Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита - 2 част

Featured Replies

Та така и с теста от ERUNT-безмислен е :)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 153,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нортън си има Сонар2,който скоро ще има ъпдейт с надграждане.Програмата която си дал,е добра и затова не се засича от сонар,Американците си знаят работата :)Видя ли,че унищожи 99% от зловредният код от 3те архива на Б-бой,Никси изпадна в колабс,като написах коментара си,за който получих бан,без да съм нарушил нито едно правило. да му мисли Касперски който няма нито сонар нито защитава регистрите.

Според мен не е нормално защитен софтуер без да бъде изключен или да му бъде спряна защитата му да позволява дори на легитимни програмки като тази да му пипат регистрите.По-голяма дупка в сигурността от тази здраве му кажи :)

Nikssi ,след деинсталацията на DW остават само регистрите за Trial периода и евентуално тези за настройките.Това което си показал ще се случи и ако направиш това което предложих на URIEL.

URIEL,защо мислиш че теста е безмислен ?

Ти какво очакваш,след като си изтрил регистрите на програмата?чак пък и учуден че я нямало,ами пробвай го сонара дай да видим.

Абе не вдяваш и това е

Коментара на вожда чете ли го? http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=148629&view=findpost&p=1696509

Случайно и благодарение на тази изключително полезна програмка

http://www.larshederer.homepage.t-online.de/erunt/

установих че защитни програми които не защитават регистъра са елементарни за отстраняване от зловредения код.

Правя си аз Backup на регистъра преди да инсталирам например Norton с нагласата че е мнооого труден за елеминиране и че когато реша да възтановя регистъра от направения Backup преди да го инсталирам ще има реакция,SONAR 2 ( убиеца ) ще затрие програмката ERUNT защото проявява вредоносно действие,най-малко спрямо него т.е. изкоренява/променя/заменя му регистъра но не се случи.След рестарта на ОС Norton го нямаше.

Ти изобщо четеш ли какво пишат хората?

Мохикана е правил теста така и аз следвам същият според мене безсмислен път - но такива са правилата на играта.

Правим си Back Up на регистрите и после го въстановяваме - естествено,че ще стане така. Това е ясно. Обаче ако ще коментирам самата програма - тя не си върши работата защото остават остатъци от Kaspersky например. Така,че Acronis има повече възможности.

Айде стига и днес ли ще се дървим :)

Според мен не е нормално защитен софтуер без да бъде изключен или да му бъде спряна защитата му да позволява дори на легитимни програмки като тази да му пипат регистрите.По-голяма дупка в сигурността от тази здраве му кажи :)

Nikssi ,след деинсталацията на DW остават само регистрите за Trial периода и евентуално тези за настройките.Това което си показал ще се случи и ако направиш това което предложих на URIEL.

Ми караш ме да си деинсталирам защитата че да пусна нещо -това е абсурдно дори и за някой който за първи път сяда пред компютъра-пробвай Комодо с Акронис същото е пич :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

- Да прав си

- Да направих го и виж по ясно снимките DW стана сив като мишок пишещ минуси

- Безсмислен е поради ред причини,като например правим си Back Up на регистрите в случай че нещо се омаже след нечия инсталация. Ами омазва се,или не харесваме вече програмата и тя отива в коша. Въпроса е,че тази същата програма за коша трябва да покаже нрав ако мога така да се изразя. Да реагира. Това е полезното в случая. Останалото ...

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

- Да прав си

- Да направих го и виж по ясно снимките DW стана сив като мишок пишещ минуси

- Безсмислен е поради ред причини,като например правим си Back Up на регистрите в случай че нещо се омаже след нечия инсталация. Ами омазва се,или не харесваме вече програмата и тя отива в коша. Въпроса е,че тази същата програма за коша трябва да покаже нрав ако мога така да се изразя. Да реагира. Това е полезното в случая. Останалото ...

DW не е сив като мишок а е зелен като трите плюса който ти сложи :)

На седмица програмата не работи както трябва дава грешки този ERUNT :)

Под 7 тази програма не може да събори каквото и да било -само грешки дава пичове :)

Mohikan като си пробвал,Нортън с тази програма за бекъп на регистрите,процеса ccSvcHst.exe излезе ли в таск-менажера? Симантек на Ghost тестовете дават най добри резултати от всички,нещо не ми се вярва да била изчезнала а;) след следващия рестарт не излезна ли в трея ;)

Mohikan като си пробвал,Нортън с тази програма за бекъп на регистрите,процеса ccSvcHst.exe излезе ли в таск-менажера? Симантек на Ghost тестовете дават най добри резултати от всички,нещо не ми се вярва да била изчезнала ;) след следващия рестарт не излезна ли в трея ;)

Не само че не излезе ами толкова чисто беше изкоренен / заличен че преинсталирах успешно Нортън и пак имах 30 дневен Trial период.

