Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кадафи призова за джихад срещу Швейцария

Featured Replies

Либийският лидер Муамар Кадафи призова за "джихад срещу Швейцария" заради въведената след референдум забрана за строителство на минарета, съобщи Франс прес.

В реч в Бенгази по случай празника Мулуд, посветен на рождението на пророка Мохамед, Кадафи нарекъл Швейцария "страна на неверници и ренегати", съобщи БТА.

"Срещу Швейцария, страна на неверници и ренегати, които рушат домовете на аллах трябва да бъде обявен джихад с всички възможни средства", заявил полковникът. Според него "джихадът срещу Швейцария, срещу ционизма, срещу чуждестранната агресия . . . не е тероризъм".

"Всеки мюсюлманин по света, който поддържа връзки с Швейцария . . . трябва да бъде смятан за неверник . . . за обявил се срещу исляма, срещу Мохамед, срещу аллах и срещу корана", заявил Кадафи.

На 29 ноември 57,5 на сто от швейцарците се обявиха на референдум срещу строителството на минарета в страната. Едва четири от общо 26 кантона отхвърлиха предложението, подкрепяно от дясната Швейцарска народна партия и малката дясна християнска партия Федерален демократичен съюз.

Междувременно отношенията между Швейцария и Либия се влошиха рязко след като през юли 2008 г. в Женева бе задържан един от синовете на полковник Кадафи, Ханибал, по обвинения в малтретиране на домашните му прислужници.

В Швейцария живеят близо 7 милиона души, като 300 000 от тях са мюсюлмани, главно от Босна, Косово и Турция.

Източник: http://dnes.dir.bg/2010/02/25/news5945254.html

http://current.com/items/92220875_kadafi-calls-for-jihad-against-switzerland.htm

http://breakingthenewsbarrier.com/breaknewblogs/?p=6030

Тъй като темата за Исляма е затворена, интересно е как мюсюлманите ще коментират това изявление на Кадафи?

1. Какво означава "джихад с всички възможни средства" и "джихадът срещу Швейцария, срещу ционизма, срещу чуждестранната агресия . . . не е тероризъм"?

2. Това означава ли, че Исляма оправдава насилието?

3. Как точно Швейцарското решение е "чуждестранната агресия"?

4. Всички Швейцарци - немюсулмани ли са "неверници и ренегати"?

• Отговори 59
  • Прегледи 5,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 1)М.кадафи не е Калифа (цар) на Ислямската Нация и не може да обявява Джихад по шария (ислямските закони).Т.е. никой не е задължен да го слуша.Джихад не е тероризъм и тероризма не е от Исляма. 2)Не.

• Kaжи му мюсюлманин точка, на повечето от все джихади им се въртят из главите

• Мухомор Манафи ще им пръдне на дедовия на швейцарците, тяхната нация е в пъти по-богата от манафските камилари.А-а, забравих, мюсли ли е (мюсюлманин), значи е невинен, а-а, как така някой ще посмее да

3ащо не плясна и фотката на този титан на мисълта? Като го гледам 2 февруари отшумя.

imagews.jpg

Плана Барбароса пасти да яде. Кадафито ще спретне бедуините и камилите ще се юрнат я през Италия, я през Франция. Колко му е и през Бундесфера. На две на три ще ги нацепи и до една седмица ще развее байряка в Берн. Така де, ще направи ремикс на Картаген и ще разгроми гнездото на неверниците. Лол!

Да речем, че Швейцария е моя дом и откажа разни забулени, не вкусили никога в живота си сланина, да ми сложат в двора нещо, и по тази причина се изтъпани баш водача и ми обяви джихад...де бре, я ходи се хвани за петите.

Изтеглил си парите от швейцарските банки?! И къде ги е вложил после? И кой е измилислил банките? На крива ракета - ционизмът й виновна. Лол!

