Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 750/800 лева

Featured Replies

Видеото на кофигурацията на Daredevil_666 е по-мощно от това което съм избрал,но на мен не ми трябва толкова мощно защото няма смисъл,и мисля че тази 9600 е напълно достатъчна(+тва е с 1гб памет).Бих казал че 1000 мхз памет е достатъчна,а тази 9600 която съм избрал е с 2000 мхз.Единственото което ме интересува е дали всичко което съм събрал е съвместимо с дънната платка.

Айде сега , не ми трябва силно видео сега изведнъж ми трябва.Разлика между 512 мб и 1гб за една и съща видеокарта да е 2 3 кадъра и то при високите резолюции.А ние говорим за съвсем различни , от различно поколение видеокарти.Просто много от колегите изказаха свойте мнение и виждам , че човек не може да те убеди в противоположното.Пожелавам ти успех с каквото и да вземеш :D

• Отговори 54
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Процесор:AMD Athlon II X4 620 2.6GHz 2MB L2 Box http://q-trade.bg/product_info.php?cPath=38&products_id=915 180лв Дъно:GIGABYTE 770T-USB3 http://sky.bg/Details.aspx?ID=15017 150лв Памет:ADATA 2G

• Реших да взема от жар.Излиза ми с 20 лева по-скъпо,и съм включил записвачка Моля вижте прикачения файл,за да видите да не съм объркал нещо. И пак-много благодаря за съветите защото много ми помогнох

• Мерси че ми каза за харддиска,не бях обърнал внимание.Но нали дъното е съвместимо с другите компоненти?

Публикувани изображения

За 1680х1050 - 512 мб са ти предостатъчни, т.к. 9600 ще умре на средни детайли без АА на повечето игри. Но ти все пак си я вземи - щом си инат...

• Автор

За 1680х1050 - 512 мб са ти предостатъчни, т.к. 9600 ще умре на средни детайли без АА на повечето игри. Но ти все пак си я вземи - щом си инат...

Не съм инат,просто не разбирам много(тоест въобще не разбирам от хардуер).Ще си взема това което Daredevil_666 ми предложи,но ще потърся още малко видео карта до 210 лева.

Всичко е добре,но трябва да ги взимам от различни магазини,и аз сам ще трябва да ги сглобявам.Пак ще питам-мога ли всичко което ми предложи Daredevil_666 го взема от 1 магазин?

Не съм инат,просто не разбирам много(тоест въобще не разбирам от хардуер).Ще си взема това което Daredevil_666 ми предложи,но ще потърся още малко видео карта до 210 лева.

Всичко е добре,но трябва да ги взимам от различни магазини,и аз сам ще трябва да ги сглобявам.Пак ще питам-мога ли всичко което ми предложи Daredevil_666 го взема от 1 магазин?

Ами можеш... OT ТУК например. Daredevil ти предлага от различни магазини, защото това е начинът да намериш нещата на най-ниски цени. Можеш (ако не те мързи) да се поразходиш из града и да разпиташ за тази конфигурация в различните магазини и да видиш кой ще ти даде най-изгодната цена. По тоя начин ще ги вземеш от едно място на най-ниската цена. Но както забелязваш Jar далеч не предлагат най-ниската цена на цялата конфигурация. Винаги от различни места ще ти излезе по-евтино. Вече ти си решаваш.

Критиките към тебе бяха, защото ти предлагаме добра машина, ти искаш да си купиш многократно по-калпава, само защото е от едно място. И хем казваш, че не разбираш, хем като ти предлагаме части спориш с нас "ма защо това, като онова така и така".

• Автор

Така,това е финалната конфигурация.Надявам се този път да не съм се издънил.Послушах съветите на всички и направих каквото можах.Моля вижте какво съм направил,и кажете дали си струва.

И още нещо-от sky.bg колко струва сглобяването,и ако имат магазин,къде се намира,че аз нещо в сайта им не мога да се ориентирам?

И още нещо-последен въпрос за видеото:

Кое да взема-това от Daredevil_666,или PALIT 1024M GT240 DDR5 PCI-E?

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

1. 9600 е по-добра от 240, 5750 е по-добра от 9600, сам прецени.

2. разкарай кутията и захранването и вземи един Foxconn 3GTS001 или 002, които са с 400W фортрон (по принцип). Ще ти излезе по-евтино. И ще ти свърши същата работа...

3. Мисля, че я сглобяват безплатно.

• Автор

1. 9600 е по-добра от 240, 5750 е по-добра от 9600, сам прецени.

2. разкарай кутията и захранването и вземи един Foxconn 3GTS001 или 002, които са с 400W фортрон (по принцип). Ще ти излезе по-евтино. И ще ти свърши същата работа...

3. Мисля, че я сглобяват безплатно.

В sky.bg има FOXCONN TSAA-677, 420W PFC.

Не знам дали е с фротрон.

А към видеото могат ли да се добавят още 256 мб примерно(извинявай ако въпросът ми е тъп,но ако ми отговори)?

А към видеото могат ли да се добавят още 256 мб примерно(извинявай ако въпросът ми е тъп,но ако ми отговори)?

Невъзможно е.

В sky.bg има FOXCONN TSAA-677, 420W PFC.