Ако не вярваш пробвай :)

Просто HIPS-а на Касперски не следи какво се случва с регистъра....

Някой да ми обясни какво е тогава това по дяволите ;):Публикувано изображение

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Просто HIPS-а на Касперски не следи какво се случва с регистъра....Някой да ми обясни какво е тогава това по дяволите  

То като си купиш бисквитки „Катеричка” и ги отвориш изкача ли ти катеричка ? ;) та и това е същата работа не всичко което блести е злато.

......за който получих бан,без да съм нарушил нито едно правило. да му мисли Касперски който няма нито сонар нито защитава регистрите.

Ще се възползвам от момента и пред всички да те предупредя официално,че при следващо действие да сложиш за аватар картинка съдържаща зловреден код ,всичките ти регистрации заминават на кино.

Имаш няколко дни(до 8-ми) да ти изтече наказанието Робин/Nightmaree ,оставяме те да пишеш,но ти просто прекаляваш и злоупотребяваш в случая.

После да не се чудиш защо си наказан!

Не само че не излезе ами толкова чисто беше изкоренен / заличен че преинсталирах успешно Нортън и пак имах 30 дневен Trial период.

Ако не вярваш пробвай ;)

Виж сега Мохикане,не си открил Америка ти,а испанците :rolleyes: За да стане това за което си писал,първо когато правиш бекъп с тази програма,не трябва да има инсталиран Нортън на компютъра,та след това като възстановяваш регистрите,да го няма,(не съм пробвал)Как ще стане ако е на компютъра? Акронис в случая е доста по добър избор,възстановява цялата система в състояние което си пожелал,преди да направиш бекъп и то само за минутка. Какво общо има тази програма за възстановяване на регистри,която според мен е безполезна,защото имам Акронис.Обясни ми какво общо има тази програма с тестове на ав софтуер?

П.П Защо не дадеш и резултати,от безмисления си тест,когато Нортън е в режим за напреднали,толкова ли никой не разбира от Уиндоус операционни системи,та досега не съм видял никой освен мен,да показва резултати в режим за напреднали,явно няма достатъчно разбиращи.

Редактирано от mdr98 (преглед на промените)

Виж сега Мохикане,не си открил Америка ти,а испанците :rolleyes: За да стане това за което си писал,първо когато правиш бекъп с тази програма,не трябва да има инсталиран Нортън на компютъра,та след това като възстановяваш регистрите,да го няма,(не съм пробвал)Как ще стане ако е на компютъра? Акронис в случая е доста по добър избор,възстановява цялата система в състояние което си пожелал,преди да направиш бекъп и то само за минутка. Какво общо има тази програма за възстановяване на регистри,която според мен е безполезна,защото имам Акронис.Обясни ми какво общо има тази програма с тестове на ав софтуер?

П.П Защо не дадеш и резултати,от безмисления си тест,когато Нортън е в режим за напреднали,толкова ли никой не разбира от Уиндоус операционни системи,та досега не съм видял никой освен мен,да показва резултати в режим за напреднали,явно няма достатъчно разбиращи.

То аз писах ама пак ще се опитам да обясня.

Не е нормално защитен софтуер да позволява на какъвто и да било софтуер да му пипа регистрите или файловете при условие че не му е изключена самозащитата.

Идеята е че зловреден код който не се засича от антивирусна програма или HIPS който не защитава регистъра може да направи същото което прави и ERUNT т.е. да ги унищожи напълно.Точно поради тази причина в темата „Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове” има коментари като:

„ Помощ антивирусната ми изчезна ”

Аз съм аматьор но защо не вземеш да попиташ специалистите от Symantec какво им е мнението за допускането от страна на защитния софтуер промяна по регистрите му ;) какво ли ще кажат ?

Идеята е че зловреден код който не се засича от антивирусна програма или HIPS който не защитава регистъра може да направи същото което прави и ERUNT т.е. да ги унищожи напълно.

Исках само да вметна да се внимава с ERUNT. Пробвах да си поиграя с нея, защото бях чел че на Windows 7 x64 е добре да не се инсталира в папката си по-подразбиране. Е да ама, никъде не беше споменато, че е добре ERUNT да си има собствена празна папка, защото забърсва всичко в папката където е инсталирана...аз я бях сложил в свободната на потребителския си акаунт...и ми забърса Appdata и се наложи да връщам чист Image. Та...внимавайте, че колкото е полезна при невнимание става и опасна. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Добавката на Mozilla Firefox => FEBE също може да се настрои да забърсва всичко в папката на бекъпа, но поне има опция за изваждане на предупреждение затова.

То аз писах ама пак ще се опитам да обясня.

Не е нормално защитен софтуер да позволява на какъвто и да било софтуер да му пипа регистрите или файловете при условие че не му е изключена самозащитата.