Целият пиниз с рождения ден на Мохамед е, че сина му Анибал Кадафи бе задържан през 2008г в Женева по обвинение, че малтретирал прислужниците си (нормално поведение за пустиняци). Миналата година в Швейцария протече референдум. Той реши, че за в бъдеще всички джамии ще се строят без минарета на територията на Швейцария. По този начин швейцарският народ каза "не" на безплатните будилници и непонятния вой на ходжи в 4ч сутринта.

Този диктатор се крепи на наличните си залежи от петрол. Докато ги има или е жив - ролята му на клоун е в кърпа вързана. Определено D&G могат да завиждат на пиарите на полковника. Елементарната логика обаче показва, че този нефт се предлага на същите неверници (разбирай западния свят), по-точно САЩ и Англия. Хванаха Садам в мишата му дупка и признаха, че го опукаха чист, а този Муамарчо черно на бяло винят за поръчковото взривяване на самолета в Локърби и го държат жив. Не ми се вярва, че е толкова недосегаем, колкото и да се крие в Сахара.

Когато арабите (вече мюсюлмани) превзели Александрия и запалили прочутата там библиотека, оправдали постъпката си с думите: "Всичко което трябва да се знае на тази земя го пише в курана. А всичко, което не го пише е излишно". Кадафито просто пунтира прародителите си като разказва приказки за ахмед, мухамед, аллах, а от това изпъква следния извод, че на никого не му пука какво мисли кадафито.

3ащо не плясна и фотката на този титан на мисълта? Като го гледам 2 февруари отшумя.

imagews.jpg

Плана Барбароса пасти да яде. Кадафито ще спретне бедуините и камилите ще се юрнат я през Италия, я през Франция. Колко му е и през Бундесфера. На две на три ще ги нацепи и до една седмица ще развее байряка в Берн. Така де, ще направи ремикс на Картаген и ще разгроми гнездото на неверниците. Лол!

Да речем, че Швейцария е моя дом и откажа разни забулени, не вкусили никога в живота си сланина, да ми сложат в двора нещо, и по тази причина се изтъпани баш водача и ми обяви джихад...де бре, я ходи се хвани за петите.

Изтеглил си парите от швейцарските банки?! И къде ги е вложил после? И кой е измилислил банките? На крива ракета - ционизмът й виновна. Лол!

Целият пиниз с рождения ден на Мохамед е, че сина му Анибал Кадафи бе задържан през 2008г в Женева по обвинение, че малтретирал прислужниците си (нормално поведение за пустиняци). Миналата година в Швейцария протече референдум. Той реши, че за в бъдеще всички джамии ще се строят без минарета на територията на Швейцария. По този начин швейцарският народ каза "не" на безплатните будилници и непонятния вой на ходжи в 4ч сутринта.

Този диктатор се крепи на наличните си залежи от петрол. Докато ги има или е жив - ролята му на клоун е в кърпа вързана. Определено D&G могат да завиждат на пиарите на полковника. Елементарната логика обаче показва, че този нефт се предлага на същите неверници (разбирай западния свят), по-точно САЩ и Англия. Хванаха Садам в мишата му дупка и признаха, че го опукаха чист, а този Муамарчо черно на бяло винят за поръчковото взривяване на самолета в Локърби и го държат жив. Не ми се вярва, че е толкова недосегаем, колкото и да се крие в Сахара.

Когато арабите (вече мюсюлмани) превзели Александрия и запалили прочутата там библиотека, оправдали постъпката си с думите: "Всичко което трябва да се знае на тази земя го пише в курана. А всичко, което не го пише е излишно". Кадафито просто пунтира прародителите си като разказва приказки за ахмед, мухамед, аллах, а от това изпъква следния извод, че на никого не му пука какво мисли кадафито.

Браво браво, отново на върха на титаничната мисъл.... Само дето нещо с Александрийската библиотека не се връзва... Освен ако доказаните палежи на римляни и християни ( под декрета на цял православен патриарх ) не са по незначителни от словесни сказания за палеж от араби .... мдам... А и какво ще да е било останало за палене все пак, след предишните погроми, интересно ми е....

Цък....

