Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мониторът премигва

Featured Replies

Монитора ми е DELL 1703 A-Ware.Напоследък взе да премигва ,без значение дали играя на игра или съм в нета.За секунди екрана става черен.От какво може да бъде?

Пробвай да затегнеш кабела за връзка между монитора и компютъра. Ако не спре - пробвай с нов кабел, вземи от някой приятел здрав и провери с него. Може би кабела ти не прави стабилна връзка и когато се разхлаби монитора просто изключва. Освен това провери и нещата, които ти каза професора...

• Автор

на колко Hz го гледаш и дали е на native resolution?

Na 60Hz a native rezolution незнам каде да проверя .....ще пробвам и с кабела.Това е че не винаги го прави примерно може цял ден да работи без проблем,а може и в разстояние на 5 мин. да го направи 5 пъти.Благодаря ви иначе .

Na 60Hz a native rezolution незнам каде да проверя .....ще пробвам и с кабела.Това е че не винаги го прави примерно може цял ден да работи без проблем,а може и в разстояние на 5 мин. да го направи 5 пъти.Благодаря ви иначе .

Native резолюцията на този този монитор (доколкото разбрах от гугъл) е 1280х1024. На всяка друга резолюция освен че ще е размазана картината може да даде и проблеми монитора. След като провериш кабела кажи.

• Автор

Native резолюцията на този този монитор (доколкото разбрах от гугъл) е 1280х1024. На всяка друга резолюция освен че ще е размазана картината може да даде и проблеми монитора. След като провериш кабела кажи.

Проверих резолюцията-на толкова е нагласена.Сложих и нов кабел,за сега работи без проблем.Благодаря ти много,че за 3 месеца ми взеха сумати пари за ремонти смениха му почти всичко на компютара.Дано сега да работи добре
  • Автор

Пак премигва.Сложих нов кабел,затегнах го добре,но пак прави така.

Не е от кабела.Ако си е затегнат в буксите и не го бараш, местиш или каквото и да е там проблеми с кабела няма да имаш.Опитай да увеличиш честотата на опресняване на 75Hz. Защо ли не се учудвам че монитора е LCD.Ако беше помислил преди на купиш такава дъска за монитор нямаше да имаш проблеми.То тези глупави технологий в него са много сложни и финни и затова хич не ги харесвам за нищо.Предимството им е че не се влиаят от магнити около тях и че са по-леки и по-тънки.Ама че показателите им са в пъти по-гадни от старите никой не мисли.А за пикселните грешки които дават също никой не мисли.ПЪЛНИ БОКЛУЦИ СА.Още от пускането им на пазара.Единствено ги одобрявам да се ползват за лаптопи и други мобилни устройтва.Аз още си карам с доброто старо CRT и до ден днешен проблем не ми е създало за нищо никога.Може да тежи 20 колограма и нагоре но ще работи 20 години и повече.Дори може да ме надживее ако се пази.Купувайте си CRT монитори поне ще сте сигурни че картината е 100 качествена.Ъгълът на виждане е максимален 180 градуса и не дават пикселни грешки.Като бонус към по-евтината цена получавате супер добри параметри.А и не са чак толкова вредни за хората.Новите имат супер защити.Увреждането от стар монитор се равнява на рахходка на слънце(нищо вредно)Единствения им проблем е магнитното излъчване което не е токова вредно колкото си мислите.

Не е от кабела.Ако си е затегнат в буксите и не го бараш, местиш или каквото и да е там проблеми с кабела няма да имаш.Опитай да увеличиш честотата на опресняване на 75Hz.

Защо ли не се учудвам че монитора е LCD.Ако беше помислил преди на купиш такава дъска за монитор нямаше да имаш проблеми.То тези глупави технологий в него са много сложни и финни и затова хич не ги харесвам за нищо.Предимството им е че не се влиаят от магнити около тях и че са по-леки и по-тънки.Ама че показателите им са в пъти по-гадни от старите никой не мисли.А за пикселните грешки които дават също никой не мисли.ПЪЛНИ БОКЛУЦИ СА.Още от пускането им на пазара.Единствено ги одобрявам да се ползват за лаптопи и други мобилни устройтва.Аз още си карам с доброто старо CRT и до ден днешен проблем не ми е създало за нищо никога.Може да тежи 20 колограма и нагоре но ще работи 20 години и повече.Дори може да ме надживее ако се пази.Купувайте си CRT монитори поне ще сте сигурни че картината е 100 качествена.Ъгълът на виждане е максимален 180 градуса и не дават пикселни грешки.Като бонус към по-евтината цена получавате супер добри параметри.А и не са чак толкова вредни за хората.Новите имат супер защити.Увреждането от стар монитор се равнява на рахходка на слънце(нищо вредно)Единствения им проблем е магнитното излъчване което не е токова вредно колкото си мислите.