Идеята е че зловреден код който не се засича от антивирусна програма или HIPS който не защитава регистъра може да направи същото което прави и ERUNT т.е. да ги унищожи напълно.Точно поради тази причина в темата „Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове” има коментари като:

„ Помощ антивирусната ми изчезна ”

Аз съм аматьор но защо не вземеш да попиташ специалистите от Symantec какво им е мнението за допускането от страна на защитния софтуер промяна по регистрите му :P какво ли ще кажат ?

Norton Product Tamper Protection това е разработено, да пази Нортън от Зловреден код,и когато ми докажеш със снимки,че тази технология е бутната от зловреден код,тогава ще ти повярвам,(никога няма да можеш да ми го докажеш)а за сега ти пожелавам приятно търсене на този зловреден код :)

Norton Product Tamper Protection това е разработено, да пази Нортън от Зловреден код,и когато ми докажеш със снимки,че тази технология е бутната от зловреден код,тогава ще ти повярвам,(никога няма да можеш да ми го докажеш)а за сега ти пожелавам приятно търсене на този зловреден код :)

Принципно програмката ERUNT доказва че е елементарно след като на Нортън му е безразлично какво му правят с папките,файловете и регистрите :P

Принципно програмката ERUNT доказва че е елементарно след като на Нортън му е безразлично какво му правят с папките,файловете и регистрите :rolleyes:

Поне при мен не му е безразлично,и неможе да се изтриват нито папки нито регистри,то ако можеше да се направи такъв зловреден код който да му навреди,нали щяха да го направят до сега,какво ще кажеш?Та чакай и аз да те подхвана теб с Комодо,като мушна диска с уиндоуса и като направя формат С:/ Комодо го няма,това е голям пропуск в защитата на Комодо,трябва да работят повече по защитата му,как така след формат го няма.

Поне при мен не му е безразлично,и неможе да се изтриват нито папки нито регистри,то ако можеше да се направи такъв зловреден код който да му навреди,нали щяха да го направят до сега,какво ще кажеш?Та чакай и аз да те подхвана теб с Комодо,като мушна диска с уиндоуса и като направя формат С:/ Комодо го няма,това е голям пропуск в защитата на Комодо,трябва да работят повече по защитата му,как така след формат го няма.

Да но в случая не говорим за Live CD-та,а когато ОС е стартирана и всички процеси са активни.

Аз изкорених Нортън и без формат С:/ , а Комодо при същите условия не може да бъде помръднат и тогава наистина единствено само формат С:/ или с помоща на Live CD може да бъде спрян да защитава ОС :rolleyes:

Здравейте. От 48 ч., само 8 съм дремнал :beer::mad: . Но от това което чета нещо не ми се връзва. DW не е програма за дезифенкциране. В смисъл, тя не се иНСТАЛИРА НА ЗАРАЗЕНА СИСТЕМА И ДА ОЧАКВАШ ДА ТИ ПОМОГНЕ. Тя не е анти вирус за да очакваш някакъв резултат. Правило номер едно DW СЕ ИНСТАЛИРА НА ЧИСТА СИСТЕМА. Всичко останало е, АКО ... Тази файл ERUNT просто не го разбрах какво иска :speak::wub::laughing4::beer::hush::hush::hush: Някой, преди извесно време говореше за принципи на работа на DW, а сега показва друго Интересно

Nicicom,какво по-точно не разбра за ERUNT ?

Да но в случая не говорим за Live CD-та,а когато ОС е стартирана и всички процеси са активни.

Аз изкорених Нортън и без формат С:/ , а Комодо при същите условия не може да бъде помръднат и тогава наистина единствено само формат С:/ или с помоща на Live CD може да бъде спрян да защитава ОС :laughing4:

За сега печелиш,ок.Някой ден обаче ще си пусна старата щайга дето си стартирам вируси и кийгени ще я пробвам,тая програма щото въобще не ми се вярва това.

Nicicom,какво по-точно не разбра за ERUNT ?

Прекалено съм пиян, за да ти правя клипче.

Но този тест няма нищо общо с DW.

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

Аз изкорених Нортън и без формат С:/ , а Комодо при същите условия не може да бъде помръднат и тогава наистина единствено само формат С:/ или с помоща на Live CD може да бъде спрян да защитава ОС :mad:

Защо като доказателство не направиш едно клипче, как изкореняваш Нортон и как Комодо не може да бъде помръднат ? :laughing4:

Прекалено съм пиян, за да ти правя клипче.Но този тест няма нищо общо с DW.

Да така е,но DW защитава регистрите когато приложението е недоверено.

Свалям, инсталерам, всичко ми се мъглее ... :laughing4: и нищо

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Това трябваше да е ERUNT :mad::speak::beer:

Принцип на работа, май ти го каза някога :hush::beer:

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.