П.С Ето така се раждат ционистки истини м/у впрочем ...Както и че на Кадафи главно израелците май се заканват.. но засега има само неуспешни атентати срещу него....

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Абе не разбрахте ли, че по-старите диктатори просто така си плямпат... Кастро колкото пъти е обявявал война на Щатитее.... :]

Абе не разбрахте ли, че по-старите диктатори просто така си плямпат... Кастро колкото пъти е обявявал война на Щатитее.... :]

Така е, старостта не прощава никому ..... Но някои все търсят под вола теле, нали разбираш....

Трябва им за пунктир на собствените предразсъдъци....

• Автор

Всъщност досега никой не каза че изявлението на Кадафи е в разрез с нормите на Исляма.

Възможно ли е някой от живеещите в Швейцария мюсюлмани да вземе думите на Кадафи сериозно?

Има ли в Корана и хадисите основание за подобни призиви?

Защо никой мюсюлмански лидер не каза, че Кадафи е сгрешил?

1. Какво означава "джихад с всички възможни средства" и "джихадът срещу Швейцария, срещу ционизма, срещу чуждестранната агресия . . . не е тероризъм"?

2. Това означава ли, че Исляма оправдава насилието?

3. Как точно Швейцарското решение е "чуждестранната агресия"?

4. Всички Швейцарци - немюсулмани ли са "неверници и ренегати"?

1)М.кадафи не е Калифа (цар) на Ислямската Нация и не може да обявява Джихад по шария (ислямските закони).Т.е. никой не е задължен да го слуша.Джихад не е тероризъм и тероризма не е от Исляма.

2)Не.

3)Защо точно джамия забраняват,а храмове на други религии са разрешени!?Искат толерантност-а не дават такава.

4)Неверници-да.Това не е обида,това е определение.

А всичко започна, защото арестуваха на тати синчето в Швейцария....

Редактирано от d1saster (преглед на промените)

Тоя издухан либиец пак изперка.Няма ли някой да му тегли крушума и да освободи света от още един идиот с власт.

• Автор

1)М.кадафи не е Калифа (цар) на Ислямската Нация и не може да обявява Джихад по шария (ислямските закони).Т.е. никой не е задължен да го слуша.Джихад не е тероризъм и тероризма не е от Исляма.

2)Не.

3)Защо точно джамия забраняват,а храмове на други религии са разрешени!?Искат толерантност-а не дават такава.

1) Никой не е задължен, но може много да го послушат. Какво означава "Ислямската Нация"?

3) Това е решение взето с референдум. Да не се строят минарета. Мюсюлманите са основно бежанци и са гости в Швейцария. Нормално е да се съобразяват с домакините а не обратното.

4) Може ли човек да каже за друг човек дали е вярващ или неверник? Как може това определение да се даде на цяла нация?

Всъщност досега никой не каза че изявлението на Кадафи е в разрез с нормите на Исляма.

Възможно ли е някой от живеещите в Швейцария мюсюлмани да вземе думите на Кадафи сериозно?

Има ли в Корана и хадисите основание за подобни призиви?

Защо никой мюсюлмански лидер не каза, че Кадафи е сгрешил?

Редактирано от Вало (преглед на промените)

Аз лично не съм съгласен с подобно мислене, защото когато даден чужденец замине да живее в чужда държава той трябва да се съобразява с нравите обичаите и традиционната религия на тази страна.

Между впрочем миналата година бях за няколко дена в Аман (Йордания) С очите си видях доста интересни неща, които бяха в противоречие с това което става в България и религиозния живот на мюсюлманите в България както и в другите евровейски градове.

А това за определението "неверници" си е направо смешно, много смешно !!! Пак за справка мога доста неща да ви разкажа пак свързано с йорданците и съжителството на ислям и християнство !!!

Редактирано от Хитреца Одисей (преглед на промените)

• Автор

...

Между впрочем миналата година бях за няколко дена в Аман (Йордания) С очите си видях доста интересни неща, които бяха в противоречие с това което става в България и религиозния живот на мюсюлманите в България както и в другите евровейски градове.