Хехех един комшия си пазеше полския фиат допреди няколко месеца докато не му падна прага като си отвори вратата. :)

Не е от кабела.Ако си е затегнат в буксите и не го бараш, местиш или каквото и да е там проблеми с кабела няма да имаш.Опитай да увеличиш честотата на опресняване на 75Hz.

Защо ли не се учудвам че монитора е LCD.Ако беше помислил преди на купиш такава дъска за монитор нямаше да имаш проблеми.То тези глупави технологий в него са много сложни и финни и затова хич не ги харесвам за нищо.Предимството им е че не се влиаят от магнити около тях и че са по-леки и по-тънки.Ама че показателите им са в пъти по-гадни от старите никой не мисли.А за пикселните грешки които дават също никой не мисли.ПЪЛНИ БОКЛУЦИ СА.Още от пускането им на пазара.Единствено ги одобрявам да се ползват за лаптопи и други мобилни устройтва.Аз още си карам с доброто старо CRT и до ден днешен проблем не ми е създало за нищо никога.Може да тежи 20 колограма и нагоре но ще работи 20 години и повече.Дори може да ме надживее ако се пази.Купувайте си CRT монитори поне ще сте сигурни че картината е 100 качествена.Ъгълът на виждане е максимален 180 градуса и не дават пикселни грешки.Като бонус към по-евтината цена получавате супер добри параметри.А и не са чак толкова вредни за хората.Новите имат супер защити.Увреждането от стар монитор се равнява на рахходка на слънце(нищо вредно)Единствения им проблем е магнитното излъчване което не е токова вредно колкото си мислите.

А хора с проблеми с очите? Нещо не искам да си качвам диоптъра още...

И двете технологии имат недостатъци и предимства, които можем да описваме, и колкото и да се късаме да спорим, никой няма да победи. Всеки човек търси различни неща в тях и за това за различните хора различни неща са най-добри

CRT- Предимства:

Работят при различни резолюции, без да има влошаване на образа, добро цветоотдаване, яркост и контраст, голям ъгъл на видимост

Недостатъци-Голямо тегло, "трепкане" на картината при ниски честоти на опресняване, влияят се от магнитни полета, излъчват магнитни полета, натоварват зрението, голяма консумация на елетроенергия

TFT- Предимства:

Леки, компактни, добра геометрия на образа, безвредни за очите

Недостатъци:

По-слабо цветоотдаване, по-нисък контраст и яркост, показват добре само при точно една единствена резолюция(типичната резолюция на матрицата) Всичко останало се получава с интерполиране и от там се влошава качеството на образа.

CRT не са лоши, но с такъв монитор очите ми се измаряха много бързо, отгоре на всичко фокусът им е по-лош от този на TFT

Доволен съм от TFT защото очите ми не се измарят и картината е по-ясна и с права геометрия, без изкривявания...А очите са много важни за мен...Както казах не искам да качвам диоптъра...

П.П Технологиите не са глупави или умни, зависи само кой и как ги използва...

До автора- Обясни как точно премигва? Закарай го до прозореца и се повзирай малко във него-Има какъвто и да е образ, когато уж е "изгаснал"?

Няколко неща според мен:

1.Кабел за сигнал-Проверено

2.Видео карта?

3.Подсветка/инвертор?

4.Лоши спойки някъде...

Има и още, но без конкретна информация е абсурд да кажа нещо точно.

Според мен е добре да го види техник, за да не говорим наизуст

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Ох ми де да знам.Стария монитор беше такъв но сдаде багажа и взехме този уж били по-добри...както и да е.Ще пробвам да увелича херца.Мерси много пак.