Става въпрос за FOXCONN 3GTS001 и FOXCONN 3GTS002

Адреса на фирмата можеш да намериш тук Ако решиш да поръчваш от там, то първо трябва да поръчаш частите по телефона, за да може да ги доставят за около ден обикновено и после да отидеш да вземеш всичко готово. За да не стават грешки като се обадиш по телефона питай и дали ще ти вземат пари за сглобяването (не би трябвало).

Редактирано от mrik (преглед на промените)

• Автор

Я ако може хвърлете един поглед на прикачения файл.

Ако може кажете да не съм объркал нещо,но като гледам какво съм си сложил,майче си струва парите.

Ако може кажете да не съм объркал нещо,но като гледам какво съм си сложил,майче си струва парите.

Стига да имаш парите струва си! :baby: И недей за напред да спориш, защото сам каза че не разбираш :baby:

Да това за харда не го видях :baby: По-добре земи Black

Редактирано от radislav (преглед на промените)

Ако можеш смени харда с http://sky.bg/Details.aspx?ID=12230 разликата в цената е 12лв

Хард диска да е поне BLUE. BLACK е най-добрия вариант, но GREEN в никой случай. Той е с регулируеми обороти, и рабои наистина по-бавно от другите варианти.

• Автор

Смених харддиска с black варианта.Само имам малки съмнения че захранването ще стигне.

Смених харддиска с black варианта.Само имам малки съмнения че захранването ще стигне.

Не се притеснявай захранването ще ти стигне. :clap:

Видеокарта - 90W, процесор - 100W, дъно + рам + хард - 30-тина вата, други неща - 30-тина вата - 250W максимално натоварена. Ще стигне захранването...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор

Ок,начи кат го кат продам моята щайга,и взема този ще пиша как е.

Не искам да пускам нова тема,затова ще питам тук.

Въпросът ми е свързан с конфигурацията,която е предложил Daredevil_666.Ако трябва да сменим AMD процесора с Core 2 Duo,какъв модел ще препоръчате?

Не искам да пускам нова тема,затова ще питам тук.

Въпросът ми е свързан с конфигурацията,която е предложил Daredevil_666.Ако трябва да сменим AMD процесора с Core 2 Duo,какъв модел ще препоръчате?

Нищо няма да ти препоръчам :) За тази цена! Никой интел Core 2 не става! По ред причини :) Главното, че ще ти се наложи да вземеш комп, който след няма и 2-3 месеца нищо няма да става от него :nono: Докато при предложеното AMD вече имаш възможности за бъдещи Ъпгрейдвания ;)

Редактирано от radislav (преглед на промените)

Тъй вярно. Интел вече се отказаха от LGA775 и преминаха целеустремено към Core i3/i5/i7 (LGA 1150 P55/H55 чипсет) и LGA1366 - екстремнопроизводителен и също толкова скъп.

За подобен бюджет от интел може да се сложи например един Core i3 530, който заедно с подходящо дъно ти стъпва на 450лв. Оставаш със далеч по-слаба видеокарта, по-малък хард и т.н. В този ценови клас просто АМД са по-изгодни.

Core 2 Duo е вече минало...

Ясно.

Мога ли на това дъно да включа още един хард диск SEAGATE 80GB,ATA 2MB?Питам защото,в момента съм с два SEAGATE диска,единия 40 другия 80GB,но нещо не се харесват.

Редактирано от superfly (преглед на промените)

Ясно.

А да попитам за кутията,понеже в sky.bg пише FOXCONN 3GTS002,400W PFC,означва ли това,че идва с 400W захранване или трябва отделно да взимам друго?

серията TS на FOXCONN излиза от завода с 400ватово захранване Fortron. От тук наатък се предполага, че се продава с 400ватов fortron. Има шмекери, които махат тозифортрон и слагат друго захранване, като продават фортрона отделно. Когато купуваш TS кутияна FOXCONN искай да ти покажат захранването. На него трябва да пише FORTRON. При всяко положение кутията е със захранване.

Няколко души ми предлагат да направя следната промяна по системата на Deardevil_666.Съвсем се обърках с тези процесори,дъна и прочее,моля за съвет.

Дъно: GIGABYTE 770T-USB3, AMD 770, DDR III 1666(O.C)/1333/1066, SATA II, RAID, USB 3.0, 1394, GLAN, AM3

Процесор: AMD Athlon II X4 Quad Core 620, 2.60GHz, 2MB, BOX, AM3

За:

Дъно: GIGABYTE EP35-DS3L, P35, DDR II 1200/1066/800/667, SATA II, GLAN, LGA775

Процесор: INTEL PIV CORE 2 DUO 2.33GHz CONROE E6550, 4M, 1333, BOX, Dual Core

Проблемът е следния.

Хората ми казват,че за парите,които ще дам за AMD базираната система мога да си взема INTEL-ска такава защото цялостната работа на системата ще е по-добра.Впуснаха се в обяснения за 2МB с/у 4MB шина на процесори (нищо не ми говори),както и да е.Като сметнах интелските дъно и процесор,скачат малко над 450 лева,докато при амд процесор и дъно излизат малко по-евтино.Има ли смисъл да взема интелската система,от колкото да предпочета AMD системата.Искам да знам в случая,кое е по-добро.Ясно,че AMD е по-изгодно,но стурва ли си да дам още малко от горе за двуядреният интел и дъно?

Редактирано от superfly (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.