А това за определението "неверници" си е направо смешно, много смешно !!! Пак за справка мога доста неща да ви разкажа пак свързано с йорданците и съжителството на ислям и християнство !!!

Разкажи.

А определението "неверници" е дадено от Аллах в Корана. Отнася се за всички немюсюлмани.

2)Не.

Алия, порави ме ако греша, но точно ти и Диин ми обяснявахте как минаретата и джамиите не са задължителни.И никой не е забранявал джамиите, забранили са само да се строят минарета .

Как моето момиче , ще са неверници, щом някои от тях вярват в същия бог в който и вие?

Не каза още , хареса ли ти теста дето направих вместо теб? Май постигнах по висок резултат от теб, това ли те смути? :speak:

1) Никой не е задължен, но може много да го послушат. Какво означава "Ислямската Нация"?

3) Това е решение взето с референдум. Да не се строят минарета. Мюсюлманите са основно бежанци и са гости в Швейцария. Нормално е да се съобразяват с домакините а не обратното.

4) Може ли човек да каже за друг човек дали е вярващ или неверник? Как може това определение да се даде на цяла нация?

5)Всъщност досега никой не каза че изявлението на Кадафи е в разрез с нормите на Исляма.

6)Възможно ли е някой от живеещите в Швейцария мюсюлмани да вземе думите на Кадафи сериозно?

7)Има ли в Корана и хадисите основание за подобни призиви?

8)Защо никой мюсюлмански лидер не каза, че Кадафи е сгрешил?

1)Ислямска нация озн.Ислямска Империя.Такава няма,съответно и военен Джихад не може да има.

3)До сега минаретата не са пречили.Когато обаче Исляма се разрастна там-минаретата започнаха да се разглеждат като символ на силата на мюсюлманите.Там някой се плаши от нещо.

4)Ако знае какви са вярванията му-може,защо да не може!?Това не е подценяване,а е разделение.Ти напр.не вярваш в каквото аз,вярващ ли да те наричам?!

5)Аз го казах-в подточка №1) виж предния ми пост.

6)Всички знаят к-о-й е М.Кадафи,не се бой.

7)Въпросния призив не отговаря на условията на ислямските закони,т.е.:не е законен според нашата религия.

Още повече,че Исляма подчертава предимствата за един мюсюлманин да живее в страни,където Исляма е главната религия и говори за трудностите,пред които един мюсюлманин е изправен,когато избира да живее в не мюсюлманска страна.Мюсюлманите в Швейцария могат да си търсят правата по законните начини,но не и да прекрачват законите на страната,в която са.

8)Защото го познават и не му се връзват,такива думи са типични за него.

Преди заради подобно негово изказване войските на Египет нахлуха в западната част на Либия и стана лошо.М.Кадафи се извини-и те се отеглиха.

Нео-ти вечно не си разбрал.Не са задължителни минаретата.Хората недоволстават от подтискането на Исляма:днеска забрадките,утре никабите,после минаретата,после лекциите.Искат да бутат вече построените такива-за да не се виждат от главния път-що за ,,превенция,,е това?Няма сериозна причина,просто някой швейц е ислямофоб,като тебе.

Както Одисей каза по-горе, не можеш да отидеш на гости някъде и да почнеш да се разпореждаш все едно си вкъщи... щом Швейцария са решили че няма да има минарета.. няма да има, тоя Кадафи к'во се меси, където не му е работата...

Kaжи му мюсюлманин точка, на повечето от все джихади им се въртят из главите :offtopic_s:

По твоята логика, кажи му цървул и не го обиждай повече.....

Все исляма им крив заради комплексите от миналото ............. на повечето..

П.С А цървул е доста ограничено, май трябваше да обобщя повече, включвайки и еврейчета... ..

• Автор

1)Ислямска нация озн.Ислямска Империя.Такава няма,съответно и военен Джихад не може да има.