А хора с проблеми с очите? Нещо не искам да си качвам диоптъра още...

И двете технологии имат недостатъци и предимства, които можем да описваме, и колкото и да се късаме да спорим, никой няма да победи. Всеки човек търси различни неща в тях и за това за различните хора различни неща са най-добри

CRT- Предимства:

Работят при различни резолюции, без да има влошаване на образа, добро цветоотдаване, яркост и контраст, голям ъгъл на видимост

Недостатъци-Голямо тегло, "трепкане" на картината при ниски честоти на опресняване, влияят се от магнитни полета, излъчват магнитни полета, натоварват зрението, голяма консумация на елетроенергия

TFT- Предимства:

Леки, компактни, добра геометрия на образа, безвредни за очите

Недостатъци:

По-слабо цветоотдаване, по-нисък контраст и яркост, показват добре само при точно една единствена резолюция(типичната резолюция на матрицата) Всичко останало се получава с интерполиране и от там се влошава качеството на образа.

CRT не са лоши, но с такъв монитор очите ми се измаряха много бързо, отгоре на всичко фокусът им е по-лош от този на TFT

Доволен съм от TFT защото очите ми не се измарят и картината е по-ясна и с права геометрия, без изкривявания...А очите са много важни за мен...Както казах не искам да качвам диоптъра...

П.П Технологиите не са глупави или умни, зависи само кой и как ги използва...

До автора- Обясни как точно премигва? Закарай го до прозореца и се повзирай малко във него-Има какъвто и да е образ, когато уж е "изгаснал"?

Няколко неща според мен:

1.Кабел за сигнал-Проверено

2.Видео карта?

3.Подсветка/инвертор?

4.Лоши спойки някъде...

Има и още, но без конкретна информация е абсурд да кажа нещо точно.

Според мен е добре да го види техник, за да не говорим наизуст

Преди 2 месеца смениха дъното и захранването и какво ли още не.Монитора иначе е на 7 месеца .Това подсветка какво ще рече(сори може да задавам тъпи въпроси).Лошото е,че в малките градове нямаш голям избор на техници за каквото и да е.Монитора просто премигва за секунди екрана става черен -сякаш изгасва.Може да не го направи цял ден,а може и да прави цял ден таКачеството на цвета е нагласено на 32 бита,разделителната способност на 1280 на 1024 пиксела,DPI настройки са 96точки/инч,адаптер-чип Intel®82945G Express Chipset Family,Цап чип-Internal,памет-225МВ,BIOS-Intel Video BIOS.Незнам какво друго да пиша като параметри.

Moнитора има матрица и ЛАМПИ(подсветка)Като на GSM-ма-Ако подсветката не бачка, екрана е тъмен.Не знам как да ти го обясня-Дано си ме разбрал що годе. Та ако подсветката прекъсва, матрицата може и да дава картина, но нищо няма да се вижда. За това ти казах да го сложиш срещу светлина и да се повзираш, да видиш дали въобще дава някакъв, какъвто и да е образ. Ако нищо не се вижда...Може да има слаби спойки някъде...Или някой елемент да си заминава. Ако се вижда някакъв образ, то вероятно е инвертор или лоша спойка или отново някой елемент си заминава. Така си говорим само общи приказки... Най-добре е да отиде в сервиза, защото нито една от тези повреди не можеш да ги поправиш вкъщи...Без това все още трябва да е в гаранция-Използвай я :clap: П.П Като "изгасва" лампичката на монитора продължава ли да свети?

