брой, а Kaspersky далеч е пред него, с цели 82% . Обратно се получава при други варианти, нормални явления.

Това, което ме изненадва в теста е резултата на Avira. В последно време виждам как стават едни сериозни промени с технологията им за засичане, като се опитват да намалят значително своите грешни засичания и тези "тестове" които правят, явно оказват негативно влияние върху засичанията в теста. Това не е проблем и смятам, че в близко бъдеще ще си върнат старите позиции.

Това, което ме шокира обаче е резултата на Symantec. Винаги съм с високи очаквания по отношение на резултатите на техните продукти, но в случая е много зле. Дори в резултатите за FPs не са се представили добре и това не е никак типично за тях. Очаквам по-сериозни резултати на следващите тестове!

Този тест, обаче се оказва показателен за Microsoft Security Essentials, който показва невероятни резултати, който е редом до Kaspersky. Така че, не бива да се твърдят глупости за MSE. Тепърва ще напредва!

Това, което ме шокира обаче е резултата на Symantec. Винаги съм с високи очаквания по отношение на резултатите на техните продукти, но в случая е много зле. Дори в резултатите за FPs не са се представили добре и това не е никак типично за тях. Очаквам по-сериозни резултати на следващите тестове

Да съгласен съм за Симантек, но те кога са били много силни проактивно.... но не трябва да забравяме, че теста в случая е само за пасивно проактивно/евристично засичане - т. е. при сканиране, а не при стартиране на новите зарази - това е опоменато изришно от тествашите ( без никакъв HIPS, баехавиор блокери и тем подобни) .Иначе Сонара щеше да покаже за какво става въпрос....

Първо впечатление ( първото нещо, което ми залепна за погледа) - Касперски е по-напред от Есет в този тест - браво. Проактивно засичане на неизвестни заплахи - близо 60%. Това е доста добър резултат за KL . За Есет 52% си е направо провал за лидерите в този вид тест .....

Второ впечатление - Panda начело при засичането - вижда се напредъка им, но малко повече фалшиви засичания - и няма Advanced+.

П.П. Малко се поразместват трендовете (и тенденциите) в челните редици, а Инженере...... :)

Не е съвсем така както ти изглежда....очаквайте скоро продробен анализ, ако не тук, то в другият форум! Има спад в засичането на всички програми, вкл. и Касперски, спрямо предишният проактивни тест, като само три програми(Symantec, Trust Port и Microsoft) имат покачване! Спада при Касапа е 6%, при НОД32- 8%. Огромен е срива, даже бих но нарекъл- сгромолясване, на Аваст и Авира, спрямо предишният тест от ноември 2009 г. В същото време обаче, по среден процент "за последни 5 теста", Авира продължава да е лидер, следвана от НОД32. Така, че не бързай да правиш генерални изводи от един тест!

Както неведнъж съм обяснявал- с по-голяма тежест са осреднените показатели за няколко последователни теста, тъй като сам се убеждаваш- нещата са силно динамични и променливи, и е крайно неразумно да се дава оценка по един тест. Що се касае до Симантек- от кога ви доказвам, че това е дефиниционна програма и се представя зле на нови неща! Правя паралелен анализ и по данни от Вирус тотал, където картина е малко по-различна от тестовете на AVC, но Симантек отново е зле и там! Подтвърждавам възхода на Панда!

За повече подробности- очаквайте подробен анализ тук (ако пак не ме блокира оня мушморок), или в другият сайт- къде хората са доста по-коректни!

Редактирано от Стоманобетонов (преглед на промените)

А може ли някои да ми каже от тези АВ освен Аваст и МSE кои са безплатни ?

Стоматобетонен :P

Състоянието към момента или това което е било преди пет години ще ме предпази днес например?

пп. Чудя се и на друго. Едни явни клонинги си пишат необезпокоявани,други за да пишат се клонират и ги банват...Кво става?

Стоматобетонен :P

Състоянието към момента или това което е било преди пет години ще ме предпази днес например?

Значи първо- нямам впредвид да се вземат резултатите чак от преди 5 години, а от последните 5 теста...ако щеш може и от последните 3, но няма да си близо до истината, ако вземаш впредвид само и единствено- текущият резултат! "Днес" засичаш 60%, "утре" - 40% (което се и наблюдава)...кво прайм? Ами първото което идва на ум, и е най-близо до истината е да считаш, че реално засичаш 50%. Точно тази истина аз вадя на бял свят! :P

Значи първо- нямам впредвид да се вземат резултатите чак от преди 5 години, а от последните 5 теста...ако щеш може и от последните 3, но няма да си близо до истината, ако вземаш впредвид само и единствено- текущият резултат! "Днес" засичаш 60%, "утре" - 40% (което се и наблюдава)...кво прайм? Ами първото което идва на ум, и е най-близо до истината е да считаш, че реално засичаш 50%. Точно тази истина аз вадя на бял свят! :P

Разбирам,ще смятаме процентите от статистиката и на тяхната база ще градим мнението си. :P

А може ли някои да ми каже от тези АВ освен Аваст и МSE кои са безплатни ?

Разгледай тези две теми:

Съвет за пълна безплатна защита

Препоръчайте ми добра безплатна антивирусна програма

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.