3)До сега минаретата не са пречили.Когато обаче Исляма се разрастна там-минаретата започнаха да се разглеждат като символ на силата на мюсюлманите.Там някой се плаши от нещо.

4)Ако знае какви са вярванията му-може,защо да не може!?Това не е подценяване,а е разделение.Ти напр.не вярваш в каквото аз,вярващ ли да те наричам?!

5)Аз го казах-в подточка №1) виж предния ми пост.

6)Всички знаят к-о-й е М.Кадафи,не се бой.

7)Въпросния призив не отговаря на условията на ислямските закони,т.е.:не е законен според нашата религия.

Още повече,че Исляма подчертава предимствата за един мюсюлманин да живее в страни,където Исляма е главната религия и говори за трудностите,пред които един мюсюлманин е изправен,когато избира да живее в не мюсюлманска страна.Мюсюлманите в Швейцария могат да си търсят правата по законните начини,но не и да прекрачват законите на страната,в която са.

8)Защото го познават и не му се връзват,такива думи са типични за него.

Преди заради подобно негово изказване войските на Египет нахлуха в западната част на Либия и стана лошо.М.Кадафи се извини-и те се отеглиха.

Нео-ти вечно не си разбрал.Не са задължителни минаретата.Хората недоволстават от подтискането на Исляма:днеска забрадките,утре никабите,после минаретата,после лекциите.Искат да бутат вече построените такива-за да не се виждат от главния път-що за ,,превенция,,е това?Няма сериозна причина,просто някой швейц е ислямофоб,като тебе.

Благодаря Алая.

1) Това означава ли, че ако има Ислямска империя, може да има военен джихад? Защо пишеш джихад с главна буква? Възможно ли е да има справедлива война?

4) Виж едно мнение на badr от темата за Исляма:

"НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СМЯТА СЕБЕ СИ ПО-ГОРЕ ОТ ДРУГ ЧОВЕК,ПОРАДИ ЕДНА МНОГО ПРОСТА ПРИЧИНА.

АЛЛАХ НЕ СЕ ОТЧИТА НИКОМУ И МОЖЕ ДА РЕШИ ДА НАПРАВИ ОТ СОЧЕНИЯ КАТО ПО-ДОЛУ ЧОВЕК ДАЛЕЧ ПО-ВЪЗВИШЕН ОТ САМОПРОВЪЗГЛАСИЛИЯ СЕ ЗА ПО-ГОРЕН.И В ТАКЪВ ОНЗИ КОЙТО ПОСТАВЯ СЕБЕ СИ НАД ДРУГИЯ ПОСТАВЯ СЕБЕ СИ И НАД АЛЛАХ.НИТО ЕДИН ПОСТАВИЛ СЕБЕ СИ НАД ДРУГ ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАРИЧА МУСЛИМ(МЮСУЛМАНИН) ПОРАДИ ФАКТА,ЧЕ НАРУШАВА ЗАБРАНАТА НА ЗАБРАНИТЕ...ДА ИМАШ ДРУГ БОГ ОСВЕН БОГА "

Ако смяташ някой за неверник, не смяташ ли себе си по-горе?

6) Според мен много самоубийствени атентати и убийства са резултат от такива призиви. Защо кой е с тирета?

7) Не е законен, но против нормите на Исляма ли е?

8) Когато мълчиш всъщност подкрепяш.

9) Според вас тези призиви на Кадафи, полезни ли са Исляма? Или създават предпоставка за появата на нетолерантни настроения и мнения, каквито има и в тази тема?

10) Забраната на минаретата в Швейцария, може ли да се смята за нападение срещу Исляма?