CRT- Предимства Работят при различни резолюции, без да има влошаване на образа, добро цветоотдаване, яркост и контраст, голям ъгъл на видимост Недостатъци-Голямо тегло, "трепкане" на картината при ниски честоти на опресняване, влияят се от магнитни полета, излъчват магнитни полета, натоварват зрението, голяма консумация на елетроенергия Идеално нищо друго не се иска от 1 монитор.А за консумацията не е повече от 100-150 вата на час в зависимост от големината му (инчове). TFT- Предимства: Леки, компактни, добра геометрия на образа, безвредни за очите Недостатъци: По-слабо цветоотдаване, по-нисък контраст и яркост, показват добре само при точно една единствена резолюция(типичната резолюция на матрицата) Всичко останало се получава с интерполиране и от там се влошава качеството на образа. 1.Като го сложиш на бюрото едва ли ще ти пука колко място заема след като ще ти дава пикселни гршки.А за добрата геометрия в краищата на монитора едва ли ще направи впечатление на някой. 2.Тези тяхни недостатъци всъщост са най-важното нещо което трябва да притежава един монитор.За какво ти е тънък монитор щом няма да има качествена картина.Няма да пояснявам за отделните показатели от типа на опресняване, време за реакция на пикселите и т.н. защото темата се изкривява много. Технологията CRT е на повече от 100 години и се е доказала през годините като качаествена.А другите измислени сложни технологий освен, че са по-скъпи не могат да достигнат перфектното цветоразпознаване както при CRT.Ако искате наистина скъп и качествен монитор ще хвърлите супер много пари и ако му стане нещо случайно поправката е почти колкото нов такъв.Но всеки си избира сами ако не му пречи образа на тънки монитори....

• Автор

Moнитора има матрица и ЛАМПИ(подсветка)Като на GSM-ма-Ако подсветката не бачка, екрана е тъмен.Не знам как да ти го обясня-Дано си ме разбрал що годе.

Та ако подсветката прекъсва, матрицата може и да дава картина, но нищо няма да се вижда. За това ти казах да го сложиш срещу светлина и да се повзираш, да видиш дали въобще дава някакъв, какъвто и да е образ.

Ако нищо не се вижда...Може да има слаби спойки някъде...Или някой елемент да си заминава.

Ако се вижда някакъв образ, то вероятно е инвертор или лоша спойка или отново някой елемент си заминава. Така си говорим само общи приказки...

Най-добре е да отиде в сервиза, защото нито една от тези повреди не можеш да ги поправиш вкъщи...Без това все още трябва да е в гаранция-Използвай я :)

П.П Като "изгасва" лампичката на монитора продължава ли да свети?

Не съм обърнала внимание дали и лампичката изгасва...ще погледна.

А иначе екрана остава напълно черен без какъвто и да е образ.Е благодаря много за съветите :)

Я още една бърза идея. Я смени захранващия кабел на монитора. Даже и да не е от него струва 3-5лв и не е кой знае каква инвестиция. Има възможност и от него някоя жичка дасе е прекъснала. Като изгуби контакт и монитора угасва. После пак дава контакт и монитора пак тръгва. Случва се често...

• Автор

Я още една бърза идея. Я смени захранващия кабел на монитора. Даже и да не е от него струва 3-5лв и не е кой знае каква инвестиция. Има възможност и от него някоя жичка дасе е прекъснала. Като изгуби контакт и монитора угасва. После пак дава контакт и монитора пак тръгва. Случва се често...

Ще го сменя.Всъшност от 2 дена не е премигвал.Сложих и на 75херца.Благодаря пак.
  • 1 година по-късно...

Ще го сменя.Всъшност от 2 дена не е премигвал.Сложих и на 75херца.Благодаря пак.

Между другото до сега угасваше и моя и го пуснах на 75херца и учудващо от 5мин. не угасва :tongue2: Дано да е така и занапред :ohmy:
  • 5 месеца по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Здравейте имам наистина голям проблем : Исках да заредя една игра с ДТ , но при самото зареждане някои от иконите на десктопа се заредиха също ,изтрих ДТ и сега не се отварят . Моля помощ

Здравейте имам наистина голям проблем : Исках да заредя една игра с ДТ , но при самото зареждане някои от иконите на десктопа се заредиха също ,изтрих ДТ и сега не се отварят . Моля помощ

Ако искаш да кажеш, че иконите ти на десктопа се отварят с Daemon Tools, използвай този fix.

http://dox.bg/files/dw?a=edc4822f5b

Много благодаря , но пак не се получава сега са заредени с Mozilla Firefox и немога да отворя файла :ххх

Sistem Restore e  функция на windows за възстановяване на повреди по системата чрез връщането и към настройки от по ранна дата,стига разбира се да е включена,дано при вас е така. Как се процедира,зависи с какъв windows сте,ако сте с Windows XP-отивате на Start-All Programs-Acssesories-Sistem Tools-Sistem Restore.

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.