Значи .... вчера имах малко ангажименти и не можах да пиша :clap:

Конкретно за моите наблюдения в Аман (Йордания)

Там бяха за 7 дена. Първоначално пътувайки за там си мислих, че ще се сблъскам с доста явен ислям но не беше така. Пристигайки в Аман аз не разбрах по нищо, че съм в столицата на мюсюлманска държава. За цели седем дена аз един път не чух да завие имам от минарето или както се казва - този който се моли от минарето !!! Но пък за сметка на това на няколко пъти чух камбаните на християнските църкви. За седем дена не видях жена с бурка ( май така се казваше) На няколко пъти видях възрастни жени, които ходиха с дълги бели шалове от доста лека материя на главите но домакина ми каза, че това е заради жегата. А си беше горещо. За седем дена не видях мюсюлманин да се моли из града а обикалях доста по пазари, две банки също ходих и до Петра. Там видях традиционните за тамошните племена носии и пак жените не бяха забулени а бяха облечени с много красиви богато украсени пъстроцветни дрехи имащи доста общо нашенските носии и характерните наши шивици. Между впрочем жените бяха доста комуникативни и много любезни. Поприказвахме с моя домакин за религията, защото това което видях не го очаквах. Той ми спомена, че религията има но тя е за старите хора - това му бяха думите.

А като стана дума за християнство и ислям. Той се засмя и само спомена - половината рода на краля на Йордания са християни. Та там това нещо като неверници не съществува !!! Другото интересно нещо е, че там понятието "бакшиш" не съществува. В първия магазин, в който пазарувах остана дребно ресто и реших да не го вземам. Момичето от магазина се притесни и ме помоли да си взема рестото, защото щяла да бъде глобена. Ходих до река Йордан та там никой не ме спря или ми намекна, че съм неверник и прочие глупости.

Има и още много други неща но не са по темата.

Сега за нашите мюсюлмани. Не знам какъв куран четете не знам на какви преводи попадате или сами си го превеждате но определено нещо много бъркате. Аз си мисля, че е време да се образовате и да почнете да мислите като хора живеещи в 21 век а не в 7 век. Та то е писано "В началото беше словото" - разбирайте знанието поне в християнската вяра е така !!!

Редактирано от Хитреца Одисей (преглед на промените)

Кадафи е просто един изкукал дядка, едва ли някой взима думите му насериозно... Той и Уго Чавес постоянно дрънка глупости, ама връзва ли му се някой...

• Автор

....

Той ми спомена, че религията има но тя е за старите хора - това му бяха думите.

....

Та там това нещо като неверници не съществува !!!

.....

Сега за нашите мюсюлмани. Не знам какъв куран четете не знам на какви преводи попадате или сами си го превеждате но определено нещо много бъркате. Аз си мисля, че е време да се образовате и да почнете да мислите като хора живеещи в 21 век а не в 7 век. Та то е писано "В началото беше словото" - разбирайте знанието поне в християнската вяра е така !!!

Благодаря за разказа Одисей. :-)

Интересно е как Алая ще коментира това.

Докато християнския свят в новото хилядолетие има съвременно мислене, при мюсюлманите явно такова не се забелязва, а Кадафи е типичен пример.

Както каза по-горе Вало - проблема ще е ако някой от живеещите в Швейцария мюсюлмани вземе думите насериозно.

Благодаря Алая.

1) Това означава ли, че ако има Ислямска империя, може да има военен джихад? Защо пишеш джихад с главна буква? Възможно ли е да има справедлива война?

4) Виж едно мнение на badr от темата за Исляма:

"НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СМЯТА СЕБЕ СИ ПО-ГОРЕ ОТ ДРУГ ЧОВЕК,ПОРАДИ ЕДНА МНОГО ПРОСТА ПРИЧИНА.

АЛЛАХ НЕ СЕ ОТЧИТА НИКОМУ И МОЖЕ ДА РЕШИ ДА НАПРАВИ ОТ СОЧЕНИЯ КАТО ПО-ДОЛУ ЧОВЕК ДАЛЕЧ ПО-ВЪЗВИШЕН ОТ САМОПРОВЪЗГЛАСИЛИЯ СЕ ЗА ПО-ГОРЕН.И В ТАКЪВ ОНЗИ КОЙТО ПОСТАВЯ СЕБЕ СИ НАД ДРУГИЯ ПОСТАВЯ СЕБЕ СИ И НАД АЛЛАХ.НИТО ЕДИН ПОСТАВИЛ СЕБЕ СИ НАД ДРУГ ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАРИЧА МУСЛИМ(МЮСУЛМАНИН) ПОРАДИ ФАКТА,ЧЕ НАРУШАВА ЗАБРАНАТА НА ЗАБРАНИТЕ...ДА ИМАШ ДРУГ БОГ ОСВЕН БОГА "

Ако смяташ някой за неверник, не смяташ ли себе си по-горе?

6) Според мен много самоубийствени атентати и убийства са резултат от такива призиви. Защо кой е с тирета?

7) Не е законен, но против нормите на Исляма ли е?

8) Когато мълчиш всъщност подкрепяш.

9) Според вас тези призиви на Кадафи, полезни ли са Исляма? Или създават предпоставка за появата на нетолерантни настроения и мнения, каквито има и в тази тема?

10) Забраната на минаретата в Швейцария, може ли да се смята за нападение срещу Исляма?

1)Да,може.Пиша с главна буква за да го намекна.Войната търси справедливост,която не е намерена по мирен начин.Виж,Вало-Исляма не предпоръчва да се водят войни,както не предпоръчва и мъжете да се женят за 4 жени,както и женените хора да се развеждат-а ги разрешава,при наличие на определени условия.Правиш ли разлика в насърчаване и разрешаване(при определени условия)?

4)Цитата не се отнася за това,за което си мислиш.

Не.Смяташ себе си за напътен,т.е.различен.

6)Атентатите са резултат на промиване на мозъците на хора,които не си познават религията (не просто на призиви),като йорданците на Одисей напр.Всички знаят какво представлява М.Кадафи-това имах предвид.

7)Да.

8)Просто не го приемат насериозно.

9)Може и да са полезни-ако някой като тебе се впечетли,отвори да прочете какво е Ислям и повярва,че богът е Един. :)

11)Не нападение,а подтискане.Хиляди хора там приеха Исляма последните няколко години и на някой това не му хареса и реши да използва правомощията си.

Какво точно да коментирам от разказа на Одисей?Той си е изградил мнение,нямайки представа какво е религията Ислям.Модеренизъм на мюсюлманите не е нужен.

Докато християнския свят в новото хилядолетие има съвременно мислене,..

Искаш да кажеш Християнският Свят бавно и сигурно забравя какво е Хистиянска Религия и как се прилага.

Aliah, аз лично мисля, че имаш сериозни пропуски. По отношение на:

които не си познават религията (не просто на призиви),като йорданците на Одисей напр

Явно не познаваш добре мюсюлманските нации по-точно йорданците, които са сунити и ако имаше малко повечко знания нямаше да напишеш по-горното, като даваш мнение и ползваш критерии и норми познати само за теб но не и за самите йорданци :cool: Което си е абсурд.

Войната търси справедливост,която не е намерена по мирен начин.Виж,Вало-Исляма не предпоръчва да се водят войни

Тук също кой е критерият или нормата с помощта на които може се определи кога има справедливост и не та да се започне война. ??? Ти лично май не си се сблъсквала с истинското лице на войната та толкова леко да я ползваш като инструмент за търсене на справедливост за неясни възгледи !!!

Приказките за хилядите мюсюлмани в Швейцария са откровен религиозен популизъм.

Модеренизъм на мюсюлманите не е нужен

Казано от теб е доста лицемерно, защото е много удобно да коментираш тези неща далеч от Афганистан, Пакистан, Иран и т.н. Като пишеш и използваш технологии създадени от неверници - християни. Създавайки на теб комфорт. Между впрочем, защо не поживееш малко в изброените от мен страни ???

Искаш да кажеш Християнският Свят бавно и сигурно забравя какво е Хистиянска Религия и как се прилага.

Ако беше поне малко вникнала в:

"Та то е писано "В началото беше СЛОВОТО" - разбирайте ЗНАНИЕТО поне в християнската вяра е така !!! "

щеше да разбереш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.